Жилище и мисли

• 59 780
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 420
Знаеш ли, как се вадят пари за апартаменти? Първия си го купих след 4 лета работа в чужбина. Работа, толко шибана, че няма накъде. Едното съм го писала, миех кенефи. Другата беше бране на аспержи в Холандия-спиш във фургон с 3 човека още. Цял ден на слънце с ботуши и наведен бъркаш в една кал.Имаш норма, разбира се. Брането на ягоди и после на гъби беше песен. После от тия пари първо си плащах семестрите, после всичко спестявах. Даже не се хранех като хората. Та ти ще ми приказваш, че 600 лв не били нищо и нямало да се загробиш с кредит. Нагла си!
Недей купува нищо, стой си при майка си и чакай друг бунак да ти дойде с апартамент. Какво нахалство проявяваш, просто не мога да повярвам. Сумати народ ти обясни, че не си права да искаш, ти пак. Романтика и чувства, ама срещу половин дял. JoyJoy

# 421
Коментарите на повечето хора тук са изключително злобни, непремерени и даже не на място.

Не може да сравнявате парите на баба ви с тези на девойката - знаете ли дали девойката не дава пари за скъпи лекарства, знаете ли дали не дава част от парите си да помага на майка си, какво точно знаете за бюджета и вие ли го оползотварявате за да сте наясно къде и отиват парите ?  Не казвам, че не ги дава за глупости, а просто че не знаете - защото вместо да се обади злобата първо, просто не се приеме че не стигат.

Наричахте я по всякакви грозни начини, че даже и се лепна етикет на  "ненормална" - но разбира се на думи сте много сили, а реална им трактовка явно ви убягва.

После имаше за майката мнение - а сигурно и нея познавате, за да може да коментирате ?

Нека е меркантилна, кофти за нея, ама от коментарите личи вие колко сте меркантилни, но и злобни. Не спирате да говорите за ваще сметки, за сметките на мъжете ви - еми нали няма значение, що си имате отделни сметки. Или защо вие си отделяте пари за вас? Вие следите ли си парите всеки месец, колко сте на + и колко на - ? На вас не ви ли е хрумвало че има вероятно да останете сама с дете и да нямате заделен лев ? Нима тези мисли не са меркантилни ?

Меркантилността има много измерения в зависимост от това как я виждат хората, но злобата си е злоба. Аз съм новичка тук и бях изключително ентусиазирана, но тази тема просто ме разочарова безкрайно. Възрастни жени или поне такива, които претендират че са пораснали да се държат по този начин. Лесно е да се плюе ама да се даде нормален човешки съвет...

Към авторката - Моето лично мнение е да не изискваш да ти се преписва каквато и да е част от апартамента. Погледни го просто от неговата гледна точка и как може би ти ще изглеждаш в неговите очи. По скоро просто говори с него и изкажи притесненията си, от там избери дали да му се довериш. Както каза ще се оправиш някак си каквото и да стане, така че не му мисли много. Опитай се по възможност да си намериш по високо платена работа защото 600лв не е фиксирана заплата за всяка фирма и всяка позиция - има различни компании и предлагат различно. Моя съвет е ако не знаеш английски със сигурност да заделяш дори малко средства и време за да го научиш. В обикновен call център с английски език може да започнеш от 1000лв

# 422
Lallzz , как според теб трябва да се говори с девойката? Като тя за 30 стр. тема не се и замисли, че може грешката да е в нея. Продължава с желанието за сигурност и доказателство за любов. Извинявай, но тези неща не идват току-така, иска се труд, работа, учене и т.н., за да постигнеш някаква сигурност. Определено не е с "ако ме обичаш, ще ми прехвърлиш апартамента".

Нормални съвети се дадоха много. Явно не ѝ харесаха на госпожицата.

Не отговаря на въпросите, на които не ѝ изнася.

Цитат
Коментарите на повечето хора тук са изключително злобни, непремерени и даже не на място.

Кое по-точно смяташ за такива коментари?!? Че никой с нищо не ѝ е длъжен, че е нагла да иска подобно нещо и даже стисната, щом заявява, че тя пари няма да дава за общото домакинство....?!? Ами такава е, то истината понякога боли....

# 423
Аз не мисля, че авторката е подчертано меркантилна, просто не знае какво точно иска.
Предлагам и да погледне от положителната страна. Има апартамент, в който да живеят, който предполагам и харесва като локация , няма да плащат наем, предстои им брак, мъжът се е доказал като сериозен работещ човек, който може да спести за дом, съответно би бил отговорен баща и съпруг. Тя е едва на 23, животът още предстои. Едностайният апартамент не е подходящ за семейство с деца в перспектива. В тоя ред на мисли, да поограничи харчовете, за намери начин да спестява, за да може след време, когато решат да се разширяват, да се включи финансово и да има основание да фигурира в нотариалния акт на следващия имот.
Кредитите са добра възможност за закупуване на дом, стига човек да знае какво прави и да се разполага според възможностите си.
За съжаление/или за щастие/ нищо в живота не идва на готова, но когато е направено със свои/общи/ усилия, никой нищо не може да ти каже как да живееш и човек се чувства свободен :

# 424
Lallzz , как според теб трябва да се говори с девойката? Като тя за 30 стр. тема не се и замисли, че може грешката да е в нея. Продължава с желанието за сигурност и доказателство за любов. Извинявай, но тези неща не идват току-така, иска се труд, работа, учене и т.н., за да постигнеш някаква сигурност. Определено не е с "ако ме обичаш, ще ми прехвърлиш апартамента".

Нормални съвети се дадоха много. Явно не ѝ харесаха на госпожицата.

Не отговаря на въпросите, на които не ѝ изнася.

Цитат

Кое по-точно смяташ за такива коментари?!? Че никой с нищо не ѝ е длъжен, че е нагла да иска подобно нещо и даже стисната, щом заявява, че тя пари няма да дава за общото домакинство....?!? Ами такава е, то истината понякога боли....

Злобата идва от епитетите по нейн адрес и коментарите за хора от живота ѝ, които никой не познава. Аз мога да изкажа мнение без да се налага да обиждам някого и да изпадам в гротески изказвания за личността му - пък и не смея по принцип да говоря за хора които не познавам, но всичко е до възпитание и манталитет - просто хората са различни.

И за пореден път казвам, защото всеки чете избирателно - не съм съгласна да си се преписва каквото и да е, не смятам, че е права, не мисля че трябва да и се дават неща на готово - аз просто не съм съгласна с начина по който хората се отнасят към някой, който има проблем ( независимо колко маловажен е той). Като сте видели че не приема какво и се казва защо тогава седите в темата и продължавате да наливате ?

# 425
егати, 26 страници и аз отново не разбрах-от към зор да ти приписва половината (вече е половината, досега не беше толкова)

Сега и Натали за седми път ще те пита- ами ако беше твое жилище, щеше ли да го пишеш така.
За два дни има развитие. От една "малка част" девойката е минала на "половината" от гарсониерата. До края на темата сигурно ще желае цялата. Така е, хората като се обичат трябва да правят жертви. Момчето да работи повече  и да купи още едно жилище, за да няма сърдити.Disappointed Relieved

# 426
Като сте видели че не приема какво и се казва защо тогава седите в темата и продължавате да наливате ?

Ти сега нещо гониш ли ни или какво?!?  newsm78

# 427
Като сте видели че не приема какво и се казва защо тогава седите в темата и продължавате да наливате ?

Ти сега нещо гониш ли ни или какво?!?  newsm78

Ето пак веднага негативизъм! Не, как ще гоня някой от място, което дори не е мое ? Просто задавам въпрос, защото наистина ми е интересно на какво се дължи това. Аз лично като ми искат съвет го давам и ако не го приемат просто ... не са го приели , но не седя да нареждам хората просто щото мога.

# 428
От скромният ми 40 годишен житейски опит бих казала, че в тоя живот безплатен обяд няма.
В началният пост авторката казва, че майката на момчето не дава да се приписва жилището. И правилно. И мой син да беше, щях да дам мнение, че не бива. Това дали ще послуша е друг въпрос. Но момчето явно освен, че е оправно е и умно. Хубавелка, тропкаща с краченца- искам, искам 20 квадрата от жилището. Ммммммм не е познала.

# 429
Аз не смятам, че любовта се доказва точно чрез подаряване на идеални части. 

A с какво се доказа - денонощен секс и празни приказки Обичам те бла бла? Това всеки от улицата ще ми го "даде" гратис. За мен любовта се доказва точно с това - да покажеш че жената до теб ти е по-ценна от парите и имотите ти. И това не е същото като да си купиш секс за 50 лв или една почерпка. Някои плащат и хиляди за една нощ - и като това не е въпреки че тия плащащите са секс са 100 пъти повече мъже от другите, дето искат да делят с жените си получавайки безплатен секс от тях на всичкото отгоре, безплатни деца, безплатно слугуване, а останалото да се деляло. Айде марш. На практика по-сериозно доказателство за любовта на мъжа от това да подели всичко с жена си НЯМА. Факт - колкото и да се мъчим да си внушаваме, че не е така, за да се успокоим и оправдаем, че мъжете ни са мизерници и скъперници. Нормалното е мъжът да осигури семейното жилище, жената да роди и огледа децата. Не е нормално жената сама да си купува апартамент "за всеки случай" да не я изгонят и да остане на улицата. Жалко е, че криворазбрахме еманципацията и се набутахме като последните глупачки. И все по-настоятелно набиваме в главите на мъжете си, че е нормално всичко да делим по равно и сме равнопоставени. Глупости на търкалета - природно не сме равнопоставени и си имаме съвсем различни функции и още не сме намерили начин да се равнопоставим на практика.

# 430
Аз обаче се чудя как се реализира парадоксът "всичко е общо в брака", а същевременно с това всеки знае техники за опазване на активите...

# 431
Просто хора, които не са търпяли лишения в името на нещо, нямат представа какво представлява да спестиш пари за жилище. Авторката не е меркантилна, просто е адски наивна. Виждала съм го у някои от приятелите ми с наследствени жилища, макар че повечето не си седят на тая кълка, а започват да събират за едно или друго. Та някои просто не схващат, че това е нещо голямо, а не "какво толкова", както тя се изразява. 

Strekkelig, тази ситуация категорично не е такава. Те дори не са живяли заедно. Оттам нататък трябва мъжа да е пълен идиот, за да седне да й приписва спестяванията си.

# 432
Simple Smile Харесва, не харесва какво се пише, хората си пишат каквото си мислят.
Във връзките няма такива неща като трябва еди как се да се прави защото хората са различни. Едни само взимат емоционално и финансово, други дават, трети и взимат и дават. Няма рецепта.
Едни искат да им купят апартамента, други ще си го купят сами, кой както го иска и го направи.
Преписването на квадратите жилищна площ се разглежда като един вид гаранция за щастие и безоблачно бъдеще- ами не е.
Както и децата поне аз де не съм ги раждала на мъжа ми, а защото аз съм ги искала, те са си и мои и не гледам на тях като на разменна монета, ако не го искам какво да измъкна от него.

Тук се сблъскват някакви модели на поведение- мъж- печели прехраната и осигурява финанси и жена гледа деца и домакинство или равностойни партньори, оттам и различната гледна точка.

Почвам да се чудя тия млади хора кога живеят и лудуват щом в тия години с тия сериозни мисли да не се прецакат - жената да е подсигурена че ще вземе нещо от тая връзка, мъжа че няма да го прецакат.

# 433
Знаеш ли, как се вадят пари за апартаменти? Първия си го купих след 4 лета работа в чужбина. Работа, толко шибана, че няма накъде. Едното съм го писала, миех кенефи. Другата беше бране на аспержи в Холандия-спиш във фургон с 3 човека още. Цял ден на слънце с ботуши и наведен бъркаш в една кал.Имаш норма, разбира се. Брането на ягоди и после на гъби беше песен. После от тия пари първо си плащах семестрите, после всичко спестявах. Даже не се хранех като хората. Та ти ще ми приказваш, че 600 лв не били нищо и нямало да се загробиш с кредит. Нагла си!
Недей купува нищо, стой си при майка си и чакай друг бунак да ти дойде с апартамент. Какво нахалство проявяваш, просто не мога да повярвам. Сумати народ ти обясни, че не си права да искаш, ти пак. Романтика и чувства, ама срещу половин дял. JoyJoy

УЖАС !!!. И всичкото това си ги причиняваме, защото днешните мъже са лайна (сами ги научихме на безплатен и лесен секс, деца и слугинаж) и дори да имат пари и възможности си мислят, че си е тяхно, а жените нали са еманципирани - сами ще си се издържат

Strekkelig, тази ситуация категорично не е такава. Те дори не са живяли заедно. Оттам нататък трябва мъжа да е пълен идиот, за да седне да й приписва спестяванията си.

Ами разбира се, че НЕ са. Ти кво искаш - да си поживеят първо, да си я поползва и като му писне да я джитне и да си прибере следващата гейша в собственото си апартаментче. Аз не казвам, че трябва да и предписва нещо. Но момичето явно усеща, че няма сигурност в тоя човек - той явно и е дал причина да се чувства така

# 434
Ух и аз имам сериозен проблем. Казах му на моя мъж, че искам диамант, за доказателство, че ме обича, ама не. Чудя се дали да не му поставя ултиматум- или диамант, или се изнасям с децата, щот не ми е доказал любовта си Grin.
Колко мъка има по тоя свят....

Общи условия

Активация на акаунт