Жилище и мисли

• 59 407
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 275
Не се тормози. От кръглата нула, с която разполагаш, никаква доходност не можеш да очакваш. Затова си седи кротко на задника в блатото.

# 1 276
Siren, в Марица Гардънс как е положението, имаш ли наблюдения?

# 1 277
Двата предложени имота не стават. Честно. Сега ще кажа що. В Мараша е тясно и няма де да се спре. Банята е скапана. Дограмата не я гледах подробно. Бива го за под наем, ама е голям. Втория е на 1 етаж, предубедена съм към камини. Цените са им високи.

# 1 278
Да ми предлагат булшит имоти на кофти места и да ми казват да си затворя очите за дефектите, щото било "инвестиция"...айде моля ви се. Все пак правя разлика между Стария Град и Хаджисан Махала. Както и между центъра на Пловдив и лабиринтчето на Мараша. И между Семинарията и Шахбазян.

# 1 279
Siren, в Марица Гардънс как е положението, имаш ли наблюдения?

На снимка - гот, но съм учила в района 5 години и не бих живяла там. Да се надяваме нивото на Марица да не се покачва, че ще стане Марица Лейкс. Общо взето като навсякъде - затваряш си очите за кофтито, налепваш интериорните тухлички и се лепваш за големия телевизор, обрамчен от МДФ дизайнерски творения. С лунички. И окачен таван.

# 1 280
Скрит текст:
Ох, успокоих се, че така се притесних тая сутрин като се озовах в Софийската кофа след изхарчването на онея 600 лева от последния наем. Но ето, имало смисъл да пиша и следя, сега графчето е уредено с най-хубавата дъщеря на Сирената при това няма и да хване въшки! Много ми олекна.

А, иначе, хора, вие сериозно ли давате оферти къде да си купи Сирената апартамент?

Аз съвсем сериозно й предложих да построи къща за резиденция и така да влезе в друга орбита. Ама се оказа, че само е питала за инвестиции, но не е искала да прави ))) След това цял ден снижавах орбитата, снижавах, накрая даже гараж щях да й търся, на елитно място разбира се. После се разбра, че нещо бюджета го няма.

# 1 281
Кажи за имота с цел инвестиция: каква годишна доходност да очаквам и какъв е рискът. И не ми преразказвай сценария с флипването, не съм тъпа да се хващам на вариация на пирамидите.

Какво ще рече имот с цел инвестиция? че може да купиш каквото и да е там, дето са настроили, и ще имаш опашка от наематели и купувачи? Айде бе...и един мармот...

А като си държиш парите в банката каква ти е доходността за последните 10г ?
Доходността зависи от имота.
Няма как да сметнем хипотетично доходност на нещо несъществуващо купено.
Но дори и 5-600 лв на месец да е - пак е повече от банката, а и накрая като видиш зора си връщаш парите чрез продажба.
Не е като да ги държиш в банка , нито като да плащаш наем от готови пари.

# 1 282
Доходността зависи от много фактори, вкл. какъв кредит е взет. А продажбата може да не се случи толкова бързо и изгодно, колкото искаш.

Парите в банката са достъпни сега и веднага, това им е целта. Иначе в момента нямат доходност, нормално е.

# 1 283
  • София
Не бе, брокерче, оферта дай. Ама да е смислена. Не като поискам 3 спални, да ми дават такъв с 2 и нишичка, дето можела да стане на спалня, ако примижиш.

Текущият - на средната, на нея й е на късмет. Ако не беше се родила, нямаше да го вземем. Иначе мястото си е култово и е яко "орлово гнездо" за студенти, ако останат в Пловдив, им го оставяме да си правят студентски рай и купони, а ние бягаме някъде на тихо.

Ето пример за булшит:

https://www.olx.bg/ad/nov-s-3-spalni-bez-komisionna-CID368-ID7tW … x.html#368126f348

Наглед ОК, новичко и широчко. Обаче - изглежда съмнително. Не се знае ще има ли акт 16. Освен това се намира на къра.

Абе не искам да купувам и да стоят празни, искам жилище за живеене, приятно. Не инвестиция. В момента имотите не са инвестиция, щото пирамидата яко се клати - след 20 години няма да е милион това жилище.

Обаче се опитват да ми продават някакви неща за инвестиция, дето щяли да ми донесат много пари. Бе какво ме греят пари след 30 години, тогава може да не съм жива. Искам тук и сега хубаво.

Сирен, на туристи никой уважаващ себе си брокер, никаква оферта не дава.

А, ти си турист, откъдето и да те погледне човек.
Вашата порода нямат нито пари, нито отговарят на условията за някакъв кредит, но обикаляте, когато съвсем ви доскучае да се премятате вкъщи, от АНИ на АНИ и поставяте изисквания, които си противоречат и на моменти са безумни.

След което, самодоволно обявявате по форумите, че нищо свястно нямало на пазара, колкото и пари да извадиш.
Та, не на мен, тия, Сиренке. hahaha

# 1 284
Ми имам си изисквания, като няма нормални неща, няма да ви купувам ненормалните, това е. Ти какво искаш - да поискам да ми намериш с 3 спални, ти да ме заведеш на такова с две в кофти сграда без асансьор и да искаш да ръкопляскам?

# 1 285
Хубаво де, интересно ми е в крайна сметка кой изработва парите за тия, дето са рентиери и флипват имоти. Ясно е, че пазарът е горещ в момента, може и да се получи това с взимането на зелено и препродажба, ама понякога не се получава. В момента не бих се заела.

Аз пък се дразня, че заради тази практика не се строят нормални апартаменти за живеене, а точно неприятни кутийки за "инвестиция" и отдаване под наем. Не може да намериш нищо за душата, всичко е само смятано за печалбите на строителя и препродаващите.
Да ти дам номера им да ги питаш?

Последна редакция: сб, 02 юни 2018, 07:44 от Анонимен

# 1 286
Идвам и аз с едно предложение за имот в Пловдив, вероятно единственият подходящ за императори, с доказана себестойност във времето: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%87%D0% … D0%B4%D0%B8%D0%B2)

# 1 287
Нека дават, да видя кое се смята за хубав апартамент и кое "си струва". Щото в повечето случаи е смешно.

В смисъл - казват ти "прекрасен имот в Стария град" - разбирай - по-скоро по границите на Хаджисан Махала:)

Като започнеш да обясняваш колко проучване трябвало, какви пречки имало и все повече ми напомняш за потребителя, който няколко години избира евтина хлебопекарна и пералня. Всичко е проучил, всичко е изчел, и накрая дълго избираното Ми(е)ле на старо му се развали за срок, далеч по-малък от този, който му беше нужен, за да я избере и да я купи. Проучва с години хлебарки ли ще трепе, със строителство ли ще се занимава, или с програмиране.

Идеално няма, мечтаното трябва да си го направиш сам, като тръгнеш от нещо, което все пак ти харесва. До нас има семейство руснаци - с много мерак и достатъчно пари са си го направили чудно. И аз искам така, но за момента нито парите, нито меракът са ми достатъчни. Има и германец, който не се е впрегнал чак толкова да прави идеалната къща, но изглежда доволен. Има и българи с много пари, които са издигнали имения с високи огради, зад които дори не знам какво точно има. Всеки може да си осъществи мечтата, стига да има желание и пари.

За хора като теб е добре може би да бъдат притиснати, за да действат по-бързичко, както се е случило със сегашното ви жилище. И да не ти е било идеално и мечтано, вече имате нещо на практика. Ако имаше къде да живееш, още щеше да проучваш и нямаше да имате нищо.

# 1 288
Ох бе Контеса, как не се сетих - опваш 3д-то, интериора, лампичките и наемателите се нареждат на опашка...явно яко си хлътнала по идеята за ремонт и флипване. Иначе и в Пловдив се опитват да го играят това с 3Д визуализациите, само че като живееш в града, по-трудно се хващаш, че точно така ще изглеждат нещата.

# 1 289

За хора като теб е добре може би да бъдат притиснати, за да действат по-бързичко, както се е случило със сегашното ви жилище. И да не ти е било идеално и мечтано, вече имате нещо на практика. Ако имаше къде да живееш, още щеше да проучваш и нямаше да имате нищо.

Тя и сега няма нищо.

Общи условия

Активация на акаунт