Майчин дом Варна - тема 10

• 74 464
  • 789
  •   1
Отговори
# 255
  • гр. Варна
Благодаря Simple Smile И на мен така ми е казвал следящият лекар преди, но все се чудя до колко са нормални тези стягания и кога е време да потърся мед. помощ.Както и да е, леко бременеене Hug
Каза, че до 4-5 пъти на ден са нормални Simple Smile

# 256
На мен са ми казвали до 10 на ден.Било нормално.

# 257
Момичета, малко страничен въпрос. При какви обстоятелства сте ходили до спешния кабинет и са ви задържали за вливки? В края на 6 месец съм и имам доста стягания, без болка и се чудя дали да не отида. Не се следя там, ходила съм само на отделни прегледи, предполагам това не е причина да ме върнат. И някой пита ли ви да ли искате да сте само за дневен стационар или да си лежите 5те дни по клинична пътека? Предполагам е по тяхна преценка.
Аз се следях там, но не мисля че е от значение. Няма да ви върнат. Моя приятелка се следеше на друго място, но беше на система в МД на дневен стационар. Аз също избрах да ходя само през деня и да се прибирам вечер.
При мен стяганията бяха постоянни, без болка. След системите в МД си полежах до деветия месец вкъщи заради скъсена шийка и постоянни стягания.

# 258
Изчетох само тази последна тема. За пръв път пиша. Във втори месец съм  след инвитро в чужбина. Следващата седмица имам час при д-р Яков, за да чуем и видим сърчице ( дай Боже) .
Имам горчив опит с доктори от МД от месец май. Бях в период на подготовка за ембриотрансфер и трябваше почти на всеки 3-4 дни да ходя на преглед за разни измервания на матката и фоликул. Понеже първият преглед се падна в събота и аз реших да потърся дежурен лекар в МД. До момента не бях ходила. Записах час при една от малкото,които имат работен график и събота. Ваня Халачева - като доктор с дългогодишен опит и дори в сферата на инвитро. Влязох, обясних най- подробно какво защо, къде... Абе дори и някой, който не е лекар, можеше да извърши прегледа с вътрешен видеозон. Разбра ме и ме прикани да се подготвя за преглед. Там, където трябваше да се подготвя имаше непочистени петна по пода от кръв, от предна пациентка. Викам си "Абе важното е да свършим работа и до обяд да изпратя резултати до клиниката, в която проведох инвитро".  По принцип можеше и там да са въпросните прегледи, но те са за около 15 мин и не си заслужава пътуването 2 дена. И ми казаха,че може и в Бг.
Та жената като ми проведе първия преглед, каза,че било рано в периода ми и тя нямало какво да каже, и че на този ден не трябвало да Има такъв преглед. Казах си ок, ще чакам инструкции от моят лекар. Та лекарите казаха, след 7 дена отново преглед. Пак е събота и пак при същата в МД. Тогава тя ми казва "Абе  момиче, ти лекарства трябва да приемаш, изобщо не са ти ок стойностите, за мен този инвитро опит ще е обречен и аз ако съм, въобще няма да се хвана да ти правя трансфер на ембриона" . При което, аз толкова притеснена и изплашена, хванах самолета и към Истанбул до клиниката, за да ми кажат какво става и защо нещо не ми е наред. Там докторите ме погледнаха за 10 мин и казаха - спокойно, всичко ти е в норми, наред е. Значи тази докторка изписва лекарства за щяло и нещяло. Ужас.
И аз упорита, след 4 дни пак на преглед в МД, но този път казах "повече при Халачева НЕ.".  Този път при Маргарит Друмев. Пак обяснявам елементарно защо отивам на преглед, какво трябва да се мери и т.н. Човекът направи 30 мин вътрешен видеозон и не разбра накрая какво трябва да се измери, а аз постоянно обеснявах и той даваше вид, че е ясно и е лесно. Все пак пред кабинета му имаше много чакащи, апаратурата му беше по- нова от на Халачева..  Но накрая на разпечатаните снимки от видеозон видях, че въобще не е измерил нещата, според правилата.
Та изводите ми са, че някои доктори са много добри в следене на бременността, израждане, но не и за диагностика или други направления в гинекологията.
Откакто бях в тази болница в чужбина, виждайки апаратура, отношение, индивидуален подход, ниво на медицина.... Пък и колко истории чета и слушам от тукашните доктори в цяла България, ми става много мъчно, че в България е доста опорочена професията доктор , и отношението на санитарки, акушерки.....  
Много дълъг пост стана... Но избрах МД, защото веднъж ходих в АГ след едно раждане на 7- ми етаж,на моя роднина,  а и на разни прегледи там и съм потресена от материална база, апаратура.... Направо е жалко всичко...

# 259
  • Варна
axtravaganza, може би е трябвало да отидеш при някой специалист имащ опит с инвитро.
Аз веднъж ходих при Халачева в събота и моя мъж не знам как не я наби ! Тя само глупости ми надрънка и тъпото й измерване с ръка на шийката.. жената хич не знаеше как да ми измери шийката явно с вагиналния.
Аз харесвам др Яков и с години го посещавам за различни неща , но е по-странен понякога и има пациентки , които това не им допада, така че имай го предвид.
Относно апаратурата в АГ според е някакъв мит , че е стара Wink
Аз от 2 месеца ходя там през 2 седмици на прегледи, всеки път лекарката ме гледа на различен ехограф по различните етажи и всички са нови ! Дори единия път ме гледа на 8етаж в патология и апарата им беше нов, нов с найлоните още.
Явно са подменили апаратурата Wink

Успех !

# 260
Изчетох само тази последна тема. За пръв път пиша. Във втори месец съм  след инвитро в чужбина. Следващата седмица имам час при д-р Яков, за да чуем и видим сърчице ( дай Боже) .
Имам горчив опит с доктори от МД от месец май. Бях в период на подготовка за ембриотрансфер и трябваше почти на всеки 3-4 дни да ходя на преглед за разни измервания на матката и фоликул. Понеже първият преглед се падна в събота и аз реших да потърся дежурен лекар в МД. До момента не бях ходила. Записах час при една от малкото,които имат работен график и събота. Ваня Халачева - като доктор с дългогодишен опит и дори в сферата на инвитро. Влязох, обясних най- подробно какво защо, къде... Абе дори и някой, който не е лекар, можеше да извърши прегледа с вътрешен видеозон. Разбра ме и ме прикани да се подготвя за преглед. Там, където трябваше да се подготвя имаше непочистени петна по пода от кръв, от предна пациентка. Викам си "Абе важното е да свършим работа и до обяд да изпратя резултати до клиниката, в която проведох инвитро".  По принцип можеше и там да са въпросните прегледи, но те са за около 15 мин и не си заслужава пътуването 2 дена. И ми казаха,че може и в Бг.
Та жената като ми проведе първия преглед, каза,че било рано в периода ми и тя нямало какво да каже, и че на този ден не трябвало да Има такъв преглед. Казах си ок, ще чакам инструкции от моят лекар. Та лекарите казаха, след 7 дена отново преглед. Пак е събота и пак при същата в МД. Тогава тя ми казва "Абе  момиче, ти лекарства трябва да приемаш, изобщо не са ти ок стойностите, за мен този инвитро опит ще е обречен и аз ако съм, въобще няма да се хвана да ти правя трансфер на ембриона" . При което, аз толкова притеснена и изплашена, хванах самолета и към Истанбул до клиниката, за да ми кажат какво става и защо нещо не ми е наред. Там докторите ме погледнаха за 10 мин и казаха - спокойно, всичко ти е в норми, наред е. Значи тази докторка изписва лекарства за щяло и нещяло. Ужас.
И аз упорита, след 4 дни пак на преглед в МД, но този път казах "повече при Халачева НЕ.".  Този път при Маргарит Друмев. Пак обяснявам елементарно защо отивам на преглед, какво трябва да се мери и т.н. Човекът направи 30 мин вътрешен видеозон и не разбра накрая какво трябва да се измери, а аз постоянно обеснявах и той даваше вид, че е ясно и е лесно. Все пак пред кабинета му имаше много чакащи, апаратурата му беше по- нова от на Халачева..  Но накрая на разпечатаните снимки от видеозон видях, че въобще не е измерил нещата, според правилата.
Та изводите ми са, че някои доктори са много добри в следене на бременността, израждане, но не и за диагностика или други направления в гинекологията.
Откакто бях в тази болница в чужбина, виждайки апаратура, отношение, индивидуален подход, ниво на медицина.... Пък и колко истории чета и слушам от тукашните доктори в цяла България, ми става много мъчно, че в България е доста опорочена професията доктор , и отношението на санитарки, акушерки.....  
Много дълъг пост стана... Но избрах МД, защото веднъж ходих в АГ след едно раждане на 7- ми етаж,на моя роднина,  а и на разни прегледи там и съм потресена от материална база, апаратура.... Направо е жалко всичко...
Може би е било по-подходящо да потърсиш инвитро специалист. Ходила съм при Н.Юдова в събота, по принцип не работи тогава в кабинета, но е често в инвитро центъра. Пожелавам ти успех и да чуеш сърчицето!

# 261
На мен също ми се наложи да отида на два прегледа при д-р Халачева, в началото на годината моята аг беше болничен. От рецепция ми предложиха да ми пренасочат часа при нея. Много неприятно впечатление ми направи. За разлика от други лекари при които съм била в МД.

# 262
Благодаря!  Дано...
Ами наистина исках да е някой, който се занимава с инвитро, но в събота....трудно.
Всъщност си мислех, че всеки доктор, разполагащ с видеозон, може да извърши прегледа, но... Разбрах вече.
За последния си преглед в България отидох при д-р Мария Ангелова, но тя не е  от МД.  Все пак за протокола - останах много доволна от адекватното й поведение и точни измервания.
Исках да се включа в темата, защото ще се насоча към МД. Поне за сега това съм решила като краткосрочни планове, знам ли... Може и до раждане.. Simple Smile

# 263
Акстраваганца пожелавам ти едно хубаво тупкащо сърчице.За съжаление гнездото на знаещи и можещи гинеколози а и не само се е конценрирало в София.Просто хората в МД не се интересуват от нови методи не търсят нови знания те си знаят това което са учили преди 100 години и това е.Аз съм ходила при Халачева именно защото работи в събота само за МБ да ми вземе нищо друго не исках това преди да забременея.Как ли не се опита да ме разпита ама какво ми имало казах и нищо просто всеки месец си пускам МБ .както и да е разказах и моята история и докато ми вземаше секрет вика ооо аз на тази изгладена шийка бих и направила серклаж в 8 г.с.Hushed бях в ступор.Но така или иначе само за МБ бях при нея.Понеже и аз имам една процедура серклаж Етко която я правят само в София и като отида в МД вместо да им е интересно да ме разпитат те проявяват голямо самочувствие с което ми казват и ние тука разбираме от серклажи а тя хукнала чак в София.Но аз не съм отишла там защото ми се харчат много пари а защото те не ми предлагат нищо по различно.Експерименти с тялото си повече не правя.Бяха ми написали на лист от София сайта където пише всичко за моята манипулация а следващата ми вика изхвърлих ти листчето трябва пак да ми го напишеш ама това не съм го писала аз как да кажа на човека напиши ми го отново че моята АГ не намери цял месец да го прочете и решила да го изхвърли.Да не говорим че въобще не ми мери шийката последният път което беше преди един месец не ме вика и на по често прегледи и затова се принуждавам да ходя в София.Поне хората са компетентни и ми е спокойно там.Въобще съм потресена но живот и здраве да стигна до края Ще напиша мнооого дългичък пост в темата с подробности за впечатленията ми от доктори и болница защото ще има и други като мен а в страх и недоверие е трудно да се бременее.те и самите лекари ще ми минат през сипията сега си трая.

# 264
Момичета, а тази Халачева дали изражда?

# 265
  • Варна
Имам въпрос към тези, които си водят ЖК в Майчин дом.
Болничните лекарят ли ви ги пуска и след като съм на ЖК там, за болничните плаща ли се или не?И ако се плаща по колко е сумата на месец?

# 266
На мен болничния ми го пуска акушерката Рени.Не струва нищо то остана и да струва нещо.

# 267
  • Варна
На мен болничния ми го пуска акушерката Рени.Не струва нищо то остана и да струва нещо.
Благодаря ти!Аз съм при Снежи, значи към нея направо ще се обърна като ходя следващата седмица.

# 268
Аз съм при Снежи. Тя пуска болничните и не се плаща ( и аз ще кажа същото - то оставаше и да се плаща 😁)

# 269
Преди 2 г. Рени ми ги пускаше и не ми е искала никакви пари.

Общи условия

Активация на акаунт