Майчин дом Варна - тема 10

• 74 457
  • 789
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Не знам за какво сте лежали там , но когато си под стрес за нещо неприятно не мислиш как да ходиш да се караш с хората или да даваш оплаквания, а повярвайте ми аз съм скандалджийка ! Исках само да се прибера у дома и преглътнах всичко.
Аз бях доволна от лекарите за това и явно преглтнах малките , хиляди издънки на персонала. Д-р Яков си свърши чудесно процедурата и идва да ме види всички дни , анестизиолога също беше як. Д-р Георгиев ме разрева , защото каза, че няма да ме пусни да се прибера по-рано у дома и ще си изчаквам пътеката да мине.. Но пък си беше прав ! На него веднага се оплаках тогава как на вън е върла зима , а прозореца не се затваря и той се задейства да го оправят (нищо не се случи де), както и ТВ не работеше и той тръгна да го оправя.

Обаче мохажа да ме забравят 3 дена да ме хранят. С мили очи пускаха мъжа ми да ми носи храна и да седи до по-късно при мен. Щях да колабирам след процедурата от глад и им звъннахме да искам нещо за повръщане... дойде , затича се и каза ей сега  . 10 минути по-късно се върна с онова легенче, ама на мен  вече не ми трябваше.
Акушерките вечер се налагаше да им звъня да им напомням какво трябва да направят- забравиха да ми махнат абоката, да ми дават обезболяващи - това всичко след като им е казано на визитацията от лекаря. Чаках ги  до 23:30 и им звънях да им напомня. Да не говорим, че единия ден дойде една сестра в 16:00 да ми остави термометър и да си измеря Т и повече не се върна ни да го вземе, ни да попита как съм ?!

Ей такива дребни нещица са и трябваше да се оплача на вярно на момента , но кво да кажа " забравиха да ми махнат абоката " , забравиха да ми дават обезболяващи" ?
Абе разсеяни са обслужващия персонал или мойте очаквания бяха по-високи
Wink

# 241
Здравейте, знаете ли дали в Майчин дом правят секцио по Щарк метода и при кой лекар ?

Секцио по метода на Щарк прави д-р Боян Георгиев.След няколко дни ще мога да дам повече информация,защото  това ми предстои  Sweat Smile

# 242
  • Варна
Здравейте, знаете ли дали в Майчин дом правят секцио по Щарк метода и при кой лекар ?

Секцио по метода на Щарк прави д-р Боян Георгиев.След няколко дни ще мога да дам повече информация,защото  това ми предстои  Sweat Smile

И на мен ще ми бъде любопитно, особенно за височината на разреза ! При Щарк трябва да е на по-високо Wink

# 243
Аз лежах 5 дни на магнезий не съм плащала нищо , има включена храна и изследвания , не го усетих като престой в болница имах си  телевизия  и бях сама в стая
Изненадваш ме с информация Grinning
На регистратура ми обявиха 75 лв на ден ,ако съм здравно осигурена
Но би било чудесно,ако не взимат пари,докато тече лечение по здравна каса

Може би има връзка,  че се следя там на частно  , едно нещо ми  направи обаче много лошо  впечатление в  графика сложен в стаята за посещения хранене и визитации пишеше , че на посещение може да се идва от 16 и 30 до  17 и 30 . Мъжо дойде в 16 и 30 и ми заявиха че посещенията са от 15 и 30 до 16 и 30 и го изгониха веднага , супер много се разстроих тогава тяхна грешка си беше  , а не ме оставиха да се видя с него :/

По принцип знам че за магнезия пътеката е 5 дни . След това пак бяха отишла с контракции и ме оставиха на дневен стационар тоест една система да се  изтече срещу 50 лева.

# 244

И на мен ще ми бъде любопитно, особенно за височината на разреза ! При Щарк трябва да е на по-високо Wink

Мис,ще разказвам подробно и в другата ни грипа "Юлски мами"..стискай палци,че от няколко дни само за това мисля-голям страх Rolling Eyes

# 245
Miss_V , това в действителност са дребни неща и за мен дори незначителни. Лежала съм 3 пъти за секцио, и на 2 пъти за процедури. Ами звъня, като искам нещо, когато мога и сама да свърша друго не занимавам никой. Няколко часа след секциото бяха сама с бебето, отказах да им го дам, останах сама в интензивното, вярно че часове никой не дойде да ме пита имам ли нужда от нещо, но повярвайте ми ако имах те щяха да разберат. Като това не значи да се карам с тях и да вдигам панаири. Все пак не съм само аз там, да плащам си, но съм далеч от лигла изискваща цялото внимание за мен и бебето.  Слава Богу не сме имали сериозно проблеми. А именно за тях говоря, че ако ги има то не трябва да се премълчава, ако има липса на внимание и каквото и да е отношение застрашаващо вашият живот и това на бебето.

# 246
  • Варна
Радина, може си права. Сега и аз ги смятам за дребни неща, но тогава бях под стрес и очаквах повече внимание .
Все бях чувала такива суперлативи за МД и явно очакванията ми бяха други.

cherrypie20, това с объркването им и при мен се получи първия ден.
Последната сутрин имах закуска, която трябваше да изям между 7 и 8 часа , а аз не станах и в 8:10 влиза една санитарка и почва да ми вика , че нямало да ме чакат цяла сутрин да изям закуската . Аз сънена и крива се обърнах и така я насметах, че не стига че са ме оставили колко дена без храна, а сега остава и закуската да ми вземат и че няма да им гледат сгрешения график кога трябва и да ям. А тя пак сопнато ми каза, че той бил сгрешен само за свижданията !
3 минути по-късно влезе по-мила санитарка и ми обясни, че трябва да хапна и  за визитацията не трябва да има храна по масата ..

# 247
  • Варна
Добре де, аз пък не разбирам, като не ви харесва нещо защо си мълчите, колко по-лошо може да стане? Питате за името на акушерка, санитарка, лекар и подавате оплакване, жалба и т.н. Това като се случи, 2-3-4-10 пъти накрая все някой ще обърне внимание. Само питам, не се заяждам да уточня. просто минах възрастта в която всичко премълчавах. Сега отивам малко към другата крайност, но това е положението, не мисля да съм удобна за всички.
Иначе никой не може да ме убеди, че в АГ и ОБ отношението е по-добро и тези болници са  най-добрият избор за една раждаща жена.
Кой пък е казал, че някой си е мълчал?!
Всяка вечер имаше скандали от страна на майките .
За 4 нощувки мина различен персонал. Не мога да подавам оплаквания от всяка една акушерка, санитарка и прочие....все пак съм отишла да раждам ,а не да вдигам болницата във въздуха и да се изнервям допълнително!
За АГ и ОБ не съм коментирала, защото нямам допирни точки и не искам да имам!
Написах ,че за две години във времето видях огромна разлика в отношението на персонала и грижите, които се полагат за родилката най-вече към по-лошо!

# 248
  • Варна

Успех желая и ще очаквам с нетърпение да чуя отзиви 😀

# 249
Много ми е интересно тези скандали за колко основателни неща са били? Че и всяка вечер? Сподели ако искаш?

Леко раждане на всички на които им предстои! Не забравяйте, че приемливо за едни е неприемливо за други!

# 250
  • Варна
Много ми е интересно тези скандали за колко основателни неща са били? Че и всяка вечер? Сподели ако искаш?

Леко раждане на всички на които им предстои! Не забравяйте, че приемливо за едни е неприемливо за други!

Ами например едната вечер нямаше кой да донесе мляко на бебетата поне 1 час и в съседната на нас стая бебетата се съдраха от рев!
Виж Радина ,аз от 3 години съм нон стоп в Майчин дом и децата ми са там на педиатър записани и на изследвания ходя и какво ли не... Ако до сега не ми харесваше ,нямаше да съм там. Лекарите ми са добри,но това което видях май месец 2018 много ме разочарова.
Не съм от хората които си мълчат,ама хич !
Вероятно проблемът им е в управата и от там нататък всичко зазлява. Персоналът е претрупан с работа,нямат промяна в заплатите и естествено това рефлектира върху пациентите.
Просто нещо им куца и това е!

# 251
Pipppa, далеч съм от мисълта, че всичко им е перфектно. Но някои родилки определено си мислят, че това е пансион. Изискват безумни неща от тези жени. Имат 9 месеца да разучат всичко за кърмене, за основни грижи за бебетата, има курсове, има интернет, информация от където се сетиш...Други пък толкова ги е страх да пипнат бебето, че изискват акушерките да вършат всичко...Примери много. Но повечето са на принципа, че след като си плащат трябва всички да им се въртят на пети.
Дано все пак тези неща се изчистят след като има хора на които им пречи и се ядосат. И все пак по важното е живота и здравето на майката и бебето да бъде защитен. А това със сигурност е така, защото има много съвестни акушерки, дори и санитарки. Лекарите сме ги обсъждали многократно.
И между другото имат страница във фейсбук, всеки може да остави мнение и гейтинг. Със сигурност като постъпят много оплаквания с конкретни имена, ще се обърне внимание.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 19:54 от Radina

# 252
Момичета, малко страничен въпрос. При какви обстоятелства сте ходили до спешния кабинет и са ви задържали за вливки? В края на 6 месец съм и имам доста стягания, без болка и се чудя дали да не отида. Не се следя там, ходила съм само на отделни прегледи, предполагам това не е причина да ме върнат. И някой пита ли ви да ли искате да сте само за дневен стационар или да си лежите 5те дни по клинична пътека? Предполагам е по тяхна преценка.

# 253
  • гр. Варна
Момичета, малко страничен въпрос. При какви обстоятелства сте ходили до спешния кабинет и са ви задържали за вливки? В края на 6 месец съм и имам доста стягания, без болка и се чудя дали да не отида. Не се следя там, ходила съм само на отделни прегледи, предполагам това не е причина да ме върнат. И някой пита ли ви да ли искате да сте само за дневен стационар или да си лежите 5те дни по клинична пътека? Предполагам е по тяхна преценка.
Аз ходих преди две седмици, защото много ми се стягаше корема за час и нещо два на имтереал от 15-тина мин някъде се стягаше.. и не ме задържаха а ми увеличи магнезия и ме изпрати да си ходя Simple Smile

# 254
Благодаря Simple Smile И на мен така ми е казвал следящият лекар преди, но все се чудя до колко са нормални тези стягания и кога е време да потърся мед. помощ.Както и да е, леко бременеене Hug

Общи условия

Активация на акаунт