Майчин дом Варна - тема 10

• 74 492
  • 789
  •   1
Отговори
# 330
Море, точно за това говоря, но някои хора не го разбират.
Анета, ти си прочети, отиди на курсове, попитай минали през това майки, консултанти, пък чакай после акушерката. Хайде остани си със здраве. Няма смисъл повече да чета тази тема. Далеч вече не е това, което беше преди години.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 23:37 от Radina

# 331
  • Варна
Факт е , че акушерките не минават пълно обучение като консултантите по кърмене , но е част от тяхната работа да дават насоки.
Изкарала съм половината курс преди години за консултант, даже май беше първия, който Хедра водеше в МУ, но не успях да го продължа, защото наистина беше изключително ангажиращо. Тогава повечето бяхме медицински специалисти и имаше някоя друга мама с бебче Simple Smile
Ама сега ми предстои това и хич не се чувствам уверена и наистина се надявам на акушерките да дадат някоя адекватна насока.

До скоро в АГ имаше акушерка, на която се плащаше по един проект да помага и да съдейства на мамите за кърменето.

В Окръжна също си имат страхотен консултант Симонета Попова.

Все си мисля, че и в МД си имат някоя скрита лимонка, ама явно не им се занимава Wink

# 332
Мисс, не ми е помогнала акушерка, помогнаха ми момичетата от ЛЛЛ.  Как точно да те насочи акушерката, тя откъде ще знае как и какво се прави, ако не е минала през това? Вероятно и тя го е прочела на теория.
Както и да е! Успешно раждане на всички, болници да искаш! Приключвам с тази тема.

# 333
Море, точно за това говоря, но някои хора не го разбират.
Анета, ти си прочети, отиди на курсове, попитай минали през това майки, консултанти, пък чакай после акушерката. Хайде остани си със здраве. Няма смисъл повече да чета тази тема. Далеч вече не е това, което беше преди години.

Ами тогава какъв е смисълът да ходим на лекар, когато сме болни??? Дай да четем форуми и сайтове!!!

# 334
  • Варна
Щом си била на курсовете на Хедра, значи все пак имаш някаква насока и предполагам, че няма нужда да казвам, че наистина ще ти е по-полезно евентуално при трудности да се обадиш на консултант, вместо да разчиташ на акушерките.Разбира се, ти си решаваш в крайна сметка.Аз като майка с опит в кърменето съветвам, тъй като на мен страшно много са ми помогнали.Имах и късмета да родя по време на световната седмица на кърменето /1-7 август/ и по това време имаше лекции и в Майчин дом, а консултантките се качваха и при родилките по стаите и обясняваха доста, показваха, помагаха.Сега като минала през едно успешно кърмене си казвам съвсем честно, че пак ще разчитам при нужда на консултанти.

Анета, консултантите са специалисти в областта си и именно това е целта на тези обучения.Повечето лекари наистина не са подготвени като цяло, знаят само кърмене на 3 часа, по еди колко си минути от гърда.Ако смяташ, че с лекар ще си по-спокойна за кърменето ще ползвам случая да препоръчам пак Доц. Панчева.Тя е детски гастроентеролог, освен това води курсове към ЛЛЛ и обучава консултанти.Беше лекуващ лекар на дъщеря ми, когато се наложи да лежи в Терапията и ми помогна страшно много .Лекари като нея са безценни, и два пъти повече за това, че предават знанията си към консултантите, които от своя страна също са кърмили майки/ някои даже по 2-3 деца/.

Разбира се това е съвет.В основата на успешното кърмене е именно правилната информация на първо място, а после мотивацията и да кажем в някои случаи и доза търпение и инат.Аз имах труден старт първия път и затова си казвам кое ми помогна на мен.

# 335
Анета, стига, ставате смешна, едно е да израждате, друго е да кърмите. За едното със сигурност не ви трябва диплома. Или може би не знаете каква е разликата? За какво пишете глупости?
Море! ,  Леко раждане ти пожелавам!
Мисс, подготвена ли си, имаш ли желание, ще се получи! Леко раждане и на теб!

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 23:55 от Radina

# 336
Анета, стига, ставате смешна, едно е да израждате, друго е да кърмите. Или може би не знаете каква е разликата? За какво пишете глупости?
Оооо, ама рабира се, че НЕ ЗНАМ разликата! Хайде без обиди кой е смешен и кой не! Аз също знам някои обиди!!!

# 337
  • Варна
Море, Радина наистина се надявам да се получи !
Ако ли не веднага съм се подготвила с жокер - обади се на приятел консултант по кърмене !

Др. Панчева и аз я препоръчвам , но за съжаление е мноогооо заета и май вече, ако не се попадне при нея в кабинета или в болницата няма как да даде съвет за кърменето.  А до тези й работни места не пожелавам да се стига Simple Smile

# 338
  • Варна
От моето пребиваване в МД, мога да кажа, че е на късмет с персонала. Имаше много мили и отзивчиви жени, аз попаднах на тях, имаше и много груби стари кадри и млади "кифли". Аз бях изгледала де що клип намерих, четох за всякакви евентуални проблеми и ми се струваше много сложно на теория. За щастие от първото кърмене се сработихме със сина ми, но се бях запасила с телефони на консултанти. А и да кажа, че и за кърменето има много противоречива информация, както и за всичко, свързано с децата. Лекар с лекар си противоречи. И на мен ми казваха по 10 мин на гърда, аз бях изгледала видеата на Дечко.бг, водени от д-р Панчева и ми бяха много полезна насока. Има и обширни обяснения на сайта. Разгледайте ги. Но по принцип не е редно в частна болница подобно отношение.

# 339
За къпането беше шега!Не съм ходила на курсове,защото трябваше само да лежа,бях със серклаж,а колкото до това че съм чакала инфо,да чаках,след като плащам 1200 за раждане ще чакам инфо.В интернет различни статии,различна информация навсякъде,кое по точно да взимам за вярно?
Ето за това говоря, като искате да кърмите защо предварително не сте се подготвили. Правят се различни курсове, има прекрасни консултантки, които ще ви отговорят на всички въпроси. Има клипчета, има книги..Пък за къпането изобщо не ми се коментира. Това за мен си има дума, ама ще го спестя, за да не обидя някой.
При три пъти раждане със секцио, нито веднъж не се е наложило някой да ми помага. Камо ли да искам някой да ме къпе...След първото , което не успях да кърмя, за което аз съм си виновна, защото си признавам, че грам не се заинтересувах, защото си мислех, че някой ще ми снесе инфо и ще успея, следващите два пъти бях подготвена. И без да ми каже някой знаех, че бебе не се държи по 10 мин, на гърда, бях прочела, питала и т.н.. Четете бе хора, интересувайте се, защо чакате на другите, само защото си плащате? 

# 340
Да,и при мен се паднаха 1,2 пъти отзивчиви акушерки,които обясниха някой неща,но като цяло се усещаше напрежение между персонала,коя какво направила или не в предната смяна и повечето бяха намусени и мълчавливи.Не им знам там интригите,но това оказа влияние.Втория ден на малкия се бяха появили едни пъпчици,идва една натокана дърта мадама,и я питам какво е това(все пак за 1 път съм майка и се притеснявам от всичко),а тя ми отговори:"ми пъпчици,човешко същество е,какво да е" врътна се и излезе.И това казвам,няма как да платиш такава сума и те да ми се държат така...фасони някъде другаде.
От моето пребиваване в МД, мога да кажа, че е на късмет с персонала. Имаше много мили и отзивчиви жени, аз попаднах на тях, имаше и много груби стари кадри и млади "кифли". Аз бях изгледала де що клип намерих, четох за всякакви евентуални проблеми и ми се струваше много сложно на теория. За щастие от първото кърмене се сработихме със сина ми, но се бях запасила с телефони на консултанти. А и да кажа, че и за кърменето има много противоречива информация, както и за всичко, свързано с децата. Лекар с лекар си противоречи. И на мен ми казваха по 10 мин на гърда, аз бях изгледала видеата на Дечко.бг, водени от д-р Панчева и ми бяха много полезна насока. Има и обширни обяснения на сайта. Разгледайте ги. Но по принцип не е редно в частна болница подобно отношение.

# 341
  • Някъде там
Момичета, стига сте се шашкли затова кърмене!И от мен един съвет, колкото повече се притесняваш правилно ли съм го сложила, дали се хране бебето и т.н. толкова повече това притеснение вреди на кърмата и може и да.не тръгне!Най—важното е.като кърмите да.сте спокойни и да си мислите само положителни неща, например как сладко си цока бебчо и т.н. Ако имате проблем или съмнение не бързайте да.ви захранват бебето с АМ ! Обадете се.на.консултантите по кърмене от Ла лече лига и те ще.ви обяснят на РАЗБИРАЕМ за вас език! Успех и по—спокойно я.карайте! Другите неща са по— важни здраво бебче и успешно раждане на майката!

# 342
Щом си била на курсовете на Хедра, значи все пак имаш някаква насока и предполагам, че няма нужда да казвам, че наистина ще ти е по-полезно евентуално при трудности да се обадиш на консултант, вместо да разчиташ на акушерките.Разбира се, ти си решаваш в крайна сметка.Аз като майка с опит в кърменето съветвам, тъй като на мен страшно много са ми помогнали.Имах и късмета да родя по време на световната седмица на кърменето /1-7 август/ и по това време имаше лекции и в Майчин дом, а консултантките се качваха и при родилките по стаите и обясняваха доста, показваха, помагаха.Сега като минала през едно успешно кърмене си казвам съвсем честно, че пак ще разчитам при нужда на консултанти.

Анета, консултантите са специалисти в областта си и именно това е целта на тези обучения.Повечето лекари наистина не са подготвени като цяло, знаят само кърмене на 3 часа, по еди колко си минути от гърда.Ако смяташ, че с лекар ще си по-спокойна за кърменето ще ползвам случая да препоръчам пак Доц. Панчева.Тя е детски гастроентеролог, освен това води курсове към ЛЛЛ и обучава консултанти.Беше лекуващ лекар на дъщеря ми, когато се наложи да лежи в Терапията и ми помогна страшно много .Лекари като нея са безценни, и два пъти повече за това, че предават знанията си към консултантите, които от своя страна също са кърмили майки/ някои даже по 2-3 деца/.

Разбира се това е съвет.В основата на успешното кърмене е именно правилната информация на първо място, а после мотивацията и да кажем в някои случаи и доза търпение и инат.Аз имах труден старт първия път и затова си казвам кое ми помогна на мен.

Незнаех че е световната седмица на кърменето, и аз родих тогава и супер много ми помогнаха без да съм ги молила.

# 343
  • Варна
Не съм стъпвала в Майчин дом от две-три години и не знам колко точно се е променило всичко и какво чак такова напрежение се усеща в персонала, но искам да ви споделя, че и тогава не беше перфектно. Никъде, където работят хора, не е. Има обаче едно явление, което не се променя - наблюдавах го тогава, чета за него сега тук, явно ще си съществува неизкоренимо - мисленето от типа "щом си плащам, трябва и да ме къпят/песен да ми пеят/да ми накърмят детето и да му заличат пъпчиците/червен килим да ми постелят и да ловят прашинките във въздуха, преди да докоснат главата ми".
Само за информация - ние, останалите, простосмъртните, които сме се справили по време на болничния престой без специални почести, също сме искали най-доброто за себе си и децата си. Най-доброто сигурно за всекиго е различно, а аз (при все, че си плащах Laughing) очаквах единствено навременна намеса от лекаря, който избрах по ред критерии и акушерки, които не се обучават що е то бебе и как да го хванем с две ръце точно върху моето отроче. Не очаквах усмихнати роботи, не очаквах да долетят на втората секунда, щом ми възникне спешен въпрос, не очаквах да ме къпят, обгрижват, дори не очаквах да ме учат как да кърмя. Знам обаче, че елементарните човешки отношения са огледало и нормалното поведение, конкретният въпрос, уважението към чуждия труд си личат и ако са факт, единици са онези, които ще ви отговорят заядливо, троснато и те си заслужават оплакването, което сте в правото си да пуснете по канален ред. Мрънкане във форум никога и на никого не е помогнало в дългосрочен план.

И понеже темата е станала наистина рядко неприятна за четене и нямам намерение да си я причинявам повече, от позицията на това отминало време ми се струва, че всички изрази, с които величаем бременността са клишета. Ама най-специалното време в живота, ама нещо неповторимо, ама бременната жена е чувствителна и емоционална, ама родилката не може да контролира настроенията си. Да, сигурно. За работещите в болницата обаче, вие сте една от много неповторимо чувствителни бременни и тяхната задача е да ви изпишат в добро здраве с бебе в добро здраве.

# 344
  • Бургас
Голямо мрънкане наистина. В крайна сметка това е болница. Основната грижа на персонала е бебето и майката да са здрави. Съжалявам, но не отивате на пансион. Имате явно нереални очаквания.
Ако отивате на друг вид операция, пак ли щяхте да очаквате да се занимават само с вас и да откликват на секундата на всички ваши изисквания? Едва ли. Има си ред, протокол и той се спазва. Ако смятате, че се случва нещо нередно, подайте сигнал. Но да се оплаквате, че не ви държали ръката, че не ви показали нещо си, не е сериозно. Това са лекари и сестри, те се грижат за живота и здравето ви. При това го правят чудесно. Ако искате някой да ви глези, вземете си придружител.

Общи условия

Активация на акаунт