Майчин дом Варна - тема 10

• 74 504
  • 789
  •   1
Отговори
# 345
Таня, ето това мисля и аз!  Имам страхотен спомен от раждането и  престоя!

# 346
  • Варна
Ето за това говоря, като искате да кърмите защо предварително не сте се подготвили. Правят се различни курсове, има прекрасни консултантки, които ще ви отговорят на всички въпроси. Има клипчета, има книги..Пък за къпането изобщо не ми се коментира. Това за мен си има дума, ама ще го спестя, за да не обидя някой.
При три пъти раждане със секцио, нито веднъж не се е наложило някой да ми помага. Камо ли да искам някой да ме къпе...След първото , което не успях да кърмя, за което аз съм си виновна, защото си признавам, че грам не се заинтересувах, защото си мислех, че някой ще ми снесе инфо и ще успея, следващите два пъти бях подготвена. И без да ми каже някой знаех, че бебе не се държи по 10 мин, на гърда, бях прочела, питала и т.н.. Четете бе хора, интересувайте се, защо чакате на другите, само защото си плащате? 

Радина, нямам време да чета всичко ,но това е много тъпо да си мислиш , че докато си бременна като четеш за кърмене и после всичко ще ти е перфектно!
Първата ми дъщеря я кърмих 1г2месеца и я отбих , защото забременях. След още 8 месеца пак родих и противно на очакванията ми , второто ми момиче засука едва на 2,3 седмица!
Едно е теорията , друго е практиката .... особено за една първескиня , която не знае какво й се случва.
И аз до скоро бях върла привърженичка и защитничка на Майчин Дом,но вече не съм!
След второто ми раждане се позаинтересувах малко по-задълбочено и се оказа, че нещата куцат там.

# 347
  • Варна
Море, точно за това говоря, но някои хора не го разбират.
Анета, ти си прочети, отиди на курсове, попитай минали през това майки, консултанти, пък чакай после акушерката. Хайде остани си със здраве. Няма смисъл повече да чета тази тема. Далеч вече не е това, което беше преди години.

И Майчин Дом далеч не е вече това , което беше преди години. Имам база за сравнение от преди и сега.
И да уточня! Не съм взела решението да раждам там , защото съм се надявала да съм като на хотел ,да ми слугуват и да ми дундуркат бебето.

# 348
Не съм очаквала да съм на пансион,или да обръщат специално внимание само на мен!През цялата бременност лежах 4 пъти в различни болници,както частни,така и държавни и имам база за сравнение.В МД ми правиха серклажа,и останах доволна точно от отношението,но тогава престоя ми беше 2 вечери и може би съм попаднала на отзивчивия персонал.Точно за това и избрах да раждам там.Аз съм от Бургас,но избрах Варна.И,да за вас ако сумата която плащате е нещо незначимо и не очаквате нищо,съжалявам.Все пак тези хора са на работа и би трябвало да си я вършат!И това,че не са ми отговорили или обяснили 2 неща,които едва ли изискват много не ми хареса!Да,аз съм била поредната родила,но отговор като:"ми човешко същество е,нормално да има пъпчици" няма как да приема,и да си кажа:"а няма проблем,важното е да излезем живи и здрави от тук" .....
Не съм стъпвала в Майчин дом от две-три години и не знам колко точно се е променило всичко и какво чак такова напрежение се усеща в персонала, но искам да ви споделя, че и тогава не беше перфектно. Никъде, където работят хора, не е. Има обаче едно явление, което не се променя - наблюдавах го тогава, чета за него сега тук, явно ще си съществува неизкоренимо - мисленето от типа "щом си плащам, трябва и да ме къпят/песен да ми пеят/да ми накърмят детето и да му заличат пъпчиците/червен килим да ми постелят и да ловят прашинките във въздуха, преди да докоснат главата ми".
Само за информация - ние, останалите, простосмъртните, които сме се справили по време на болничния престой без специални почести, също сме искали най-доброто за себе си и децата си. Най-доброто сигурно за всекиго е различно, а аз (при все, че си плащах Laughing) очаквах единствено навременна намеса от лекаря, който избрах по ред критерии и акушерки, които не се обучават що е то бебе и как да го хванем с две ръце точно върху моето отроче. Не очаквах усмихнати роботи, не очаквах да долетят на втората секунда, щом ми възникне спешен въпрос, не очаквах да ме къпят, обгрижват, дори не очаквах да ме учат как да кърмя. Знам обаче, че елементарните човешки отношения са огледало и нормалното поведение, конкретният въпрос, уважението към чуждия труд си личат и ако са факт, единици са онези, които ще ви отговорят заядливо, троснато и те си заслужават оплакването, което сте в правото си да пуснете по канален ред. Мрънкане във форум никога и на никого не е помогнало в дългосрочен план.

И понеже темата е станала наистина рядко неприятна за четене и нямам намерение да си я причинявам повече, от позицията на това отминало време ми се струва, че всички изрази, с които величаем бременността са клишета. Ама най-специалното време в живота, ама нещо неповторимо, ама бременната жена е чувствителна и емоционална, ама родилката не може да контролира настроенията си. Да, сигурно. За работещите в болницата обаче, вие сте една от много неповторимо чувствителни бременни и тяхната задача е да ви изпишат в добро здраве с бебе в добро здраве.

# 349
Pippa, явно и ти не можеш да вникнеш в това, което съм писала, далеч не мисля, че е тъпо, но нямам никакво намерение нито да се оправдавам, нито вече да коментирам, каквото и да било. Други момичета са го написали по-разбираемо, прочети поне тяхното мнение по въпроса. Напълно съм съгласна с тях.
База за сравнение имам и аз, както се вижда от подписа ми, има няма през 5 години от 2004 г.( + междинни посещения), чак пък такава разлика не намирам.

# 350
  • Варна
Очевидно говорим на различни езици.
Имате право да сте недоволни, разочаровани, да сравнявате и да се оплаквате, но аргументът "защото си плащам" е безумен. Всички сме си платили за престоя в Майчин дом, нито една не се е разминала с усмивка и обещание да похвали болницата в БГ мама, представете си.
И аз лежах три пъти за задържане, че и бебето ми го изписаха три седмици след раждането, сумарно повече от два месеца съм била непрестанно в сградата. Нямаше как да не се сдобия с впечатления за 90% от персонала и продължавам да твърдя, че каквото повикало - такова се обадило. Силно възмутена бях от Мариянка Димова, но с днешна дата ми се струва и маловажно, и леко комично. Ами, да съм реагирала по друг начин пък, не да очаквам, че някой е длъжен да подбере онези изрази, от които аз имам нужда в момента. Жената каза, каквото мислеше, аз се обидих, после ми мина и с днешна дата съм благодарна, че се прибрах с бебе в добро общо състояние. Защото можеше и да не е така.

И понеже от плащането тръгнахме - плаща се навсякъде, където човек иска по-нормални условия от онези, за които са стигнали отпуснатите средства. Преди 10 дни ни изписаха от Терапията с 3-годишно. Избрах за известен престой ВИП стая, защото просто беше желателно да не е в контакт с друго дете. Колко струва според вас това удоволствие в държавна болница?! 200 лева на вечер и представете си, нямаше зачислен до главата ми човек, който да ми държи ръката, да ме уверява, че всичко ще е наред, да преслушва сина ми на кръгъл час.
И в Инфекциозна болница бяхме преди това и там има две стая, за които се плаща допълнително, ако искаш нещо различно от бели плочки, лепени през 70-те, мухлясали врати в банята, течащо казанче и ронещ се таван. Това е положението.

Хайде, със здраве и леко раждане на всички, на които им престои!

# 351
  • С изглед към морето
Всеки отива със своите очаквания и не разбирам защо доволните толкова скачат на недоволните!
И аз съм от недоволните! Като започнем от скатаването на изследвания по време на ЖК (например цитонамазка), седенето две нощи в реанимация, защото нямат свободни стаи и отказа да ми сменят чаршафите, с които бях в реанимация (целите в кръв след секциото), никаква подкрепа за кърменето (освен да ти стискат зърната), но пък като ти се дере детето от глад да откажат да му донесат АМ, до това да помолиш да сменят оповръщания и мокър гащеризон на бебето и да ти го върнат със същия, защото чистите дрешки им свършили!
Явно ще да съм голяма принцеса, щом си позволявам да съм недоволна от гореспоменатите неща!
И щом държите, няма да използвам израза “Плащам си за това!”, но да бъдат така любезни да не ми казват, че осигуряват всичко за бебето!
И да, като раждах първия път, предстсвете си, имах нужда един-два пъти да ми се помогне с миене на бебето и сменяне на памперс. На тези от вас, на които това веднага им е било отръки - аплодисменти за вас!

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 14:40 от Barb1540

# 352
  • Варна
И на мен не ми е ясно, защо най-вече Радина е като навита на пружина и е толкова докачлива от "недоволните".
Доскоро бях от "доволните".
Относно плащането ,това е частна болница и разбира се, че ще се плаща. Дори цените са доста по-ниски от другите градове и не излиза кой знае колко по-скъпо ,ако решиш да раждаш в АГ или ОБ.
Това на мен не ми е проблема.
Аз просто споделих, че нещата от 2016 до 2018 много са се променили.
Радина не знам кога си раждала последно и не ме и вълнува!
Но моля те ,остави правото на хората да бъдат недоволни от дадена услуга и не се опитвай да вмениш на тези "недоволни" ,че нещо не се образовали или са повърхностни и прекалено изискващи.
Аз не се опитвам да те убедя ,че ти трябва да си недоволна, нали?!

# 353
И аз това имам в предвид за някакви елементарни неща,не се полагат грижи,камоли за нещо по-сериозно.Това и за зърната,дойде на 2 ден една стисна ме,излязоха 2 капки и хайде храни го,после се оказва обаче че аз нямам,вечерта когато се смениха,казах на др акушерка и тя ми вика:"охх,ми тя(не й помня името,която беше сутринта) като види 2 капки и си мисли,че кърмата тръгнала.И посред нощите съм ставала да моля едва ли не за АМ,за да може да яде детето ми,и ме гледаха с едно такова изражение,ще кажеш че им е разпределено точно.Сега идва акушерка в нас да ми помага,която работи в държавна болница,и като й обяснявам за какво става въпрос,тя е потресена...Отделно,в МД ни казаха през 3 часа се храни детето,тази жена която идва сега да ми помага,ми казва в 12 последно ядене,ако огладнее вечерта водичка.Аз й казвам от болницата ми казаха без прекъсване и тя ми вика,ми да за да може да е тихо,и наистина като се замисля,беше доста тихо...
Всеки отива със своите очаквания и не разбирам защо доволните толкова скачат на недоволните!
И аз съм от недоволните! Като започнем от скатаването на изследвания по време на ЖК (например цитонамазка), седенето две нощи в реанимация, защото нямат свободни стаи и отказа да ми сменят чаршафите, с които бях в реанимация (целите в кръв след секциото), никаква подкрепа за кърменето (освен да ти стискат зърната), но пък като ти се дере детето от глад да откажат да му донесат АМ, до това да помолиш да сменят оповръщания и мокър гащеризон на бебето и да ти го върнат със същия, защото чистите дрешки им свършили!
Явно ще да съм голяма принцеса, щом си позволявам да съм недоволна от гореспоменатите неща!
И щом държите, няма да използвам израза “Плащам си за това!”, но да бъдат така любезни да не ми казват, че осигуряват всичко за бебето!
И да, като раждах първия път, предстсвете си, имах нужда един-два пъти да ми се помогне с миене на бебето и сменяне на памперс. На тези от вас, на които това веднага им е било отръки - аплодисменти за вас!

# 354
Dalinda011, за мен съветите, които получаваш от тази жена са също толкова грешни. Ако искаш да кърмиш по-дълго е добре да предлагаш и двете гърди на всяко хранене, и не под час а на поискване. За последно хранене в 00:00 и след това вода, даже няма да отварям дума.

# 355
  • Варна
Аз като раждах в МД преди 9г. си държаха на кърмене на поискване.За 3 часа не е ставало и дума.Сега не знам как е.Обаче и това, което ви е казала познатата ви акушерка е пълна глупост.Кърмените бебета не се наливат нощем с вода, за да не сучат.Корема им няма нужда от почивка, т.к. кърмата не е АМ и се усвоява в пъти по-бързо от него.Отделно нивата на пролактин нощем са по-високи и за успешното кърмене, нощното хранене поне докато са малки бебетата е изключително важно.Жената ви подвежда, хубаво е да го имате предвид, аз това имах предвид по-напред като казах, че масово акушерки и мед. лица нямат понятие от кърмене.И затова и написах съвети само и единствено от сертифицирани консултанти по кърмене.Няма да навлизам в повече подробности, че все пак не сме кърмческия подфорум, но предполагам и там има много информация по повод кърменето.Навремето тук пишеше БУ, не знам дали влиза още.Нейните статии ми бяха полезни, освен тези на ЛЛЛ и на Хедра.

За Майчин дом през есента ще дам мнение спрямо предното ми раждане дали всичко е различно.Аз само от Марианка Димова не бях доволна и съм си въвела оплакванията където трябва, а в момента съм предупредила и лекаря ми, че много държа да ми се покажат изследванията на бебето и, че нямам доверие в тази лекарка.И понеже знам, че докторът ще идва да ме види горе като родя, та смятам да го държа в течение, ако ми се направи пак на интересна Димова.Иначе от всичко останало бях доволна тогава.

И допълвам също, че през последните 2-3 години приятелки раждаха в МД, други в АГ-то и бяха на ВИП етажа.Като цяло някои са доволни, други не.Аз напр. в АГ не искам да раждам, освен ако нещо не дай Боже бебето не тръгне по-рано.Защо, няма да навлизам в подробности, но за съжаление май никъде не е цветя и рози образно казано.

# 356
Марианка Димова една руса,педиатър ли е?
Аз като раждах в МД преди 9г. си държаха на кърмене на поискване.За 3 часа не е ставало и дума.Сега не знам как е.Обаче и това, което ви е казала познатата ви акушерка е пълна глупост.Кърмените бебета не се наливат нощем с вода, за да не сучат.Корема им няма нужда от почивка, т.к. кърмата не е АМ и се усвоява в пъти по-бързо от него.Отделно нивата на пролактин нощем са по-високи и за успешното кърмене, нощното хранене поне докато са малки бебетата е изключително важно.Жената ви подвежда, хубаво е да го имате предвид, аз това имах предвид по-напред като казах, че масово акушерки и мед. лица нямат понятие от кърмене.И затова и написах съвети само и единствено от сертифицирани консултанти по кърмене.Няма да навлизам в повече подробности, че все пак не сме кърмческия подфорум, но предполагам и там има много информация по повод кърменето.Навремето тук пишеше БУ, не знам дали влиза още.Нейните статии ми бяха полезни, освен тези на ЛЛЛ и на Хедра.

За Майчин дом през есента ще дам мнение спрямо предното ми раждане дали всичко е различно.Аз само от Марианка Димова не бях доволна и съм си въвела оплакванията където трябва, а в момента съм предупредила и лекаря ми, че много държа да ми се покажат изследванията на бебето и, че нямам доверие в тази лекарка.И понеже знам, че докторът ще идва да ме види горе като родя, та смятам да го държа в течение, ако ми се направи пак на интересна Димова.Иначе от всичко останало бях доволна тогава.

И допълвам също, че през последните 2-3 години приятелки раждаха в МД, други в АГ-то и бяха на ВИП етажа.Като цяло някои са доволни, други не.Аз напр. в АГ не искам да раждам, освен ако нещо не дай Боже бебето не тръгне по-рано.Защо, няма да навлизам в подробности, но за съжаление май никъде не е цветя и рози образно казано.

# 357
  • Варна
Dalinda011, изключително грешна , стара информация ти дава акушерката, която те посещава.
Не знам още как може да се дават такива съвети за кърменето !

Прочети наистина страницата на Хедра или потърси консултант, иначе скоро кърма няма да имаш Simple Smile

# 358
  • Бургас
Аз пък съм потресена от съветите на акушерката от държавната болница за кърменето. Това са глупостите, които слушахме преди 15-20 години. Та преди да обвинявате акушерките в Майчин дом, се образовайте по-сериозно.
Момичетата са ти дали чудесни съвети, дано ги послушаш.

# 359
Как мога да се свържа с Хедра,и как стават консултациите,изобщо не съм наясно???
Dalinda011, изключително грешна , стара информация ти дава акушерката, която те посещава.
Не знам още как може да се дават такива съвети за кърменето !

Прочети наистина страницата на Хедра или потърси консултант, иначе скоро кърма няма да имаш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт