Майчин дом Варна - тема 10

• 74 519
  • 789
  •   1
Отговори
# 375
Миналата година имах мисед, Отидохме при Яков за второ мнение и той потвърди диагнозата и набързо ме изпрати да се запиша при него за кюретаж. Тръпки ме побиха като прочетох за грешните му диагнози, но се успокоявам че той все пак беше второ мнение...

# 376
Към момичетата, които са раждали естествено в МД, докато стигнахте до пълно разкритие имаше ли някой постоянно с вас или идваха да ви проверяват от време на време?

# 377
  • Варна
Аз се следя при Яков, ще имам живот и здраве второ секцио при него.Доволна съм и затова пак се записах при него.Обстойно гледа винаги, не е разговорлив, но отговаря на всичките ми въпроси.
Иначе на първия преглед и ние не видяхме ембрионче, но сакче да.Обаче това, защото бях отишла по-рано.Той само каза, че е рано за ембрионче и да дойда пак след седмица.

# 378
  • Варна/Филаделфия
Към момичетата, които са раждали естествено в МД, докато стигнахте до пълно разкритие имаше ли някой постоянно с вас или идваха да ви проверяват от време на време?
В началото, когато отидох в предродилна, бях сама. Минаваха и лекари, и сестри, и акушерки.
След упойката имаше през цялото време акушерка до мен. Каза ми какво ще последва, как да напъвам, успокои ме, измерваше през колко време са контракциите, гледаше тоновете на бебчето. Веднъж- два пъти излезе, но бързо се върна.
Лекарят минаваше периодично да следи разкритието.
Искам да уточня, че раждах без избор на екип. Simple Smile

# 379
Мен ме преместиха в предродилна около 7 сутринта, а от 8:00 постоянно имаше поне една акушерка с мен.

# 380
Аз бях с екип, но като цяло акушерката изражда, ако става дума за естествено раждане. Доктора дава напътствия и накрая ако има нужда (разкъсвания,епизотомия) шие.
А акушерката асистира ли на родилката добре по време на нормално раждане или командори и се разпорежда? Караше ли ви да лежите, защото "така ставало най-бързо", позволяваше ли ви да пиете вода, да се разхождате, да клякате, да ставате, да стоите на четири крака, ако искате? Правеше ли нещо, за да намали болките? Има ли разни съоръжения за ползване от родилката (примерно голяма топка за сядане, въжета, вана, душ с топла вода)? В обща зала ли са родилките преди родилна зала или в индивидуални стаи? Правят ли задължително клизма? Бръснат ли ви задължително?
Простете, ако тези въпроси ви звучат смешно.
Не съм раждала в България от 15 години, а сега имам избор дали да родя в Германия или в Майчин дом във Варна. Като млада бях непретенциозна и здрава и си родих и трите деца нормално, при дежурен екип в провинциална държавна болница. Слава богу, усложнения нямаше, но въпреки това имам неприятни спомени от отношението на акушерките и дори отчасти на лекарите. Затова сега съм се насочила към частна болница (ако реша все пак да раждам в България). Имам приятелки, които са раждали в МД, но все със секцио, а мен ме интересува как протича едно нормално раждане там.

# 381
  • Варна/Филаделфия
4хmama, роди си в Германия. Въпреки че аз съм доволна от Майчин дом, никой не ми е крещял или командорил Grinning. Изроди ме лекар, 2 акушерки бяха до мен и бяха страхотни. Едната особено ме напътстваше през цялото време, след това ми показа и как да кърмя.
Има и зала за активно раждане ако предпочиташ.
Клизми се правят, за предпочитане е пред това да направиш голямата работа докато раждаш.
Има ли някой на този свят, който ходи да ражда или на преглед, без да се обезкосми, дори и да не го прави по принцип. Не бих позволила да ме 'бръснат' някъде си.

Родете си в Германия. Там е и безплатно. Grinning Условията със сигурност са добри, че даже и мъжът ви присъства без да заплаща.

# 382
4хmama, аз съм със същата нагласа за предстоящото раждане, но то може да се случи само в залата за активно раждане и само при определени лекари, съгласни да те оставят да си родиш с минимална намеса. За МД това са д-р Атанасова и д-р Друмев. Ако се спреш на България София е мястото, където ще си осигуриш желаното - избора е огромен. За Варна варианта е само този.

# 383
4хmama, аз съм със същата нагласа за предстоящото раждане, но то може да се случи само в залата за активно раждане и само при определени лекари, съгласни да те оставят да си родиш с минимална намеса. За МД това са д-р Атанасова и д-р Друмев. Ако се спреш на България София е мястото, където ще си осигуриш желаното - избора е огромен. За Варна варианта е само този.
Тоест, всички други режат????

# 384
Не, имах предвид само свободата на раждане при нормалните раждания - това което 4хмама споменава - да можеш да се движиш, не да лежиш, да има съоръжения за ползване от родилката, да си в индивидуални родилна зала и т.н. Но дори да сме с тази нагласа, до последно не се знае как ще протекат нещата и понякога се стига до предизвикано раждане или секцио.

# 385
Ти сериозно ли? Много ме дразнят подпбни постове като твоя! Това , че имаш наблюдение точно за тези лекари, не значи , че другите не израждат в залата за активно и , че не стават за нищо, защото ако си прочетеш постчето отново ще видиш каква небивалица си написала. Искаш ли да ти кажа как докато раждах до мен в потготвителния кабинет който точно до родилната твоята др Атанасова изроди една рускиня , и през цялото време и крещеше! Бебето не изплака и пак и се развика, жената искаше да влезе в родилна , а тази и крякаше как не можела да стиска и тн.

4хmama
Обикалях в родилната зала по време на контракциите, клякала съм и съм напъвала, никой не ме е карал да стоя легнала . Пръскаха ми лицето с термална вода! По желание на едната акушерка. Никой в залата не ме е командорил, напротив, всички се държаха изключително добре, с много спокоен тон ми се казваше какво да правя.

# 386
За коя Атанасова, Капка или Анна става въпрос. Понеже и моето раждане наближава и се колебая между някоя от тях и Бейлерян. За нормално раждане говоря.

# 387
Ти сериозно ли? Много ме дразнят подпбни постове като твоя! Това , че имаш наблюдение точно за тези лекари, не значи , че другите не израждат в залата за активно и , че не стават за нищо, защото ако си прочетеш постчето отново ще видиш каква небивалица си написала. Искаш ли да ти кажа как докато раждах до мен в потготвителния кабинет който точно до родилната твоята др Атанасова изроди една рускиня , и през цялото време и крещеше! Бебето не изплака и пак и се развика, жената искаше да влезе в родилна , а тази и крякаше как не можела да стиска и тн.

4хmama
Обикалях в родилната зала по време на контракциите, клякала съм и съм напъвала, никой не ме е карал да стоя легнала . Пръскаха ми лицето с термална вода! По желание на едната акушерка. Никой в залата не ме е командорил, напротив, всички се държаха изключително добре, с много спокоен тон ми се казваше какво да правя.
От така написания пост на lagartija се стресирах малко... Аз съм при Б. Георгиев, и ако всичко е наред искам да си родя нормално.
Вие при кого раждахте?

# 388
Мами, които са раждали естествено без избор н екип, бихте ли споделили как е минало и дали сте били доволни?

# 389

[/quote]
От така написания пост на lagartija се стресирах малко... Аз съм при Б. Георгиев, и ако всичко е наред искам да си родя нормално.
Вие при кого раждахте?
[/quote]
При Димитър Корновски. Родих за 15 минути благодарение на този човек. През цялото време ми говореше и казваше какво да правя със супер спокоен тон. ✌🏽

Общи условия

Активация на акаунт