Майчин дом Варна - тема 10

• 74 454
  • 789
  •   1
Отговори
# 210
И аз съм се насочила към МД, защото ремонта на ОБ може да не е приключил до термина ми - 21 юли. Днес ще ходя да видя как е обстановката и залата за активно раждане. lagartija за кои двама доктори знаеш, че те оставят да родиш естествено? Аз си записах час при д-р Друмев, дано да е от тях. Simple Smile

# 211
И аз съм се насочила към МД, защото ремонта на ОБ може да не е приключил до термина ми - 21 юли. Днес ще ходя да видя как е обстановката и залата за активно раждане. lagartija за кои двама доктори знаеш, че те оставят да родиш естествено? Аз си записах час при д-р Друмев, дано да е от тях. Simple Smile

Да, той е единият, а Анна Атанасова е вторият. Чудно ми е как да си запазя залата за активно раждане, като не знам кога ще се започне? Ако разбереш днес, сподели. Успех с доктор Друмев, и аз съм се спряла на него!

# 212
lagartija, февруари чак ми е термина, за това казвам, че имам много време. Смятах и да се следя там платено, но не съм от Варна и в крайна сметка реших, че не е много удачно да пътувам за всеки преглед, а и съм много доволна от лекаря си.
 Предполагам, че поне след 3-4 месеца ще отида да попитам и да ми обяснят. Да не говорим, че с този февруарски термин е малко съмнително дали ще родя там, най-вероятно ще се подсигуря и с лекар в моя град, че моя не изражда.
 Най-вече за това чета и темата, ако се наложи да избирам екип, да имам идея към кой лекар да се насоча.

# 213
И аз живея на 80 км от Варна, но това е единствения избор на болница, където жената да роди съвсем естествено, а и д-р Друмев е известен с това. Добре си се ориентирала. Моята следяща АГ е супер добра и съм адски доволна от нея, обаче иска да ме изражда стандартно с окситоцин и затова се преориентирах.

# 214
Аз исках да я използвам , но разбрах , че нито с ваната стоят нещата като в другите държави ,нито останалите неща в стаята. Дойде ли момента за напъни ще те качат на магарето.
А относно окситоцина, той се слага само , когато водите са изтекли , а разкритието се бави. Ако ти тръгне раждането от вкъщи и си получила голямо разкритие  няма да ти сложат окситоцин.

# 215
Аз исках да я използвам , но разбрах , че нито с ваната стоят нещата като в другите държави ,нито останалите неща в стаята. Дойде ли момента за напъни ще те качат на магарето.
А относно окситоцина, той се слага само , когато водите са изтекли , а разкритието се бави. Ако ти тръгне раждането от вкъщи и си получила голямо разкритие  няма да ти сложат окситоцин.
Тоест няма голям смисъл от ваната, така ли? Въпреки, че познати, раждали във вана в чужбина, също са ги качвали на магрето. Май трябва всичко да върви перфектно, за да родиш във водата.

# 216
Не помня дали Рени ми каза, помня ,че беше някой т болницата,  но във ваната може да се стои докато имаш контракции, дойде ли момента в който усетиш напъни те качват на магарето.

# 217

Да, и този момент с магарето го им. При поне 2/3 от момичетата е станало така. Но няма как да се телепортираме в София... за съжаление.

# 218
Тъкмо се връщам от МД. Хареса ми обстановката и отношението на акушерките. Залите бяха заети, но ми показаха тази за Активно раждане набързо. Аз не се интересувам от раждане във вана и попитах дали е задължително да плащам и за нея и казаха, че не е. Показаха ми и стаите.

Питах и за цените:
Единична стая е 85лв на вечер
Двойна (с придружител) - 150лв на вечер
Нормално раждане е 650.
Избор на лекар 200лв.
Зала за активно раждане - 250лв.
Присъствие на таткото - 200лв. 
Епидурална анастезия - 200лв (не че ще искам, но ми казаха) Grinning

И две забележки:
1)Ако таткото ще присъства трябва седмица по-рано от термина да си направи изследване - Носогърлен секрет. Прави се в лаборатория и струва 32лв. И естествено ако не е болен, може да присъства.

2)При приемане в документацията държат да има кръвна група и изследване за Васерман и за Австралийски антиген С НОМЕРА. Ако били на картон отзад да се впишели номерата на изследването. Това с номерата било супер важно, иначе ще ни изследват наново и ще ни таксуват за това изследване.

Относно запазването на стая и зала за активно раждане. Около месец по-рано те записват, спрямо термина, а то е ясно, че може да има закъснение или избързване Grinning.

Ако се сетите още нещо питайте. Дано да мога да отговоря Simple Smile

# 219
  • Варна
Момичета , точно Рени ми се оплака, че от доста време доплера и е счупен и забележете: Облепен с тиксо!!!  ( това е от преди два месеца информация) . Допотопните ехографи в АГ два пъти вече в живота ми дават 100 % реална информация за теглото и на двете ми деца.! Сега съм в АГ след раждане  , седмица по рано на жк в майчин дом ми казаха много мъничко бебе ( под 2500) , дойдох тук и ме успокоиха, бебчето ми се роди 3200. Това по отношение на апаратури ! В майчин дом се чувствах, че ме претупват всеки път, а съм платила частна ЖК?! С триста зора се откъснах от тях , за да не раждам там. Едно цупене имаше , ама как нямало да раждам там, ама защо?!? И т. Н.. Та така де, имам право сама да избера къде. Стана ми криво, че въпреки, че съм здравно осигурена бях избрала там да следя бременноста си, а останах с горчив послевкус. Имаше моменти в началото когато се замислях там да раждам , но киселите физиономии и вечното неспазване на графици и още куп други дребни нещица ме отказаха.

# 220

2)При приемане в документацията държат да има кръвна група и изследване за Васерман и за Австралийски антиген С НОМЕРА. Ако били на картон отзад да се впишели номерата на изследването. Това с номерата било супер важно, иначе ще ни изследват наново и ще ни таксуват за това изследване.

SimonaStoyanova, супер си, много благодаря за прясното инфо. Аз не разбрах какви са тези номера на изследванията?

# 221
evropa при кой лекар се следеше , и аз се следя там на частно и съм супер разочарована , на теб сигурно поне са ти направили фм на мен и това не ми направиха , и аз съм при рени и съм в голяма дилема къде да раждам .

simona  това означава ли че ако искам да родя нормално освен тези 600 трябва да плащам по 85 на вечер ???

# 222
  • Варна
evropa при кой лекар се следеше , и аз се следя там на частно и съм супер разочарована , на теб сигурно поне са ти направили фм на мен и това не ми направиха , и аз съм при рени и съм в голяма дилема къде да раждам .

simona  това означава ли че ако искам да родя нормално освен тези 600 трябва да плащам по 85 на вечер ???

На ЛС отговарям Simple Smile

# 223
Плаща се тази сума за стая ако лежиш за нещо през бременноста. Като отидеш да раждаш плащаш само сумата за раждане, предтоя е включен. Както и храната.
Аз лежах 5дни преди да родя , защото имах фалшиви контракции, но бяха много на често и искаха да ме наблюдават една вечер. Тогава даже цената не беше 85 лв а 90лв.

# 224
Много  странно аз като лежах не ми взеха нищо , бях на магнезий 5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт