Майчин дом Варна - тема 10

• 74 490
  • 789
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, знаете ли дали Друмев работи с конкретна акушерка и при избор на екип имам ли право, освен доктор, да избера и акушерка?

# 316
Аз попитах на регистратура какво включва избора на екип и ми отговориха: "Избор на един доктор." Явно не се избира акушерка. Може да го питаш все пак дали работи с някоя...  Smiley
Момичета, знаете ли дали Друмев работи с конкретна акушерка и при избор на екип имам ли право, освен доктор, да избера и акушерка?

# 317
Аз попитах на регистратура какво включва избора на екип и ми отговориха: "Избор на един доктор." Явно не се избира акушерка. Може да го питаш все пак дали работи с някоя...  Smiley

И аз се  чудех дали включва избор на акушерка , по принцип всеки лекар си има една главна с която работят на смяна , на друмев по спомен беше една млада много мила.  Но например ако си си следяла бременноста при снежи или рени би трябвали да можеш да избереш една от тях те все пак не взимат дежурства

# 318
Благодаря  ви момичета. Не съм се следяла там, но след две седмици имам час при Друмев и ще го питам направо. Ако ми даде някаква информация, пак ще пиша Simple Smile

# 319
Аз искам да раждам при Друмев, с минимална намеса. Следя се на друго място. Как да се запиша при него? Записвам преглед при него ли? Някой знае ли колко ще струва? Вероятно ще имам 4-5 поне преди термина.

# 320
Само да знаете, че Друмев ще е в отпуск от 1ви до 10ти Август.

# 321
До колкото знам Снежи не поема раждания, мисля че същото важи и за Рени.

# 322
И Рени не поема раждания, само ЖК.

# 323
Искам да ви разкажа и да изкажа разочарованието си от болницата.На 29.06 беше моето секцио,всичко премина добре и с бебето всичко е наред.На същия ден 6 часа след операцията ме раздвижиха,дадоха малко бебо да го погледам и вечерта го взеха.Преспах в реанимация.На другия ден сутринта оставиха бебетата и казаха,че вече ще са при нас плътно,само сутрин за душ ще ги взимат.Всичко наред,но никой не идва да ти обясни за кърмене какво да правиш.Мина една акушерка и каза:"по 10 мин.на гърда и държите зърното като цигара" и започнаха опитите,уж захваща аз си мисля,че суче,но се оказа че изобщо не суче и кърмата не ми е тръгнала още...разранени зърна и опити през 3 часа(които аз си мисля,че са успешни и детето ми се храни).На обяд ме преместиха в стая вече,дойдоха и показаха как се сменя памперс,попитах за консултанр по кърмене,много работа имали и така и никой не дойде...На другия ден,решихме да теглим преди ядене и след ядене да видим какво яде бебето,оказа се 0гр.,а аз 2 дена си мисля че яде...почнаха да ми дават АМ за да може все пак да хапне нещо и с 300 зора,на 3 ден ми текна кърмата,успокоих се,че всичко е наред,но през цялото време никой нищо не дойде да обясни.Вече сме си в къщи и както бяха ми казали в болницата,така правих до днес,по 10 мин.на гърда.Но тъй като съм секцио и имам нужда от помощ,идва една акушерка в нас и като й казах,тя ми вика добре ли са?На едната гърда около 30 мин.да си хапне детето,ако има останало изцеждаш,и на следващото хранене на другата гърда.И аз си мисля че правя нещо,а то не трябвало така.Много съм разочарована от Майчин дом,уж отидох за да ми обърнат внимание и в първите стъпки ит това да си родител,да има компетентни хора,които могат да обяснят.За тези пари,които плащаш трябва и да те къпят даже 🤣 А камоли да ти се зверят и да мълчат като пукали,и да не обяснявят нищо...Че то в държавна болница да бях отишла,може би щеше да ми кажат повече неща...

# 324
Не звучи никак обнадеждаващо... Аз също смятам, че в частна болница би следвало да има по-добро обслужване и да обясняват повече. Явно не трябва да имам подобни очаквания.

# 325
  • Варна
По отношение на кърменето изобщо не се надявай на адекватни обяснения и насоки.В държавните болници са още по-зле.За кърмене те съветвам да търсиш съвети и помощ само и единствено от сертифицирани консултанти по кърмене - такива ще намериш на сайтовете на НАПК и ЛЛЛ.Консултацията е безплатна и могат да се посетят у дома и да ти отговорят на всякакви въпроси и всякакви тънкости свързани конкретно с вашия случай.
Аз кърмих 2г. благодарение на подходящите съвети и насоки.Дано и вие да успеете да кърмите колкото желаете.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 23:07 от Море!

# 326
Ето за това говоря, като искате да кърмите защо предварително не сте се подготвили. Правят се различни курсове, има прекрасни консултантки, които ще ви отговорят на всички въпроси. Има клипчета, има книги..Пък за къпането изобщо не ми се коментира. Това за мен си има дума, ама ще го спестя, за да не обидя някой.
При три пъти раждане със секцио, нито веднъж не се е наложило някой да ми помага. Камо ли да искам някой да ме къпе...След първото , което не успях да кърмя, за което аз съм си виновна, защото си признавам, че грам не се заинтересувах, защото си мислех, че някой ще ми снесе инфо и ще успея, следващите два пъти бях подготвена. И без да ми каже някой знаех, че бебе не се държи по 10 мин, на гърда, бях прочела, питала и т.н.. Четете бе хора, интересувайте се, защо чакате на другите, само защото си плащате? 

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 23:08 от Radina

# 327
  • Варна
Част от работата на акушерките е да дава съвети и за кърменето !

Здравен работник съм работещ с бебета, прочела съм какво ли не на тема кърмене, изгледала съм какви ли не видеа и все пак теорията е едно и на практика не знам какво ще се случи !

# 328
Ето за това говоря, като искате да кърмите защо предварително не сте се подготвили. Правят се различни курсове, има прекрасни консултантки, които ще ви отговорят на всички въпроси. Има клипчета, има книги..Пък за къпането изобщо не ми се коментира. Това за мен си има дума, ама ще го спестя, за да не обидя някой.
При три пъти раждане със секцио, нито веднъж не се е наложило някой да ми помага. Камо ли да искам някой да ме къпе...След първото , което не успях да кърмя, за което аз съм си виновна, защото си признавам, че грам не се заинтересувах, защото си мислех, че някой ще ми снесе инфо и ще успея, следващите два пъти бях подготвена. И без да ми каже някой знаех, че бебе не се държи по 10 мин, на гърда, бях прочела, питала и т.н.. Четете бе хора, интересувайте се, защо чакате на другите, само защото си плащате? 

Много грозно мнение!!! Едно е да четеш, друго е някой да ти покаже!

# 329
  • Варна
Консултантите по кърмене са обикновено майки, които са преминали специално обучение.Обучават ги най-често лекари, които също са преминали необходими обучения и тънкости като напр. проблеми с постановката на устата на бебето, къси юздички и тем подобни неща, които могат да затруднят и объркат кърменето.Не знам сега акушерките как ги обучават, но от по-старата школа така да се каже, масово не разбират от кърмене и често в комплект с педиатрите дезинформират повече, отколкото помагат.Слава Богу не всички са така.Тази болница по принцип е насочена уж кърменето, но откакто раждах пред 9г., до днес може би нещата са се попроменили.И все пак едната педиатърка още помня как "компетентно" заключи, че аз нямало да кърмя, защото не ми слизала никаква коластра.Това наистина беше факт.Но аз бях подготвена и знаех какво да правя, звънях и на доц. Панчева няколко пъти за насоки и в крайна сметка кърмих 2 години.
Сега ще видим как ще е есента живот и здраве, като родя.

Общи условия

Активация на акаунт