Отнемане на деца в Норвегия

• 98 364
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 120
На какво основание са отнети тези деца?
Как точно майката им е застрашила живота и здравето? Защото е с висок коефициент на интелигентност ? защото е българка?
Да отговорят норвежките власти ,а не да мрънкат че не дават информация.
Изрично беше казано защо децата са отнети от майката. След развода, съдът е определил 20 дни децата при майката, 10 дни при бащата норвежец. Всичко е било нормално, докато децата не са спрели да ходят при баща си. Бащата естествено подава жалба до съда. След разследване на социалните, те стигат до извода, че майката българка, настройва децата срещу баща им и затова те отказват да го посещават. Това е, много е просто. Решават, че майката влияе много зле на децата и ги отнемат.
Според мен, напълно е възможно майката наистина да е настройвала децата срещу баща им, за да го намразят толкова, че да не искат да го видят.
Ама на бащата ли са ги дали,  баби, дядовци, роднини или директно в приемни семейства при това разделени както в повечето случаи? Сега прочетох и в статията отговора на въпроса - отнети са и от двамата родители. Майката била с високо ай кю, а бащата с ниско. Явно и за него са изнамерили причина.

Случаите, за които прочетох са точно такива - пренебрегват се всички роднини на детето, свижданията с родителите се свеждат до минимум (от сорта на 2-3 пъти в годината за по 2 часа под надзор), разделяне на братя и сестри, смяна на имена...това изобщо не е нормално.

, отровна среда е среда, в която детето го бият, крещят му за най-малкото нещо, родителите се бият помежду си, крещят си, баща алкохолик или наркоман, който налага майката, а тя няма сили да потърси помощ и да се махне от там, детето става свидетел на всичко това. Майката е пълнолетен човек, може да си събере куфарите и да избяга с 200. Решението е нейно. Но когато не го направи, средата за детето е наистина отровна. А то не може само да излезе от нея, няма как да стане просто.

Прочете ли в статията на англ., която сам беше публикувал каква е причината за отнемане в най-голям процент от случаите? Не е насилие, а недостатъчни родителски умения. Супер разтегливо и мъгливо като понятие.

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 23:33 от Arizona

# 121
  • Пловдив
Сигурно той им влияе зле с нещо друго на свой ред. Wink

# 122
  • град-държава
Бизнес с екстри...

# 123
  • Монреал
Защо да не вярваш на майката?
Майката е ПОСЛЕДНИЯТ човек на който може да се има доверие при такива ситуации. Човечеството е просъществувало толкова хилядолетия благодарение на СУбективността на майката и нейните вродени инстинкти.

Не те знам на колко си години и какъв житейски опит имаш, но има някои ситуации при които трябва да ти светва червена лампичка:

Уволнен служител, който разпрявя, че бил супер компетентен, ама шефът не го харесвал.
Отблъснат сваляч, който твърди, че и без това тази уличница не струва.
Крадец, когото извличат от МОЛ-а, докато крещи, че нищичко не бил взел.
Политик, който те уверява в човешките и патриотичните си мотивации.
Майка, която те уверява в родителските си качества, или добродетелите на детето си.

Аз също съм за "Невинен до доказване на противното",  но и сляпото доверие е неприемливо. Всяка драматична история си има 2 страни и те обикновено звучат като коренно разлиани случаи.

# 124

zemonti, сравнението ти на майка с крадец, политик, сваляч, уволнен е достойно за тест със задача открийте излишната думичка, страхотни аналогии правиш.

# 125
  • Монреал

zemonti, сравнението ти на майка с крадец, политик, сваляч, уволнен е достойно за тест със задача открийте излишната думичка, страхотни аналогии правиш.
Виж ми подписа!
Не съм ги сравнявал по добродетели, а като пример за надежден източник на обективна информация.

# 126
  • Русе

Майка, която те уверява в родителските си качества, или добродетелите на детето си.

Едно е сигурно. Малко вероятно е да има някой с по-добри качества за децата и.

Чудя се как пък се контролират качествата на приемните родители. Или ги блъскат в комуни и интернати.

# 127
  • Монреал
Едно е сигурно. Малко вероятно е да има някой с по-добри качества за децата и.
Няма спор по този въпрос.
Възможно, но малко вероятно. Хора всякакви.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 00:27 от zemonti

# 128
  • Русе
  Нали все пак темата е повдигната заради липсата на диференциране и реални критерии при отнемането на деца, а не заради случаите, които се афишират по снимките и могат да бъдат окачествени като нарушаване на закона със съответните последствия.

# 129
Норвегия от години има проблем с правата на детските служби, вкл. въпроса е разискван на международно ниво.

Звучи абсурдно и първоначално мнозинството мисли, че е преувеличение.

Всъщност за мен проблема идва от съвсем различната жизнена философия особено с семействата от Източна Европа.

Нито те разбират нашата отдаденост на семейството и децата, нито ние можем да живеем добре по техните правила.

Така, че добре е просто семействата да отбягват страната като дестинация за емиграция.

# 130
Искам тук да дойдат Вермилиън и Лайкадрийм и да обяснят как са ужасно лоши майки и по норвежките стандарти трябва веднагически да им се отнемат децата. Тогава да чуя бг татко какво ще каже.

Haha, по норвежките стандарти вече щяха да са ме стерилизирали с държавен декрет още преди да родя деца. Най-вероятно на базата на историята на браузъра ми.

Никой не видях да отбележи най-тревожната точка около историите с отнемане на деца: слуховете, които не са май само слухове, за елитна педофилска мрежа сред политици, свръхбогати, киносредите, навсякъде.

# 131
  • град-държава
Ми чети Сирено. 😉 Разбира се, че педофилията е в основата. Разбира се, че легализирането на същата е в основата и на ИК.

# 132
  • Пловдив
Ужас, тая снимка с фонтана и тя ли е за отнемане на детето?
Както съм писала и преди, имам снимка на дъщеря ми като бебе, закачена на дърво на височина над човешки ръст в кенгуру.
Тука за такова отнемат ли? В Норвегия няма да ходя.  #Crazy

# 133
И за мен е плашещо това в Норвегия, то да не смееш да креснеш.

# 134
Сега изгледах репортажа за семейството, чието дете е отнето от 6 години и направо  буца ме стисна за гърлото. Майката показа за какви синини по крачетата са преценили, че е подложено на насилие и отнели бебето /било е на 2г./. Преброих, че моята малчоганка има точно осем такива по краката си, което е най- нормалното за тодлър.
Ужасна система е норвежката, нямам думи да опиша чувствата, които напират в мен.

Общи условия

Активация на акаунт