Отнемане на деца в Норвегия

• 98 335
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Майката с отнетите деца днес ми изглеждаше искрена в желанието си да направи и невъзможното, но да си върне децата. Не знам кой и как може да  помогне, но се надявам да успее.

# 61
Аз пак ще кажа, че да! понякога ТРЯБВА да бъдат взети кардинални мерки и да се изведе детето от отровна среда: наркомания, побоища, психически и сексуален тормоз и т.н., но децата да НЕ желаят да бъдат отделяни от майката или семейството, и това да е направено на база субективна преценка, за мен е нечовешко.

# 62
Аз днес гледах репортажа и се потресох. В началото си мислех, че журналята преувеличават. После обаче внимателно изслушах жената с отнетите деца и останах безмлъвна.
За мен са стигнали до извращения норвежците и скоро ще берат плодовете на социалната си политика.
Дано само на тая женичка и върнат децата, ама се съмнявам като изслушах и съдът им колко е компетентен. Интересно ми е в тая социална агенция психолози не работят, те не дават ли становища децата как се чувстват в и извън семейната среда?

# 63
Много, много краен трябва да е случаят, за да е по-добре за едно дете да бъде отделено от родителите си.

# 64
  • Down south
Поредното извращение на западното общество - само преди седмица четох за това как се третират децата на нелегалните емигранти в САЩ.
И как се третират?
Питам, защото имаме познати, нелегално пребиваващи, българи, словаци и аржентинци, за децата разлика няма в училище и извън него.

# 65
Много е стряскащо, не съм гледала репортажа, само прочетох извадките под репортажа. Направи ми впечатление, че няма друга гледна точка, можеха да потърсят съпруга за коментар или някой близък до семейството. В такива моменти направо побеснявам заради децата, защото както и да се развият нещата, те са потърпевши при всички положения.

# 66
Аз днес гледах репортажа и се потресох. В началото си мислех, че журналята преувеличават. После обаче внимателно изслушах жената с отнетите деца и останах безмлъвна.
За мен са стигнали до извращения норвежците и скоро ще берат плодовете на социалната си политика.
Дано само на тая женичка и върнат децата, ама се съмнявам като изслушах и съдът им колко е компетентен. Интересно ми е в тая социална агенция психолози не работят, те не дават ли становища децата как се чувстват в и извън семейната среда?
Аз най много повярвах на семейството с една къдрокоса жена и един много симпатичен мъж , когато говореха за Норвегия и защо са си плюли на петите . После даваха жената с отнетите деца и се чудех колко е хладнокръвна . Аз на нейно място такива емоции , такива циркове щях да направя ...Не знам за мен да отнемеш дете което си го носилв утобата си , изгледал си го от една дробка ..и да го дадат на някои си непознати ,,направо ще им издера очите като на котка ..като на лъвицата когато се доближат до малките и

# 67
Явно има някакъв проблем със социалните в Норвегия конкретно, но статията е безумно написана, ето една добре написана статия. Също очевидно преобладават случаите при деца на имигранти, за което има две обяснения - конспиративната теория как са вдигнали на мушка бедните мигранти и им крадат децата и обяснението, че в страните, от които са мигрантите, държавата не се бърка и родителите си мислят, че всичко минава.

Доколкото прочетох, има отнесени доста случаи към Европейския съд за защита правата на човека, така че ще можем да видим решенията на съда по казуса.

Скрит текст:
The Court dealt with 132 applications concerning Norway in 2017, of which 129 were declared
inadmissible or struck out. It delivered 3 judgments (concerning 3 applications), one of which
found at least one violation of the European Convention on Human Rights.

Извън конкретната агенция в Норвегия, за която очевидно има казус и не може да се отхвърлят оплакванията без по-сериозно разглеждане на ситуацията, това принципно е пътят, към който трябва да се гледа - активна работа на социалните служби, извеждане на детето от токсичната семейна среда - в краен случай, но ако нищо друго не помага, това трябва да се направи, има крайни случаи, които определено го изискват. Качествата на приемните домове и подпомагане на майки в затруднено положение са отделна тема, при нас са под всякаква критика, но това не значи, че трябва просто държавата да абдикира и да приемем всички, че "майката знае най-добре". Сещам се за онази идиотка, която си беше оставила бебето в колата на слънцето - със сигурност има много такива случаи, при които би трябвало нашите служби да действат точно като норвежките.

# 68
  • Най-красивата страна
Ако става въпрос за българско семейство,то би трябвало децата им да са с българско гражданство.
Как така ще им ги отнемат?
Другата жена на която са и взели децата е била омъжена за норвежец.Но явно децата са норвежки граждани и тя не може да направи нищо.Жал ми е за нея.
Това е извратено.Да отнемеш децата от майка им и да ги дадеш на чужди хора не е човешко.И за децата също е ужасно.Що за държава е това.....

# 69
Поредното извращение на западното общество - само преди седмица четох за това как се третират децата на нелегалните емигранти в САЩ.
И как се третират?
Питам, защото имаме познати, нелегално пребиваващи, българи, словаци и аржентинци, за децата разлика няма в училище и извън него.
Сигурно пазят в тайна от властите, че са нелегални.
Има много статии - ето една: https://www.bustle.com/p/how-to-help-immigrant-kids-who-are-take … he-border-9235833

# 70
  • град-държава
Искам тук да дойдат Вермилиън и Лайкадрийм и да обяснят как са ужасно лоши майки и по норвежките стандарти трябва веднагически да им се отнемат децата. Тогава да чуя бг татко какво ще каже.
Ей ме. Понеже мъжът ми работи в една от цивилизованите европейски страни с гига, мега, хай стандарт и са толкова напред, че сме по няколко месеца годишно разделени, защото и двамата знаем, че на 2 месец социалните ще са ни на вратата. Понеже нашето се тръшка и реве. Без да е бито, тормозено и като цяло смятам, че е едно много добре гледано и обгрижено дете с качествен стандарт на живот от 2-ма висшисти с добри професии.Няма да давам подробности за мъжа ми, само ще кажа, че не сме цигани, нито той е пещерняк отишъл за да избачка някакви 800€ на строеж(примерно), а е поканен там точно, заради това което е и притежава необходимата компетентност, която не намират при своите явно. Обаче не смеем да си заведем детето и няма да го направим, поне докато съм убедена, че аз няма как да бъда хваната в момент, върху който да не мога да упражня контрол. Примерно детето да хваща от една единствена и тихо изречена дума. 😆  Защото не може да те тормозят социални, понеже детето ти реве или е изпаднало в неутешима истерия тъй като си му сложил шапка, а като я махнеш реве още по-силно. Възпитаваш го в семейни ценностти и устои, в които вярваш и следваш. Не търпиш лигавщини и няма как на едно дете всичко да му е разрешено и всяко родителско не да се тълкува като насилие над детето. Ако още някой не се е досетил ИК ще наложи в БГ именно тези извратени практики, на които толкова народ не им хваща вяра. Пълен контрол над личното пространство.
Сигурно за перфектни родители като бгтатко съм лош родител, който заслужава да му отнемат децата, защото той не може да си представи драматично хлапе, ама направо ще си я преместя. Както той има правото да си възпитава и гледа детето според собствения си мироглед, така и аз имам същото това право. И да, ако беше малко поне в час щеше да знае какъв процент от децата в скандинавските страни конкретно израстват в родните им семейства. Щеше и да е наясно с всички случаи на педофилия и сексуален тормоз в приемните семейства, което е абсолютно скандална практика и цяла Европа е наясно, но незнайно защо мълчи и оставя безброй деца да живеят по подобен начин, а родителите са насилниците, нали... вероятно никой не може да постави под въпрос цивилизоваността им, защото богатството е гарант и те няма как да правят така. Обаче приемното родителство е бизнес с екстри, дори и тук е това, но все още на твърде нещастно ниво.
Всеки е свободен да вярва в каквото си иска.
Моля се за тези жени отново да могат да прегръщат децата си. Ние лично имаме близки с дете в Норвегия и абсолютно за мен начинът им на живот е на тотални мишки, които дори не църкат забити в гори тилилейски за едни пари. На едни други децата им си стоят в България при роднини, не ги водят там.
П.п.
Ще помоля да не бъда цитирана.

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 18:59 от Vermilion`

# 71
  • Down south
И как се третират?
Сигурно пазят в тайна от властите, че са нелегални.
Има много статии - ето една: https://www.bustle.com/p/how-to-help-immigrant-kids-who-are-take … he-border-9235833
Децата не се третират според статута им. Чудесен пример е ДАСА.
Това, което си дала, като статия, засяга тепърва идващите нелегално в страната

Цитат
indicated that it would be more readily separating immigrant families at the southwestern border of the United States. This revelation was made after Attorney General Jeff Sessions announced that the U.S. would be prosecuting, as opposed to deporting, anyone seeking to cross the border illegally.

# 72
Хахаха,
Хайче,
Точно това си говорихме сутринта с мъжа ми, че нашето хлапе щяха да ни го отнемат на първия месец. Само като чуят какви прякори сме и измислили и щяха да припаднат горките норвежци.
Извън шегата, много ми е мъчно за тези майки. Казаха, че утре ще дават за жена, която не е виждала детето си от 6 години. За мен, ако тази жена е нормална, това е чудовищно.

# 73
И аз съм се засичала с Вермилиън и Лайкадрийм в оплаквачески теми, защото и моето е от тръшкащите се и се радвам, че писаха. Та въпроса вече е редно ли е да ти вземат детето, защото не иска да носи шапка?

# 74
Е, нали знаеш- що си с шапка, що си без шапка.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт