Отнемане на деца в Норвегия

• 98 378
  • 1 584
  •   1
Отговори
# 915
Нина, в Норвегия протестират срещу именно това което казва Карла, че службата трябва да се съобразява с културните особености на малцинствата. Между другото ако вземат някое дете заради гладуване по време на рамазана, после могат да ги осъдят в съда, че нарушават правата на емигрантите за вероизповедание. 

децата не гладуват по време на рамазана.

Невена, момчешкото и момичешкото обрязване са две НЕСРАВНИМИ процедури. Едното само се нарича обрязване, а всъщност е ампутация на клитора.
И не само на клитора в автобиографичния роман на Варис Дирие "Пустинно цвете "тя разказва как когато е била на 5 годинки са и изрязали абсолютно цялата вулва и са и оставили една малка дупчица за уриниране и изтичане на кръвта по време на цикъл и как една от сестрите и починала  след този варварски ритуал както и други дечица  .

# 916
Няма двойни стандарти , няма -те са във вашите глави само
получени от четене на фашистки новини
Последно кои са фашистите - тези които са "за" или "против" отнемането на деца?
И кога рязко смени посоката, преди не беше такава?
Каква ? Отказваща във всяко нещо да вижда, да се пени, да мрази  мюсюлманското зло ?
Винаги съм била такава и гледам отвъд тесните ви рамки . Това че не одобрявам и съм против заливането на Европа с бежанци, не значи че съм сляпа да видя и че на мюсюлманите отнемат деца .
И не само ще застана на страната на мюсюлманката, а и на мръсната циганка която си иска детето .
Ти си прецени колко са  фашисти и едните и другите .Аз няма да мразя Месут Йозил само защото е турчин , но се раздаде за Германия , а онези го оплюха . Няма и да мразя Мохамед Саалах само защото е мюсюлманин ...напротив -виждам че са по достойни от много бели ... Капиш ?

# 917
Съжалявам аз биографии на масови убиици не чета, та кога е бил при приемно сем.  
Меркантилница, не знам, Кати първоначално цитира мен, но после си промени поста, та и аз се чудя, кой ще се похвали във форума, че си е дал дъщерята за секс-робиня на запад.
Ако обичаш, не спекулирай!
Промених си поста чрез изтриване на част от цитата, точно за да няма объркване, тъй като отговарях на конкретна част от цитата.
По същия начин, по който в момента отговарям само на втория параграф. Нарочно го оставям така, за да е ясно. Не съм променяла своя отговор.

Сега чакам да обясниш къде съм кълнала и после ще ти изровя цитата, който е поводът за изказването ми.

# 918
Аха, а кой се хвалеше, че живее в етнически чист район?  Не съм аз във всеки случай.  Да де, нямаш нищо против определени хора, стига само да не са край теб.
И язък ми за дращенето тук, щом съм оставила впечатление, че съм "за " отнемането на деца.

# 919
Аз определено съм "за" отнемането на деца от родители, които позволяват да бъдат необратимо осакатявани, сексуално експлоатирани преди пубертета, възпрепятствани от светско образование, пребивани и други такива екстри. Не е моя вината, че това са все разни културни особености на определени групи от населението.

И по никакъв начин горното не ми е равностойно с някой кариес или "липса на визуален контакт" при кърмене.

# 920
***vasilena***, явно си от тези, които си мислят, че всички подскачат като чуят за мюсюлмани и искат да ги горят на кладата, а само ти си добра, приемаща, широкоскроена и т.н.
Щом вярваш, че са толкова хубави и прекрасни хора, защо не отидеш на една екскурзия до Афганистан, или айде за да е някъде по-близо, влез в някоя no-go зона в европейска страна.
Така хубаво ще те посрещнат и залеят със "свежа култура", че ще ти държи влага цял живот. Ако излезеш жива от там, разбира се.

Сигурна съм, че има и хубави хора сред тях. Обикновено тези, които са решили да живеят според разбиранията и  законите на държавата, в която са.

# 921
Аха, а кой се хвалеше, че живее в етнически чист район?  Не съм аз във всеки случай.  Да де, нямаш нищо против определени хора, стига само да не са край теб.
И язък ми за дращенето тук, щом съм оставила впечатление, че съм "за " отнемането на деца.
Ти нали обичаш Русия ? Знаеш че тя е смазала фашистите които са имали камери
където са убивали и правели на сапун такива които не отговарят на техните представи за чиста и съвършенна  раса
- цигани, евреи , недъгави .
Я си отговори на въпроса последно : в правото си ли е била Русия или онези другите .и ти от кои си ?!

# 922
Правилно ли разбирам,  че ме питаш на чия страна съм - на руснаците или на фашистите? Кое те кара да се съмняваш в отговора?

# 923
Василена, предлагам ти да се спреш, защото стреляш по грешна цел с грешно подбрани патрони.

# 924
Нещата представени в репортажа на БТВ бяха много преувеличени и крайни.
Знам за няколко случая на взети деца от Барневерн, тук където живея. Запозната съм и със случай на наши познати (българи), които като Деница решиха да се зстраховат и да си тръгнат преди срещата си с Барневерн. В нито един от тези случаи, които знам, Барневерн не са се намесили без причина.
Никой няма да ви вземе детето, заради кариес, драскотина или петно.

# 925
  • Paris, France
Аз определено съм "за" отнемането на деца от родители, които позволяват да бъдат необратимо осакатявани, сексуално експлоатирани преди пубертета, възпрепятствани от светско образование, пребивани и други такива екстри. Не е моя вината, че това са все разни културни особености на определени групи от населението.

И по никакъв начин горното не ми е равностойно с някой кариес или "липса на визуален контакт" при кърмене.

Децата на ултра религиозните евреи не получават никакво светско образование извън малко смятане и писане, но училищата им са лицензирани от образователните министерства и даже май са субсидирани. На уседналите такива никой не им взема децата и не следи дали са дохранени. Имаше скандал с тяхна секта в Канада, но май успяха да избягат в Гватемала, където е толкова бедно, че едва ли някой ще ги потърси да им държи сметка. Някои от тях слагат по 4-5 деца в стая. Е, не са мръсни.

# 926
Знам за няколко случая на взети деца от Барневерн, тук където живея. Запозната съм и със случай на наши познати (българи), които като Деница решиха да се зстраховат и да си тръгнат преди срещата си с Барневерн. В нито един от тези случаи, които знам, Барневерн не са се намесили без причина.

Не само БТВ представя такива репортажи, има доста филми и репортажи от чуждестранни медии и соло-журналисти, които не показват много по-различна картина. Щом не взимат децата поради тези нелепи причини, тогава какви са реалните?

Например причините поради, които са отнети двете деца на жената, която показаха са абсурдни - високото ай кю и способноста й на теория да ги манипулира. Какви биха били реалните причини?

# 927
  • Street of Dreams
В нито един от тези случаи, които знам, Барневерн не са се намесили без причина.

Най-после някой да се включи от място. Би ли споделила, моля, поради какви причини бяха отнети децата, за които знаеш?

# 928
Аз чакам с надежда Европейският съд да се произнесе обективно и справедливо по казусите , с които е сезиран.
Тези опасни практики трябва да се пресекат , защото бързо намират отзук и сляпо копиране в по-слабо развити общества . Само такъв вид Гестапо ни трябва тук.
Вярвам на тази майка. Има нещо изключително нечисто в случая. Още повече , с раздялата на двете деца и то по причина , че нямало място в едно и също приемно семейство , както обясни "капацитета" в студиото сутринта. Ей такива "капацитети " и тук, у нас , управляват процесите.

# 929
В нито един от тези случаи, които знам, Барневерн не са се намесили без причина.

Най-после някой да се включи от място. Би ли споделила, моля, поради какви причини бяха отнети децата, за които знаеш?
Първият случай е на дете, което живее с майка си, която има проблем с наркотиците. Тази жена живее тук, където и аз. Барневерн извеждат детето и го настаняват при леля му. Това е правило. Първо при роднини. Ако роднините откажат или по някаква причина не искат или не могат да се грижат за детето, едва тогава му търсят приемно семейство.
След като го извеждат, започват работа с майката и след, като тя се подобрява ѝ го връщат. Не мога да напиша, точно колко месеца  е било в дома на леля си. Сега тази жена живее с детето си и има още едно момченце.
Другият случай е на бразилка. Всички я знаем. Вика по децата, шамаросва ги, пие и се държи неадекватно навън.

Общи условия

Активация на акаунт