За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 116
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 12 220
Може ли да ми кажете какъв е българският вариант на heavy whipping  cream?
Всяка сметана която е 30-35%. Български вариант - няма. Има френска, немска, руска и гръцка.

# 196
  • София
  • Мнения: 12 689
За ментов сладолед мога да предложа тази рецепта: Ментов сладолед *After Eight*. Става страхотен!

# 197
  • София-Младост
  • Мнения: 24 078
Моля за някаква рецепта за сладолед в машина без варене на жълтъци и въобще без варене.
От вчера гледам разни рецепти, но не знам коя е сполучлива, коя не. Четох някъде, че слагат алкохол в сместа, за да не става на камък, но после сладоледът няма ли алкохолен аромат?
Току що забърках един от 200 мл животинска сметана и една консерва подсладено кондензирано мляко. Добавих и какао на око, че доста сладко стана, а и да оцвети малко.
За ментов добави малко ментова есенция, слагам и шоколадови парченца и става чуден.

# 198
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 11 061
Моля за някаква рецепта за сладолед в машина без варене на жълтъци и въобще без варене.
От вчера гледам разни рецепти, но не знам коя е сполучлива, коя не. Четох някъде, че слагат алкохол в сместа, за да не става на камък, но после сладоледът няма ли алкохолен аромат?
Току що забърках един от 200 мл животинска сметана и една консерва подсладено кондензирано мляко. Добавих и какао на око, че доста сладко стана, а и да оцвети малко.
За ментов добави малко ментова есенция, слагам и шоколадови парченца и става чуден.
Почти нещо такова забърках. Вече е във фризера. Животинска сметана, кондензирано мляко, прясно мляко, нямах есенция, а и в магазина няма, та сложих мента на листа+мента за пиене (алкохол). Сложих и шоколадови капки.
Сега ще ровя за рецепта за някакъв здраовсловен утре да направя за голямата щерка, че напоследък е откачила леко на тази тема. Няма лошо, но се затормозявам.

# 199
  • София-Младост
  • Мнения: 24 078
Моля за някаква рецепта за сладолед в машина без варене на жълтъци и въобще без варене.
От вчера гледам разни рецепти, но не знам коя е сполучлива, коя не. Четох някъде, че слагат алкохол в сместа, за да не става на камък, но после сладоледът няма ли алкохолен аромат?
Току що забърках един от 200 мл животинска сметана и една консерва подсладено кондензирано мляко. Добавих и какао на око, че доста сладко стана, а и да оцвети малко.
За ментов добави малко ментова есенция, слагам и шоколадови парченца и става чуден.
Почти нещо такова забърках. Вече е във фризера. Животинска сметана, кондензирано мляко, прясно мляко, нямах есенция, а и в магазина няма, та сложих мента на листа+мента за пиене (алкохол). Сложих и шоколадови капки.
Сега ще ровя за рецепта за някакъв здраовсловен утре да направя за голямата щерка, че напоследък е откачила леко на тази тема. Няма лошо, но се затормозявам.
https://culinarywithme.com/%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D1%81 … 0%B0%D1%84%D0%B5/
Мен продуктите понякога ме спират, в био магазините цените са доста хай.
Ето тук има с по две съставки даже, някакъв плод и кисело мляко...
http://www.-spam303-.com/search/label/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D … D0%BB%D0%B5%D0%B4

Последна редакция: сб, 16 юни 2018, 17:59 от Ала-Бала

# 200
  • Мнения: 8 426
Аз правих здравословен сладолед за малката със замразени банани и ягоди (пасирах в блендер, после във формички на клечка). Правих и със замразени ягоди и кисело мляко, но не го замразих после, дъщеря ми го хапна така. Peace

# 201
  • Мнения: 24 613
Правила съм заквасена сметана с пудра захар на вкус, ванилия и парченца шоколад,  но да си кажа че замръзва по-твърдо от нормален сладолед. За мен си беше вкусно. По рецепта беше гарнирано с череши, дето трябваше да се сварят почти като сладко и незнамсикакво... тая стъпка я пропускам, предпочитам по-малко вкусове да омешвам, макар че сигурно би било вкусно. Ако се сетя от кой блог го бях видяла, ще допълня с линк.
За който обича сладолед тип "йогурт" не е лош вариант. Ягоди при сервирането предполагам също биха му отивали, вместо парченцата шоколад. Или запечени орехови или други ядки. Или и двете Grinning
С пудрата захар не че е най-здравословното, но пак ми се вижда много по-добре от кутия, на която списъка съставки е по-дълъг от CVто ми...

# 202
  • Мнения: X
Здравейте, изчетох цялата опаковка на маслото, което имам в хладилника и не разбрах след отварянето му колко още време може да стои така? За ориентир марката е Верея.

# 203
  • Мнения: 12 211
Маслото не е вакумирано, само е завито с фолио и според мен и опаковано и разопаковано може да стои едно и също време. Да не говорим, че (мое мнение) което и българско масло да вземеш с чиста съвест можеш да го хвърлиш на момента. Няколко пъти съм се престрашавала да взема препоръчани масла - е няма такава миризма. Последния път направо си съсипах баницата

# 204
  • София
  • Мнения: 12 220
Здравейте, изчетох цялата опаковка на маслото, което имам в хладилника и не разбрах след отварянето му колко още време може да стои така? За ориентир марката е Верея.
Нищо му няма дълго време, но Poni69 ти е дала прекрасен отговор, за нищо не става и рискуваш много.  Единствено от маслата, които се водят български може би на Олимпус е с прилично качество, няколко пъти взимах за проба и мога да кажа, че става, но си предпочитам вносните определено.  Замразявам и във фризер, защото винаги взимам на количества.

# 205
  • София
  • Мнения: 4 954
Здравейте, изчетох цялата опаковка на маслото, което имам в хладилника и не разбрах след отварянето му колко още време може да стои така? За ориентир марката е Верея.
Нищо му няма дълго време, но Poni69 ти е дала прекрасен отговор, за нищо не става и рискуваш много.  Единствено от маслата, които се водят български може би на Олимпус е с прилично качество, няколко пъти взимах за проба и мога да кажа, че става, но си предпочитам вносните определено.  Замразявам и във фризер, защото винаги взимам на количества.
А колко време могат да стоят продуктите във фризер ?за месото знам че е 3м

# 206
  • София
  • Мнения: 12 220
А колко време могат да стоят продуктите във фризер ?за месото знам че е 3м
[/quote]
При мен температурата е минус 18 градуса и страшно дълго мога да ги съхранявам продуктите.. Маслото  - нещо няма да му стане и ако е повече от 6 месеца.

# 207
  • София
  • Мнения: 4 954
А искам да попитам и друго нещо ...правих бисквитена торта с нишесте на ,,Биосет” и бисквити ,,Закуска” но не стегна достатъчно самото нишесте .... и отготе като че ли се отдели малко вода ,от нишестето ли е или ....

# 208
  • Мнения: 912
На мен ми се е получавало така от прясно мляко с ниска масленост.

# 209
  • Мнения: X
На мен Вереята ми харесва повече и от немското честно да си кажа. Немското в интерес на истината взимах няколко пъти и миришеше повече от Вереята.

Друг въпрос имам сега. Мъжа ми иска да му направя свински джолан с боб. Никога не съм готвила джолан, защото не го харесвам. Трябва ли да го варя отделно или да го запържвам/задушавам, или може директно с боба да го сложа? 🤔

Общи условия

Активация на акаунт