За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 64 158
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
много хубав става паниран

# 241
Благодаря за информацията за сладкарската извара. Много обичам извара, но се отказах от нея, защото тази която продават не ми харесва. От Лидл съм купувала една немска, която беше много хубава, изядох си на солено. Предполагам, че и на Пилос ще е хубава, ще я пробвам. Аз правя пастет - прибавям малко смачкано сирене, зехтин, чесън, доматено пюре или каквото друго имам подръка, много ми харесва.

# 242
Някой дали има рецепта за ориенталски кус кус със зеленчуци и стафиди? Яла съм в заведение беше уникално вкусно.

# 243
Ориенталския кус- кус се залива с бульон(може и вряла вода), добави бучка масло, някакви подправки(по ваш вкус) и захлупи. Задуши си зеленчуците отделно и после ги омеши.

# 244
  • София
Ориенталския кус- кус се залива с бульон(може и вряла вода), добави бучка масло, някакви подправки(по ваш вкус) и захлупи. Задуши си зеленчуците отделно и после ги омеши.
Няма такова нещо, има си рецепта и много специфични подправки. Стафиди винаги могат да се добавят, по избор е.

http://recepti.gotvach.bg/r-75660-Марокански_кускус_със_зеленчуци_и_авокадо

# 245
Марчева благодаря както винаги уцели в десятката. Този който съм яла нямаше боб, но мисля да пробвам с него

# 246
  • Калифорния, САЩ
    Привет, кулинарки. Идвам с въпрос - мама отглежда много вкусен и  маслен зелен (всъщност жълт) боб и след седмица ще бъде готов за бране. Иска да го замрази във фризера. Как да съане това? Да бланшира ли предварително или??!
    Благодаря предварително.

# 247
Аз мисля, че трябва да се бланшира. Аз поне така правя преди да замразява зелен боб от дългия. В голяма тенджера слагам вода , след като заври слагам сол, после нарязания боб (по малко количество, за да не спира вренето на водата). С решетъчна лъжица изваждам, слагам в гевгир да се изкапе и да изстине и след това в торбички и във фризера. Peace

# 248
  • София
Ахой Simple Smile Според вас мога ли да бухна известно количество череши в Шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка Хапка? (предполагам всички го знаете, но ако трябва и линк ще дам) Трябва ли примерно да увелича малко брашното? Thinking

# 249
Това е нашият любим сладкиш с извара, много лесен и още по-вкусен
http://www.cookwithasmile.com/%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0% … 0%BD%D0%BA%D0%B0/

# 250
  • София-Младост
Ахой Simple Smile Според вас мога ли да бухна известно количество череши в Шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка Хапка? (предполагам всички го знаете, но ако трябва и линк ще дам) Трябва ли примерно да увелича малко брашното? Thinking
Според мен можеш, можеш самите черешки да овъргаляш в малко брашно, за да не паднат на дъното, но повече да добавиш мисля, че няма смисъл.

# 251
Другият вариант е да сложи черешите на дъното и да покрие с тестото, а после да обърне готовия сладкиш.

# 252
  • София
Супер, мерси много Simple Smile

# 253
    Привет, кулинарки. Идвам с въпрос - мама отглежда много вкусен и  маслен зелен (всъщност жълт) боб и след седмица ще бъде готов за бране. Иска да го замрази във фризера. Как да съане това? Да бланшира ли предварително или??!
    Благодаря предварително.

Аз не бланширам. Измивам хубаво, почиствам, нарязвам, слагам в пликчета и във фризера. Peace

# 254
  • Sofia
Мм иска да му направя брауни,като  в Черешката вчера...никога не съм правила,не съм и яла...моля за лесна,бърза и вкусна рецепта Worried

Общи условия

Активация на акаунт