За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 158
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
  • Мнения: 2 463
много хубав става паниран

# 241
  • Мнения: 12 222
Благодаря за информацията за сладкарската извара. Много обичам извара, но се отказах от нея, защото тази която продават не ми харесва. От Лидл съм купувала една немска, която беше много хубава, изядох си на солено. Предполагам, че и на Пилос ще е хубава, ще я пробвам. Аз правя пастет - прибавям малко смачкано сирене, зехтин, чесън, доматено пюре или каквото друго имам подръка, много ми харесва.

# 242
  • Мнения: 4 300
Някой дали има рецепта за ориенталски кус кус със зеленчуци и стафиди? Яла съм в заведение беше уникално вкусно.

# 243
  • Мнения: 43 542
Ориенталския кус- кус се залива с бульон(може и вряла вода), добави бучка масло, някакви подправки(по ваш вкус) и захлупи. Задуши си зеленчуците отделно и после ги омеши.

# 244
  • София
  • Мнения: 12 222
Ориенталския кус- кус се залива с бульон(може и вряла вода), добави бучка масло, някакви подправки(по ваш вкус) и захлупи. Задуши си зеленчуците отделно и после ги омеши.
Няма такова нещо, има си рецепта и много специфични подправки. Стафиди винаги могат да се добавят, по избор е.

http://recepti.gotvach.bg/r-75660-Марокански_кускус_със_зеленчуци_и_авокадо



# 245
  • Мнения: 4 300
Марчева благодаря както винаги уцели в десятката. Този който съм яла нямаше боб, но мисля да пробвам с него

# 246
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
    Привет, кулинарки. Идвам с въпрос - мама отглежда много вкусен и  маслен зелен (всъщност жълт) боб и след седмица ще бъде готов за бране. Иска да го замрази във фризера. Как да съане това? Да бланшира ли предварително или??!
    Благодаря предварително.

# 247
  • Мнения: 8 434
Аз мисля, че трябва да се бланшира. Аз поне така правя преди да замразява зелен боб от дългия. В голяма тенджера слагам вода , след като заври слагам сол, после нарязания боб (по малко количество, за да не спира вренето на водата). С решетъчна лъжица изваждам, слагам в гевгир да се изкапе и да изстине и след това в торбички и във фризера. Peace

# 248
  • София
  • Мнения: 1 246
Ахой Simple Smile Според вас мога ли да бухна известно количество череши в Шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка Хапка? (предполагам всички го знаете, но ако трябва и линк ще дам) Трябва ли примерно да увелича малко брашното? Thinking

# 249
  • Мнения: 4 300
Това е нашият любим сладкиш с извара, много лесен и още по-вкусен
http://www.cookwithasmile.com/%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0% … 0%BD%D0%BA%D0%B0/

# 250
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Ахой Simple Smile Според вас мога ли да бухна известно количество череши в Шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка Хапка? (предполагам всички го знаете, но ако трябва и линк ще дам) Трябва ли примерно да увелича малко брашното? Thinking
Според мен можеш, можеш самите черешки да овъргаляш в малко брашно, за да не паднат на дъното, но повече да добавиш мисля, че няма смисъл.

# 251
  • Мнения: 15 046
Другият вариант е да сложи черешите на дъното и да покрие с тестото, а после да обърне готовия сладкиш.

# 252
  • София
  • Мнения: 1 246
Супер, мерси много Simple Smile

# 253
  • Мнения: 22 867
    Привет, кулинарки. Идвам с въпрос - мама отглежда много вкусен и  маслен зелен (всъщност жълт) боб и след седмица ще бъде готов за бране. Иска да го замрази във фризера. Как да съане това? Да бланшира ли предварително или??!
    Благодаря предварително.

Аз не бланширам. Измивам хубаво, почиствам, нарязвам, слагам в пликчета и във фризера. Peace

# 254
  • Sofia
  • Мнения: 29 135
Мм иска да му направя брауни,като  в Черешката вчера...никога не съм правила,не съм и яла...моля за лесна,бърза и вкусна рецепта Worried

Общи условия

Активация на акаунт