За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 64 761
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Това е страница на албански как се приготвят цели миди . Има много добри съвети и с Гугъл преводача се разбира.
https://puzobox.ru/sq/how-to-cook-mussels-culinary-tips-recipes- … nd-additions.html

Това е страница на техните рецепти. Можеш да откриеш търсената.

https://www.google.bg/search?q=midhje+n%C3%AB+salc%C3%AB+domates … spf=1531057867170
Успех!

# 481
Мидите са вече изядени по на пепчо рецептата, малко ги промених, но бяха супер.
i_peich, много ти благодаря, сега ще трябва да купувам още! Тези, които търсех много приличат на картинка на едни от първия линк. Благодарности!

# 482
Ако  замразя баница във фризера за около 6 дни, става ли за хапване? Нямам опит в замразена готвена храна.

# 483
Ако  замразя баница във фризера за около 6 дни, става ли за хапване? Нямам опит в замразена готвена храна.

Замразявала съм правена от мен с готовите кори, след разгряване в микровелето става като току-що изпечена.

# 484
  • София
Можеш и за по-дълго време, не е проблем. Както ти е казала Лабрекс може и в микровеле , но ако нямаш, както аз не ползвам, се напръсква с вода със спрей и се стопля във фурната. Става чудесна. Но преди фурната я остави за 30 мин. на стайна температура, да се отвърне.

# 485
тъй като у нас половинът отказва да яде какво да е, претоплено от микровелето, баница и тестени завивам във фолио плътно, слагам в загрятата фурна и за 5-6 мин. е готово.

# 486
  • София
тъй като у нас половинът отказва да яде какво да е, претоплено от микровелето, баница и тестени завивам във фолио плътно, слагам в загрятата фурна и за 5-6 мин. е готово.
И правилно, че отказва, такова чудо не купувам !

# 487
БЛАГОДАРЯ ВИ !

# 488
  • там където има винаги вятър
Може ли да се замразят пържоли, които съм сложила в марината сутринта/ соев сос, кисело мляко, лютеница, олио, подправки - без чесън/ че може да се разминем с гостите  newsm78

# 489
  • София-Младост
Може ли да се замразят пържоли, които съм сложила в марината сутринта/ соев сос, кисело мляко, лютеница, олио, подправки - без чесън/ че може да се разминем с гостите  newsm78
Може.

# 490
И правилно, че отказва, такова чудо не купувам !

то пък алуминиевото фолио е много полезно....

# 491
  • София
Дали ще се съчетаят добре пилешки дробчета и св. котлети на пастет? Имам и голямо парче сланина, което стои доста време в хладилника и не мога да му намеря приложение. Дадоха ни го замразено, но до вкъщи се размрази и не съм го замразявала повторно. Сланината ще може ли да се смели в месомелачка?  В робота ме съмнява, че ще стане.

# 492
  • София-Младост
Котлета на пастет...не си го представям. Правила съм пастет, но само от дробчета.

# 493
да, свинския пастет го правим и с месо - само че шарено, но ти имаш сланина. ще трябва да си прецениш пропорциите, Верче, може би 1/1 със сланина . А защо ще слагаш котлета на пастета? https://pep-4o.blogspot.com/2012/11/blog-post_25.html

# 494
  • София
Пепи, защото купих два пакета котлети по 4 бр. и това имах към момента, което не е замразено. А и да й намеря място на сланината, че стои вече два месеца в хладилника.
Но имам и шарено във фризера, ще го направя с него. Котлетите ги изпекохме. Така че отпада, като вариант.

Общи условия

Активация на акаунт