За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 106
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 9 455
Молим Simple Smile  личен опит с овчи млека, дето ми ги праща мама непоискани.

# 181
  • Мнения: 16 118
Хахахаха, аз пък много го обичам, ама това точно имаше утежняващи обстоятелства, затова и не стана ок.

# 182
  • Мнения: 1 467
Имам около 600-700 грама домашно овче кисело мляко с не особено добро качество. Тоест - не става за директна консумация (аз не че съм го опитала) Искам да направя нещо с него. Дайте идея, различна от кекс.
Днес приготвих този десерт, който от доста време му се каня. Ако се добавят- стафиди, ядки, ще е още по-вкусен.
Можеш да опиташ......


Скрит текст:
Десерт

Продукти:

1 1/2 кофичка кисело мляко 4,5 процента
4 банана
2 ванилии
2 с.л. захар (с мед е още по-здравословно)
1 пакет чаени бисквити по избор

Приготвяне:

В купа се слага киселото мляко, 3 банана, ванилията и захарта. Пасират се. Сместа става доста течна. Това да не ви притеснява. В блендер се натрошават бисквитите. Останалият банан се нарязва на тънки филийки.

Десертът се реди по следният начин:

Първо се слагат малко бисквити на дъното на купичка с размери като за крем карамел или брюле. Може и в сладоледени купички. Отгоре се залива с банановата смес. Върху нея се редят филийки банан и отгоре се поръсва с бисквитени трохи.

Лесно нали. Сега идва трудната част. Десертът се слага в хладилник и се яде след 24 часа или поне една нощ, за да може да се стегне. От бананите и престояването в хладилник сместа се сгъстява или с други думи леко се желира.
Хапва се студеничък, направо от хладилника.

# 183
  • София
  • Мнения: 12 689
Имам около 600-700 грама домашно овче кисело мляко с не особено добро качество. Тоест - не става за директна консумация (аз не че съм го опитала) Искам да направя нещо с него. Дайте идея, различна от кекс.

Курабии от тефтера на мама

Млечно желе



# 184
  • Sofia
  • Мнения: 29 105
За забулени/поширани яйца сол или оцет се слагаше във водата?

# 185
  • София
  • Мнения: 37 900
За забулени/поширани яйца сол или оцет се слагаше във водата?
Оцет

# 186
  • Мнения: 284
Здравейте момичета.Дайте съвет:като направя пица, краищата и стават много корави.Има ли някъкъв начин да стават по-мекички?

# 187
  • София
  • Мнения: 12 220
Здравейте момичета.Дайте съвет:като направя пица, краищата и стават много корави.Има ли някъкъв начин да стават по-мекички?
Първо зависи как приготвяш тестото и второ, не я прави дебела, а много тънка. По края трябва да е изтънено, никъде не се продава дебела пица, винаги са тънички и плънките не са огромни както тук, а само от две-три продукта.

# 188
  • Мнения: 24 598
И печенето не бива да е много дълго, то ясно че температура на пещ вкъщи няма как но на много силна фурна и за кратко - така се запича вместо да се изсушава.

# 189
  • Мнения: 43 466
Моята пица е с дебел край. Като я извадя от фурната минавам крайчето със зехтин объркан с малко риган с помощта на четка.
Тук не се вижда плънката, защото е само от сирена.


# 190
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 11 061
Моля за някаква рецепта за сладолед в машина без варене на жълтъци и въобще без варене.
От вчера гледам разни рецепти, но не знам коя е сполучлива, коя не. Четох някъде, че слагат алкохол в сместа, за да не става на камък, но после сладоледът няма ли алкохолен аромат?

# 191
  • София
  • Мнения: 12 689
Моля за някаква рецепта за сладолед в машина без варене на жълтъци и въобще без варене.
От вчера гледам разни рецепти, но не знам коя е сполучлива, коя не. Четох някъде, че слагат алкохол в сместа, за да не става на камък, но после сладоледът няма ли алкохолен аромат?

Без варене правя плодови сладоледи, които стават чудесни, като тези:

Бърз сладолед от една съставка

Шоколадов сладолед с авокадо и киви

# 192
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 11 061
Благодаря
Забравих да уточня, че предпочитам да е млечен. Обожавам ментовия на Джимис, някаква идея за него?

# 193
  • Мнения: 36
Може ли да ми кажете какъв е българският вариант на heavy whipping  cream?

# 194
  • София
  • Мнения: 37 900
Благодаря
Забравих да уточня, че предпочитам да е млечен. Обожавам ментовия на Джимис, някаква идея за него?
Към замразените банани /или какъвто и да е там плод - защото става с кайсии, праскови, череши, ягоди, малини и т.н./ - добави прясно мляко + есенции, билки - мента, подсладители и т.н. и смели в блендера. Вероятно става и с течна, животинска сметана, но аз не съм пробвала, защото винаги предпочитам да е нещо по-полезно с по-малко ккал.
Може да се хапва веднага или да се сложи във формички с клечки / за сладолед на клечка/.
Може да добавиш разтопен шоколад и леко да разбъркаш за Страчатела  Wink, както и да добавиш някакви трохи от Орео-бисквити.

https://www.ikea.bg/cooking/Kitchen-utensils/chosigt-51473/80208478/
или от AliExpress.com

Общи условия

Активация на акаунт