За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 64 770
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте момичета! Можете ли да ми препоръчате някаква изпитана рецепта за разядка или пастет с риба тон. В интернет намерих рецепти, но ми се иска да се допитам до вас. Благодаря предварително!
Преди време ви беше любима риба тон консерва отцедена(в собствен сос)+майонеза,кисели краставички или лимон,сол и черен пипер по желание.За по-леко може и заквасена сметана или крема сирене,и копърче подхожда.
За пастет може да пасираш риба тон с варени яйца,горчица,маслини ако обичате и подправки.

Благодаря, много! И двете ми допадат, ще се изпробват.

# 451
аз харесвам и риба тон с бобено пюре и кисели краставички, или каперси 

# 452
  • Montana, Bulgaria
Мили момичета и момчета, понеже сме на почивка в Гърция, ако купя октопод и калмари пресни и ги замразя, за да си ги докарам до България, ще стават ли после за ядене?

# 453
  • София-Младост
Мили момичета и момчета, понеже сме на почивка в Гърция, ако купя октопод и калмари пресни и ги замразя, за да си ги докарам до България, ще стават ли после за ядене?

Да.

# 454
Момичета, харесах една рецепта дето се ползва фиксатор за сметана. Бихте ли ме ориентирали откъде купувате и каква марка, че не знам?

# 455
Момичета, харесах една рецепта дето се ползва фиксатор за сметана. Бихте ли ме ориентирали откъде купувате и каква марка, че не знам?

Аз скоро не съм срещала по магазините, хем специално търсих по големите вериги.

# 456

замрази ги, но си замрази и  лед - ако нямаш форми там, пълни малки чаши от кафе, или малки ПВЦ бутилки. После ги опаковаш заедно със замразените гадинки и ги транспортираш Simple Smile

# 457
  • София-Младост
Не купувам, но провери в Кауфланд, там съм виждала преди тази или на д-р Йоткер

# 458
И в Лидъл има фиксатор.

# 459
  • София
И в Лидъл има фиксатор.
И къде стои този фиксатор в Лидл, вчера бях да пазарувам и никъде не съм го виждала до момента. ?

Пропусни фиксатора, добави капки лимон и щипка сол. Не е задължителен.

# 460
Марчева, не знам къде седи. Моят е купен преди доста време, а сега(т.е. преди няколко месеца) нашия Лидъл е пререден.
Изглежда така. На задната част на опаковката е преведен като втвърдител за сметана. 5 броя пакетчета в прозрачна опаковка се продават.

# 461
Понеже когато самата аз търсих така нареченото шортънинг от чуждестранната кухня и успях да намеря в един сайт, ако на някой му е нужно.
http://hitrini.com/product/1654/shortaning-rastitelna-maznina-crisco-450-g.html
Ето я и рецептата:
LEMON CUPCAKES
6 tbsp (84g), unsalted butter, room temperature
3/4 cups (155g) sugar
6 tbsp (86g) sour cream
1/2 tsp vanilla extract
1 tbsp finely grated lemon zest
3 large egg whites
1 1/4 cups (163g) all purpose flour
2 tsp baking powder
¼ tsp salt
4 tbsp (60ml) milk
2 tbsp (30ml) water
2 tbsp lemon juice

RASPBERRY FROSTING
4 oz (113g) raspberries
1/2 cup (112g) salted butter, room temperature
1/2 cup (95g) shortening
4 cups (460g) powdered sugar
Raspberries, for topping
Lemon slices, for topping

# 462
Че то тогава единствената причина дето ми хрумва че го ползват там - че било евтино, отпада за тук Grinning
Отделно че в глазурата пък хич не ми звучи добре. Сериозно не бих нахранила някой, дето нищо не ми е направил, с това нещо Grinning
В крайна сметка направихте ли кексчетата и как бяха?

# 463
Идеи за пица от лимец, без кис мляко и мая?

# 464
  • София
Искам да направя крем за меденки като разтопя шоколад със сладкарска сметана, дали ще стане? И има ли нещо, което трябва да добавя?

Общи условия

Активация на акаунт