За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 64 694
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
пудунг с шоколад Heart EyesBlushBlush , но твоите май не обичаха шоколад.
Поли, ако не са сладки, вземи  ги на село и им ги изпържи, като ги направиш на джобчета - с колбас и кашкавал вътре и тогава пържиш.
Ще стане и да ги изсушиш и ползваш на крутони, на галета - пак ако не са сладки.

# 556
Марчева,много благодаря!:hugs: Наистина сметената ми беше много студена,а на всичкото отгоре слагах и бъркалката на миксера за 15 мин. във фризера,а миксера директно го включих на най-високата степен.Посочената сметана от теб съм я търсила няколко пъти в Билла-Благоевград, но не я намирам.А млякото ми е това
Благодаря на всички за отговорите!:hugs:

честно да ти кажа не помня кои бяха видовете, нищо чудно това да е от по-рядкото. аз взимах едно с мече, защото за него знаех със сигурност, че е ок. трябва да е много гъсто дулсето, много.
иначе аз редовно си разбивам много студена животинска сметана на изначално много високи обороти - нищо й няма. обичайно взимам от лидълската, защото няма особена, да не кажа почти никаква разлика с необосновано скъпите, да не говорим, че и в тях има стабилизатори /навремето имаше една уникална италианска в халите 36 процента и чиста, но щанда го няма вече.../. просто си я пребила според мен.
евала за постоянството, и аз много се дразня и нахъсвам, ако случайно нещо не ми се получи. успех!

# 557
  • София
Марчева,много благодаря!:hugs: Наистина сметената ми беше много студена,а на всичкото отгоре слагах и бъркалката на миксера за 15 мин. във фризера,а миксера директно го включих на най-високата степен...................
Точно тази ти трябва, това е Сгушенка!!  Ще се ориентираш и по грамажа, около 390 г. , тежка и плътна при вдигане на кутията. Освен това след  като си купила от руските магазини Сгушенка, тя само там се продава, защо не купи и тяхната сметана, тя е уникална по 250 мл в едни шишенца.
Сметаната, след като няма такава при теб, ще ползваш лидълската, вероятно с нея работиш. За съжаление тя не е много добре сметана, рядка е, няма висока масленост, но като няма друга и тази става.

........................взимам от лидълската, защото няма особена, да не кажа почти никаква разлика с необосновано скъпите, ................

[/quote]
Огромна е разликата, за това две мнения няма. Трябва да се работи много често, така както аз го правя , за да се усети огромната разлика м/у двата вида   сметана.

# 558
Идеи какво да направя с кифли - тип козуначни с някакво подобие на локум и шоколад. Част от тях ще направя на торта - с млечен крем, та подобните отпадат като вариант....на топчета с различни добавки също не ми се иска..... Помагайте, моля 💐

Хлебни мъфини ,може би.Ако са сухи кифлите ,нарязани на кубчета ,прави се смес от разбити яйца и кисело мляко с малко бакпулвер/сода,захар,канела и ванилия на вкус,малко разтопено масло/олио.Може и някакви ядки,сушени плодове,шоколад.Смесва се,да не е много рядко и се изсипва в намаслена форми за мъфини.

# 559
марчева, ето че има две мнения;-)
честно казано освен онази италианската, друга феноменална не съм срещала. за торти съм използвала и скъпа, и не чак толкова /ест. говоря за млечна/ и не виждам особена разлика, все пак не я ям с лъжица /бляк/. но да, аз не ги използвам често, защото не са особено полезен продукт в този им вид, а и за мен е финансово необосновано. но пък досега не ми се е пресичала.
ти защо толкова често употребяваш, професионално ли е?
казаха ми и за някаква много хубава течна наливна сметана в млекарски магазин, но някакси нямам доверие....

# 560
Здравейте!

Направих един пай с праскови /маслено тесто и плънка от праскови със захар/ и сега се чудя къде да го съхраня. В хладилник ли, навън ли?! Да не вземе да мухляса в тая жега?!

Мерси предварително Simple Smile

# 561
Ако е още топъл- първо да изстине и после в хладилника.

# 562
  • София
марчева, ето че има две мнения;-)
честно казано освен онази италианската, друга феноменална не съм срещала. за торти съм използвала и скъпа, и не чак толкова /ест. говоря за млечна/ и не виждам особена разлика, все пак не я ям с лъжица /бляк/. но да, аз не ги използвам често, защото не са особено полезен продукт в този им вид, а и за мен е финансово необосновано. но пък досега не ми се е пресичала.
ти защо толкова често употребяваш, професионално ли е?
казаха ми и за някаква много хубава течна наливна сметана в млекарски магазин, но някакси нямам доверие....
Всеки има право на избор, а според мен аз избирам най-доброто. Не, не се занимавам професионално, професията ми е съвсем, съвсем далечна от това, просто искам да  си направя кулинарен  блог и малко по-малко го правя.

# 563
  • София
Изпитана рецепта за баварски крем ?

# 564
  • София
Изпитана рецепта за баварски крем ?

http://recepti.gotvach.bg/r-97303-Баварски_крем_с_ягоди

http://recepti.gotvach.bg/r-9228-Баварски_крем

# 565
естествено, че всеки има право на мнение.аз пък избирам оптималното, което за мен пък де факто е най-доброто. аз давам доста пари за качествена и здравословна храна, но сметаната със стабилизатори нещо не ми се връзва с това. може би защото не обичам сладко и затова така неглижирам въпроса Wink
успех с блога!

# 566
Пак съм аз Grinning

Направих тази торта, но много се втечни кремът, когато добавих кондензираното мляко. Сега е в хладилника. Дали ще се стегне?

https://svanya.blogspot.com/2017/05/blog-post.html

Благодаря предварително.

# 567
  • София
Пак съм аз Grinning

Направих тази торта, но много се втечни кремът, когато добавих кондензираното мляко. Сега е в хладилника. Дали ще се стегне?

https://svanya.blogspot.com/2017/05/blog-post.html

Благодаря предварително.
Кое конд. мляко си ползвала, ако е Сгушенка не може да се втечни, абсурд.

# 568
marchеva14, ползвах кондензирано мляко на Пилос, тази марката на Лидл. Не е сгущенка.

# 569
  • София
marchеva14, ползвах кондензирано мляко на Пилос, тази марката на Лидл. Не е сгущенка.
Няма значение дали е Сгушенка или това мляко на Пилос, защото за по-лесно всички го наричат така, Сгушенка
Предполагам, че е това, нали? То е толкова тежко  и гъсто, че как да ти се разводни крема?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт