Третокласници 2018/2019

• 75 521
  • 773
  •   1
Отговори
# 465
Важното е да четат. Това, че на тях не им харесва някоя книга или герой също е в резултат от четенето, а не от обратното.
МалинкаП, виж дали няма да им хареса играта КЕНКЕН.
При нас - клипчета с музика и за майсторене на неща, рисуване, разни тетриси, снимане,  …  
В края на лятото, когато децата се събраха отново и започнаха пак да играят, всъщност наистина 2 от децата излизаха с книги И с телефоните. Не четяха де, но и не играеха заедно.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 14:18 от Ами сега

# 466
malinkap,
някакви тетриси и клипчета от типа "как се прави" . Нищо друго за сега.
Карлсон много втрещяваше девойката. Недоумяваше, как така се държи толкова нечестно с горкото Дребосъче.

# 467
  • Кърджали
Дъщеря ми все още посочва Пипи като любима книжка. Прочете и Карлсон, и Ние врабчетата. Последно чете 10 приключения на Лиско, Приключенията н Лукчо и мина на вълна Роалд Дал. Сега ѝ е много забавен и се зареди с негови книжки от библиотеката. Смени всякакви типове книги г приказки, класика, малко фантастика от типа "Как да си дресираш дракон" и през книжки на научна тематика - от поредиците Жестоката математика и тоя тип (продължавам да издирвам още от този тези серии книжки). Сега на ара една моя книга "пулсът на слънцето", казах ѝ че все още няма да я разбира, но настоява че иска да я прочете. Ми дадох ѝ я. Пък колкото разбере, толкова, нали темата за Космоса и е интересна.

# 468
  • София
Човечеството днес може да е много напреднало в технологично отношение и бит, но в личностен план си е същото, затова и класиката трябва да продължава да стои в учебниците. И двете ми деца са четящи, малката дълго време се дърпаше, но сега чете повече и от кака си. Когато голямата беше 5 клас учителката по бел ни показа, че по един преразказ/съчинение може да каже дали детето чете или не. Ползите, дори само за седмокласната матура, са огромни.
Моята май само музикални клипчета гледа, иначе знае мъничко да рисува в пейнт, може да си търси неща в гугъл, игри също, нямаме абонамент в уча.се, все се каня и все не стигам до това.

# 469
  • Пловдив
Момичета,
В проучване съм на раница с колела. Моля, който е с такава да сподели повече.

Синът ми е с Herlitz, но има дни в които е нечовешки тежка.

Аз да си повторя питането...

# 470
Приятелка изхвърли на дъщеря си раницата с колела... тя може да се ползва като такава за малко в училищния двор и по коридора, по тротоарите е невъзможно с тези миниатюрни колелца, качване и слизане от кола предполагат повдигане, има и стълби... а самата раница беше 2,8кг, нашия Херлиц е 0,9кг. Херлица на девойката е още съвсем здрав, но за догодина май ще й взема следващия размер, че на презрамките има закопчаване долу и горе пред гърдите за по-голяма стабилност.

ПП: На Габол почти всички модели имат заден "джоб" за да може да се сложи на "тролей", т.е. да може да се ползва само раницата или раницата с колелца Simple Smile Не знам дали е удобно...
А тези са с големи колела, но и цените са им "приятни" http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/3 … e6020074560edbe67

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 14:23 от peneva_a

# 471
Нашият Херлиц (на дъщеря ми) го разнасям 1 път годишно, в началото на учебната година,за да прибера учебниците.След това използвам куриерски чанти.Голяма грешка, че дадох толкова пари за Херлиц, а пък на сина му го откраднаха в градския транспорт преди 3 години на първият  учебен ден.В 5 клас ще взема раници

# 472
Ние имаме такава-подарък за 1ви клас от Италия, където се води ученическа раница, но за мен е огромна. 46 см ѝ беше само височината, а вътре що багаж събира. Ползваме я като пътуваме. Колелцата са много удобни да се тегли, но е неудобна да се носи на гръб, точно колелата пречат. Здрава е определено, отдолу има бая пластмаса, така че платът не се търка като я теглиш по улиците и презрамките също са подсилени. Но при нас не се ползва за училище. За там си имаме раница, която се разделя на 2, от която съм много доволна, но ученичката разнася само тетрадките и помагалата. Учебниците стоят в училище, както и нещата за рисуване, музика, физическо. Не мога да си я представя в 5ти клас с един куп учебници, кабинетна система и с нейните килограми без шкафчета.

# 473
  • около Варна
Моите гледат много разни блогове в ютуб, изключително безсмислени, според мен. Двамата следват различни блогъри, аз не мога да ги изтърпя и две минути.
За четенето, моите деца четат, но само защото трябва, не възприемат книгите като нещо разтоварващо и приятно, нищо че са интересни. Не знам защо толкова я бойкотирате Пипи, аз пък много я харесвам все още. Третокласникът обича енциклопедии и всякакви любопитни факти, че и си пълни главата с тях. Четвъртокласничката чете романи с по-съвременно звучене. Спомням си, че като дете много харесвах Лукчо и Пинокио, децата категорично не ги харесаха, времената се менят.
Учебниците им стоят в училище, носят ги само, ако са ги забравили в чантата.
Входните нива са отлични, за сега трети клас започва гладко, надявам се така да продължи.

# 474
  • София
Раница на колелца обмислях за първолачката, но ме разубедиха. Тежка е, не винаги има равност по пътя до училище, остават факторите сняг и дъжд. Май няма училище без поне 20-тина стъпала на входа (нямам представа защо), масово няма рампи, някои първолаци не са на първи етаж... не беше решение за нас.

# 475
Рампи за раници звучи страхотно.
Миналата седмица имахме родителска среща. При нас в крайна сметка след като ги има вече електронните учебници, децата могат да оставят раниците.
Книжният пазар е пълен с книги. За всеки вкус има нещо. Моето наблюдение е, че по тази причина днешните деца сякаш четат повече.
Скрит текст:
Електронните устройства у дома не са забранени и са на разположение. На таблета се гледат клипчета за прически, всевъзможни крафти неща (вече има сто идеи за коледния базар), има разни приложения, тя ми беше свалила сукоду на компютъра преди време ... Свалила съм й речници и съм й обяснила как се ползват транслейтърите там покрай пътувания, ако изпадне в нужда евентуално да може да обясни елементарни неща и да разбере обяснения - да не се случва, но когато го има, не пречи. Тя пък си намери в тези приложения някакви тестчета и детинщини и понякога се забавлява с тях. Доста снима, но предпочита телефоните ни с баща й (клетото детенце е на нокия с фенерче и там има най-яката игра за всички притежатели на смартфони - змията), защото има разни лигави ефекти. Покрай това хоби подсещам за това, че не е правилно да се правят злепоставящи други деца и хора клипчета, както че и тя не трябва да резрешава да й правят такива снимки и клипчета и дори да избягва да влиза в кадър, когато снимат деца.   
Като връзка между книгите и електронните устройства - гласува по съвест за "Бисерче вълшебно". Извън книгите - идеано е схванала стратегията на WoW, но с този характер на заклет пацифист твърдо избягва битки. Това е дете, което дори не е пристрастено към електронни джаджи. С дни не се сеща за техниката, а когато я ползва е за по малко.
Миналата седмица мед. сестрата е минавала през класовете, за да ги информира за опасността от хепатит. ас също ни предупредиха на родителската среща.   

# 476
  • София
Рампи за инвалидни колички, асансьори... как рампи за раници :/

# 477
Зелено човече, сърказмът ми към системата е отворен. Новина е, когато дете в инвалидна количка посещава училище.  Ами учител? Какво пречи инвалид да бъде преподавател? Отношението към живи хора е безумие. Ако това доживеем да го видим оправено, проблем с килограмите на раниците със сигурност няма да има.

# 478
  • София
Хей, аз знам едно училище с рампа и асансьор!!!

# 479
  • София
Откакто започна учебната година моят син не чете. Лятото прочете три книжки, но сега му е натоварена програмата и тъй като не е от много четящите отложихме това полезно занимание.
Неговият клас ще празнуват Хелоуин в частно клубче, ще ходят на екскурзия в Ловеч и ще посетят детски спектакъл в операта.

Общи условия

Активация на акаунт