"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 38

• 68 224
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Не пиш точната седмица.  На снимката не се вижда ембрион в сака, но е доста нискокачествена според мен.
Апарата може да не е много чувствителен.

Съвета ми е или да се изчака и да се види пак при този лекар или да се посети друг с по-хубав апарат.

При мен в 5 седмица и 2 дни не се виждаше ембрион с много хубав апарат, но в 5седмица и 6 дни точно в деня на аборта се видя и ембрион и пулсации пак с апарат за фетални морфологии. С обикновен и през корема се виждаше в същия ден само сак.

Първо ме погледна с коремен ехограф,но понеже съм малко пълничка ми каза "мило дете,понеже си малко пълничка и с обърната матка с коремен ехограф не мога да видя това което искам,ще те погледна с вагинален" и в момента в който ме прегледа с вагинален ехограф,първо ми обясни за обърната матка,че нещата стават малко по-бавно,а второ което ми каза е "ти си бременна в 6г.с. и е малко рано да се види ембрион в плодния сак,но не се притеснявай,би трябвало към 7г.с. или 8г.с. да се вижда и ембрион и пуслации,понеже заради обърната матката съм вървяла малко по-бавно отколкото трябва. Надявам се,че не съм ви объркала много с толкова информация 🌸

# 361
Здравейте,момичета. Имам нужда от помощ и съвет. Не знам от къде да започна. Правихме опити за бебе този месец ( след почивка от 6месеца след спонтанен аборт) . Трябваше да ми дойде на 12. 07 цикала ми е изключително точен . Но ми дойде днес 4дни по-рано за пръв път в живата ми. Първо се разочеровах приех го, че ще пробваме пак, но забелязвам нещо странно. Първо цикала ми не е като обичайния. Попринцип ми е много силен първите два дни и около 3тия,4ртия ден спира. Започва със доста тъмна кръв. Днес сутринта започна много бистра, много по-малко от обичайното като количество, но не е зацапване. Може би е като за 3ти ден . Отделно имам много силни болки типични за цикъл (с обърната матка съм) и при мен болките са съвсем обичайни от дете. Сутринта правих тест (преди да ми дойде) около 7сутринта беше с една черта и го оставих,но сега забелязвам, че има много тънка лентичка, която може да е от седенето , защото не мога да различа хубаво цвета и. Та въпроса ми е,ако случайно е извънматочна бременост, може ли да се е появило кървене толкова рано. Почти съм сигурна,че няма да се види нищо на ехограф все пак, ако има нещо то е 4дни преди закъснение. Много съм уплашена и при все, че е и неделя 😔

# 362
Здравейте момичета! Аз по принцип имам усещането, че не съм бременна, защото опитваме от 7-8 месеца и аз съм правила изследвания веднъж за полови хормони и за щитовидна жлеза/ която слава Богу, казаха ми, че е идеална/. Дори ФСХ ми е 2.7, за което ми казаха из форума, че трябва да бъде под 2.00 за евентуална бременност. Последните два месеца цикъла ми стана на 45 дни, засякох си късна овулация, а иначе ми беше на 29-31 дни. Първо януари стана на 35, февруари и март на 36 и после април и май на 45. Последно ми дойде на 28 май /а сега сме вече юли и нямам цикъл/, към днешна дата е 43 ден и нямам симптоми, че ще ми дойде. Нямам симптомите, които дамите описват като признаци на бременност, но ме е страх да си направя тест, за да не се разочаровам отново Sad Споделете мнение, възможно ли е да съм? Благодаря.

# 363
  • София
По-принцип съм на работа и нямам боб под ръка, но ако някой си е вкъщи...
Сега сериозно, направи тест и ако няма бременност е добре да посетиш АГ, той ще ти каже най-добре на какво се дължи този дълъг цикъл и как може да се регулира.

# 364
Здравейте,момичета. Имам нужда от помощ и съвет. Не знам от къде да започна. Правихме опити за бебе този месец ( след почивка от 6месеца след спонтанен аборт) . Трябваше да ми дойде на 12. 07 цикала ми е изключително точен . Но ми дойде днес 4дни по-рано за пръв път в живата ми. Първо се разочеровах приех го, че ще пробваме пак, но забелязвам нещо странно. Първо цикала ми не е като обичайния. Попринцип ми е много силен първите два дни и около 3тия,4ртия ден спира. Започва със доста тъмна кръв. Днес сутринта започна много бистра, много по-малко от обичайното като количество, но не е зацапване. Може би е като за 3ти ден . Отделно имам много силни болки типични за цикъл (с обърната матка съм) и при мен болките са съвсем обичайни от дете. Сутринта правих тест (преди да ми дойде) около 7сутринта беше с една черта и го оставих,но сега забелязвам, че има много тънка лентичка, която може да е от седенето , защото не мога да различа хубаво цвета и. Та въпроса ми е,ако случайно е извънматочна бременост, може ли да се е появило кървене толкова рано. Почти съм сигурна,че няма да се види нищо на ехограф все пак, ако има нещо то е 4дни преди закъснение. Много съм уплашена и при все, че е и неделя 😔

Май-вероятно ти е подранил МЦ, а чертата е ипзарителна. Мисля, че е рано за прокървяване от извънматочна, но не съм мн запозната. Изкай да видиш как е кървенето, а ако много се притесняваш отиди на лекар.
Успех!

evtixia123, аз бих изтраяла още 2-3 дена и след това тест, ако е отрицателен - на лекар, за да се установи причината за дългия цикъл.

# 365
Благодаря момичета!! И аз така смятам, ще изчакам и ще го мисля. Simple Smile Все пак, стискайте ми палци за положителен резултат, въпреки че аз съм обезверена на този етап Simple Smile

# 366
Скрит текст:

Тестовете за бременност се гледат във времето за отчитане. След това, при някои тестове, се появяват изпарителни черти. Подраняването на менструацията обикновено се дължи на по-ранна овулация. Случва се понякога, все пак организмът не е компютър. Относно болките, щом по принцип си с болезнена М, не виждам с какво болките сега те притесняват.

# 367
Здравейте , бременна съм в 7г. седмица , до сега нямах симптоми освен болезнени гърди . От три дена ми е отпаднало, лошо ми е , не ми се яде , нямам апетит , цялата горя ,не знам дали това се дължи на бремеността.

# 368
Здравейте , бременна съм в 7г. седмица , до сега нямах симптоми освен болезнени гърди . От три дена ми е отпаднало, лошо ми е , не ми се яде , нямам апетит , цялата горя ,не знам дали това се дължи на бремеността.

6 г.с. и съм в същото състояние

# 369
Все се заричам да спра да мисля , като видя отрицателния тест и да продължавам напред ама докато не дойде МЦ не спирам да се надявам и този месец не е по различно .

14 дена след О / доказана с тест / отрицателен тест . Преди два дена видях едно съвсеееем леко ръждиво петно / ти ми даде надежда / . Не съм мерила ежедневно БТ днес реших да видя /още една надежда / беше 36,7 . Това вече ме отказа. Като всеки месец вие сте последната надежда . Какво мислите има ли шанс ? То е ясно закъснее ли ми ще се прави пак тест , но до тогава !?

# 370
Галина, мерш БТ ежедневно, за да можеш да опознаеш как тялото функционира. Тази стойност, която си измерила днес сама по себе си нищо не значи. Има тема за БТ с много подробни обяснения относно метода и информацията, която дава.

# 371
Галина, затова не е добра идея да се правят тестове преди закъснение, защото ако са отрицателни, човек продължава да се надява и става по-лошо. Докато не си намериш своя начин да се настроиш психически, никой не може да ти помогне. Най-добре е да се разсейваш с други неща непрекъснато за да мислиш по-малко за забременяване. Трудно е, но в един момент човек претръпва.

Около тази седмица често започват неразположения. На този етап тече органогенезата и тялото ти работи на пълни обороти за да създаде един нов организъм. Обикновено след 12 г.с. много от неразположенията отминават и става по-леко. Разбира се, всичко е много индивидуално. Има тема на бременните, където можеш да си задаваш въпросите.

# 372
  • София
Joana24, задавайте въпросите си в тази тема  Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

# 373
Здравейте,
Последният ми МЦ е с дата 29.05.18г. Имам три положителни теста. Днес бях на ехограф, и не се видя нищо. Освен удебелена лигавица 21мм. Въпросът ми е, възможно ли е овулацията да е била толкова късно и да е съвсем рано за плоден сак? Казаха ми след една седмица на преглед. Но, едва ли ще чакам. Може би още утре ще си направя кръвен тест.

# 374
Момичета знам, че не сте лекари , но все пак да си питам ако някой може да сподели подобна ситуация . Бях писала по рано , че съм правила тест на 12-я ден от О беше отрицателен имам си всички ПМС , че няма да е и този месец . Днес е 28-я ден от последния ми Ц , следобед започна болка в яйчници , което при мен е сигурен знак, че ми е дошло и си изпих едно обезболяващо като всеки месец , след малко усещам течение и викам " Айде честит дойде ми " отивам до тоалетната няколко кафето петна и от тогава насам край . Течението спря , болкоте също и аз се шашнах . Възможно ли е това да е имплантационно кървене , има ли някой по запознат ? Благодаря ви предварително !

Общи условия

Активация на акаунт