За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 930
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
  • София
На мен първото лято не ми се наложи да използвам слънцезащитни, а за следващото педиатърката ме беше затрупала с мостри на Себамед и още една мед. козметика.

Чантата на количката беше голяма... какво ли не можех да извадя и аз Simple Smile
На мен дъждобранът ми седеше в багажника. Не го вадех.

# 346
На коя марка са за под 6 месеца? Питах педиатъра дали може да го мажа със слънцезащитен, защото въпреки чадърчето пак влиза слънце. Каза ми до 6 - я месец да не го мажа.

# 347
На коя марка са за под 6 месеца? Питах педиатъра дали може да го мажа със слънцезащитен, защото въпреки чадърчето пак влиза слънце. Каза ми до 6 - я месец да не го мажа.
Имам това за лице

А за тяло това:

# 348
Не ми тежи чантата, нали не я влача, нека да има вътре. Цяла седмица влачих закачени и 2 чадъра на разходките - за мен и голямата щерка, дали не реших точно вчера да ги махна. Joy

# 349
  • Велико Търново
И на мен не ми тежи да мъкнат постоянно дрехи и дъждобран, комарник и покривало на коша ( току така да не стане 10градуса) нооо термоса като сложа и все едно с камъни си напълвам количката. Незнайно как, но той ми създава усещането че тежи повече от всичко останало

# 350
  • Монтана
Здравейте, питах в темата за априлски бебета но никой не ми отговори и ще питам и тук. Бебка е на почти 2 месеца, мога ли да я сложа в летния кош на количката? Той има пълно легнало положение и смятам, че в него няма да се запарва както в този за новородено. Simple Smile

# 351
Здравейте, питах в темата за априлски бебета но никой не ми отговори и ще питам и тук. Бебка е на почти 2 месеца, мога ли да я сложа в летния кош на количката? Той има пълно легнало положение и смятам, че в него няма да се запарва както в този за новородено. Simple Smile
Можеш, но зависи дали на бебето ще му е удобно да спи така. В бебешкия кош все пак е по закътано.
Аз сложих коша 6+, на 4ти месец.

# 352
  • Варна
Права е. Може на крема да пише 0+, но до 6-месечна възраст излагането на слънце е крайно нежелателно, съответно и мазането с каквито и да е химии трябва да е сведено до минимум.
Мини,
можеш, разбира се.

# 353
За летния кош, зависи от коша. В моя не е препоръчително да се вози бебе без колани, а на 2 месеца тия колани нямаше да я държат изобщо. Те и на 6 ѝ бяха стегнати до край.

# 354
Моята количка е със седалка от 0+. Кошът за новородено се купува отделно. Първоначално реших да пробвам без него как ще е. Не ми изглеждаше, че на бебето му е удобно, има колани, които според мен му пречеха, все пак е новородено и е малко. Купих коша за новородено и чадърче, че сентикът му не е така голям, както на другия. Минус е, че не се отваря, за да влиза въздух, както има отново другият.
Прецени сама, ако му е удобно, е ОК.

# 355
Момичета, понеже виждам, че обсъждате темата с обличането навън, та да попитам... Дъщеря ми е на 20 дена, започнахме по малко да излизаме, но се чудя все дали не й е горещо или студено.... Педиатърката каза да съм я обличала така, както на мен би ми било добре. Е, да, ама аз ходя по тънка рокля Grinning А тук говорим за бебе под месец... С дълъг ръкав и ританки я държа, не изглежда да се чувства зле, но знам ли.... Според вас как би било най-удачно?
Моята мома е на 2 месеца и няколко дни в началото я държах по дълги ръкави и ританки да ама я докарах до претопляне. Вдигна температура + сополи гурелчета и разни екстри.Заведохме я на педиатър тогава беше на 1 месец излекувахме я. След това лека полека почнах да я разсъбличам първо по къс ръкав,  после по къси гащи с чорапи, а сега без чорапи. Пробвах всякак обличам я текат едни сополи и не спи,  събличам я и всичко е ок спи си. Моето дете не обича топлото , но разбира се действам и аз като другите майки според атмосферните условия навън или вътре в стаята.
Навън я изкарвам всеки ден живеем на село и си спи под асмите в количката и всяка вечер се разхождаме с количката покрай нивята много и харесва да слуша птичките и пчеличките също така щурците разбира се и слагам сенника .
Климатик вкъщи не пускаме стоим си в хола където е по хладно.
Препоръката на твоя педиатър е много точна ако на теб ти е горещо и на бебето е така.

# 356
Моето е на 6-месеца и към 11 , примерно както е сега 21градуса . По боди и чорапки , докато излезнем на слънце  и ги махам. Ако поддухва леко , лятна пеленка е супер. Ако напича , полу-голу както сте вие с късички гащи и потник . А и ние не носим памперс , а горките те да . И в количката няколко градуса отгоре става ад . Да попитам кога захранихте с жълтък , мамите захранили ? 🤔🙂🙄

# 357
  • София
Аз имам чувството, че моето бебе го обличам много грешно. На мен самата постоянно ми е горещо и от както се е родило това бебе през април (на месец и половина е значи) стои основно по боди с къс ръкав и без крачоли. Евентуално ако ми се стори нещо хладно му мятам едно тънко одеалце отгоре, а напоследък го повивам с тънка пелена (има кошмарни колики и силен рефлекс на Моро и се оказа, че повиването страхотно го успокоява). Всичките баби и прабаби ми казват, че е много голо. Как се разбира на него топло ли му е или му е студено?
Също така установихме, че и в слинг се чувства добре. Но няма ли да му е много горещо навън в слинг? Аз не планирам да го извеждам в най-топлите часове, но все пак и в 5-6 си има слънце и е топличко (както казах, на мен все ми е горещо).

# 358
  • Някъде там
Здравейте момичета новичка съм в темата 😁 Имам бебче на 6 дена, обаче още от болницата периодично го хваща коремчето и голям рев пада поне 2 часа плачка милото! Давам му засега еспумизан по препоръка от родилното само при нужда, дали не трябва да му давам на всяко хранене, изцяло е на кърма!
И още въпросчета имам 🤗
Тъй като сме последен етаж и е мн топло вкъщи, а от родилно ми казаха на 26 гр. да е с боди с къс ръкав върху него боди с дълъг ръкав и ританки, но това ми се струва много и нз как да го облека за да не се претопли!
И според Вас, кога е подходящо да се изведе бебето на разходка?

# 359
Когато решиш ти ,тогава е подходящо. Аз моята Изабела я изведох за първи път след молитвата на 40 я ден. Преди това не съм я извеждала. По принцип не съм от тези дето спазват подобни неща и много вярват в тях, но тя се роди през март не е било толкова топло като сега.
Първоначално спазвах правилото по 5 минути на отворен прозорец,на двора и постеренно увеличаване. После за половин час я изведох и оттогава всеки ден. Реших да го спазя това,все пак още са крехки и да не я гледат много,много хората.
Много ми беше и трудно как да я обличам в началото все си чудех.

Общи условия

Активация на акаунт