СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 228
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 840
Цял ден не ми остава време да пиша. Браво за страхотните резултати 🤗
Моята се е справила добре и след фиаското с първия модул по БЕЛ е заковала изключителен преразказ, което и носи 78 точки краен резултат. Момиче в провинцията (за статистиката)
При 385 бал би трябвало да няма проблем с приема в желаното училище.
С две думи следващите 30 дни ще съм малко по-спокойна 😂

Пак, браво на всички участници - малки и големи, щото ... нали ... ние май сме по-изтрещели от децата 😂😂😂
Наздраве!

# 841
  • София
Има ли начин, ако открия нередност да подам молба за преразглеждане? Май не съм чувала за подобен случай...
Има, но доколкото схващам касае само случаите на очевидна грешка - при сумирането на точките например или ако работата е подменена, стига да може да се докаже. Оценката по същество не може да се оспорва.

# 842
  • София
Облачна, аз не виждам какво пречи да повторим вчерашния купон. Sunglasses  Тя, Белинда ме подхлъзна вчера с бялото и после се разпознах на няколко места в Русалкината поезия. Joy
За днешна доза не сте ми дали материал, малко са ви бялото и черешите...  Давайте още и тогава може и да ми дойде музата пак да ви "възпея" леко недодялано, докато ям ягодки..

# 843
  • София
Начииии, аз след кило череши (без разредител), свалям 2 кила. С бЕло, не знам как ще съм. Подозирам belinda в специална диета.
След разбор без статистика, демек сметки без кръчмар, успокоих положението. Сега е време да разпуснем, че мноооггооо ми писна. По принцип, не мога да решавам по два проблема наведнъж, а живота продължава да тече, с или без нво... Ай, наздраве!

# 844
  • София
Ние се присъединяваме към групата със “секирите” на преразказа, от което точките по БЕЛ на втори модул са доста под очакваното. Математиката е 83,5. Утре ще посетим 22, за да видим защо и как. Има ли начин, ако открия нередност да подам молба за преразглеждане? Май не съм чувала за подобен случай...

Само ако има грешно сумирани точки, или разменени работи.
Честно казано, освен да скъсате нерви, нищо друго не може да ви се случи при преглеждането на преразказа. Аз ходих през 2013 с голямата ми дъщеря. Преразказ под 32т. не бе имала до тогава, а на изпита бе оценен на 29. При преглеждане на работата, с вас стои учител /не този, който е проверявал работата/, за да ви "разяснява" какво е имал предвид колегата му. Рецензии няма да видите, а само подчертавания и чавки в зелено/червено на местата, на които са отнемали точки. Та седнахме ние, гледам преразказа - без нито една правописна или пунктуационна грешка. От всичките отнети 6т., можех да се съглася само с две - едната беше за написано "с ръцеТЕ върху лицето си" и другата за леко разместване на последователни действия в едно изречение. Не, че се променяше смисълът, но ОК. Останалите 4... Напр. написала "денят бе прекрасен" - подчертано с червено. И питам аз, какъв е проблемът тук. Обяснението: "Ами написала е "бе", което е кратка форма на "беше", което по принцип е правилно и дори е по-литературно, но ... Толстой не е толкова елитарен Flushed, той не би написал "бе", а "беше". И аз вдигнах кръвно. Останалите бяха подобни.

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 23:47 от sanaka

# 845
Ние се присъединяваме към групата със “секирите” на преразказа, от което точките по БЕЛ на втори модул са доста под очакваното. Математиката е 83,5. Утре ще посетим 22, за да видим защо и как. Има ли начин, ако открия нередност да подам молба за преразглеждане? Май не съм чувала за подобен случай...

Скиорче, моята мома и тя е недоволна от БЕЛ, голяма секира на преразказа, иначе първи модул, освен клопките на МОН, ни е пушка. И тя иска да ходя, направо да се уговорим, да се нахъсаме и да ги преборим!!!!

PS  Няма да стане преборването, но поне да първите две...Доколкото знам, освен за очевидна грешка, напр. в пресмятането на резултата, пренос на грешен резултат или подмяна на писмената работа, за други случаи няма шанс. А се предоставя само работата май, без разбивка на оценката.

# 846
И аз съм много доволна от младежа, мисля, че ще му стигнат за желаната ЕГ. Питахме днес и двете госпожи да ходим ли да губим време в разглеждане на работите му и отговора беше единодушен " Няма смисъл". А аз си мислех от чисто любопитство да го направим, резултатите му са очаквани.

# 847
Няма значение, че няма да коригират точките. Ако имате възможност, вървете и вижте. Както написах на едно друго място, така поне няма да ви тежат въпросите " Защо?" и " Как?".

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 09:11 от Анонимен

# 848
  • София
Искам да ви кажа, че и аз, и дъщеря ми искахме да видим работите й, при това без да имаме съмнения някакви. Точките й бяха каквито очаквахме. След това и двете се чуствахме по-спокойни, защото видяхме какви са грешките й. Беше оценена абсолютно реално, да не кажа, че по БЕЛ според моите критерии беше надценена Simple Smile Но.. мисълта ми е, че ако видите работите нещата някак се изчистват. Поне за мен и нея беше така.

# 849
  • София
Няма значение, че няма да коригират точките. Ако имате възможност, вървете и вижте. Както написах на едно друго място, така поне няма за ви тежат въпросите " Защо?" и " Как?".

Така де, ама отговорите могат да ти вдигнат кръвното. Joy

# 850
А големи ли са опашките за преглеждане на работите или не се чака много.
Въпреки че точките ще ни стигнат за желаното, София иска да ходим заради математиката, още не може да повярва на резултата от 1 модул.

# 851
Пхаххх
Защо тъжен емотикон? Аз щях циганско колело да правя на 90,5 по математика. Grinning

Много е разочарована , защото сигурно балът няма да й стигне за гимназията , в която иска да влезе. Цяла вечер плаче , притесних се....
Еее, кажи ѝ, че е рано за сълзи! Може пък да ѝ стигне балът, тогава няма да може да плаче от радост, ако сега си изплаче очите. Simple Smile

# 852
  • София
За +- 5 т., можете да си го спестите, въпреки, че тук всяка точка е важна.
Ясно е, че толкова разочаровани от  преразказа по БЕЛ не са с разменени работи, но децата го заслужават. Поне ще разберат от личен опит, колко субективно  е всичко това и да се насочат към правилните и точни науки Joy
Да ме прощават всички фиолози и т.н
, ама така си е.

# 853
Момиче, София
Мат-93т
БЕЛ-90т
Лека вечер!

# 854
Високите резултати по БЕЛ и математика (над 90 точки) по двата предмета на деца от математическите гимназии ли са? За статистиката нямаме по 90 точки и не сме в МГ

Общи условия

Активация на акаунт