СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 332
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 855
Моят син е с много ниски резултати. Каквото такова. Жалко и жално ми е, но какво да се прави?
Остава ми вярата и надеждата да се справи отлично на изпита по рисуване!
Желаната от него гимназия не се интересува от оценките по БЕЛ и по математика.
Ако е с артистични заложби, заложете на тях! Не всичко е мат и бг!

О! Слава Богу, това и правим. От октомври ходи на уроци по рисуване.
Избрал си е гимназия, която изобщо НЕ гледа оценките от НВО.
Интересува я само и единствено техният си изпит по рисуване.

Благодаря на всички в темата. Определено сте много мили!
А относно амбицията. Не мисля, че не съм амбициозна майка.
Напротив, държа на доброто образование на сина си, просто отчитам реалните му желания и способности /и дарби/. Което не ми попречи да почувствам тъга днес...

Вихрогонче, не го казвам за успокоение - преди 2 г. детето на моя добра позната (педагог) изкара 2 на НВО по математика. Приеха го в Приложната гимназия. Вече прави самостоятелни изложби. Талантът под ръководство и упражнен буквално "избухна". Пътят на детето ти не е стандартен, следвай неговите насоки! А когато влезе, похвали се! На добър час!

# 856
  • София
Браво на всички деца. Пожелавам  им да намерят своето училище и да се чувстват добре.
На моето дете резултатите са "средностатистически", но все пак се надяваме да успее на първо класиране. С нетърпение очаквам статистиката.

# 857
  • София
Ние се присъединяваме към групата със “секирите” на преразказа, от което точките по БЕЛ на втори модул са доста под очакваното. Математиката е 83,5. Утре ще посетим 22, за да видим защо и как. Има ли начин, ако открия нередност да подам молба за преразглеждане? Май не съм чувала за подобен случай...

Скиорче, моята мома и тя е недоволна от БЕЛ, голяма секира на преразказа, иначе първи модул, освен клопките на МОН, ни е пушка. И тя иска да ходя, направо да се уговорим, да се нахъсаме и да ги преборим!!!!

PS  Няма да стане преборването, но поне да първите две...Доколкото знам, освен за очевидна грешка, напр. в пресмятането на резултата, пренос на грешен резултат или подмяна на писмената работа, за други случаи няма шанс. А се предоставя само работата май, без разбивка на оценката.
Е щом няма разбивка на оценката, как ще разберем от къде идват намалените точки?
Не те ли оставят сам да си погледнеш на спокойствие нещата и да ги обсъдиш с детето? Снимка с телефона може ли да се направи?

# 858
  • София
Високите резултати по БЕЛ и математика (над 90 точки) по двата предмета на деца от математическите гимназии ли са?
Не. Моят син е с над 90 т. по бел и учи в кварталното училище.
Няма да кандидатства в математически гимназии и профили, не го влече.

Или ти питаше за деца, които имат и по двата предмета едновременно над 90 т.? Тези, да, определено са поне 90% от СМГ и математическите паралелки. Отлично подготвени деца!

Снимането на работите е забранено.

# 859
belinda, хайде, настигам те с виното и Черешките Stuck Out Tongue Winking Eye

# 860
  • София
Лоренца, аз нещо изведнъж разредих батериите и мисля да отивам да си гушкам бод тропоска-та Heart Eyes
Много емоции днеска, много нещо. Ти дръж фронта, че се излагаме пред Русалката Satisfied

# 861
  • София
Аз съм от тъгуващите:disappointed:, с относително добър/не добър резултат:
Момче 90.5 мат и 88.5 бел, София.
Добър за може би навсякъде другаде, но не и за там, където иска (СМГ). Вервайте и тази драма, не е лека. Добре, че е само в майчината глава, младежът го дава не особен пукист, макар че определи сам резултатите си като "недобри", сравнявайки ги с висотите около него.
Успокоявам се уж с онова, че когато ти се затваря врата, ти се отваря нещо друго, въпросът е какво да отворим в - математическия сектор се търси отвора и то да е поне малко близко до СМГ (не като локация). Засега ТУЕС и НПМГ е дилемата, та събирам всякаква тамошна информация за направата на информиран избор.  Осъзнавам, че за хуманитарно насочените, в езиковия сектор, изборът е къде, къде по-голям и богат.

# 862
  • София
Някой питаше по-нагоре дали има резултати под 30 точки, известни на някой във форума. В класа на дъщеря ми масово са под 50 точки на МАТ. Има и под 30. Над 80 точки е само тя и още едно момиче. Друго има 78 и това е.
По БЕЛ са по-високи средните резултати, но има и под 50.
Става въпрос за училище в София Област, но е близо до София и учениците кандидатстват в столицата след 7-ми клас. Поне половината.

# 863
  • В светлината на слънцето
Днешното преживяване ми напомни моята матура като зрелостник преди доста години. Падна ни се Йовков. Тогава се пишеше много строго: увод, теза, изложение, заключение, клише до клишето. Или наизустяваш темите, които се предаваха апокрифно, размножени на циклостил , или пиеш една студена вода. Бяха едни такива дървени, скучни, с високопарен тон, но отговарящи на изискванията - тогавашният “ключ”. Като се падна Йовков - много любим мой писател, сърце не ми даде да напиша всичките тези глупости. Написах есе - нещо нечувано и богохулно за онези години. Когато се прибрах, само казах: “Ще имам или 2, или 6. Няма средно положение. Зависи кой чете и проверява”. Имах 6. Един от вестниците публикува част от работата ми, приеха ме в клуба на младия журналист, поканиха ме за стажант в БНТ и т. н. Бях най-малката там. 20 години по-късно получих и “Златно перо” за принос към българската култура. Как ли би ме оценил съвременният проверител днес? Вероятно “средна работа”, щом не съм спазила всички букви, запетайки и кавички, посочени в ключа.
Нямах намерение да разказвам всичко това изобщо. Но днес видях как се срина детето ми, когато разбра оценката си по Бел. Дете, спечелило не един и два литературни конкурса, получило признанието на най-добрите ни съвременни писатели, но оценено като “средна работа”. Това разочарование утре може би ще я откаже да пише изобщо, защото крехката й душа е лесно ранима, колкото и да се прави на мъжко момиче. Утре на нейното място може да бъде друго дете, смачкано от машината на ключовете и клишетата. И още, и още..  Просто системата може да носи ново име, но е все същата, ръждясала отвътре, машина за калъпи.
PS Най-големият й критик съм аз и по тази причина тя мрази да ми показва свои неща. Признанието идва от хора, отдавна заели място в родната литература. Не знам дали ще продължи да пише и дали ще се осмели вече да покаже нещо свое дори на мен. Когато се прибрах, само се гушна в мен. Не мога да опиша тъгата в очите й.

# 864
  • София
 Ми като се излагате,  Белинда, аз ви поех щафетата....

Скрит текст:
Вятър накъде задуха...
Към МОН - експертите дочуха
как мами фиркани безброй
посред нощния запой
искрено ги "благославят",
с надежда да не се забавят.
И МОН нали са си добрички,
над изтерзаните душички
решиха днес да се смилят
и нерви веч да не пилят.
С цел сайта  някой да не хакне,
безценни  таблици да щракне,
резултатите качиха
и някои мами се пропиха...
Едни от радост и отмора,
че свършил им е вече зора,
Други малко по- тъжовни,
почувстваха се безтегловни,
защото техните  герои
я мат, я БЕл ги поразстрои...
Но няма място за тревога,
точките  не са залога
за успех напред в живота.
Прием със или без  квота
битието им не определя,
с мечтите им не ги разделя.
Затуй децата прегърнете,
подкрепата си покажете.
Те другаде ще се разгърнат,
тъгата в гордост ще превърнат.

# 865
  • София
Лулумба, НВО-то по БЕЛ няма нищо общо с литературния талант. Ама нищо! Това й кажи! И да не спира да пише! Hug

# 866
  • София
Ми като се излагате,  Белинда, аз ви поех щафетата....

Скрит текст:
Вятър накъде задуха...
Към МОН - експертите дочуха
как мами фиркани безброй
посред нощния запой
искрено ги "благославят",
с надежда да не се забавят.
И МОН нали са си добрички,
над изтерзаните душички
решиха днес да се смилят
и нерви веч да не пилят.
С цел сайта  някой да не хакне,
безценни  таблици да щракне,
резултатите качиха
и някои мами се пропиха...
Едни от радост и отмора,
че свършил им е вече зора,
Други малко по- тъжовни,
почувстваха се безтегловни,
защото техните  герои
я мат, я БЕл ги поразстрои...
Но няма място за тревога,
точките  не са залога
за успех напред в живота.
Прием със или без  квота
битието им не определя,
с мечтите им не ги разделя.
Затуй децата прегърнете,
подкрепата си покажете.
Те другаде ще се разгърнат,
тъгата в гордост ще превърнат.

Русалка, Joy До второ класиране стихосбирка можеш да издадеш! И да не забравиш да ни упоменеш: "С подкрепата на пропилите се мами" Joy

# 867
  • София
Скрит текст:
Аз имам май вече понабран материал от 2010 насам за стихосбирка на една и съща тематика....Не изневерявам на себе си, дето се вика:) Ама няма желаещо издателство.. Дали да не се обърна към едно, дето го спрягяха за свързано с МОН, съвсем ще е
 тематично - справочници,  сборници, помагала,  защо не и поезия..

# 868
  • София
Скрит текст:
Аз имам май вече понабран материал от 2010 насам за стихосбирка на една и съща тематика.... Ама няма желаещо издателство.. Дали да не се обърна към едно, дето го спрягяха за свързано с МОН, съвсем ще е
 тематично - справочници,  сборници, помагала,  защо не и поезия..

А, що? То и в раздел "Помагала" може да мине /за майките/. Wink

# 869
  • София
Русалка, за едни от нас елегия сътвори, за други - ода! Този поетичен талант покрай Немската ли се развива или си се носи, сериозно - за Немската питам, става ли за деца по математически настроени и мързеливички леко, май не...
А таланта за писане даже трябва да е в противоборство с калъпа, да го чупи, те доста писатели издателствата са им отхвърляли ръкописите, с които после стават известни.
Но трудно е да четеш в очите на детето си тъга, трудно е....
Какъв е този житейски урок от "неуспех" (в смисъл да не успееш да постигнеш простичката "мечта за училище", в което да учиш, при все че си положил усилия) на тази възраст, чудя се аз как да подхвана философски, с поука, но и с успокоение, мойто....

Общи условия

Активация на акаунт