СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 194
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 960
И само за информация на тези, които се целят в СМГ, от следващата година ще има промени в програмата за преподаване и езиците ще са с разширено, а не с интензивно изучаване. Това се налага поради профилирането на гимназията с профил математика и информатика.
Има учебен план за профил математически с ИИЧЕ. Просто в СМГ са взели друго решение.

# 961
  • Резерват "Северозапад"
Напротив, всички мнения за училища са полезни за нас - и плюсове, и минуси Hug.

# 962
НСЧ, би ли споделила критериите, по които си избрахте училище?
- да не е от елитните (начинът ни на живот като цяло е по-лежерен, влизането е най-малкият проблем, но след това натоварването там не отговаря на него)
- отзиви за училището (да е със сравнително добро име)
- интересите на детето (няма изявени таланти, по-скоро знае какво НЕ иска)
- местоположение (макар и на последно място, все пак го слагам в критериите)

Обаче останаха 2, едното - повлияно от семейния ни бизнес (не сме я насочвали ние, сама го избра), другото - заради прословутия испански, защото най-добрата ѝ приятелка го учи. Сега еднакво силно иска и двете да са 1 желание, шегувам се с нея, че ще ходи 1 смяна в едното, 2-ра - в другото Joy

# 963
  • София

Това е за миналата година. Зеленото е позицията в общия кюп, розовото - сред девойките.
Много благодаря, рзгледах стъпките, но пак не разбрах, служебната бележка от училището какво се прави, ако се подава онлайн.
Пазите си я надлежно заедно със свидетелството за основно образование и евентуално медицинското до записването, когато ще са ви необходими.

Не гледам позиции, а минимален бал, позициите изобщо не съм ги и видяла  Mr. Green

И аз това гледам и си живеех спокойно. Дори казах на детето да се счита прието, ама това изместване с близо 100 позиции напред, което Дидева така немилостиво сподели, ще ми развали съня до 04.07.Frowning1

# 964
  • София
Човече, за 22-ро няма ли да и стигне балът?

# 965
  • София

Ей, Дидева! Така спокойно си живеех, а ти сега ме хвърли в размисли с това онагледяване на засилващия се интерес към Испанската в последните години. Frowning1 За какво ви е този испански бе, хора? Joy

Аз продължавам да съм в чуденка, защо е този наплив към Испанската.... всички момичета в класа на щерката Испанската им е първо желание,  осветлете ме моля по въпроса от къде идва този интерес?!?

Детето вчера отговорно ми заяви да не пиша изобщо Немската, защото не искала да ходи там, а при този интерес към Испанската има реален шанс и за Немската  ooooh!

Аз също не съм за Немска, има изкаран почти с почти 100% резултат на Б1 по немски, та не виждам смисъл да го почне отначало, но училището е хубаво, не виждам защо да не го напишем  newsm78

# 966
  • Резерват "Северозапад"
Аз, лично, ще пиша Испанската, защото е много близо до нас Wink.
В НПМГ ли се изучава интензивно език първата година newsm78? За там сме планирали само математиката с английски /нали щото щерката не ще немски Mr. Green/.

# 967
Високите резултати по БЕЛ и математика (над 90 точки) по двата предмета на деца от математическите гимназии ли са? За статистиката нямаме по 90 точки и не сме в МГ
Вчера споменах за дете с 2 x 100т. от училище в София, което не е математически профил. Но майка му е преподавател в същото училище по математика. Дъщеря ми разказва как по време на час директорът влезнал и съобщил новината на майката (учителката по математика). Тя не могла да скрие вълнението и радостта си до края на часа Hug Страхотна история:blush:
Иначе гледаме резултатите на входната врата - най-разнообразни и не чак толкова отлични.

# 968
И аз се чудя какви разумни причини може да има човек за да запише да  учи като първи език испански !Аз жестоко се разкъсвам м/у немска и испанска паралелка.(не съм от С-я)

# 969
Човече, за 22-ро няма ли да и стигне балът?
Не.
Но и тя езиковите ги изключи още в началото. Иска нещо с разширено изучаване на език, но не и езикова.

# 970
Скрит текст:

Това е за миналата година. Зеленото е позицията в общия кюп, розовото - сред девойките.
Много благодаря, рзгледах стъпките, но пак не разбрах, служебната бележка от училището какво се прави, ако се подава онлайн.
Пазите си я надлежно заедно със свидетелството за основно образование и евентуално медицинското до записването, когато ще са ви необходими.

Не гледам позиции, а минимален бал, позициите изобщо не съм ги и видяла  Mr. Green

И аз това гледам и си живеех спокойно. Дори казах на детето да се счита прието, ама това изместване с близо 100 позиции напред, което Дидева така немилостиво сподели, ще ми развали съня до 04.07.
Ами, кандидатствайте в 91 НЕГ. Там от години позициите са сравнително постоянни. Simple Smile

# 971
  • sofia
Информацията за СМГ е от директора. В сборниците не знам какво пише. 
С две думи, това училище става строго математически профилирано, защото преподаването на информатика е зле и като цяло няма преподаватели за часовете. Ако детето ви иска да се занимава с програмиране, ще трябва да ходи на допълнителни школи.

# 972
Информацията за СМГ е от директора. В сборниците не знам какво пише. 
Информацията я има в държавния план-прием, който беше качен преди повече от два месеца.

# 973
Пловдив
Момиче - Бел - 73 , Математика - 87.5
Момче - Бел - 85.5 , Мотематика - 83.75
И двамата искат ОМГ Пловдив, но не знам дали ще им стигне балът
Успех на всички Simple Smile

# 974
  • София, "Младост 3"
НСЧ, би ли споделила критериите, по които си избрахте училище?
- да не е от елитните (начинът ни на живот като цяло е по-лежерен, влизането е най-малкият проблем, но след това натоварването там не отговаря на него)
- отзиви за училището (да е със сравнително добро име)
- интересите на детето (няма изявени таланти, по-скоро знае какво НЕ иска)
- местоположение (макар и на последно място, все пак го слагам в критериите)

Обаче останаха 2, едното - повлияно от семейния ни бизнес (не сме я насочвали ние, сама го избра), другото - заради прословутия испански, защото най-добрата ѝ приятелка го учи. Сега еднакво силно иска и двете да са 1 желание, шегувам се с нея, че ще ходи 1 смяна в едното, 2-ра - в другото Joy

Привет! Мога ли да помоля при сондиране на мнения - какви отзиви имате за банково дело и финанси, за Джон Атанасов и телекомуникации в Студенски (не вкл Попов защото от Младост до Овча купел би ходил само заради ТУЕС). Освен това за строителния сравнен с предходните.
И какво мислите ако детето явно не иска езикова, но няма идея какво друго иска - дали е добре заради реномето на френска или друга езикова да бъде стимулирано да ги избере все пак?

Благодаря! Питам вас защото критериите ви много ми харесаха и паснаха на това, което семейно усещаме и ние.
Може и на ЛС, за да не остане някой засегнат от споделнето лично мнение за техникумите и езиковите, за които ви питам!

Общи условия

Активация на акаунт