Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 774
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
z.2012, ние сме почти на един хал и на един режим.На 01.07. бях 90 кг и се храня ВМ-НВХ, но по либерално, защото съм с хашимото и не е добре да държа въглехидратите твърде ниско.Та дерзай! Ще се подкрепяме.
За спането си говорите.Аз също съм с 3 деца и много добре ви разбирам.Важното е да правим най- доброто, което можем в дадената ситуация.Ако не съм се наспала добре и се чувствам уморена гледам да си направя йога, да покарам колело из парка или да се разходя(някаква по- лека физическа активност).Когато се усещам, че имам пауър тренирам по- интензивно.Тялото си подсказва много добре от какво има нужда, но стига да има кой да го слуша.

# 541
Привет!

Денят започна с нов минус- 200гр. . Знам, че е смешно, но след 6-месечно килограмово плато нещата тръгнаха на някъде. И му се радвам. 51.3кг. Като мравка се движа към целта. Ама пак хващам мазно над кръста като се ощипя. Там се трупа при проблем с кортизола, съм чела. И след 40те години.

Зетче, поздравления за минуса! Всеки минус се брои, а твоят е големичък.

Като си говорим за надбъбречна умора- аз тогава качих. Били са няколко неща в комбинация- нечовешки стрес заради външни фактори независещи от мен, диагнози в семейството, Мирена и хормонален хаос.
Тогава ТСХто ми е било в норма, но както разбрах никой не ми е изследвал нито Т3 нито Т4.

# 542
  • тук и там
И аз може би съм за групата на стресираните. Интересното е ,че аз си спя по 8 часа и не се чувствам стресирана.Обаче вчера си получих анализа на кръвта по пощата. Еозинофили-една голяма, чиста нула(би трябвало да са от 1 до 4 % в кръвта или от 0,02 до незнам си колко) . Моите -нула. Няма да си слагам диагнози по интернет де, четох  че при възпалителни процеси, след   психически стрес  или интензивни физически натоварвания  се получавало така (еозинопения).Не съм тичала до болницата преди изследването,ама бях със децата-може затова да съм била стресирана и  еозинофилите  да ги  е нямало никакви....Trollface.Ама ще пусна кортизол за всеки случай във БГ,че това трупане на шкембе доста ме притеснява вече.

# 543
 Kaisia психически натоварвания не са за пренебрегване пред физически. Неща като раздяла, промени, конфликти и пр. както и грижи, тревоги .. .се считат за нормални емоции , но в същност преживяванията са много силни и стреса за организма е голям. Т.е. може да си спиш по 8 часа, но ако нещо имаш на душата и нещо не ти е в хармония да води до голям стрес за организма.

Deziderata и аз имам 3 момчета. 2 са подрастващи и едното е пораснало, татко им е на другите, но и той е ... голям беладжия  Simple Smile
Така че и аз съм в групата на стресираните майки.

Днес закуската ми беше повече. Не мога да ям яйца сутрин. Опитах и ми се повдига . Затова шунка.
Вчера имах >
7ч. часа двете шайби шунка на закуска
10ч. после една ябълка преди обяд,
11>40ч. малка купичка боб за обяд
13>30ч. чаша прясно мляко
15ч. малка купичка кисело мляко
16>30ч. вечеря  малък сандвич с крема сирене и шунка, малко резенче кекс
след това отидохме на плажа и там си чопнах едно - друго > шепа царевични пръчици , малко череши, малко семки и чашка айрян.

Това ми е вчера. Много различни неща са, но действително в малки количества съм ги консумирала. Семките ми бяха повечко защото продължих с тях по време на мача.

Хубавата новина е , че за 2 та дена взех да смъквам пак бавно и славно . Днес съм минус половин килограм.
Закуската ми беше една препечена филия тъмен хляб. Не много малка ,но тънка с крема сирене.
Да видим нататък .

z.2012 ако си с подходяща настройка яхвай я вълната и давай! Успех.

И моя малкия тази нощ нещо сънува и сутринта много рано дойде да ни търси. Добре че заспа бързо.

Успех на всички .

# 544
Аз след това дето изчетох трудно се изследва кортизол и резултатите не са точни винаги, той просто се влияе от всеки стрес и недоспиване. Предния ден не трябва никаква физическа активност, преди самото изследване пише че е добре половин час да полежиш, аз не съм  виждала в нито една лаборатория да го правят, а повечето знаете, че съм навътре в нещата.

Танче, никога не съм яла по малко и на често. Дори не знам какво да ям при такова хранене.

# 545
  • Бургас
Гери, аз в началото си разделях една нормална порция за две хранения. Например сутрин едно яйце, слайс шунка, кашкавал, половин домат, а другото яйце с останалите неща за следобедна закуска. Обяд и вечеря по същия начин горе долу ми се получаваха. Важно беше да се храня на около 3-4 часа, после организма сам се настройва, че ще има храна и просто се засищаш от по-малко количество. В същото време поучаваш гориво често и не се изморявам толкова, по-свежа и издържлива съм.
Вчера чак се изненадах, излязох в 7:45 от къщи и се прибрах в 18:30 като през цялото време обикалях напред-назад с малката ми сестра. Тя винаги е много енергична и пъргава (все пак е 11 години по-малка) и не можех да и насмогвам на издържливостта. Да, ама ето че тя каталяса към 15 часа, а аз все едно бях излязла преди малко. И то при положение, че нямах време за закуска, успяхме да обядваме към 14:30, а вечерта хапнах малко, за да не легна гладна.  Малкия беше във фаза на рев и тръшкане цяла вечер, имах гостенка, абе седнах или по-скоро легнах, едва към 21 часа. Това преди 4 месеца абсурд да го постигна. Но ето, че можело. И се почувствах отново аз.

Намерих протокола на Надя Петрова при хроничен стрес, който на мен ми беше много полезен https://nadiapetrova.bg/protocols/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE … -adrenal-fatigue/

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 13:18 от tanya_79

# 546
Изключително полезна си ми!

Гледам това и отговарям на всяко едно с "да". Поне тези които сама мога да определя дали е така.

Днес съм без кафе. Закусвах! Нещо крайно нетипично, изобщо не бях гладна на обяд, но се изкуших от страхотна диня. Сега ще хапна нещо следобед? Примерно варено яйце, краставичка, сирене? Добре е нали? Това е абсолютно нов начин на хранене за мен въпреки всички диети през които съм преминала. Никога не съм закусвала, никога не съм се хранила по 4-5 пъти на ден. На заплата ще си взема и някоя от билките споменати в статията. Ще опитам пък по този начин, да видим.
Снощи легнахме преди 22ч и взех малкия при нас на спалнята, ейййй и не мога да заспя и не мога и се побърках. До малките часове, така е всяка нощ. Нощес дъщеря ми кашля много, ставах да я видя. Сиропи, промиване на носа. Сутринта се успах и не заведох малкия на градина. Просто вечер съм свежарка, сутрин съм развалина.

# 547
Аз днес не мога да устоя на един невероятно вкусен студен таратор с мента. Също мушнах салатка от зеле и моркови. Т.е. днес съм с много повече ядене от вчера. Ще пиша утре сутрин какво е ставало до края на деня. Ще кажа честно и почтено какво ми показва кантара ...

# 548
Bella_ciao, че защо ти е да устояваш? Идеални режимни храни по всички параграфи. Яж си спокойно и се радвай на живота. Така няма да озверееш и да правиш глупости след ден-два.

Закусих 2 банана
Обяд пиле качаторе от Палео рецептите със сладък картоф.

За вечеря не съм решила. Май салата с риба тон. Само ще докупя няколко домата.
Утре заминаваме за 4 дни и ще се покрия за малко. В телефона нямам кирилица, нещо не мога да си кача подходяща. Аман от технологии. Laughing

# 549
  • Бургас
Дези, в Париж ли каза, че отиваш? Прекрасна почивка ти пожелавам.

Гери, и аз така, чак се стреснах като си открих всички симптоми. Малко е късно сигурно, но следобедната ти закуска е супер. Аз като трябва да хапна нещо малко се спирам на варено яйце, овесени ядки или палачинка, ако ми се занимава да правя. Ще си преровя тефтера и ще видя за още идеи от менюто, което си записвах тогава. Аз билки от посочените не съм пила, ползвах само магнезий, Б12 и витамин Д. Но за последните две си правих изследвания и установих недостиг.

# 550

В Париж, да. Благодаря! Hug

Така красива салата си спретнах за вечеря, че я снимах. Heart Eyes
Римска салата, моркови настъргани, яйца, маслини, риба тон.  Heart Eyes

Пиша го успешен ден. chef

# 551
  • София, България
Благодаря за статията, Танче!
При мен ден 3 от режима мина страхотно. Аз също намирам симптоми, но мисля, че лека-полека нещата се нагласят. Миналата година имах проблем и не ми идваше цикъла. Откакто започнах да диетувам тази година мога да се похваля, че само месец март останах без цикъл, т.е правилно хранене и задобряване качеството на живот си казват своето. Сигурна съм, че ако изградя навик и за по-навременно лягане ще се появят още повече позитиви.

Зарязала съм пиенето на зелен чай и мисля, че е редно да възобновя този навик. Наистина си спомням, че се чувствах доста енергична, като го пиех, а също не трябва да се пренебрегва и факта, че спомага за детоксикация.

Нямам представа как вървя с килограмите, гложди ме отвътре да видя, за да се мотивирам, но от друга страна не искам и обратния ефект. Още 27 дни, да си призная тежичко е доста. Мислех си, че ще е песен, но не е. Единствено това, че си се представям с плосък корем ми дава сили да продължа и да не се отказвам.  Ще си завърша 30-те дни, пък каквото ще да става. Започнах месеца с 65,4 кг. Много ми се иска да ги сваля до 59.9кг. Мечтая вече да видя 5-та отпред. Но това са доста килограми за 1 месец, та не знам. Мисля, че бих се зарадвала и на 2,5 кг трайно свалени килограми. Наближава полунощ, да взема да му легна. И все пак имам напредък в отношение на лягането. Напоследък имам навик и лягам все в полунощ, а преди стоях до 2-3 часа, имах и моменти, в които си обръщах деня и нощта.

Добре, айде оставям ви, лека вечер и драскайте, че трябва да се подкрепяме инак за къде сме...

# 552
  • Козлодуй

В Париж, да. Благодаря! Hug

Така красива салата си спретнах за вечеря, че я снимах. Heart Eyes
Римска салата, моркови настъргани, яйца, маслини, риба тон.  Heart Eyes

Пиша го успешен ден. chef
Ами сподели снимката тук - http://www.bg-mamma.com/?topic=1032862 

# 553
  • Бургас
Една от моите мечти е да отида в Париж. Не успях като ученичка, но знам, че някой ден ще отида. Дези, с нетърпение ще чакам впечатленията ти.
Тиси, още преди няколко месеца си мислех да ти пиша по повод обръщането ти на нощта в ден, лягането в 2-3 и ставането в 12. Много се радвам, че променяш нещата. И те поздравявам за мотивацията за новия режим. Ще издържиш, всяко начало е трудно, но като усетиш резултатите и ще се нахъсаш още повече. Добре си решила да не отчиташ мерки още, рано е, поне седмица нека да мине.
Аз последната седмица задържам. Но храната ми  е малко. От днес вече съм без гости и смятам леееко да намаля темпото и да се храня повече. Не съм тренирала 3-4 дни, което хич не ми харесва. Вчера поне плувах, днес не става за плаж.
Казах ли ви, че си купих нови гирички? По 4 кг. Нямам търпение да ги изпробвам днес Simple Smile
Сиска, къде си?

# 554
И моята мечта е Париж и комерсиален Дубай. Знам че ще стане. Въпрос на време е. И в Прага съм се загледала Grinning Мечти да има...

Втора сутрин без кафе, на негово място зелен чай. Снощи заспах доста по навреме, преди полунощ. Днес започнах с тренировка сутринта, а не както обикновено вечер. Сега се печем с каката на терасата, но от дърветата слънцето не може да пробие Simple Smile Та повече си цъкаме на телефоните Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт