Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 514
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Хахаха аз няма да опитвам да го надговоря (много си готина!) Ма ако само ще кимам и ше изпълнявам, то У форма бая теми дето мога да чета, да ме кастрят, да кимам и да изпълнявам. Аз болката искам да си кажа, болкатааа. По дяволите дори вече не зная защо го правя. За първи път от много години ми минава през ума, че не си струва.

# 76
Хахаха аз няма да опитвам да го надговоря (много си готина!) Ма ако само ще кимам и ше изпълнявам, то У форма бая теми дето мога да чета, да ме кастрят, да кимам и да изпълнявам. Аз болката искам да си кажа, болкатааа. По дяволите дори вече не зная защо го правя. За първи път от много години ми минава през ума, че не си струва.

Юли е прекрасен! От известно време го следвам във фейса и много ми допада позитивизмът му. Simple Smile
Всичко, което правим за себе си си струва, Духче Simple Smile

# 77
ДЕМИРЧЕТО е абсолютно права!!!Режими,спорт,дрешки,козметика,спа,обувки,всичко това гали женсската душа и СИ СТРУВА!

# 78
  • Велико Търново
за групата във фейсбук пишете на НоМе и на Тили

Дух, успех ти пожелавам, не се опитвай да надговориш тренера, слушаш, кимаш, съгласяваш и изпълняваш  Hug

Абсолютно!
Дух, пак сме на един хал.Днес ми беше втората тренировка-вчера не можах да си смъкна душ гела от витрината в банята.
За храната казах на моя инструктор, че няма да коментирам какво знам/мисля, а ще слушам.Щом давам една камара пари и съм му се доверила за тренировки, ще се доверя и за храната.Сърцето ми се къса като хвърлям жълтъците.Никакви млечни/и още куп неща / нямам Blush

Голямото дете е мързел класически, а пък иска да го играе "вървежна" в училище от към дрехи и аксесоари и сега й казах, че  отслабне ли два кг. и ми взема телефона, а баща й добави още 500 грама.Ще видим сега мързела или суетата ще вземат превес Mr. Green

# 79
ДЕМИРЧЕТО е абсолютно права!!!Режими,спорт,дрешки,козметика,спа,обувки,всичко това гали женсската душа и СИ СТРУВА!

По този повод се сетих за една уникална книжка - " Подари си желаното тяло " от Моника Василева
Изкуших се да постна анотацията:

" Красивото тяло може да бъде постигнато не с диета, а с удоволствие.
Всекидневно се срещам с жени, чието желание е да отслабнат и да се радват на по-красива фигура. Всички те вече са се убедили, че диетите не действат – ако има успех, той е временен, а цената на гладуването и ограниченията е доста висока. Тези жени са вече половин диетолози, хранят се според правилата на здравословното хранене, тренират, а резултатът е минимален.
Нещо липсва.
Ето за това, за липсващия елемент се отнася моята книга. Вашето тяло е уникално и съвършено! Защо тогава го мъчите с гладуване и забрани? Защо очаквате някой друг да ви даде решението? Открийте го сами, то винаги е било във вас. Аз ви предлагам моя нестандартен начин за постигане на желаното тяло. Помогнал е на много жени, надявам се да помогне и на вас. Той не е диета, а пътешествие към себе си, към потребностите и желанията на вашето тяло, към собствените ви бариери, към красотата в живота ви и хармонията със себе си. Тук аз съм само екскурзовод, вие определяте целта; тук отслабването не е фикс идея, а последица от едно удовлетворено тяло и една щастлива душа.
Моника Василева
Книгата на Моника Василева засяга един много важен аспект от процеса на отслабване, който дълго време е бил пренебрегван, но днес все повече специалисти го включват в терапиите и консултациите си. Това е т.нар. „ментална диета”, или с други думи как самооценката, психическата нагласа и душеният баланс на човек оказват влияние върху начина му на живот и хранене, а оттам – върху външния му вид, енергията и самочувствието му. Авторката няма намерение да обяснява сложните взаимовръзки между тялото и ума. Целта й по-скоро е да предложи практическа програма, лесна за следване във всекидневието, с която да докаже, че пътят към желаното тяло – процес, смятан от мнозина за труден, би могъл да се превърне в игра и удоволствие."

# 80
Скрит текст:
[/spoiler]

По този повод се сетих за една уникална книжка - " Подари си желаното тяло " от Моника Василева
Изкуших се да постна анотацията:

" Красивото тяло може да бъде постигнато не с диета, а с удоволствие.
Всекидневно се срещам с жени, чието желание е да отслабнат и да се радват на по-красива фигура. Всички те вече са се убедили, че диетите не действат – ако има успех, той е временен, а цената на гладуването и ограниченията е доста висока. Тези жени са вече половин диетолози, хранят се според правилата на здравословното хранене, тренират, а резултатът е минимален.
Нещо липсва.
Ето за това, за липсващия елемент се отнася моята книга. Вашето тяло е уникално и съвършено! Защо тогава го мъчите с гладуване и забрани? Защо очаквате някой друг да ви даде решението? Открийте го сами, то винаги е било във вас. Аз ви предлагам моя нестандартен начин за постигане на желаното тяло. Помогнал е на много жени, надявам се да помогне и на вас. Той не е диета, а пътешествие към себе си, към потребностите и желанията на вашето тяло, към собствените ви бариери, към красотата в живота ви и хармонията със себе си. Тук аз съм само екскурзовод, вие определяте целта; тук отслабването не е фикс идея, а последица от едно удовлетворено тяло и една щастлива душа.
Скрит текст:
Моника Василева
Книгата на Моника Василева засяга един много важен аспект от процеса на отслабване, който дълго време е бил пренебрегван, но днес все повече специалисти го включват в терапиите и консултациите си. Това е т.нар. „ментална диета”, или с други думи как самооценката, психическата нагласа и душеният баланс на човек оказват влияние върху начина му на живот и хранене, а оттам – върху външния му вид, енергията и самочувствието му. Авторката няма намерение да обяснява сложните взаимовръзки между тялото и ума. Целта й по-скоро е да предложи практическа програма, лесна за следване във всекидневието, с която да докаже, че пътят към желаното тяло – процес, смятан от мнозина за труден, би могъл да се превърне в игра и удоволствие."
Много точно!
Напълно отразява и моето виждане и отношение към диетите, отслабването и гладуването.
Странно е, че не съм попадала досега на книгата, поне веднъж седмично се ровя из подобни книги по книжарниците....
Да, с масовото "здравословно" хранене и многочасово леене на пот във фитнеса отслабването е сигурно.До следващата година.Когато всичко стартира отначало....
Ами, не, мерси, не искам цял живот да съм на диета.

И да питам, защо според всичките гурута по отслабването жълтъците са вредни и не се ядат?

# 81
Дух, успех! Дано наистина намериш твоя начин.
Сиска май се е огледала в нов телефон, та използва случая.  Laughing
Амур, не всички "гурута", ще помоля. Много от тях си ги включват в режимите повече от активно.  Wink
Иначе идеята при "чистене" от мазнини е приемът на такива да се сведе до минимум и да е за сметка на увеличен такъв на протеини. Не си мислете, че мазнини не се приемат въобще, но обикновено са от авокадо, маслини, малко зехтин, ядки. Или при омлет от 3 яйца се препоръчва на две от тях жълътците да не се консумират.

за групата във фейсбук пишете на НоМе и на Тили

По- скоро само на NoMe.  Peace Както обясних, тя ме помоли в началото да й помогна с нещо, затова и ме направи администратор, като уговорката ни беше да е временно и в зависимост от това, какъв е интересът към групата. Честно казано, дори не знаех, че все още съм такъв.

# 82
Amur, не според всички. Лазар никога не ме е карал да хвърлям жълтъците, въпреки че бях само на месо и зеленчуци, риба и зеленчуци и яйца + малко мазнини от ядки/зехтин.

Закуска - малка палачинка от 1 яйце и овесени трици, с една с.л. крема сирене от извара и сметана на добрев и малко свинска пъстърма
Обяд - пъстърма, 100 гр, скумрия, 120-130 гр., варени картофи и салата айсберг.

Сиска, Херц, да може би не трябва да му обяснявам нещо супер философски, но човека трябва да знае, че не бих могла да ям месо по 3 пъти на ден, всеки ден, в продължение на месеци. Аз искам постоянство и надграждане, ако ще се ангажираме един с друг, смятам да е дългосрочно (е, всичко зависи и от цената де).
ТиЛи - мерси.

# 83
Приемам забележката за "всички гурута".   Revolving Hearts  Просто с такова впечатление съм останала....
Т.е., да разбирам, че жълтъците не ги препоръчват  заради мазнините?

# 84
Сиска,детето пълно ли е? Извинявай, но ако е съвсем нормално, подраставащо дете не знам дали е ок да я караш да отслабва и да и вменяваш някакви идеали за красота. Hug

# 85
Гледах днес една книга за Аткинс диета. Ами той хляб нарича разни омлети. Още не съм я дочела, но според примерните му менюта ъа ден при това с междинни хранения в които яденетата са изброени с и, а не с или ... ами аз го изяждам това дневно меню за 3 дена. Е, вярно моя хляб не е омлет ами е пълнозърнест с цели семки.

Черешки май ще ходя да търся пак ми се доядоха.

И аз знам , че на 15 август се обръща времето по морето .  Понякога обаче имаме късмет. Лично предпочитам след 15 август и нач. на септември заради плодовете и зеленчуците, но ако е хубаво времето и не вали.

...
Да, с масовото "здравословно" хранене и многочасово леене на пот във фитнеса отслабването е сигурно.До следващата година.Когато всичко стартира отначало....

Е, ако целогодишно си се храниш без да прекаляваш и имаш движението .. и не се поддадеш на коледните изкушения ... няма да стане така.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 15:26 от Bandiera rossa

# 86
Скрит текст:
Гледах днес една книга за Аткинс диета. Ами той хляб нарича разни омлети. Още не съм я дочела, но според примерните му менюта ъа ден при това с междинни хранения в които яденетата са изброени с и, а не с или ... ами аз го изяждам това дневно меню за 3 дена. Е, вярно моя хляб не е омлет ами е пълнозърнест с цели семки.

Черешки май ще ходя да търся пак ми се доядоха.

И аз знам , че на 15 август се обръща времето по морето .  Понякога обаче имаме късмет. Лично предпочитам след 15 август и нач. на септември заради плодовете и зеленчуците, но ако е хубаво времето и не вали.

...

Е, ако целогодишно си се храниш без да прекаляваш и имаш движението .. и не се поддадеш на коледните изкушения ... няма да стане така.
Така е.Ама само по принцип....    Smiley
А реално, когато си се ограничавал и то доста, само чакаш да видиш желаното тегло и веднага се поддаваш на изкушенията.Поне това чета нон-стоп из темите.....защото не може (а и тялото не позволява) цял живот глад.

Аз отслабнах именно с Аткинс, т.е. с множко ядене.
Днес:
з-чай, 2 яйца с масло, авокадо
о-три долни пилешки бутчета, краставица, 3 кайсии, шепа череши, и понеже още бях гладна-1 френски пастет от Лидл (от тия, дето се продават по 6 в опаковка)
в-печен джолан, краставица, най-вероятно пак черешки

# 87
Поддаването на изкушенията не е заради глада. Много пъти съм казвала, че съм чревоугодник, който колкото и да е сит, няма шанс в някакъв момент да не се чувства прецакан, че не яде от другите си любими неща. Ям месо, яйца, зеленчуци, малко млечни и все още почти никакви плодове, сита съм, вкусно си ги готвя, така че ми е вкусно, обаче не ми пречи от време на време да завиждам на хората, хапващи свободно и ежедневно - сладолед, шоколад, пица, спагети и още, и още и то без да се чувствам гладна. Не се чувствам гладна, чувствам се прецакана. В момента живея в мир със себе си, чувствам се добре и в кожата си и с хранителния си режим, но това не значи, че при друго разположение на духа няма да тегля една и да включа в менюто си неща, от които се лишавам. И да, знам, убедена съм, че ще напълнея.

# 88
аз не мога да ям толкова колкото Аткинс е написал. Ще препиша едно меню, но той има 4 неща на едно ядене ... аз ако хапна едно хлебче-омлетче с малко пушена сьомга ми е достатъчно. Не мога да изям две, плюс бульон, плюс салата, плюс малиново желе и още нещо си беше ... а и освен 3 такива е сложил и междинно хранене. Това за някой мъж с тежка професия, но аз не мога.
А това желе нали има някакъв сгъстител?

Също винаги м ие било чудно тва отпускане при правене на желаните килограми. Ами аз като знам постигнатото колко ми е ценно ... не мога да си зарежа всичките усилия.

При мен проблема-корема вече когато съм права почти не се вижда , но седна ли и се появява. Та половинките ми бански ще почакат.

# 89
Поддаването на изкушенията не е заради глада. Много пъти съм казвала, че съм чревоугодник, който колкото и да е сит, няма шанс в някакъв момент да не се чувства прецакан, че не яде от другите си любими неща. Ям месо, яйца, зеленчуци, малко млечни и все още почти никакви плодове, сита съм, вкусно си ги готвя, така че ми е вкусно, обаче не ми пречи от време на време да завиждам на хората, хапващи свободно и ежедневно - сладолед, шоколад, пица, спагети и още, и още и то без да се чувствам гладна. Не се чувствам гладна, чувствам се прецакана. В момента живея в мир със себе си, чувствам се добре и в кожата си и с хранителния си режим, но това не значи, че при друго разположение на духа няма да тегля една и да включа в менюто си неща, от които се лишавам. И да, знам, убедена съм, че ще напълнея.
Това вече зависи от настройката на всеки....Аз не само не се чувствам прецакана, а по-скоро се чувствам като богопомазана, че вече не ям подобни боклуци.Т.е., ценя тялото си и не го третирам като кошче за отпадъци.
Шоколад ям само качествен, направен от какао, масло....сладолед също.
Млечен "шоколад" вече и насила да ме карат, не опитвам.....

Скрит текст:
Днес се виждам случайно с позната, с която не сме се виждали от поне 4-5 години.Реакция, естествено като всички невиждали ме в новия вид, шокирана.Когато на въпроса си "Как отслабна толкова?" чува "С добро хапване, предимно на сланинки и мазно месо!" още по-шокирана и невярваща физиономия.Вече не се учудвам, повечето не вярват и мислят, че ги бъзикам....не е мой проблем това.Тя, с над 20 излишни кг, ми заобяснява как тръгнала към еди каква си пекарна, щото у тях много обичали нам-кви си милинки ли, тутманици ли беше, не запомних.Тя ги обожавала, не можела без тях, щяла да се пробва да ги прави с пълнозърнесто брашно...откакто я помня, все е на диета, веднъж не съм я виждала слаба.Може и да е била де, рядко се засичаме, просто като се видим, тя си е все дебела, а аз не съм питала дали поне веднъж е успяла да отслабне.
Та, аз съм се "преинсталирала", че храните, от които се дебелее, не се ядат и това не подлежи на коментар.И понеже това са все вредни и за здравето храни, значи са боклуци и мястото им не е в тялото ми, а коша за отпадъци.А няма как да ми е мъчно за боклук.....

Общи условия

Активация на акаунт