Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 728
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро Simple Smile
Имам питанка към спаззвали Дюкан. Не съм вманиачено стриктна, но да си знам. В една друга тема прочетох да се накосва пръчка канела в термод и да се пие после на чай - за регукация на кръвно и захар и за отслабване естестествено Simple Smile
Чаят сладни, все едно има захар.
Та, какво мисли доктор Дюки за канелата?
Аз ще си я пия, то и черешки няколко изядох вчера.

# 106
Добро утро Simple Smile
Херц в рецептите на момичетата има канела тук там.

Аз съм с много добри впечалтения от срещата с Юли. Прям, земен и определено не-печалбар Simple Smile
За сега нямам много какво да кажа. Избрах си опция, която според мен е по-трудна, по-затормозяваща в началото, но в дългосрочен аспект ще е по-резултатна. Ще въвеждам храните си в система. Колко пъти съм яла, какво съм яла, чувствам ли глад, какъв е глада, какво съм трнирала, колко съм спала, как се чувствам. Системата ми показва макроси и калории. Не зная дали коментарите ще започнат от днес или след 7 дни ще има нещо, като общи насоки. Като цяло идеята е всеки ден да гледа храненето ми, да го коментира, да ми пише бележки по него, да ми казва кое ми е в повече или по-малко, кое къде и как.
Общо взето ми каза, че яко съм се омотала от четене (както си и изнаех) и че тялото има два основни източника на енергия - мазнини и въглехидрати. Или едното е в повече или другото. Протеина си е константа. Аз хем така, хем иначе, и макар калориите да не са много, мазнините и въглехидратите са много и се случва хем недохранване, хем напълняване (чудна картинка).
Та така Simple Smile

# 107
  • Велико Търново
Дух, каква е цената само на хранителен режим?

# 108
Ще ти пиша във фейса Simple Smile

# 109
pvacheva, дойде му времето и на ПиЙото при теб!  Hug Ще ми е интересно да споделяш как се чувстваш от него, тонизира ли те, разтоварва ли те, имаш ли и ако да- къде МТ, досадно ли ти е.  Laughing По план трябваше да го почна от др. седмица, но ми щукна друго и засега ще го отложа /или с месец, или за май- юни догодина, живи и здрави/.

# 110
Скрит текст:
Получава се малко 'Каквото повикало ...'
Мен ме мързи да тренирам на тия кила. Ама на работа гледам все да правя нещо, да вървя пеша доста и пак не мога да го сравня с удоволствието от една тренировка, усещането от прилива на енергия и т.н.
Никога не съм заклеймявала мързела, както и никога не съм омаловажавала постиженията на спортуващите.
А Амур винаги е в крайности. Сами споделяхте преди време как всячески е обяснявала, че няма такова нещо като 'Яж мазнини и слабей', а сега обяснява как това е единственият правилен начин Simple Smile
Никога и никъде не съм твърдяла подобо безумие.  Smile
Но, разбирам мераците за преиначаване......хубавото е, че не са мой проблем.   Simple Smile

Скрит текст:
И аз не харесвам спорта в зала, не плувам в закрития басеин, а само в открития и то само до обяд ... след това и там се освинва водата .

Иначе гледам да имам разходки и ходене пеша . И малко гимнастика в къщи.

Зачетох се в книгата за диетата Аткинс и стигнах до мястото - няма нужда от плодове и зеленчуци, защото са въглехидрати. Витамините могат да се приемат на таблетки.
И съвсем се разочаровах.

Скрит текст:
За Амур - след като е постигнала резултати и е доволна от тях , то има право да си го каже. И да си каже как и какво мисли. Защо не?  КОй съгласен и кой не е друг въпрос.

Може ли да напишеш заглавието на книгата?
Защото аз имам две книги за неговата диета, и в нито една не пише нищо подобно.Дори напротив, той набляга на това, че трябва да се ядат зеленолистни салати и зеленчуци (което аз не спазвам).А плодовете са ограничени само в първите 2 седмици, после всеки ден има добавени берита.
Добавките, които препоръчва, са по-скоро при здравословни проблеми.

# 111
Добре. На мен ми попадна една дебела книга от 72 г. и там пишеше, че съжалява за заклеймяването на захарина, че химията не била вредна според него и какво им било на таблетките с витамини. Давали възможност да не ядеш круши. 
 Dr. Atkins Diät- Revolution - Robert C. Atkins
https://www.rebuy.de/i,1179708/buecher/dr-atkins-diaet-revolutio … CABEgLx3vD_BwE#A3

# 112
Добре. На мен ми попадна една дебела книга от 72 г. и там пишеше, че съжалява за заклеймяването на захарина, че химията не била вредна според него и какво им било на таблетките с витамини. Давали възможност да не ядеш круши. 
 Dr. Atkins Diät- Revolution - Robert C. Atkins
https://www.rebuy.de/i,1179708/buecher/dr-atkins-diaet-revolutio … CABEgLx3vD_BwE#A3
Да, тази е друга, не съм я виждала, най-вероятно и не е преведена на български.
Моите са тези
https://www.bard.bg/book/?id=1557
https://www.bard.bg/book/?id=424

# 113
Според мен по-късните неща не са оригинални, а преработки, защото според един сайт бил умрял 72 г. Та може да са направени на негова основа. Както и да е. Идеята не е лоша, само да няма крайности. 

# 114
Според мен по-късните неща не са оригинални, а преработки, защото според един сайт бил умрял 72 г. Та може да са направени на негова основа. Както и да е. Идеята не е лоша, само да няма крайности. 
Ами то и няма как да са като в началото..
Скрит текст:
.Доколкото съм чела, той започва експерименти с подобно хранене основно с лечебна цел.И с течение на времето се оказва, че освен оздравителен ефект при някои заболявания, има и отслабващ ефект, който се получава лесно, като резултат от елиминирането на въглехидратите.През годините идеите му търпят корекции, защото се оказва, че изобщо не е необходима голяма рестриктивност с въглехидратите, ако се цели предимно слабеене.
Той самият не препоръчва кето варианта повече от седмица, защото няма наблюдения и изследвания какъв би бил ефекта при по-продължително спазване.
Едната книга е негова, другата е от трима лекари, негови последователи.

# 115
Амур, нямам време да ровя из стари теми, но преди няколко теми, пак заради крайните ти изказвания, няколко момичета ти припомниха какви си ги писала по време на предишния си начин на хранене, след което ти самата го беше споделила в друг разговор от типа 'За и против вегетарианството', но не ми се спори Wink

Поправка: Май не в тази, а в темата за ВМ-НВХ беше. Не помня вече, все пак и двете ги следя отдавна.

# 116
Между другото, да кажа, че Румяна в последните календари, които прави вече не е толкова дразнеща.  Laughing Няма го онова "Прекраснииииииии" и чупките в кръста. Два дни ми се наложи да тренирам с нея без звук /или поне на минимален такъв/ и направо ме беше яд, че не я чувам какво говори и обяснява.  Blush Някой друг да има от тук трениращите да следва календарните й тренировки? Да разбера дали повредата не е само в моя ТиВи, което също не е изключено.  Mr. Green

# 117
Амур, нямам време да ровя из стари теми, но преди няколко теми, пак заради крайните ти изказвания, няколко момичета ти припомниха какви си ги писала по време на предишния си начин на хранене, след което ти самата го беше споделила в друг разговор от типа 'За и против вегетарианството', но не ми се спори Wink
"За иЛИ против вегетарианството"-да, имам мнение, писала съм го нееднократно.
"За или против МАЗНИНИТЕ" никога и никъде не съм писала.
По простата причина, че никога не съм бягала от мазнините, дори напротив, наблягала съм на тях.И като вегетарианка, и като невегетарианка.
Няма как да пиша ПРОТИВ нещо, което винаги съм обичала и консумирала.

Писала съм против месото, което е доста различно.Но това съм обяснила и уточнила в съответната тема.Не му е мястото тук пак да обяснявам....

# 118
  • Бургас
ТиЛи, едва ли питаш мен, но аз тренирам с календара на Румяна от март. И наистина няма излишно лиготене във видеата, даже много добре обяснява упражненията. Чувала съм наистина за това, което описваш, но в новите тренировки за щастие го няма.

# 119
  • Козлодуй
Скрит текст:

Има добро намаление на книги в изд. Колибри
Поръчах си и вчера ги получих книгите на Дюкан в неговото хранене ме блазни това че обещава човека ако следваш плана му след това ще можеш да си ядеш всичко Simple Smile Аз от години (над 10) не ям хляб и сладки неща и не съм заслабнала сега много съм благодарна че прочетох за Дюканска палачинка и си правя хляб макар и от трици и не пълнея от него и не ме боли стомаха от него Simple Smile
Herzen, в книгата му пише, че канелата е разрешена през първа фаза дори казва че подправките са препоръчителни - разнообразяват храната така че ако искаш да си направиш чай с канела няма проблеми Simple Smile
Аз имам проблеми с мазнините все не мога да ги намаля Simple Smile
Относно тренировките на PiYo за сега ми се виждат малки и добавям с  21 (за него благодаря на Дух) но и там не изигравам цялата тренировка а предимно ги разучавам за да знам какви уреди ще ми трябват Simple Smile
Някой знае ли колко точно тежат леките, средните и тежките гири в 21 Day Fix Extreme? Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 14:09 от pvacheva

Общи условия

Активация на акаунт