Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 802
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Герганче, много организирано звучиш, браво! Ще имаш успех, ще видиш.  Hug
Абсурд да досаждаш, напротив. Нали темата е за това- процеса през който минаваме.

Момичетаа, днес видях 51.5кг!  dancing Не на обезводнено! Вчера по нощите бях много гладна като последствие от дългото ми бягане в неделя, и опитите да държа вгх възможно най-ниски (предполагам, ама може и чиста лакомия да е било Laughing). Метнах 2 много сладки банана и си легнах. Спах невероятните за мен 7 часа и ....воала! Щастие голямо!
Ето така работи мръсния ден, но при мен беше спонтанно, а не планирано.
Бях толкова за два дни миналата седмица, явно съм ги затвърдила.

Сега само да не оплескам пейзажа в Париж. Praynig Ще сме там 4 дни, ще се опитам да съм колкото може по-режимна.

Духче, и аз сега се уча на търпение. С наслагване се получават нещата, не с насилие и с голямата брадва. А аз искам всичко веднага, а по възможност, вчера.  Laughing
Успех!

Тиси, и на теб ти стискам палци в тейнственото начинание.

Моята тайна е съня. Спете и отслабвайте, момичета! Hug

# 526
Многооо ми куца съня. Приспивам малкия по сто часа, после се местя в спалнята където ми трябва поне още час да заспя, тъкмо притварям очи, дребния се събужда отново (не знам защо, как, дори не ми се коментира, просто е залепен за мен, като легна до него и заспива), съответно пак отивам в детската, пак се връщам в спалнята... Не знам дали ще ми повярвате, но не спя повече от средно 4часа сумарно за цялата нощ. Много ме мъчи това. Сутрин съм половин човек, а и целия ден.
Ей го, сега искам да отидем до библиотеката с дъщеря ми, обаче нямам сила да се отлепя от дивана. Още не съм си правила кафе дори.

Кайсия, ще станат нещата., знаеш, просто трябва постоянство . Вярвам в теб.

# 527
Герганче, много ми е познато това. Имало е дни, в които не знаех в чие легло се събуждам. Ту се местех при единия, ту при другия.
Миналата седмица имах една безумна нощ, в която големия ми прати смс в 1 сутринта, че е добре, в 2 дойде хлапето, че сънувало кошмар ( а е голям вече, на 9!). Не го изгоних, оставих го. В три се прибра големия, естетвено, се събудих. В 4 дребния се обърна и заби остри коленца в гърба ми. В 4:30 реших, че няма смисъл. Станах, и си направих кафе. Rolling Eyes
И бях като парцал цял ден.

Лесно мога да ти кажа- ама научи го. Ама знам, че е трудно. Пробвай, без сън няма отслабване. Кортизола хвръква до небесата. Спасявай се! Hug

# 528
Deziderata какъв е този екшън у вас ?
Аз почти нищо не ям . основно защото ми е много горещо и защото не ми се яде особено, а резултата е обратен. Много гадно. Дано се обърне , че взех да се нервирам и да се отчайвам.
Май ще започвам пак с отчетите, дано хвана къде се крие проблема.
За закуска имам 2 шайби шунка. Тънки шайби, почти прозрачни.

# 529
  • София

[
Франи[/b], проявявам интерес към твоята стратегия за сваляне на кг. Горе долу колко яйца и колко кис мляко  приемаше в тези да ги наречем разтоварващи дни?

Трудно ми е да отговоря с точност, но гледам да оставам мъъничко гладна. Сутрин към 6:30 хапвам половин кофичка високомаслено к.мл. и гледам да е от по-читавите "Манастирско" и подобни. Хич не ми се закусва, но заради кафето и гастрита - трябва. Към 10ч. на работа вече съм озверяла и изяждам 1 варено яйце. Ако ми е малко и още един белтък. В 12ч. или яйца и мляко заедно или цяла кофичка, но забъркана с ягодов протеин.
Към 16ч. няколко лъжици мляко, 19ч. - както дойде или ако ми е втръснало забождам някое и друго парче шунка. И после си пия водката с тоник Flushed
Но тези количества са си за мен. Аз ям вече толкова малко, че започвам да се притеснявам и да се замислям, че не е добре тази работа. Обожавам к.мл. и затова ми е лесно. Даже мога само на него да карам с дни, но яйцата ми трябват за набавяне на нужния протеин. Не мисля, че е полезно да се прави за повече от 3 последователни дни, както не съм фен на 5-те дни протеин (Дюкан).
Най-често прилагам този метод след почивка, празници, гостита, когато видя, че кантарът тръгва нагоре.
Така ми е спокойно, че за 2-3 дни си връщам контрола и кг. и даже свалям малко.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 10:59 от Franie

# 530
Дези, евала за последния абзац. Омръзна ми приятелки да ми казват "ооо това при мен няма как да стане", то на думи е лесно, обаче какво да направя, трябва да го оставя вероятно да се съдере от рев една седмица и тогава не е много сигурно, че ще се получи.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 10:45 от Анонимен

# 531

Тони, ти отказа ли се от ВМ-то?

Ох, Зетче... Никаква воля нямам. Борбата продължава, но явно няма как да се получи на определен режим...

Гери, защо не вземеш малкия да спи при вас? Първо, че децата порастват и е хубаво да имаме тези споделени мигове, и второ, че наистина си е важно да се наспиваш. Аз така съм процедирала с моите деца и мога да кажа, че безсънните нощи ми се броят на пръсти.

# 532
Щото от време навреме искам да спя с баща му на това инатливо детенце Trollface

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 17:30 от Анонимен

# 533
Е, тогава е въпрос на приоритети.  Peace

# 534
  • София, България
Втори ден от режима, чувствам се супер. След вчерашната зумба днес имам мускулна треска, следващата зумба е в сряда, та днес ще си почина, че утре пак ще има меткане на телеса за цял час под ритъма на хубава музика.

Герганче, измисли ли си тайна, която няма да кажеш само на мен? 

Дано месец юли доведе само минуси на всички! 
Чакам да завалят снимки само да ви кажа... По бански а-у.

# 535
Е, тогава е въпрос на приоритети.  Peace

Шегувам се естествено. Децата са ми абсолютен приоритет, доказва го и факта че в момента не работя за да мога да им се от дам изцяло. Търся си работа, но да е такава че да не ми отнема от времето с тях и да не ми създава трудности с гледането им.
Просто имам чувството че взема ли го в спалнята няма да мога да го отуча после, а ще става все по голям и ще ни е все по некомфортно и тясно. Отделно една две вечери като го вземам сестра му мрънка, че не иска да спи сама, а не е никак малка (на 8и половина), та такива ми ти работи.

Тиси, няма да ти кажа Joy

Днес се чух с една приятелка, която спазваше Червенкова, много ме агитира. След всеки разговор с нея ми се иска още утре да я почна ххаха.

# 536
Deziderata какъв е този екшън у вас ?
Аз почти нищо не ям . основно защото ми е много горещо и защото не ми се яде особено, а резултата е обратен. Много гадно. Дано се обърне , че взех да се нервирам и да се отчайвам.
Май ще започвам пак с отчетите, дано хвана къде се крие проблема.
За закуска имам 2 шайби шунка. Тънки шайби, почти прозрачни.

Имам 3 момчета, екшъна е пълен нон-стоп. Laughing

Малко ти е закуската, според мен. 2-3 яйца ще ти набавят протеин и ще те заситят. И домат, или какъвто зеленчук обичаш. Или краставица с риба тон-мммм. Heart Eyes
В шунката и декстроза може да има. Прозрачна шунка- глад после през целия ден и наваксване двойно. Това беше моя сценарий, де.

# 537
Благодаря за отговорите момичета  Simple Smile

Днес отчитам 94 кг. Бях стигнала пак 96-7, после играех около 95, но от близо 2 седмици храната ми е прилична и след доста солената веяна скумрия за вечеря, смятам тези кг за добри. Въртя си се около ВМ и това е. Днес закуска и обяд бекон от лидълския на тиган с 5-6 пъдпъдичи и 2 кокоши яйца. Сутринта доядох и останало от вчера овче кис мляко с боровинки и семена, а на обяд зелени печени чушки със зехтин, домат и накиснати сурови лешници за десерт. Пих и две кафета с пр мляко. Следобедна закуска 1 моцарела, 7 маслини, 25гр орехи. Доста съм гладна и си пека за вечеря пилешки пържолки от бедро с кожата и крилца. Ако си бях сготвила снощи, сега щях да мина само с вечеря, без следобедна закуска, ама... Сега въпросът е да задържа режима без отклонения поне месец и после ако мога малко да намаля храната. Иска ми се да сваля по-бързичко 10-на кг, че много ме дразнят вече, и след това да намаля темпото, че ме е страх да не ми увисне много кожата. Мерките не съм ги проверявала, но предполагам последните са валидни още и смятам да ги броя тях и днешните кг за начални. Ще отчитам кг седмично, а намаленията в мерки месечно. Май съм с подходящата настройка за режим и ще гледам да се възползвам  Simple Smile

# 538
Z. 20120, дерзай. Ще станат нещата. Heart

Аз се зачетох за кортизола и проблемите свързани с него. Припознах се в 100% от симптомите. Не че е много важно, но примерно при проблем с него се яде малко и често. Аз правя точно обратното. Ям два пъти на ден. Все пак мисля да си направя експеримент да спра кафето да видя как ще се чувствам, макар че ще ми е много трудно.

# 539
  • Бургас
Гери, знаеш, че бях на същия хал с децата и недоспиването като теб. Тогава ме посъветваха да прочета за надбъбречната умора и кортизола. Открих си всички симптоми. Тогава седнах и си направих списък с 10 точки, които да спазвам. За да имам стимул, си казах, че правя експеримент една седмица. После станаха две, после три... Идея си нямаш колко добре ми се отрази,  почувствах се нов човек. Първите три най-важни неща в списъка бяха: лягане в 22 часа, малкия спи при мен, за да не будуваме до никое време, закуска преди сутрешното кафе и често хранене. Кафето навсякъде пише, че е хубаво да се спре, но при мен, щом не е на гладно не ми пречи.
От всичко обаче най-важно се оказа спането. Сън, сън и пак сън. И нещата започнаха да се нареждат с лекота. Хич не ми дреме до кога ще спи при нас или какво мислят околните. Няма нищо по-хубаво от спокойна и наспана майка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт