Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 757
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Три нощи спах по 4-5ч., нерви и резултатът е +1,5 кг. Не съм си променила храненето, не съм пред МЦ, не съм яла солено и водата ми е 2л. на ден минимум.
Та, после някой да ми каже, че сън и нерви не са от огромно значение. Фаза 2 (ако не взема мерки) - ще озверея за въглени!

# 571
Самуела, на мен ми е доста трудно да се храня по повече пъти. Днес ми е втори ден, но много ме разяжда. Имам чувството че днес имах поне 8 хранения, даже като го пиша се стряскам. Дребни неща, но си е ядене. Ще дам шанс естествено на този нов начин, но ми е трудно като всяко ново нещо.

# 572
Самуела, на мен ми е доста трудно да се храня по повече пъти. Днес ми е втори ден, но много ме разяжда. Имам чувството че днес имах поне 8 хранения, даже като го пиша се стряскам. Дребни неща, но си е ядене. Ще дам шанс естествено на този нов начин, но ми е трудно като всяко ново нещо.

То и аз от месец, два се храня по 2 пъти на ден и ще опитам да са 4 хранения.Но е факт, че нито физически и нито
здравословно се чувствам добре.Удобно ми е признавам, но все съм като парцал и нямаща сила и това го забелзвам точно през тези 1,2 месеца.Може и да е съвпадение не знам.Ще опитам и ще споделя.

# 573
Честото хранене ръчка инсулина и ядеш и ядеш и ядеш...
айде да си ходим след морето и да си влизам в нормата

# 574
Честото хранене ръчка инсулина и ядеш и ядеш и ядеш...

А другата теория е, че го държи постоянен, в "добри" граници, без скокове и спадове.
Кой крив- кой прав идея нямам. И двете теории си имат както подръжници, доказателства и факти за/ против.  Всеки си пее неговото, според собствения опит и наблюдения.

# 575
Тили, аз с постоянно ядене нема начин да отслабна, ей едно корнишончета съм хрупкала следобед
И съм съгласна, че при всеки работят различни неща

# 576
  • София, България
Аз пък си мисля, че всички сме наясно, че за всеки организъм нещата са индивидуални.

Просто имаме няколко проблема. Някои от нас знаят какво да ядат, но не могат да контролират количествата, други се мъчат с качеството на приеманата от тях храна, трети се борят и с двете, четвърти са в такова състояние, в което храната само не им помага и е нужен и спорт, за който мнозина намират за непосилен в забързаното ежедневие. Всеки си има своя препъни - камък и сигурна съм, че всяка от нас коя дълбоко, коя не чак толкова знае какъв е нейния собствен препъни - камък. Но също така има и момент на изпитание на нашата собствена воля. Захващаме се с проблема, но доста често се предаваме, после пак се мотивираме, после пак се предаваме.. Борбата не е еднократна, не е лесна. Та тъй..

# 577
  • Козлодуй
При мен апетитът идва с яденето - колкото повече пъти ям толкова повече се разяждам и става омагьосан кръг - не мога да спра да ям Simple Smile Почти винаги ако успея да се събера с трикратно или най-добре двукратно хранене отслабвам Simple Smile Но не успявам и пак съм си дебела Simple Smile

# 578
Тиси, съгласна съм.
Въпреки това има там разни неща дето протичат в организма и ако не им хванем цакатата нещата не се получават.
Не знам храненето как действа на инсулина, кортизола и т. н. Всичко е малко на принципа проба- грешка. Факт е обаче че честото хранене ме побърка от неконтролируем апетит. Не знам дали да не оставя само закуска примерно, в смисъл трикратно хранене.

Сега емоционално.... Истината е че откакто накарах вчера детето да ме снима по бански съм в много сериозна дупка. Отново имам чувството че аз се виждам по един начин, а истината е болезнено друга. Просто не мога да спра да мисля колко съм дебела и как нищичко не съм постигнала до сега. Знам че имаше сантиметри в минус, всичко знам, но гледката е ужасна. Не мога да се възприема, все си мисля че малко по добре изглеждам. Днес ще се отдам на малко размисъл. Това не може да продължава така.

# 579
Герганче, то всички тук сме така иначе няма да пишем в темата! Simple Smile
И аз като си гледам снимки отпреди година две и чак на себе си се ядосвам. Да не говорим че не мога да се вмъкна в дрехите си. Качила съм 5-6кг от тогава. Сега не съм се и мерила,вече две седмици и повече. По леко ми е, сутрин хапвам купичка кисело мляко с две лъжици овесени ядки. През останалата част на деня зеленчуци и месо. Прегрешението ми е, ако си позволя някоя биричка.

# 580
  • тук и там
.. Отново имам чувството че аз се виждам по един начин, а истината е болезнено друга. Просто не мога да спра да мисля колко съм дебела и как нищичко не съм постигнала до сега.

Абсолютно по същият начин се чувствам. Имам доста  по-ласкава представа за себе си, обаче като се снимам-  истината лъсва  и явно яко се разминават представата ми за мен самата и действителността...Е,пак си намирам начин-не се снимам просто..Ако се снимам  по бански-депресията не ми мърда следващите месеци-та  мисля да си пощадя психиката.Blush

И един непоискан съвет от мен -отиди на читав ендокринолог,направи си обременяване със глюкоза и ако се потвърди ИР си започвай метформина.Ще има труден период на адаптация,докато си намериш подходящата доза,но след това ще се нормализират нещата и ще намалее апетита и ще започнеш да отслабваш,Принципно ако на всяко хранене се бълват огромни количества инсулин,след това си гладен като вълк и ...ядеш.След това се самообвиняваш каква си безволева - намесва се и емоционалното хранене и се получава един омагьосан кръг.Знам-има хора,които се справят и без хапчета и само със воля,но на други им трябва помощ. Ти така или иначе ще трябва да промениш храненето,но ако имаш контрол над инсулина ще е по-лесно.Лично мнение-на база опит на близки.Hands V.Аз смятам да направя такова изследване сега във БГ. Не всички дебели хора са  със  ИР-моят инсулин на гладно е супер-3,2 по спомен, но да отхвърля и това и да знам вече че при мен всичко е заради лакомият ми г*з.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 09:31 от Kaisia

# 581
Тиси, съгласна съм.
Въпреки това има там разни неща дето протичат в организма и ако не им хванем цакатата нещата не се получават.
Не знам храненето как действа на инсулина, кортизола и т. н. Всичко е малко на принципа проба- грешка. Факт е обаче че честото хранене ме побърка от неконтролируем апетит. Не знам дали да не оставя само закуска примерно, в смисъл трикратно хранене.

Сега емоционално.... Истината е че откакто накарах вчера детето да ме снима по бански съм в много сериозна дупка. Отново имам чувството че аз се виждам по един начин, а истината е болезнено друга. Просто не мога да спра да мисля колко съм дебела и как нищичко не съм постигнала до сега. Знам че имаше сантиметри в минус, всичко знам, но гледката е ужасна. Не мога да се възприема, все си мисля че малко по добре изглеждам. Днес ще се отдам на малко размисъл. Това не може да продължава така.

Геринце, мога да дам идея Simple Smile
Престраши се, преодолей его и свян...и сложи тук снимката, на която смяташ, че си най-кофти.
Нали знаеш, че собствените ни очи са най-критични. Нека те погледнат и преценят и чужди. / но добронамерени /. Мисля, че ще получиш полезна обратна връзка.
Преди година тук беше мястото, на което за ПЪРВИ път изписах публично мерките си. Цялата се припотих, от всички емоции, които нахлуха в мен. И от там нататък, нещата тръгнаха смело в моя полза. Видях, че светът не свърши, усетих вашата подкрепа и...резултата го знаеш .Simple Smile

# 582
Не мога да я  кача, не.... Ужасна е, като я гледам съвсем реално. Иначе снимам си краката под определен ъгъл, под който си ги ги виждам хубави и излизат хубави, но това е заблуда.

Мерките ми редовно ги качвам.

Кайсия, ще мина аз вече на читав ендокринолог, все отлагам, все не искам да си внушавам някакви неща, но просто е става така. Точно така както го описваш. Омагьосан кръг, лабирит, от който сама не успявам да се измъкна. Не намирам изхода. Имам чувството че нещо греша. Знам че в групата ми казаха, че резултатът ми е добър, да се радвам на малкото, но аз наистина не искам нещо драстично, просто искам нормален, видим резултат. 5кг са абсолютно нищо. Първите 2-3 паднаха още първата седемица, сигурно са били вода.

# 583
  • София, България
Много е важно и емоционалното състояние. Аз самата се олекотявам от емоционален багаж все повече и е много приятно. Съвсем скоро ще съм съвсем свободна си мисля. Аз също си правя снимки и виждам красивото в себе си, на моменти ми иде да си налетя..., но също така знам, че има едни дънки, които носих преди 7-8 години и още не ми стават. Значи не изглеждам толкова добре. Но хубавото е, че преди половин година не ми стигаха и до коляното. Днес се напъхвам до половината бедро. Когато ги носих бях около 53 кг, сега съм по последни данни 65 кг.. Има още работа, но нека не забравяме, че на 1-ви януари бях 80 кг.  Крайната цел ще я постигна, но трябва време, колкото и да ни се иска да става веднага. Аз виждам едни 15 кг извоювани за половин година и започвам да изглеждам все по-добре.

Герганче, горе главата! Знам, че от време на време изпадаш в едни състояния, но всички ние сме заедно за това. Да можем да се подкрепяме, да си даваме насоки, съвети и да можем да не се отказваме от това да се почувстваме добре в кожата си, каква по-добра причина от това е да те накарам да се почувстваш по-добре. Наздраве със зелен чай! 

# 584
Както няма еднинен превилен режим на хранене така няма и единно понятие слаб или дебел. Гледам един сваля от 50 плюс, друг от 60, трети от 70 и четвърти от 80.
Понякога недоумявам как някой 50 плюс може да каже че е дебел, но явно всеки си има себеусещане, светоусещане и собствена визия. Та спирам да се чудя.
Аз продължавам с режима @леко ядене@ . Т.е. гледам да е малко и да не преяждам дори да ми е вкусно.
Спорта ми не е много , но е постоянно, всеки ден имам плуване и малка разходка като задължително. Останалото е ако има време.
Чувството на умора периодично. И аз съм го изпитвала. Според мен нещо не пасва на организма и той отговаря. Бих прегледала режима.

Днес закуска 2 тънки, прозрачни шайби лек бекон. Т.е. повече сурова шунка и малко айрян.
Да видим нататък.

Общи условия

Активация на акаунт