Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 22

• 55 131
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Брита ми напомня за каните Rolling Eyes

# 226
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Да, и моята асоциация е такава. А и девойката е горе-долу на такава възраст, че като нищо може името й да е вдъхновено от каните.  Laughing

# 227
  • софия
В САЩ е разпространено името Брита, но при нас не звучи много на място

# 228
  • Най-красивата страна
Брит,а е немско и е съкратена форма на Бригита.

# 229
От фейсбук - Желана

# 230
Елиса и Мариса - близначки.

# 231
  • София
Като стана дума за близнаци се сетих за внуците на моя позната. Имената не са странни, но ми се струва странно да кръстят двама близнака така - Деян и Диян.

# 232
Като стана дума за близнаци се сетих за внуците на моя позната. Имената не са странни, но ми се струва странно да кръстят двама близнака така - Деян и Диян.

И за мен е много странно. Това реално е едно и също име. Rolling Eyes

# 233
  • софия
Красива - 30-35г банков служител
Дейна - 4год момиченце

# 234
Ламбина Ламбова

От новините вчера - детенце затиснато от шкаф в ДГ в Горна Оряховица Sad Sad Cry

# 235
От фейсбук - Гълъбица, Арсена и Руслина. Което ме подсети и за писателя Гълъб Ковачев.

# 236
Милкана
Навява ми мисли за млеконадойна крава.

В някои села от Северозападна България преди доста години бяха много разпространени имената Йото и Йотка. В едно такова селце имаше по няколко Йотовци от всяко поколение. Едва ли се е запазило все пак.

# 237
Навремето са кръщавали децата с грозни имена, за да им бъде против уроки. Например Гроздан и Гроздана.

# 238
Така е, при нас в северозапада, особено в селата можеш да срещнеш какви ли не имена. На един бивш съученик праДЯДО му се казваше Юница. Спомням си, че в един час по география още в малките класове ни бяха заръчали да попитаме вкъщи за имената на прабабите, прадядовците и да говорим за тях в часа. Оттам си спомням. Госпожата тогава ни обясни, че е нормално и преди време в нашия регион Юница е използвано за име и то мъжко. А в действителност юница е нарицателно и означава млада крава, която още не е раждала.
Братовчед ми разказваше за негова позната Ромонтина, но като че ли не му повярвах. Simple Smile
Имахме и учител на име Вълчо. Не знам дали важи за цяла България, но когато Вълчо ни стана учител, класната ни обясни, че болнавите, слаби деца са ги кръщавали с имена от сорта на Вълчо, Страхил, Бойко, за да растат силни и здрави и болестите да се плашат от тях.

# 239
Така е, при нас в северозапада, особено в селата можеш да срещнеш какви ли не имена. На един бивш съученик праДЯДО му се казваше Юница. Спомням си, че в един час по география още в малките класове ни бяха заръчали да попитаме вкъщи за имената на прабабите, прадядовците и да говорим за тях в часа. Оттам си спомням. Госпожата тогава ни обясни, че е нормално и преди време в нашия регион Юница е използвано за име и то мъжко. А в действителност юница е нарицателно и означава млада крава, която още не е раждала.
Братовчед ми разказваше за негова позната Ромонтина, но като че ли не му повярвах. Simple Smile
Имахме и учител на име Вълчо. Не знам дали важи за цяла България, но когато Вълчо ни стана учител, класната ни обясни, че болнавите, слаби деца са ги кръщавали с имена от сорта на Вълчо, Страхил, Бойко, за да растат силни и здрави и болестите да се плашат от тях.

Много интересно!

Като стана въпрос за учители се сетих за две интересни имена на преподаватели в университета - Нарцис Гъдев, и Мимоза Контева.

И отделно още едно - Симонета.

Общи условия

Активация на акаунт