Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 22

• 55 102
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
  • Вестерос
Тиана е старо българско име. На мен ми харесва, не ми е странно.

# 271
  • София
Сива се казва синът на актрисата Силвия Петкова, но бащата в със сръбски произход май. Странно е.

# 272
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Тиана е старо българско име. На мен ми харесва, не ми е странно.
Не е странно, рядко срещано е. На мен също ми харесва.

# 273
  • софия
Ти осъзнаваш ли в коя тема пишеш, че да казваш какво име има и какво не. Сав и Савчо са ми съученици от гимназията. Мисли преди да пишеш.

# 274
Христлена прилича на комбинацията от Христина и Елена.
Или Христо и Елена.

# 275
  • Пловдив
Да, съзнавам в коя тема пиша и продължавам да твърдя, че име Сав - обичайно - няма. Дори и някой съученик да го носи то е необичайно. Обичайното име с този корен, дори и да е рядко срещано е Сава.

# 276
  • София
Сава възприемам като обичайно. Сав - не. Този пост ме подсети пък мен за сходното Сива.
Темата е за необичайни , странни и интересни имена, но усещането за странност е субективно. Мисля, че всеки има правото да усеща някое име като необичайно, странно и интересно. До сега съм научила много от тази тема, има но защото всеки си пише мнението свободно. Например за някои локално разпространени имена; за обичаи в даването и образуването на имена и т.н.
И много се радвам на постовете на няколко човека, сред които е и Зла Вещица.
В писането няма интонации,  но и то може да звучи учтиво и като цяло се радвам, че темата е преобладаващо такава, нека се опитаме да го запзим.

# 277
Каталина. Не знам доколко ви е странно. И Амбър😊 също не е странно,но мен ме впечатли избора на това име. Наскоро го чух.  Майката я кръстила на  Амбър от "Вечната Амбър". Принципно ми е странно име. Харесвам такива избори и са ми интересни
Все едно да си кръстиш детето на Скарлет примерно😊 Кефи ме.  Много са ми интересни историите,които стоят зад имената на децата. Даже обмислям да пусна такава тема😊

# 278
  • Велико Търново
Мис Каролин,
Много интересна тема би била, наистина Simple Smile

# 279
Мис Каролин,
Много интересна тема би била, наистина Simple Smile

Дали? Ще го обмисля.

# 280
  • София
Пусни,пусни.Дори и зад традиционните имена има интрресни истории.

# 281
Има разбира се. Мен ме интиресува всичко-всякакви мотиви. Дори и да се напише -кръстих го Иван на дядо му. Не че ще правя проучване. Вълнувам се от темата за имената от малка. И много се кефя на нетрадиционните избори. Но не изчанчените непременно.

# 282
Каталина. Не знам доколко ви е странно. И Амбър😊 също не е странно,но мен ме впечатли избора на това име. Наскоро го чух.  Майката я кръстила на  Амбър от "Вечната Амбър". Принципно ми е странно име. Харесвам такива избори и са ми интересни
Все едно да си кръстиш детето на Скарлет примерно😊 Кефи ме.  Много са ми интересни историите,които стоят зад имената на децата. Даже обмислям да пусна такава тема😊

Аз познавам мъж на около 50 - Каталия , така че на този фон Каталина за момиче ми звучи направо добре Grinning

# 283
Каталина става дума за жена около 50.

# 284
Сияйна, Розалинда, Ярослав.

Общи условия

Активация на акаунт