На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 148 255
  • 725
  •   1
Отговори
# 705
След седмица и аз смятам да отскоча до Одрин, че не съм стъпвала от 10г. почти. Ясно ми е,че в мол-овете и в големите маркети може да се плаща с карта, а на другите места как е?

# 706
  • Варна
Добро утро!

Някой случайно да си е вземал крем за вени ? Може ли да ми кажете марка?

Цената в момента е 14.36 лири. Доволна съм. Има и крем от същото, но аз съм купувала гела. Вероятно има още много видове. Ако сте ползвали нещо, вижте активната му съставка и проверете през сайта какво се предлага в Турция с такава.

# 707
  • ВАРНА
Лирата е паднала още. Чудя се дали да не се запася с лири от сега за пътуването ни до Анталия през октомври.

Купувай си и не се замисляй. Аз вчера си купих 1 000 лири по 0,364 лв. за 1 лира. Тези дни ще си купя още толкова, защото лирата наистина е достигнала дъното. Аз съм финансист и все пак следя пазара.

Уж "финанист" пък не знаеш  най-важното!  

Във Варна - Русе турската лира е по-скъпа със 7-8% от Хасково - Свиленград - Пловдив и околноста!  
Дори в Бургас е по-евтина!

# 708
 hahaha Финансист, който гледа в стъкленото си кълбо  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 709
  • Варна
Не мисля, че е нужно стъклено кълбо, за да се предположи, че властта в Турция ще (опита да) стабилизира и повиши стойността на лирата.
Иронията е излишна тук.
Колкото до разликата в курса, тя може да се провери в нета.
Пък не е като да не сме чели "компетентни" мнения от хора, които нямат хабер за какво говорят.
Споделено е мнение и лично решение, с което ние ще решим дали да се съобразим.

А за сравнението на курса във Варна и околности с Южна България ще кажа, че от години следя Тавекс и от четирите града, в които оперират (София, Пловдив, Варна и Бургас), обикновено курсът е най-нисък именно във Варна или са еднакви (до 0.01 лв.). От друга страна в самата Варна има понякога доста осезаеми разлики. Например когато купувах лири за пътуването ни през април, на път за едно от бюрата, които ползвам (не Тавекс в случая, а Стринг) видях курс 0.44 лв. за лира. 500 метра по-нататък и 5 минути по-късно, в "моето" бюро, смених на 0.416 - около 6% разлика, но не между Варна и друг град, а в рамките  на малка част от централната зона на града. Та, подобни обобщения на регионален принцип са леееко повърхностни и подвеждащи. 7-8% под курса на добрите бюра във Варна означава обмяна значително под официалния курс на БНБ...
Затова имаме достъп до информация по хиляди начини и можем да намерим най-изгодното за нас с малко усилия. Когато се сменят 1000-2000 или повече, този "труд" се отплаща.

# 710
Лирата е паднала още. Чудя се дали да не се запася с лири от сега за пътуването ни до Анталия през октомври.

Купувай си и не се замисляй. Аз вчера си купих 1 000 лири по 0,364 лв. за 1 лира. Тези дни ще си купя още толкова, защото лирата наистина е достигнала дъното. Аз съм финансист и все пак следя пазара.

Уж "финанист" пък не знаеш  най-важното!  

Във Варна - Русе турската лира е по-скъпа със 7-8% от Хасково - Свиленград - Пловдив и околноста!  
Дори в Бургас е по-евтина!

Кое е най-важното, Печикамъков?
Нещо не те разбрах !!!

# 711
  • Варна
Най-после пуснаха камерата на Малко Търново, от февруари беше спряна. Изглежда са и сменили малко мястото, но пак се вижда нещо.

http://weather-webcam.eu/malko-tarnovo-live-kamera-balgaria-turc … ca-trafik-vremeto

# 712
Не мисля, че е нужно стъклено кълбо, за да се предположи, че властта в Турция ще (опита да) стабилизира и повиши стойността на лирата.
Иронията е излишна тук.
Колкото до разликата в курса, тя може да се провери в нета.
Пък не е като да не сме чели "компетентни" мнения от хора, които нямат хабер за какво говорят.
Споделено е мнение и лично решение, с което ние ще решим дали да се съобразим.

А за сравнението на курса във Варна и околности с Южна България ще кажа, че от години следя Тавекс и от четирите града, в които оперират (София, Пловдив, Варна и Бургас), обикновено курсът е най-нисък именно във Варна или са еднакви (до 0.01 лв.). От друга страна в самата Варна има понякога доста осезаеми разлики. Например когато купувах лири за пътуването ни през април, на път за едно от бюрата, които ползвам (не Тавекс в случая, а Стринг) видях курс 0.44 лв. за лира. 500 метра по-нататък и 5 минути по-късно, в "моето" бюро, смених на 0.416 - около 6% разлика, но не между Варна и друг град, а в рамките  на малка част от централната зона на града. Та, подобни обобщения на регионален принцип са леееко повърхностни и подвеждащи. 7-8% под курса на добрите бюра във Варна означава обмяна значително под официалния курс на БНБ...
Затова имаме достъп до информация по хиляди начини и можем да намерим най-изгодното за нас с малко усилия. Когато се сменят 1000-2000 или повече, този "труд" се отплаща.
[/quote

Много хубаво си им отговорил, Белята!
На г-жа Рамацоти и Печикамъков, Не смятам да им отговарям. За курсовете на валутите (или лихвите) и спредовете по тях се пише както в учебниците, така и във финансовите вестници и сайтове. Да не говоря за Forex и всички производни финансови платформи. Споделих едно мнение. На който му е полезно, това е добре дошло. Който смята че не е правилно, сигурно са прави. Всеки човек има право на мнение. Simple Smile

# 713
  • Пловдив
Честно казано ако не е спешно- не бих си причинила това

# 714
Здравейте момичета, следя  темата с интерес. Преди два месеца бях  до Одрин и си закупих шампоан за растеж Restorex (по-долу ще приложа и снимка на самия шампоан) от борсата. Искам да попитам дали някой го е ползвал и какви са отзивите ви за него, понеже съм чела за този с чесъна и знам, че е хубав. В последно време имам страхотен косопад и се чудя дали има някакъв минимален шанс да е от шампоана, някоя съставка или нещо от което може да се е получил. Благодаря предварително.  Simple Smile

Скрит текст:

# 715
Здравейте момичета скоро мисля за първи път да отида до одрин със съпруга ми .
Искам да ви попитам за магазин  waikiki https://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun-grubu/kadin
има ли ги промоциите посочени в сайта , кой е най-големия waikiki в Одрин и е удачно да се посети ?

# 716
  • у нас
Vee.vee, ползваме този шампоан от повече от година. Има няколко разновидности - за растеж, за боядисана коса, за косопад и тн. Той е с бръшлян. Доволни сме. Редувам го с Пантен, но за мен Ресторекса е по-добър.

Лорито89, най-големия и добре зареден Уайкики е в Ераста.

# 717
Сандалите са върха. Колко ти излезнаха и от кой магазин?

Сандалите са 80 лири,даже и касова бележка ми дадоха чак се учудих.От едно магазинче на центъра са ще се опитам да го обясня от дрогерията ГРАТИС се спуснахме надолу към шадравана като вървиш малко магазинчето ти е от дясно навън имаше разхвърляни чехли пред витрината ,но вътре подредено една жена ни обслужи имаше и чанти,мисля че бе първият магазин с обувки от Гратис по уличката в тази посока.ГРАТИС е на левия тротоара ,магазина за обувки е на десния.Ох дано малко да си ме рзбрала хич не обърнах внимание какво пише на него,по късно ще видя касовата бележка ако пише нещо на нея ще кажа или ще ти я снимам.

# 718
Явно при мен е друга причината! Благодаря за бързия и полезен отговор! Hug

Vee.vee, ползваме този шампоан от повече от година. Има няколко разновидности - за растеж, за боядисана коса, за косопад и тн. Той е с бръшлян. Доволни сме. Редувам го с Пантен, но за мен Ресторекса е по-добър.

Лорито89, най-големия и добре зареден Уайкики е в Ераста.

# 719
vee.vee Шампоанът, който сте показали даже е срещу косопад, Така че, може би причината е друга.

Общи условия

Активация на акаунт