На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 148 264
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
Пак се застраховам предварително, че съм изчела всичко, но евентуално съм подминала следното......има ли градски транспорт в Одрин, или до основните места за пазаруване може да се отиде и пеша. Понеже ние като за пръв път, проучвайки, отиваме с автобус....не сме със собствен транспорт.

# 676
  • до най-прекрасния мъж
Само главната улица,  петъчния пазар и джамията  Селимие са близо едно до друго. Всичко друго е на по няколко км. Има градски транспорт, но как се движи, мисля не е коментирано. По принцип автобусът ще ви закара до основните места. Най-добре попитайте във фирмата, с която ще пътувате каква е програмата. Марги, Ераста, Кипа, борсите, Синият пазар са далече за ходене пеша от центъра.

# 677
  • Пловдив
Здравейте и от  мен! Предстои ми ходене в Одрин и се колебаех между петък и събота, не съм ходила на нито един пазар, а исках да пообиколя и чаршиите. Та кой ден е по -подходящ според вас? И какво е положението с границите - ГКПП К.Андреево

# 678
Здравейте и от  мен! Предстои ми ходене в Одрин и се колебаех между петък и събота, не съм ходила на нито един пазар, а исках да пообиколя и чаршиите. Та кой ден е по -подходящ според вас? И какво е положението с границите - ГКПП К.Андреево
Заради границата аз бих отишла петък.

# 679
Здравейте, момичета! Искам да попитам някоя от вас, която ходи често на пазар, дали влиза в магазини за кинкалерия - конци, копчета, бродерии. Търся едно малко гергефче, което струва около 3-5 лв, за да поръчам евентуално. Търсих в алиекспрес, но точно този модел май бил турски и го няма там.
ако си от Варна можеш да погледнеш в магазин Слънце, мисл я че и там ги имаше

# 680
  • ВАРНА
Най-спокойно е на Малко Търново после Лесово.

На кап.Андреево е ад - освен гастербайтерит има тези дни и протести на собственици на малки бензиностанции - които затварят пътят 2 км.  преди Кап.Андреево....вече няколко пъти го правиха за по няколко часа.

# 681
  • до най-прекрасния мъж
През КА вече е доста натоварено, гастарбайтерите вървят с пълна сила. Аз бих отишла след 15.09. Но е и малко на късмет, може да минеш и бързо.
Иначе, ако търсиш повече дрехи, петък, ако искаш храни, Синият пазар в събота е за теб. Всичко друго работи ежедневно, когато и да отидеш, все е отворено /без техните Байрями/.

# 682
Здравейте !Интересувам се дали някой е виждал , да има в момента бамя на пазара в Одрин и на каква цена ?

Аз преди две седмици купих от Синия пазар за 7 лири - половин кг.

# 683
Благодаря eizbieta 😃!

# 684
Здравейте. Знаете ли, кога е следващия религиозен празник в Турция (Рамазан, Байрам или някой от другите)? Чувал съм, че по време на тези празници цените на всички стоки са с големи отстъпки. Така ли е?

# 685
  • София
Момичета помощ, четох много, но нещо не разбрах, колко трябва да ти остава като срок до изтичането на паспорта ,за да те пусната без проблеми в Турция - какви са им изискванията?

# 686
  • Бургас
Момичета помощ, четох много, но нещо не разбрах, колко трябва да ти остава като срок до изтичането на паспорта ,за да те пусната без проблеми в Турция - какви са им изискванията?
Може да пътуваш до валидността на паспорта. Аз съм минавала с паспорт, изтичащ след няколко дни

# 687
  • София
Може да пътуваш до валидността на паспорта. Аз съм минавала с паспорт, изтичащ след няколко дни

сърдечно благодаря за бързия отговор Flowers Hibiscus

# 688
На петъчния пазар има много сергии с дрехи, но качеството не е голямо. Продават домашни потреби, плодове и зеленчуци, както кори за баница, различни видове сирена, много видове маслини.
На съботния пазар отиват същите търговци,  но няма толкова дрехи.

# 689
Здравейте!
Пътувах до Одрин с кола в сряда. Минахме през КА съвсем спокойно, имаше по 2-3 коли преди нас. Синият пазар си работеше както и в събота.Плащах с карта и на борсата.Единствено на безмитна зона за един стек цигари вместо в евро ми изтегли от картата в лири, но не ми се разправяше.Лирата е паднала и в евро им е много неизгодно да продават!

Общи условия

Активация на акаунт