МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 75 803
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 19 847
Благодаря, момичета Hug Ще пробвам през уикенда с малки количества, да видим какво ще стане Grinning

# 601
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 760
В рецептата, която имам се оставя "да почине" няколко минути. Тестото имам предвид Blush Всъщност идеята е да избегна втасването, така че затова търся съвет дали изобщо е възможно в пекарната.
абе направи си питката както се прави и разбира, че е питка - тънка и кръгла.  Laughing
замесването на ръка ти е за няколко мин.  после разстели тестото в/у хартия за печене, придай формата на питка и печи във фурната. не е философия.  в машината ще получиш форма на тухла.  за кекс е нормално да "порасне" на височина, но за содена питка на мен не ми допада този растеж.

# 602
  • Мнения: 19 847
Въпросът е, че не ми трябва да е с формата на питка.

Скрит текст:
Синът ми се оказа с хистаминова непоносимост и това ще се окаже единственият вариант за хляб при него. Идеята е евентуално да изглежда като стандартен сандвич тип тостерна филия за закуска. Иначе със супа или друго ядене ще мине и така. [/spoiper]

# 603
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 760
ами тогава прави хляб със сода и въпросът е решен.
можеш да печеш в правоъгълна тавичка.

# 604
  • Мнения: 19 847
Какъв е този хляб със сода? Embarassed И защо трябва да купувам тавичка, като имам пекарна Simple Smile

# 605
  • Мнения: 24 531
Има и содени хлябове, не всичките са с мая. За мен няма разлика между содена пита и соден хляб, освен формата. Рецепти най-различни, за всеки вкус, с избягване на едно или друго. Мярках някъде даже специално описано в хлебопекарна, но бяха някакви засукани описания, не използване на някоя от стандартните програми и бързо загубих интерес да пробвам. Едно че моята машина няма опция за моя си програма, друго че съвсем спрях да ям хляб от известно време и правя рядко, основно за гости.

# 606
  • Мнения: 19 847
И аз не ям хляб. Отне ми 3 дни да разгадая, че дрожди/мая/квас всъщност било едно и също Joy Сега разгледах някакви рецепти за соден хляб, ама повечето са с кисело мляко, захар и пр., които пак не стават за хистаминова диета Crazy Нищо де, много благодаря пак за отзивчивостта bouquet Ще прекарам уикенда в проби и все нещо ще излезе chef

# 607
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 760
замени кис.мляко с ракия. тогава веселбата е гарантирана  hahaha

# 608
  • Мнения: 19 847
И това не може... Алкохол никакъв! Белким го оправим, докато стане на 16, иначе не знам какъв живот ще е Rolling Eyes

# 609
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 760
ами използвай за течност такава , каквато може да се използва при такова заболяване.
не съм запознат с "изискванията" на подобно заболяване.

# 610
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 428
Аз пробвах днес да направя соден хляб. Обаче сложих маслини, печени чушки, мащерка и риган, за да замаскирам миризмата на сода и да е по - вкусен. Пуснах го на програмата за бърз хляб. Рецептата беше с 500 гр брашно.
Стана обаче глетав. Предполагам съм прекалила с добавките и те са пуснали вода, а брашното е било малко за тези добавки.

Пак мирише на сода. Не знам дете дали ще го яде. Спомних си защо и на Бъдни вечер правя питката с мая. Има рецепти с бакпулвер вместо със сода. Може да пробвам, но без добавки, че ми е любопитно.

# 611
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 760
това е типичен солен кекс.
пльосни го в една форма за печене и ... във фурната.
резултата ще е много по-добър.

# 612
  • 1st floor
  • Мнения: 9 768
Содената питка и аз я правя с бакпулвер. В хлебопекарна не съм пробвала, ще ви следя.
Сега замесих тесто за мекици за утре сутрин за закуска на домочадието. Пуснах на 30 минути месене и не чаках втасване, а направо прибрах в намазан с олио плик в хладилника. Утре ще го оставя навън за половин час преди да пържа мекиците. Така ли трябваше да направя или трябваше да го оставя да втаса? Или да втаса и пак да меси още веднъж? newsm78 newsm78 newsm78

# 613
  • Мнения: 1 109
Содената питка и аз я правя с бакпулвер. В хлебопекарна не съм пробвала, ще ви следя.
Сега замесих тесто за мекици за утре сутрин за закуска на домочадието. Пуснах на 30 минути месене и не чаках втасване, а направо прибрах в намазан с олио плик в хладилника. Утре ще го оставя навън за половин час преди да пържа мекиците. Така ли трябваше да направя или трябваше да го оставя да втаса? Или да втаса и пак да меси още веднъж? newsm78 newsm78 newsm78

Ами аз си го прибирам в хладилника да си втасва цяла нощ и го вадя 1 час по рано. Не го премесвам, а само да се темперира.проблеми до сега не съм имала.

# 614
  • Добрич
  • Мнения: 6 216
За да отдели повече въглероден диокдид содата, трябва киселина.. Ако не се добави кисело мляко, може да се сложи лъжица оцет или лимонив сок. В бакпулвера има лимонтозу.
Киселото мляко може да се замени с овесено. Става за 10-15 мин накисване  и се прави с подходяща гъстота. Само се добавя киселина.
Ако машината има програми за домашен хляб, може да се направи подходяща програма.

Общи условия

Активация на акаунт