Отговори
# 60
Последният пост...не виждам смисъл да вкарам две бебета с шамари в зоопарка. Май няма какво да се коментира повече по темата
Сирен е права

# 61
Последният пост...не виждам смисъл да вкарам две бебета с шамари в зоопарка. Май няма какво да се коментира повече по темата
Сирен е права

Никой не е шамаросвал бебето...Бащата заслужено шамароса 4 годишния му син,който го разиграваше като марионетка.
Не мисля,че едно 4 годишно дете има думата дали бебето да влезе с количка или не.

# 62
2 деца имам,тръшкането и въргалянето по земята са ми го правили точно по 1 път,без да раздавам шамари!  Вие сте позволили детето да се държи така,като сте позволили и на голямото момче да си прави каквото иска. Точно полиция и закрила на детето са институциите,които е трябвало да сигнализирате. Колкото и да ги плюят всички,факт е че едно дете има нужда от контрол. Когато няма собстено семейство,от приемно такова. И нали усещате как сте му увеличили риска да стане наркоманче? Разбира се може и в нормално семейство да се случи,но оставяйки момчето така на произвола на съдбата сте му вдигнали тези шансове на макс!

# 63
The Siren of Titan
Поредния мит...
И аз винаги съм се чудела на майките с проблемни деца,защо просто не седнат  и не си поговорят с децата си.
Да,ама действителността е съвсем различна и не става баш така на практика.
В неделя половин час седяхме пред касата на зоологическата градина в софия и убеждавахме 4 годишно,че"не,той не може да влезе с колелото,но сестричката му бебе трябва да влезе с количката"
И,повярвайте,всички обяснения и преговори имаха точно нулев ефект.
30 минути безсмислено говорене и опити да се обясни доведоха до крясъци,пищене,рев и въргаляне по земята.
И положението се оправи точно за 10 секунди с 2 шамара...Ама това е друга тема.
Ако имате деца,които като поговориш с тях ,ви чуват и винаги изпълняват,радвайте се.
Не са много тези случаи,еле пък ако се говори за тинейджър...

Не се чуди много на хорските майки, ами виж се почуди малко над собствената си и тази на "милото" ти. Като стана дума за него - може да пробваш подхода с двата шамара, пък току виж отказал сеното и почнал да си върши семейните задължения.

И нали усещате как сте му увеличили риска да стане наркоманче? Разбира се може и в нормално семейство да се случи,но оставяйки момчето така на произвола на съдбата сте му вдигнали тези шансове на макс!

За авторката наркоманията не е проблем, дори докторите ?! са и казали, че е полезно. Те са широко скроени.

# 64
2 деца имам,тръшкането и въргалянето по земята са ми го правили точно по 1 път,без да раздавам шамари!  Вие сте позволили детето да се държи така,като сте позволили и на голямото момче да си прави каквото иска. Точно полиция и закрила на детето са институциите,които е трябвало да сигнализирате. Колкото и да ги плюят всички,факт е че едно дете има нужда от контрол. Когато няма собстено семейство,от приемно такова. И нали усещате как сте му увеличили риска да стане наркоманче? Разбира се може и в нормално семейство да се случи,но оставяйки момчето така на произвола на съдбата сте му вдигнали тези шансове на макс!

Аз съм страничен наблюдател ,не съм родител на това дете,така че не мога да коментирам кой позволява и кой не.
Всички деца са различни ,радвам се,че вашите не са се тръшкали.Има такива,които го правят и под годинка,когато реално диалог не може да се проведе.
Иначе за другото съм съгласна Hands Plus1

# 65
С дете на 4 не се говори така. Но тийнът попива и иска да чуе отговори за смисъла на живота. А го заливат с правила и тривиалности. Тоест говорят, но не истински. На 4 нямат логичния апарат, за да схванат дори прост аргумент.

Та тийновете са жадни някой да им каже защо да НЕ ходят да мърсуват и пушат, ама родителят като е безверник, няма визия и няма добри аргументи, няма как да им подпали искрата. Тоест има една изкуствена порядъчност, но няма истински авторитет.

Уайт траш.

# 66
С дете на 4 не се говори така. Но тийнът попива и иска да чуе отговори за смисъла на живота. А го заливат с правила и тривиалности. Тоест говорят, но не истински. На 4 нямат логичния апарат, за да схванат дори прост аргумент.

Та тийновете са жадни някой да им каже защо да НЕ ходят да мърсуват и пушат, ама родителят като е безверник, няма визия и няма добри аргументи, няма как да им подпали искрата. Тоест има една изкуствена порядъчност, но няма истински авторитет.

Уайт траш.

Това с авторитета не мисля,че се гради когато детето стане на 14...
4 май е по-точната възраст за изграждане на авторитет,макар и не до толкова осъзнати да са децата.
Сега,не можеш да отречеш,че тийновете са бунтари в голяма част.Дори родителя да обяснява,на тях това не им харесва.
Аз самата съм била кротко и ученолюбиво дете,не са ме вълнували купони и пиене....Обаче не съм сляпа да видя какво става около мен в днешно време.Нужно е само да се качиш в автобус в часовете,когато големите паралелки си тръгват от училище и ще ти стане ясно,че разговорите са до прага.
Или другия вариант е 95%от родителите да не обръщат никакво внимание на децата си...не знам....

# 67
Има едни "магически години" между 12 и 14, когато пак им се пали искрата, защото визията им за живота се променя. А те са карали по инерция с детските занимавки. Бунтарството си има смисъл - те търсят отговори! А възрастните нямат отговори. Ако имаха, щяха да се вслушат.

Родителите обръщат внимание, но не за правилните неща. И на малките деца обръщат внимание главно за хранене и да са с чисти дрешки -емоции и как се чувстват са извън ареала на внимание и разговори.

# 68
Абе,не е точно така.Не всяко дете се вслушва,дори родителят му да е чистия извор на всичките му въпроси...ама как да е,няма да навлизам в такива подробности. Simple Smile

# 69
Vervam, да ,потвърждавам,че си имам достатъчно грижи с моите деца,но аз нося отговорност за тях-обгрижвам ги,плащам им сметките ,до 16 им година по-далеч от махленското кафене до блока не съм ходила,никога не съм ги оставяла сами,не съм си дигала краката по курортите,не пиша по форуми други да ми решават проблемите и държавата няма грижи с тях.
Пак повтарям-за това дете вие сте преценили да се грижите и да се отнасяте по този начин ,сега намерете начин да му оправяте бакиите .И още нещо -на него много му е харесвало така -да си е свободен,да не учи и работи ,да няма задължения ,да дойде както сама казваш ,и да си отвори хладилника у вас,да разполага със самостоятелен апартамент.За това майка му в много готина. Че кое дете ,като му се дадат такива права ,ще чисти,готви,учи и ще си ляга в девет.Абсолютно всяко ще го удари на живот.Както би казал Маркес-Хроника на предизвестени събития.
И друго нещо много важно-децата имат нужда от рамки ,правила .Може да не са перфектни ,но те са тяхната опрора и ред ,на които да се опрат и да чувстват сигурност.Това по повод ,че приемното семейство било кофти.Кофти е от твоя гледна точка ,която има семейство,дом,родители ,храна и т.н .Но за дете ,което няма баща и други роднини,храна,чисти дрехи,помощ за учене и здраве,не мисля ,че приемно семейство е толкова зле.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 10:24 от liola

# 70
Vervam, да ,потвърждавам,че си имам достатъчно грижи с моите деца,но аз нося отговорност за тях-обгрижвам ги,плащам им сметките ,до 16 им година по-далеч от махленското кафене до блока не съм ходила,никога не съм ги оставяла сами,не съм си дигала краката по курортите,не пиша по форуми други да ми решават проблемите и държавата няма грижи с тях.
Пак повтарям-за това дете вие сте преценили да се грижите и да се отнасяте по този начин ,сега намерете начин да му оправяте бакиите .И още нещо -на него много му е харесвало така -да си е свободен,да не учи и работи ,да няма задължения ,да дойде както сама казваш ,и да си отвори хладилника у вас,да разполага със самостоятелен апартамент.За това майка му в много готина. Че кое дете ,като му се дадат такива права ,ще чисти,готви,учи и ще си ляга в девет.Абсолютно всяко ще го удари на живот.Както би казал Маркес-Хроника на предизвестени събития.

И аз това се опитвам да кажа,когато се отвори такава възможност пред един тийн,той я грабва.И няма значение какви разговори е провеждал с родителите си ,защото действителността му се струва много сладка.
Не можем насила да го накараме да прави каквото и да е,можем само с добро да му обясним нещата.Както и сме правили до сега.
Крайното решение е негово.Колкото и да му помагаме,ние си оставаме комшиите,не сме родителите му и нямаме правомощия за нищо.

# 71

Сериозно ли мислите,че настаняването в приемно семейство на 14 годишно дете е добър вариант за помощ?
При положение,че то мисли,че е в перфектни отношения с майка му и всичко е ок....

А ти сериозно ли смяташ, че 14 год. дете може да се самоотглежда?
На 14 е нормално да мислиш, че си в перфектни отношения с майка си, при положение че нея я няма и само ти хвърля по някой лев от време на време, по късно си даваш сметка какво точно ти се е случило. Синът ми има приятел с подобна майка. Не е отсъствала физически, но така му обърка живота, че в момента се чуди на къде да захване. На 21 е. Иначе до преди няколко години синът ми мислеше, че си е супер. Майка ти не ти пили на главата, не те кара да си оправяш стаята, да ходиш на училище, да и се обаждаш кога ще се прибереш. Като направиха 18 години и само въпросното момче и още едно от компанията продължиха да мерят улиците и да не правят нищо си даде сметка какво означава родителя да те изостави.
Вие като възрастни сте допуснали огромна грешка като не сте уведомили соц. Да дадеш достъп до хладилника си не означава че си направил нещо за това дете. 

# 72
Ех,добре.Винаги с упрека напред.Никога никой не вижда позитивното в ситуацията,тук се знае само критика или нищо.
Аз приключвам темата,вие ако искате си пишете.Живи и здрави Simple Smile

# 73
Нищо позитивно не виждам в действията ви. Дете не се гледа с паница манджа.

# 74
Ти не можа да загрееш същественото-нито вие сте му били 100% родители/носещите отговорност,нито той е имал задължения да се съобразява 100% с вас.Резултатът е момче ,което не учи и работи,няма доходи ,контрол. Иначе ,никой не казва ,че е лошо ,че сте му подали храна,че сте му направили празник.Уви,това не е достатъчно за бъдещето на едно дете.Вашите действия са подкрепяли неговия начин на живот ,който към днешна дата е стигнал до под кривата круша.
Оставам с впечатление,че на вас по-големият дерт е ,че вашето дете се влачи с него,а не какво ще стане с  чуждото дете.
Впрочем,най-доброто което можеш да направиш към днешна дата, е да го мотивирате да завърши или да работи.Освен пряката ползва от въпросните действия,няма и по цял ден да се чуди какво да прави и съответно,вашето дете да кисне при него.Ама,май ще е трудна работа.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 13:04 от liola

Общи условия

Активация на акаунт