Базедова болест - тема 7

• 44 934
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Savichh, благодаря че ми отговори.
Аз се чудя нормално ли е да се повиши толкова бързо tsh и да вляза в хипо. Не са много хората, при които се е случило тук в темата.
Това означава грешка в лечението или моята жлеза е реагирала твърде бързо?

Аз разхлабен стомах не съм имала при хипер функция. Май и при хипер и при хипо е все едно и също положението. Но със сигурност преди да се разбута жлезата стомаха ми си беше напълно здрав.

Ще си купя това за холестерола. То помогна ли ти да го понижиш?

# 586
Aurora, аз през цялото време, докато се лекувах, бях със запек. Даже последните месеци почти само с хапчета можех да ходя до тоалет. Преди това в хипер си бях ок. Сега, след като спрях хапчетата, в общи линии отново се нормализират нещата.
Моето ТСХ, след започване на лечението,  стоя няколко месеца на дъното и изведнъж скочи рязко. Явно е нормално да се вдига така. Ендото ми обясни, че това всъщност не е хипо, а нещо друго, един вид реакция към лекарството. Не го запомних.

# 587
  • София
Много благодаря 🤗 на лични ще попитам още нещо, Еве.

# 588
Моят корем и преди Базеда не беше в ред. Като спрях глутена и минах на нввмх за три години всичко беше супер, и в един момент айде пак проблеми. Сега съм по скоро със запек.
Та, както писах и преди, малко са моментите в които се чуствам нормално. Свикваш и се молиш да не се прибавят нови проблеми.

# 589
Savichh, благодаря че ми отговори.
Аз се чудя нормално ли е да се повиши толкова бързо tsh и да вляза в хипо. Не са много хората, при които се е случило тук в темата.
Това означава грешка в лечението или моята жлеза е реагирала твърде бързо?

Аз разхлабен стомах не съм имала при хипер функция. Май и при хипер и при хипо е все едно и също положението. Но със сигурност преди да се разбута жлезата стомаха ми си беше напълно здрав.

Ще си купя това за холестерола. То помогна ли ти да го понижиш?
Възможно е да реагира жлезата бързо, в началото и моята реагира така и от Хипер минах на Хипо. Намалиха ми таблетките и в комбинация с Еутирокс до нормални граници на TSH. Следи си щитовидните хормони и Trac-антителата. Жлезата ще си покаже.
За холестерола ендото ми изписа Омега 3 и Профихол-хранителна добавка от червен ориз. Добре се повлях и холестерола спадна.

# 590
И аз да се подредя до вас със запека. Не мога да кажа, че от както съм в хипер съм така, преди си бях пак така.
Всяка вечер пия един билков чай - от Турция го купувам, а за да не свиквам го редувам с прием на алое на прах-него пък сутрин /много е горчиво и гадно, но ефектно/. Слава богу  гастритни или други проблеми със стомаха нямам.

# 591
  • София
Здравейте , ето резултатите ми от днес:

FT 4 ( свободен Т4 )  15.86 pmol/l                        Референтни стойности    12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )  1.820 mIU/l         Референтни стойности     0.300 - 4.200
TSH рецепторни антитела ( TRAC )  1.03 IU/l   Референтни стойности     До 1.75

Повече от месец съм на 1/2 Пропицил през ден. Мислите ли , че ще ми спрат лечението вече, на 28.12.2018 имам записан час при ендокринолог.
P.S. Лечението ми започна от Април 2018г.

# 592
Хриси, поздравления за хубавите резултати. Според моето ендо лечението трябва да продължи година и половина. Мисля, че ти е рано за спиране.

# 593
  • София
Ееееееееееее, тъкмо си мислих, че това е края Disappointed

# 594
1,5-2 години се пият хапчетата. Сега трябва да поддържаш тия хормони с тая 1/2 таблетка.
Мен първия път ей така ме лекуваха 11 месеца, защото уж всичко бързо влезе в норма и уж бях лека форма на Базед. Като спрях хапчетата и Базеда се върна скорострелно.

# 595
  • София
Много Ви благодаря! Явно ще трябва да стискам зъби, защото ми писна вече с тия хапове ☹ , само като чуя алармата на телефона и лошо ми става, голяма досада.

# 596
  • София
Хриси, ти нали пиеш само 1 хапче, защо се ядосваш?
Ехх, аз мечтая за мига да съм на 1:)

# 597
  • София
Не, пия през 1 ден по половин хапче. И точно защото е малка дозата, и то през ден , и при отрицателен ТРАК, си мислих , че ще спирам с лечението. Няма и помен от симптомите, които имах , когато бях в хипер. Да видиме какво ще каже ендокринолога.

# 598
  • София
Момичета, в сряда съм на лекар и ще задам много въпроси.
Личното ви мнение относно рязкото покачване на tsh ми се иска да видя - смятате ли, че е грешка в лечението това преминаване от хипер в хипо? Или е нещо непредвидимо в хода на лечение?

# 599
  • София
Предупредиха ме за такова покачване на ТСХ още в самото начало, но и за необходимостта от взимането на метизол, тъй като повлиява антителата в този процес...дори с цената на компенсиране с еутирокс...

Общи условия

Активация на акаунт