Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 533
  • 825
  •   1
Отговори
# 315
i810, може би няма да е лошо да си пуснеш само инсулин и гликиран хемоглобин, без да правиш обременяване. Ние тук повечето имаме проблеми точно с инсулина и все още захарта ни е ок.  Не видях да пишеш колко кг си, имаш ли тлъстинки около талията?

След известно време, когато видиш резултатите от режима и се чувстваш по-добре, само няма да искаш да се връщаш към вафлите и шоколада Simple Smile Е, щото сме готини тук, може да ти позволим 1 път в месеца 1 фафла Grinning Шегувам се, че те виждам, че си доста притеснена. Няма страшно, с теб сме Simple Smile Аз съм наистина много щастлива, че ми откриха това заболяване. Толкова много неща научих за тези 3-4 години, толкова много кг. свалих и толкова добре се чувствам :

# 316
Няма защо да се стряскаш толкова. Нищо фатално няма засега. Може да се справиш, ако си мотивирана.
Инсулин не са ти изследвали, защото за никакъв проблем не го смятат повечето ендокринолози.
Пусни си един инсулин на гладно, за твоя информация. ИРИ се води в лабораториите, плаща се.

Сладичко не че няма никога да ядеш, но трябва да е по изключение, не ежедневно.
Шоколад може, но само черен.

Какво значение има инсулинът, след като се вижда, че не реагирам в нормите при обременяване с глюкоза? Това сигурно означава, че и той не е ок. Знам ли... А ако той е наред, а кръвната захар не е в реферерентни стойности, след обременяването с глюкоза, какво означава? Мисля, че пак е същото положение и човек ще си пие хапчетата и ще спазва хранителен режим. Как се мери инсулин на гладно? Нещо специфично има ли? Колко струва той без направление?

# 317
i810, може би няма да е лошо да си пуснеш само инсулин и гликиран хемоглобин, без да правиш обременяване. Ние тук повечето имаме проблеми точно с инсулина и все още захарта ни е ок.  Не видях да пишеш колко кг си, имаш ли тлъстинки около талията?

След известно време, когато видиш резултатите от режима и се чувстваш по-добре, само няма да искаш да се връщаш към вафлите и шоколада Simple Smile Е, щото сме готини тук, може да ти позволим 1 път в месеца 1 фафла Grinning Шегувам се, че те виждам, че си доста притеснена. Няма страшно, с теб сме Simple Smile Аз съм наистина много щастлива, че ми откриха това заболяване. Толкова много неща научих за тези 3-4 години, толкова много кг. свалих и толкова добре се чувствам :

Ами, да...Качих около 10 кг. след като почина баща ми от рак, преди 3 години. Стана, защото пих антидепресанти ( не можех да се справя с неговата смърт и бях много зле психически, не че сега съм много добре) , но за кратко - около 3 месеца и ги спрях. Това беше миналата година. Имам си леко коремче и тлъстинки - талията ми не е перфектна. Бях 73 кг, но отслабнах. Висока съм 1,65 и тежа 66 кг.

# 318
  • до най-прекрасния мъж
Ако КЗ е висока, а инсулинът се задържа нисък, може да значи и Диабет 2. Тоест панкреасът да не произвежда достатъчно инсулин, за да сваля КЗ. Затова при обременяване се следи и инсулин. ИР е когато инсулинът расте много,  за да сваля КЗ. Но я сваля все пак, макар и на цената на висок инсулин.

# 319
Инсулин и кръвна захар се мерят на гладно, сутрин, без кафе/чай също. И поне да има 12 часова пауза без храна. Да кажем от 20 до 8 сутринта.
Има голямо значение инсулина, защото той провокира чувство за глад, ако е висок. И е причина за наднормено тегло.
Цената на инсулин е 12-15 лв. КЗ е 2-3 лв.

# 320
Ако КЗ е висока, а инсулинът се задържа нисък, може да значи и Диабет 2. Тоест панкреасът да не произвежда достатъчно инсулин, за да сваля КЗ. Затова при обременяване се следи и инсулин. ИР е когато инсулинът расте много,  за да сваля КЗ. Но я сваля все пак, макар и на цената на висок инсулин.

Не знам защо не са ми пуснали и инсулин. Само ми пише, че имам намален глюкозен толеранс и пия метфогамма 2*1 като профилактика за захарен диабет. Дори и инсулинът да не ми е в норма, пак щях да имам същото лечение и режим на хранене. Може би, затова и не го изследват. Явно ще се наложи да го пусна и него, но ще изчакам да мине поне месец от лечението и диетата.

# 321
Инсулин и кръвна захар се мерят на гладно, сутрин, без кафе/чай също. И поне да има 12 часова пауза без храна. Да кажем от 20 до 8 сутринта.
Има голямо значение инсулина, защото той провокира чувство за глад, ако е висок. И е причина за наднормено тегло.
Цената на инсулин е 12-15 лв. КЗ е 2-3 лв.

Сигурно ще ми е висок и той, защото преди да започна да пия метфогамма, нон-стоп бях гладна. Ям и пак ми се яде. Ако по това мога да се ориентирам, работата е ясна. Което какво ще рече? Че съм с диабет тип 2, а не с намален глюкозен толеранс ли?

# 322
Че си с инсулинова резистентност. Нали всички в темата сме такива. Simple Smile

# 323
Че си с инсулинова резистентност. Нали всички в темата сме такива. Simple Smile

А ако е нисък инсулина ли е диабет тип 2 тогава?  Знам, аз, че съм за тук... Simple Smile Затова намерих темичката....Simple Smile Сигурно с всичко се свиква, но гладът ми към сладкишите е нещо много сериозно, което ме тероризира денонощно. Нон-стоп поглеждам към витрините, на които има шоколади, торти, пастички, баклавички, еклери и тем подобни. Погледът ми става достоен за скрита камера - разширени зеници и отворена уста.... Simple Smile Мноого ми се яде сладичко....

# 324
i810, то тук всички сме или бивши тестомани или бивши шокохолици Simple Smile

# 325
  • София
i810, мисля, че преди всичко е добре да потърсиш добър ендокринолог.
Твоят определено не е такъв! Като начинаеща няма да ти е толкова лесно да схванеш логиката на изследвания, хранене и комбинацията с лекарства. От опит го казвам. Много е важно да се успокоиш. Аз се докарах до същото състояние по същият повод (баща ми..). Стресът и антидепресантите и после "диагнозата".
Няма нищо страшно! Важното е, да се разбере какъв точно е проблемът ( не става ясно) и да се вземат съответните мерки.
Прочети пак какво ти пише Amur. Просто ще трябва да се научиш да се храниш правилно и ще видиш как ще забравиш и за вафли и за торти Simple Smile

# 326
i810, мисля, че преди всичко е добре да потърсиш добър ендокринолог.
Твоят определено не е такъв! Като начинаеща няма да ти е толкова лесно да схванеш логиката на изследвания, хранене и комбинацията с лекарства. От опит го казвам. Много е важно да се успокоиш. Аз се докарах до същото състояние по същият повод (баща ми..). Стресът и антидепресантите и после "диагнозата".
Няма нищо страшно! Важното е, да се разбере какъв точно е проблемът ( не става ясно) и да се вземат съответните мерки.
Прочети пак какво ти пише Amur. Просто ще трябва да се научиш да се храниш правилно и ще видиш как ще забравиш и за вафли и за торти Simple Smile

Какъв е проблемът, какво ще рече? От какво е провокиран проблемът с покачване на кръвната захар при обременяване с глюкоза ли? Че тя поначало кръвната ми захар от години все беше на ръба на граничните стойности или малко над тях. Личната лекарка все ме успокояваше, че била гранична и до там. Предполагам, че при мен е комбинирано всичко - стрес и хапване на сладичко. Макар че, в последната година доста намалих сладкишите и то, без да знам, че нещо се случва в организма ми. Така и не успях да се успокоя след смъртта на баща ми и още плача за него. Времето не ме лекува. Всичко е на нервна почва, си мисля аз, а не толкова от храната. Сигурно хапчетата, които пия следва да са не само за висока кръвна захар, ами и пак нещо за успокоение. В момента залагам на магнезии, мента, глог и валериян и чайове - всякакви. Най-често пия жълт кантарион. Но нещо ми е страшно напрегнато и не ми действат тези нещица.

# 327
Ендокринологът уж е добър. Ако някой го знае - Ангел Маринчев се казва. Не знам защо не ми назначи хранителен режим, а ми каза да си ям всичко. Хем попитах с какво не трябва да се храня и с какво трябва...

# 328
Като казвам, че са бой повечето лекари, вярно е!
Гранични стойности на КЗ и никакви мерки?!
При резултати за диабет, ендокринологът не предписва промяна в храненето, а само метформин?!
Този глад за сладкиши 100% е от висок инсулин.
Ще чакам да видя какъв ще е, ако го изследваш.

# 329
i810, този е за затвора - инсулин не пуснал, режим не назначил....после масово народа е болен и се тъпче с лекарства от такива.

Общи условия

Активация на акаунт