Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 64 093
  • 825
  •   1
Отговори
# 585
Херцен, като готвих мусаката с тиквичките, си помислих точно за патладжан. В Мармарис бях яла имамбаялдъ, но не както сме си го побългарили ние, а точно като мусака, само, че картофите заменени с патладжан имаше и вариант -навити на ролца......невероятно вкусно. Тиквичките нещо не са ми по вкуса.....

# 586
За отслабването аз съм си поставила цел от 10 кг, свалила съм 4.
Не е много, но общо-взето е добре, предвид целта.
Иначе имам от време на време пристъпи на глад, но според мен са свързани с консумацията на кафе.
Намалих кафето по съвет на Елора - на две на ден, като иначе пия зелен чай и засега не ми липсва никак.
Преди пиех по 5-6 кафета на ден.
По-добре ми е състоянието отпреди, но ми се искаше да видя дали имам подобрение, дали задържам или да не би да имам влошаване.

Ами или правиш обременяване или експерименти като мен. Примерно след обяда си отиваш и се боцваш за кз и инсулин. На гладно сутрин също. Пак ще ти покаже как ти е състоянието.

# 587
Алина, режеш на филийки на дъгхо, печеш на тиган, после редиш ред патладжан, ред плънка, печеш, като е готово - заливка от яйце и мляко с малко сол, БЕЗ брашно
Ако ме е срам от себе си, сама бих си изяла тавата Simple Smile

# 588
  • Sofia
Присъединявам се към вас, ако ме приемете. Накратко - след дълги години ИР и наднормено тегло, вече съм с диабет. Ще пия Сиофор. По въпроса за храненето съм намерила за сега някакъв вариант на нисковъглехидратна (но с умерено количество мазнини) диета, пък да видим как ще ми се отрази. Миналата година опитах НВ-ВМХ, но ужасно ме е страх от огромните количества мазнини. И за 1 мес не мръднах нито грам. Не е моето хранене.
Сега си позволявам на ден по 2 малки филийки пълнозърнест хляб от цели зърна (тип Бонус) или порция кафяв ориз, боб или леща, плюс един плод (без банан и диня). От съвсем скоро съм на това хранене, така че все още нищо не ми липсва много силно, освен динята.

# 589
Сладурчета, а някой случайно да е чувал за чаят на Демир Бозан, който лекувал дори диабет? Цената му е 43 лв. ако е оригинал. Иначе в аптеките го продават на 11,00 лв някъде. Поне така четох. Дали ментето няма да се окаже добро като оригинала и да действа в нашия случай? Пробвали ли сте го? Отзиви за него???

# 590
Присъединявам се към вас, ако ме приемете. Накратко - след дълги години ИР и наднормено тегло, вече съм с диабет. Ще пия Сиофор. По въпроса за храненето съм намерила за сега някакъв вариант на нисковъглехидратна (но с умерено количество мазнини) диета, пък да видим как ще ми се отрази. Миналата година опитах НВ-ВМХ, но ужасно ме е страх от огромните количества мазнини. И за 1 мес не мръднах нито грам. Не е моето хранене.
Сега си позволявам на ден по 2 малки филийки пълнозърнест хляб от цели зърна (тип Бонус) или порция кафяв ориз, боб или леща, плюс един плод (без банан и диня). От съвсем скоро съм на това хранене, така че все още нищо не ми липсва много силно, освен динята.

Здравей! Когато ти откриха ИР, не започна ли веднага лечение с медикаменти и диета? Оставам с впечатлението, че едва сега започваш лекарствата и се замисляш за диета??? Иначе, много съжалявам, че не си успяла да овладееш ИР... Sad Аз съм нова в темата и не знам какво да те посъветвам, но има много други, които са опитни и вече постигат отлични резултати. Следвай техния пример.

# 591
savina_33, не е задължително НВ ВМХ да бъде с огромни количества мазнини. Важното е да са качествени и да не се ограничават, както в Дюкан например, защото като лишиш тялото от въглехидрати, какво му остава за гориво?

i810, не си от вчера в темата, сериозно ли го попита това за някакъв чай, лекуващ диабет? Пишеш в началото "лекувал", един вид някой така казва, не ти. Но след това да попиташ "дали ще се окаже добро като оригинала" - вече си е твърдение, че това нещо е наистина добро. Браво. Радвам се за всеки, който успее да се излекува с чай, рейки, чакри, хомеопатия и каквото там още се сетите. Аз съм от по-простите, та затова се лекувам с промяна на начина на живот - хранене, движение, сън, всичко.

# 592

i810, не си от вчера в темата, сериозно ли го попита това за някакъв чай, лекуващ диабет? Пишеш в началото "лекувал", един вид някой така казва, не ти. Но след това да попиташ "дали ще се окаже добро като оригинала" - вече си е твърдение, че това нещо е наистина добро. Браво. Радвам се за всеки, който успее да се излекува с чай, рейки, чакри, хомеопатия и каквото там още се сетите. Аз съм от по-простите, та затова се лекувам с промяна на начина на живот - хранене, движение, сън, всичко.

Ами, от скоро съм тук, на фона на повечето от вас, които сте месеци, години. За 2-3 седмици съм си новак направо...Simple Smile Не мога смело да раздавам съвети, защото аз се уча от вас. Ако не ви чета, доста неща няма да знам. Simple Smile Що се отнася до този чай, направо съм ококорена от четене по темата за него. Не съм го пробвала, а търся мнение и от вас, ако някой изобщо го е чувал или пробвал. Все пак цената му в оригинал е 43 лв. Поне за мен това са доста пари за един месец лечение. А билките по принцип лекуват с натрупване, та си представи колко пари ще трябва да даде човек, за да го пробва и прецени дали има резултат. И понеже прочетох и това, че го има в аптеките за 11.00 някъде, та се замислих, дали няма да върши същата работа като този от 43 лв....

# 593
И още нещо...Пиенето на каквито и да било чайове са само като помощни средства към лечението, а не ОСНОВНО лечение. Към тях трябва да се прибави естествено диетата, движението, хранителния режим и медикаментите, които има вариант да се спрат с времето и да се остане само на диета, движение и хранителен режим.... Но всичко това, ако има добри резултати в изследванията...Иначе не знам...

# 594
каква е разликата между хранителния режим и диетата  Whistling Whistling Whistling

# 595
каква е разликата между хранителния режим и диетата  Whistling Whistling Whistling

Поне за мен, значението на думата диета е сваляне на излишните килограми. А хранителен режим - да ги поддържаш с него след това. Simple Smile

# 596
Добре дошла!Със съжаление, естествено.Никак не е хубаво темата да се пълни с нови и нови членове.
И пак за съжаление, вече твое, точно ВМ НВХ е най-доброто в случая.Като никак не е задължително да е ВМ, а по-скоро да не бягаш от естествените мазнини в храната.
Това е доста въглехидрат за човек с диабет.Поне в началото е хубаво въглехидратите да са във възможния минимум.Иначе, с хапче или без, нищо не става.
--------------------------------------------
Миналата седмица най-после (след почти половингодишни врънкания) замъкнах моя мъж да си направи изследвания.
Скрит текст:
Той е на ВМ НВХ без да знае, но по-либерално....веднъж седмично яде едно от следните :ориз/картофи/боб.Паста не е ял от миналата година май.....Основно е на зеленчуци, месо рядко (той си мисли, че е вегетарианец   Smiley   ) ама яде всеки ден яйца, 1-2 пъти седмично риба, 1-2 пъти седмично дроб/дреболии, готвя основно с масло/мас.Та, от 180см/100кг, сега е вече 78-80 кг.И:
КЗ-5,27  (2,6-6,0)
инсулин-4,10  (3-24,9)
пикочна киселина-242 (208-428)
холестерол-4,56 (1,0-5,2)
HDL-1,63  (1,04-1,95)
LDL-2,4  (0-3,6)
триглицериди-0,75 (0,3-1,7)
Като за 53 годишен мъж, са повече от перфектни.

И моите:
КЗ-5,05
инсулин-8,36
пикочна киселина-251
холестерол-5,2
HDL-1,53
LDL-3,6
триглицериди-0,74
Като уточнявам, че последните 3-4 дни преди изследването умишлено вдигнах въглехидратите до около 150 гр.Исках да видя как се отразява по-високото количество.Оказва, че веднага вдига леко инсулина, миналата година беше около 6, но и при друга горна граница-17.

Та, който иска да намали/спре лекарствата, това е пътя.
Когато въглехидратите те разболяват, по-далеч от тях.

# 597
И още нещо...Пиенето на каквито и да било чайове са само като помощни средства към лечението, а не ОСНОВНО лечение. Към тях трябва да се прибави естествено диетата, движението, хранителния режим и медикаментите, които има вариант да се спрат с времето и да се остане само на диета, движение и хранителен режим.... Но всичко това, ако има добри резултати в изследванията...Иначе не знам...
Да, с това съм напълно съгласна. Аз бях с нагласата, че ще пия добавки когато почнах режима. Защото до момента пиех доста такива, но за кожата - колаген, хиалуронова киселина, антиоксиданти, витамини и т.н. В крайна сметка спрях всичко, с изключение на витамините и Омега 3. Реших да не му се бъркам на тялото. А тези пари да ги инвестирам в по-качествена храна. И се получават нещата.

# 598
Добре дошла!Със съжаление, естествено.Никак не е хубаво темата да се пълни с нови и нови членове.
И пак за съжаление, вече твое, точно ВМ НВХ е най-доброто в случая.Като никак не е задължително да е ВМ, а по-скоро да не бягаш от естествените мазнини в храната.
Това е доста въглехидрат за човек с диабет.Поне в началото е хубаво въглехидратите да са във възможния минимум.Иначе, с хапче или без, нищо не става.
--------------------------------------------
Миналата седмица най-после (след почти половингодишни врънкания) замъкнах моя мъж да си направи изследвания.
Скрит текст:
Той е на ВМ НВХ без да знае, но по-либерално....веднъж седмично яде едно от следните :ориз/картофи/боб.Паста не е ял от миналата година май.....Основно е на зеленчуци, месо рядко (той си мисли, че е вегетарианец   Smiley   ) ама яде всеки ден яйца, 1-2 пъти седмично риба, 1-2 пъти седмично дроб/дреболии, готвя основно с масло/мас.Та, от 180см/100кг, сега е вече 78-80 кг.И:
КЗ-5,27  (2,6-6,0)
инсулин-4,10  (3-24,9)
пикочна киселина-242 (208-428)
холестерол-4,56 (1,0-5,2)
HDL-1,63  (1,04-1,95)
LDL-2,4  (0-3,6)
триглицериди-0,75 (0,3-1,7)
Като за 53 годишен мъж, са повече от перфектни.

И моите:
КЗ-5,05
инсулин-8,36
пикочна киселина-251
холестерол-5,2
HDL-1,53
LDL-3,6
триглицериди-0,74
Като уточнявам, че последните 3-4 дни преди изследването умишлено вдигнах въглехидратите до около 150 гр.Исках да видя как се отразява по-високото количество.Оказва, че веднага вдига леко инсулина, миналата година беше около 6, но и при друга горна граница-17.

Та, който иска да намали/спре лекарствата, това е пътя.
Когато въглехидратите те разболяват, по-далеч от тях.

След хубавите новини от Елора, ето още една хубава със страхотни резултати! Simple Smile Искрено се радвам на всеки, който успява да се справи със състоянието, в което се намира... БРАВО!!!
Искам само да попитам, как се пускат тези изследвания? Личният лекар ли те изпраща, ендокринолог....или отиваш и заявяваш какво искаш да ти изследват в лабораторията и си плащаш??? Колко струват тези всичките показатели всъщност???

# 599
  • Sofia
Ами, за мой срам не съм се лекувала и не съм спазвала диета. Човек все си мисли, че на него точно ще му се размине, но не става така.  Embarassed
Не знам дали е много ВХ, в четвъртък ще ходя на ендокринолог за по-подробни напътствия. Но за сега тя каза, че пиейки Сиофор задължително трябва да имам някакъв ВХ на всяко хранене, дори съвсем малко.

Общи условия

Активация на акаунт