Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 436
  • 825
  •   1
Отговори
# 615
Не съм толкова извратена  Joy

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
малко непоискана премъдрост Flushed
алергията към леска (не към ядката лешник) е към полените от цвета на леската. рано напролет те правят едни реснички, като на ореха и разпръскват полени.
алергията на малчо към спанак предизвика рев. тогава лекарката му обясни, че пак може да си яде суров спанак, но ще му тече носа и може да му излязат пъпки когато спанакът цъфти. 

и да си кажа болката.
записах си прилежно какво мога и какво не мога да ям, направих купища "примерни менюта" с помощта на сайта, който Сийка пусна и ... не става. Sad Sad Sad

опитах първо по примерното меню. щях да се пръсна от ядене. тежи ми, чак ми е лошо. не мога да закусвам толкова рано, не мога да изям толкова месо...
отказах се от предварително определените порции и храни, и реших да опитам да ям разрешени храни, а вечерта да проверявам как се движат В-М-П в проценти.
пак греда - не мога да докарам %, които Сийка писа 60%М - 25%П-15%В
протеините все в повече излизат Sad Sad Sad
варих яйца, пекох по-мазно месо, обядвах риба и салати... не става и не става Sad

но пък свалих два килограма, та може би не греша съвсем.

# 617
Здравейте, следя темата тъй като имам хора около мен с инсулинова резистентност и в нея има много полезни неща. Самата аз се опитвам да се храня по-нисковъглехидратно от повечето хора, защото така се чувствам по-добре, само преди цикъл налитам на сладки неща, през другото време не ми липсват изобщо, а се оказа че и без често ядене на хляб, ориз и картофи също никак не ми е зле, от което се опасявах Grinning

Относно хлебарките и алергията към тях, оказва се че в шоколада и разни други храни често се срещат части от тях, за съжаление. Напоследък мярках статии за това, на прима виста тази изрових в момента: http://www.preventa.bg/колко-хлебарки-изяждаме-в-българия-за/. Знам че повечето изброени храни отсъстват от менюто ви при такъв режим на хранене, но все пак внася някаква светлина и реших да я споделя.

# 618
Савина е здравен работник, така че нито е наивност нейното, нито безхаберие. Чиста лакомия. И оправдания как не можело без нещо си. Те и пушачите/алкохолиците така се оправдават.
Моята майка е същата. Пие Глюкофаж и яде хляб, защото тя без хляб не можела да се нахрани. Crazy
Няма оправия с такива хора.
Имам колега с диабет, закусва с банички с боза или с пържени филии. Ама пиел хапче?! И е с корем на бременна с тризнаци. ooooh! Като забравел хапчето имал КЗ 14?! Shocked Иначе била 5 и нещо.
Така си знаят хората, яж на корем, хапчето нали е затова?! Rolling Eyes

# 619
малко непоискана премъдрост Flushed
алергията към леска (не към ядката лешник) е към полените от цвета на леската. рано напролет те правят едни реснички, като на ореха и разпръскват полени.
алергията на малчо към спанак предизвика рев. тогава лекарката му обясни, че пак може да си яде суров спанак, но ще му тече носа и може да му излязат пъпки когато спанакът цъфти. 

и да си кажа болката.
записах си прилежно какво мога и какво не мога да ям, направих купища "примерни менюта" с помощта на сайта, който Сийка пусна и ... не става. Sad Sad Sad

опитах първо по примерното меню. щях да се пръсна от ядене. тежи ми, чак ми е лошо. не мога да закусвам толкова рано, не мога да изям толкова месо...
отказах се от предварително определените порции и храни, и реших да опитам да ям разрешени храни, а вечерта да проверявам как се движат В-М-П в проценти.
пак греда - не мога да докарам %, които Сийка писа 60%М - 25%П-15%В
протеините все в повече излизат Sad Sad Sad
варих яйца, пекох по-мазно месо, обядвах риба и салати... не става и не става Sad

но пък свалих два килограма, та може би не греша съвсем.

Значи с теб сме на един хал... Аз изобщо не си правя труда да смятам съотношението на въглехидрати, мазнини и протеини. При мен също преобладават сякаш протеините. И месо ям, но не в количествата, които трябва. Салатата ми е в основата на всяко ядене почти с малко мръвка.... Ям колкото мога просто. Обичам сирене, кашкавал, масло и мляко, какво да направя сега.... И яйца варени също....

# 620
не, не сме еднакви.
Скрит текст:
аз се опитвам (може би не съвсем успешно) да се нагодя към режим, а ти пишеш, че "си угаждаш на душицата".
аз искам да контролирам нещата с доживотен режим и да избегна хапчетата - ти хапваш плодове, смучеш бонбонки и се оплакваш, че салатата не е вкусна без моркови.
Simple Smile нищо лично, всеки решава за себе си.
в темата пиша, защото има момичета, които са овладели ситуацията с ИР и могат (ако искат) да ми дадат съвет.
а аз ще го следвам - без оплакване, че нещо много ми е яде или пък не ми е вкусно.

# 621
не, не сме еднакви.
аз се опитвам (може би не съвсем успешно) да се нагодя към режим, а ти пишеш, че "си угаждаш на душицата".
аз искам да контролирам нещата с доживотен режим и да избегна хапчетата - ти хапваш плодове, смучеш бонбонки и се оплакваш, че слатата не е вкусна без моркови.
Simple Smile нищо лично, всеки решава за себе си.
в темта пиша, защото има момичета, които са овладели ситуацията с ИР и могат (ако искат) да ми дадат съвет. а аз ще го следвам - без оплакване, че нещо много ми е яде или пък не ми е вкусно.
Имам предвид, че ям повече салата, отколкото да наблягам на месото. Че не мога нон-стоп да съм на мръвка. Салатата ми е по-голяма, а месото малко. А сигурно трябва да е обратното. Не смуча никакви бонбони. Просто питах какво мога да приемам, когато ми е лошо, а не по принцип. Стои ми пакетче Голиа, което не съм докоснала. Плодовете ги ям, но не всеки ден и по-малко. Като теб предпочитам храната, в която има повече протеини, а не мазнини. Това имах предвид, но както и да е.

# 622
Ето, точно за угаждането на душицата става дума.
Няма значение за какво става дума. Дали за хляб, или за цигари.

Диетата е за някакъв срок. Режимът е за цял живот.
Ако нещо уврежда здравето ти, просто изчезва от менюто. Така правят разумните хора.

Краси, поздравления за теб и мъжът ти! bouquet
Ти и Елора сте най-нагледния пример как човек може сам да подобри здравето и външния си вид, с воля и желание. Даже без лекарства. Peace

# 623
Simple Smile разбирам Simple Smile
успех Simple Smile

# 624
Общо 25 дни са минали откакто съм с преддиабет. Няма как да съм стриктна от-до с всичко. Трябва ми време. Пък и пия хапчета, макар и не в голяма доза. 2*500 метфогамма е малка дозировка....

# 625
st. Dobri, може би това обяснява защо понякога носа ми хем е запушен, хем протича пролетта. Явно някъде нещо ме дразни.
Но е слаба работа. То и резултата е 0,54, тоест се води слаба алергия.
Виж към хлебарките и сусама е доста голяма. Сусама направо минава границата  Laughing

natka, и аз това четох. Имало и уж в сиренето, в плодовете. Е как в плодовете бре  Sad
Пуканки ям на 3 години веднъж. А макарони или спагети 5 пъти в годината сигурно, че и по-малко.
Шоколада вече го ям рядко. Натурален 80 % HEIDI. Дано да е качествен. Ама аз ям и по едно блокче. Два месеца лигавя цял шоколад.
Дева, ей това ми е смешно. Че аз най-накрая като махнах хляба разбрах какво е това ситост.
Майка ми е същата.
Вчера сготвих прекрасен зелен фасул с масло. Ядох го естествено без хляб. С малко кисело мляко, домати и краставици. И се наядох. А тя се набумка с хляб и после вика била гладна, ама не можела без хляб, щото не се наяждала. Егати и логиката  Joy А странното е, че откакто имам ИР и чета и обяснявам. Уж разбирам, ама си продължава. Доживях аз да съм по-слабата от нея. Вчера една позната ни беше на гости и каза, че аз съм по-слаба  Laughing
Колкото до съотношението на мазнини и протеини - нямам време и нерви да изчислявам. Всичко на око. Колкото има, все ще стигне. На тоз принцип съм. Важното е да съм сита. Ако не съм сита, някъде съм оплескала нещата.

Колкото до салата със сурови моркови. Ако не ядете и хляб с нея, а си хапнете протеина и има мазнина, не виждам никаква драма.

# 626
Общо 25 дни са минали откакто съм с преддиабет. Няма как да съм стриктна от-до с всичко. Трябва ми време. Пък и пия хапчета, макар и не в голяма доза. 2*500 метфогамма е малка дозировка....
Интересно как различно реагират хората. Аз още същия ден, след като си видях резултатите, спрях от раз всичко. Ужасна беше мисълта, че ще трябва да ям доста месо, защото никога не съм го обичала особено. Но още по-ужасна беше мисълта, че ако не го направя ще се разболея. От сладкото най-добре да се отвикне от раз, като с цигарите е. И тях съм отказвала няколко пъти, та знам. Захарта е малко като наркотик, но като мине известен период, изобщо не ти липсва. Да я отказваш постепенно на мен ми се вижда по-лошия избор. Както съм се връщала към пушенето с "само една ще запаля". И се почва.

# 627
Савина, добре дошла!
Доколкото помня ти беше и лекар, нали? Съжалявам, че се е стигнало до диабет. Тип 1 или 2?

Амур, страхотни резултати.
Имаш ли мотивиращи снимки на отслабването?

Аз прегрешавам само с череши и диня и веднъж месечно и с картоф, но дотам.

Иначе съм висока и ми личи по-малко отколкото на по-ниските жени.
 Търся си някакъв монитор за изследване на кръвната захар, с който се боцкаш в къщи и излиза ниво, из Амазон, но нищо не намирам. Следващият ми преглед е чак в края на Август и искам да видя дали като вечерям с диня/череши нещата са променят към по-зле или е неутрално за мен.

Изчетох света и изгледах сума ти видеа на Томас Л. и кето режимите, но някои хора са много стриктни и почти не хапват нищо зеленчуково или плод и ми идват много трудни за спазване чак толкова стриктно, защото обожавам зеленчуците.

За млечните още го мисля и си взех бадемово мляко вместо прясно краве и ще видя дали има някакъв ефект за мен.

Поръчах си кокосово брашно, чия, а имам бадемово брашно и смятам да пробвам пак да си направя палачинки, защото първите само с бадемово брашно не станаха на нищо, но стана много вкусно режимно десертче с кокосово масло. Само едно такова съм правила досега, но гледам, че много хора си правят почти през ден кето хляб/палчинки/кексове и прочие.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 07:27 от Анонимен

# 628
Естествено, че зелевата салата с моркови я ядох с печена пържола - свински врат и без хляб. Елора много ме радва, че не смята по цял ден калории, а постига резултати. Сякаш нейният режим е по-приемлив и за мен. Харесва ми какво си хапва, като я чета... Simple Smile

# 629
Интересно как различно реагират хората. Аз още същия ден, след като си видях резултатите, спрях от раз всичко. Ужасна беше мисълта, че ще трябва да ям доста месо, защото никога не съм го обичала особено. Но още по-ужасна беше мисълта, че ако не го направя ще се разболея. От сладкото най-добре да се отвикне от раз, като с цигарите е. И тях съм отказвала няколко пъти, та знам. Захарта е малко като наркотик, но като мине известен период, изобщо не ти липсва. Да я отказваш постепенно на мен ми се вижда по-лошия избор. Както съм се връщала към пушенето с "само една ще запаля". И се почва.
Единственото нещо, което съдържа плодова захар и го ям са плодовете и то в ограничено количество. Нищо друго сладко не ям.

Общи условия

Активация на акаунт