Юлски мами 2018г.- тема 6

• 42 200
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Комплектите за изписване, които сте взели с къс или с дълъг ръкав са ? И ще взимате ли някакви допълнителни пелени или одеало за завиване на бебето?
Питам защото аз съм приготвила две неща - едното с къс , другото с дълъг ръкав(още не знам кое ще се облича) , плюс една бархетна пеленка .Чудя се дали да приготвя и една ризка с къс ръкав за под дрешките да се сложи. Наистина са летни бебета, но са току що излезнали на бял свят та..да не им е студено.

Не съм стигнала до първия официален аутфит на госпожицата, но и аз си го представям с дълъг ръкав + бархетна или тензухена пелена Simple Smile Между другото и в болницата е хубаво да си нося такава пелена като се замисля, май две ще ми трябват поне.

# 91
Комплектите за изписване, които сте взели с къс или с дълъг ръкав са ? И ще взимате ли някакви допълнителни пелени или одеало за завиване на бебето?
Питам защото аз съм приготвила две неща - едното с къс , другото с дълъг ръкав(още не знам кое ще се облича) , плюс една бархетна пеленка .Чудя се дали да приготвя и една ризка с къс ръкав за под дрешките да се сложи. Наистина са летни бебета, но са току що излезнали на бял свят та..да не им е студено.

Нашият комплект за изписване е - боди потник , тънка блузка с дълъг ръкав и ританки . Отделно съм взела тънка памучна пелена ( не знам дали ще е нужна , но ме посъветваха да има ).

# 92

Нашият комплект включва боди с къс ръкав и жилетчица с дълъг. За одеяло ми се струва жега, дори и най-тънкото да е, затова мисля една бархетна пеленка да използвам за увиване.

# 93
Здравейте, моят младеж в 33+5 г.с. е 2300 грама. Добре върви според лекарката. Ако на някоя мама й представлява интерес, намерих книгата на Доктор Спок в онлайн вариант - https://chitanka.info/text/2377/2. Има интересни неща и става за запълване на времето до термина Simple Smile

# 94
Връщам се от док,  тонове добри, шаваше през цялото време. Малко сме малки, но в норма, 35 гс+3 - 2300 гр. Док каза че имам месец до раждането и ще качим още кило... Дано... Имам някакви гъбички от МБ, даде ми Гиназол 2 флакона през 5 дни и на 29.06 пак микробиология...

Вие пиете ли все още витамини?  Чудя се дали защото ги спрях сме малко малки в момента.?
не е от витамините.Аз не съм ги спирала и сме си малки 2,200 в 36г.с.

# 95
Вчера присъствах неволно на изписване на бебе, беше повито с одеало, според мен е твърде горещо, но май от болницата каквото кажат това им слагаш, естествено не е зимно одеало нито поларено ама все пак не беше и пелена, а от долу не видях с какво е облечена девойката но имаше лента на главата вместо шапка... На мен лично тези ленти ми идват в повече.

# 96
Аз ще ползвам един комплект от свеки - боди с дълъг ръкав, ританки, шапка, ръкавички и една тънка пелена. Няма си горнище, ама и без него ще мина. Толкова го мислих, че вече ми е все тая. В къщи ще го размотая.

Аз мисля да го къпя всеки ден с или без шампоан. Лято е и се надявам да му хареса. Много ми е странно, че при нас каъо цяло старата школа казва да се къпе бебето всеки ден, после да се разрежда, докато стигнем 1 път седмично при по-големи деца....и после защо така някои понамирисват като възрастни.

# 97
  • Варна
Момичета днес в аг видях изписването на няколко бебета. Всички бяха в пеленки завити и с шапчици. И то 13 на обяд в наййй- голямата жега Sad мисля, че е от болницата нещо като правило

# 98
  • Варна
Абе на 30 градуса ние ще пукнем ами това детенце???? Тия хора луди ли са?!?!? Пелени,бодита,дрехи,ръкавици,шапки..... А зимата как ли ще ги изписват?

# 99
  • Варна
Момичета днес в аг видях изписването на няколко бебета. Всички бяха в пеленки завити и с шапчици. И то 13 на обяд в наййй- голямата жега Sad мисля, че е от болницата нещо като правило

Аз вчера питах старшата сестра в АГ какви дрехи да взимам и тя ми каза с къс ръкав, с дълъг ръкав, ританки, камизолки ( това го нямам, но няма и да взема).
Аз ще взема наистина бодита с къс , дълъг ръкав , ританки, шапка , ръкавички .
Изписването ще е с боди , ританки и тънка пелена.
Нямам намерение да се обличаме като принцеси с някви ту ту поли или тн щото ми е супер смешно Grinning

# 100
Абе на 30 градуса ние ще пукнем ами това детенце???? Тия хора луди ли са?!?!? Пелени,бодита,дрехи,ръкавици,шапки..... А зимата как ли ще ги изписват?
Температурата на бебето не е регулирана, за да го пуснем по потник. И не само, че няма да се регулира за 3-4 дни, ами ще отнеме седмици докато се приспособи. Неслучайно първо седи в една стая, после започва малко по малко да се изнася в други стаи, до прозореца, на терасата и чак тогава навън, за да е плавно преминаването.

# 101
Абсолютно, за мен е безмислено да се дават 100лв за тези готови компшекти за изчисване, които половината неща не ти трябват, мисля дори че ръкавички не е препоръчително защото може да се задави, бодита с дълъг ракав, които съм купила им се обръща ръкавчето за да не се драска, шапка ако е зима може би или е по-хладен летен ден, но да го навшечеш детето, ясно е че няма още терморегулация ама все пак не излиза от 50° а от 37 така че за мен е по-опасно да го навлечеш отколкото да е тънко облечено, пък и от родилния дом до колата и после до вкъщи..колко ще измине ..

# 102
  • Варна
Аз взимам ръкавичките и шапката, ако вземат да ми искат в болницата. Знам ли го кво ще заискат акушерките там Grinning

# 103
Miss_V: До колкото Георгиев обясни и събота и неделя си има дежурни в болницата.Той обаче работи в екип със съпругата си,определен анестезиолог,акушерка,педиатър и т.н.Всички тези хора ще бъдат извикани допълнително,защото ако някоя друга мама "реши" да ражда естествено по същото време с мен трябва да се реагира и на двата "фронта" ...поне това бяха неговите доводи.Не го оспорих и не зададох повече въпроси,все пак избора да раждам в неделя си е лично мой. Иначе работи по метода Щарк и използва саморазграждащи се конци.При този метод разреза е около 2 пръста по-нагоре от обикновеното секцио,но точното място се определя в момента на операцията. Възстановяването било по-бързо,а болката по-малко.3 дни преди датата ме викат за да занеса всички документи и да ми направят изследвания.

Ако някоя мама се интересува,намерих български мокри кърпички с 99% вода.По евтиния заместител според мен на Water Wipes..Вчера си ги купих от аптека ,но разбрах че ги има и в Кауфланд. Отделно могат да се поръчат от сайта,като доставката над 15лв. е безплатна https://bebo-bg.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/% … 0%B2%D0%B0%D1%82/

И последно-може ли да ме добавите във фейсбоок групата  ни  Simple Smile

# 104
Здравейте мами, днес говорих с приятелка, лекар, която наскоро стана баба, дъщеря й роди в Швейцария и ми разказа много любопитни неща за раждането и гледането на бебета там. Оказа се, че в болниците там се държи на природосъобразното гледане на бебето,  къпе се само 2 пъти в седмицата, не се ползват шампоани като тук, а топла вода със сметана!? за да е леко мазна водата...дори след самото раждане, което в 80% е естествено, бебето не се мие, а се оставя със секретите от майката, което много  ме озадачи. Това се случва в болница в Цюрих, отделно ги държат само 2 дни, позволяват на близките да влизат при бебето без някакви предпазни дрехи, а храненето е само на кърма...
Бебето се извежда от първия ден след изписването, за да свикне с околната среда, дават се капки Биогая, които съдържат бактерии, помагащи при преработката на лактозата. Аз  също съм за къпането на беба 2-3 пъти в седмицата, но не знам  как ще се преборя с майка ми, която като човек от предното поколение следва отколешните практики. Леко избутване на бременността на всички:)
Като изключим сметаната във водата и Биогаята и двете ми деца са гледани като швейцарски, макар и в България Simple Smile За нас тези методи си работиха чудесно. Но да, всеки си подбира според собствените усещания.

За терморегулацията - да, бебетата нямат добре развита терморегулация, както нямат и добре развити потни жлези. Поради това претоплянето може да е доста опасно за тях, не по-безобидно от прекаленото изстудяване.

Общи условия

Активация на акаунт