Частна клиника на д-р. Мазнейкова.

• 261 206
  • 998
  •   1
Отговори
# 210
Kato 4eta vashite komentari razbiram 4e vsi4ki ste ot Sofiq.Zavijdam vi,za tova 4e vsi4ki spetsialisti sa sabrani vav Sofiq i imate golqm izbor na takiva/na 4elo sas dr.MAZNEIKOVA/.Az sam ot malak grad vav koito edno rajdane ti izliza mnogo po skapo ot tova da rodish vav nqkoiq 4astna klinika.Tuk vav moiq grad kato tragnesh da rajdash trqbva da si nosish absolutno vsi4ko.Kato se zapo4ne ot pamu4eto i stignesh do kontsite.Zadaljitelno se rajda sas sistemi.Otnoshenieto na doktorite e pot vsqkakva kritika/mnogo 4esto doktor lipsva za rajdaneto,no pak ima kadarni sestri koito dobre sa se obu4ili kakvo da pravqt vav takiva situatsii/.Az predpo4etoh rajdaneto pri doktor MAZNEIKOVA i ne sajalqvam.Daje moga da vi kaja 4e mi izleze mnogo po -evtino ot tova ako bqh ostanala vav moiq grad. BLAGODARQ VI dr.MAZNEIKOVA  bouquet

hristy, а би ли споделила кой е твоят град?

# 211
# 212
  • Luxemburg
Здравейте мамчета. Искам да споделя и моето мнение. Предварително искам да кажа че с моето мнение не искам да влияя на никого. Ако сте решили да ползвате услугите на тази болница - чудесно.
Аз проследих цялата си бременност и родих в тази болница. Преди да отида за първи път разпитах познати дали знаят нещо повече за д-р Мазнейкова и нейната болница и разтърсих из нета. На повечето места бяха изписани все хубави неща, а на тези които пишеха отрицателни мнения си помислих че са някакви глезли. Е, оказа се че последните са били просто реалисти. Пътувах до София само за да бъда в тази клиника, а отношение - никакво. Не знам колко добър специалист е д-р Мазнейкова във феталната морфология, защото макар тя да ми следеше бременността, тя не му направи такава. От 16г.с. ми насрочи направо на 24г.с. преглед. Понеже бях изчела че се прави такава между 18-21 отидох при друг специалист в друга болница. Всеки път като отивах на преглед чаках (а имаше мамчета които чакаха по 3 часа) а като се има в предвид състоянието на жените пред кабинета. Още на второто посещение и поисках мобилния телефон в случай че не дай боже се случи нещо за да и се обадя, но лекарката ми заяви че не си го давала защото ако имало проблем да съм се обадела в родилното, защото тя имала 500 пациенти и ако съм и се обадила тя намало да се сети коя съм (едва ли са много пациентките и които специално пътуват всеки месец за прегледа при нея). Както и да е. Дойде ред на раждането. Тъй като въпросната докторка ми беше проследила цялата бременност исках тя да ме изражда. Платих си за екип а въпросната лекарка не се появи нито на раждането, нито на следващия и последващият ден. Анестезиолога дойде след 1,5 часа и може до раждането дори да не те хване упойката. Както всички са писали храната просто липсва и се налагаше таткото да ми носи сутрин, обед и вечер. Леглата са мн.високи и за родилките е просто кошмар. Хигиената беше под всякаква критика-3 дни не мина санитар да почисти и измие, свършиха тоалетната хартия, памперсите за майките и бебетата (а ми бяха казали да си нося само тоалетни принадлежности, добре че си взех всичко) Shocked. Майки родили в държавни клиники се оплакват че си носят всичко, е тук не е по-различно. Слава богу климатика работеше. Визитацията беше устна-питат те дали си добре без да те преглеждат, независимо дали си с епизиотомия или не. Акушерка има само една на смяна която обслужва и бебетата и майката. Кошмар. Когато бебетата са при майките и са се наакали може да си седят с часове така. Имаше толкова много раждания тогава че някои майки бяха настанени в други отделения. Вместо по 2 легла както ми бе обяснено, във всички стаи бяха по 3. С нетърпение чаках да си тръгна. Утеших се с това че с бебето сме добре-живи и здрави. Но след седмица се оказа че бебето е със стафилококи (и още няколко бебета които се родиха по това време), а по-късно като си пуснах и аз изследване се оказа че и аз съм с тази бактерия. Ако някой не знае лекува се с антибиотик. Представете си за толкова малко бебе какво е. Все още се лекуваме и се моля бързо да се излекуваме.
На всички които са прочели това мое словоизлияние ще кажа само че ако имат и най-малко съмнение, да не продължават напред. Аз не го направих и ето че сега сурово съжалявам. За тях бях поредната на опашката пред кабинета която иска да си остави 80-те лева.  Cry

# 213
ronicat, всичко, което си описала си е 100% истина  Peace
Само искам да подчертая, че стафилококи имат много бебета, родени и в държавни клиники, така че изобщо не се притеснявай. Лекува се с крем за нос и не е опасно  Peace
Но в тази клиника...дано повече хора четат тук, за да им е ясна картинката в така прехвалената клиника  #2gunfire

# 214
  • Luxemburg
Не знам как е било във въпросната клиника преди година, но аз я посещавах от началото на тази година и всичко което съм описала а също Pea®ly  и Kalli e вярно. Мога да кажа още много неща (като това че постъпих с изтекли води и че 6 часа не ми обърнаха внимание), но ще оставя и другите да изкажат мнението си, за да може повече майки да разберат че доволните са колкото пръстите на Мазнейкова. Относно стафилококите, да има ги и в други болници,но в частна не би следвало. Не и срещу 1600лв. Забравих да напиша че детето ми има и клебсиела, което е по-сериозното от двете. Радвам се когато прочета, че благодарение на написаното в тази тема, мамите се отправят към друга болница. Съветът ми е да посетите болницата в която искате да раждате или да ви следят бременността. Много болници предлагат "Дни на отворените врати". Там можете да видите условията и да ви отговорят на всичките ви въпроси. Във въпросната болница на мен ми беше отказано това-казаха ми че било като хотел. Е, явно д-р Мазнейкова е посещавала само долнопробни 0 звездни хотели, защото дори и в хостелите които съм посещавала е било по-добре. Добре помислете мами преди окончателното решение.  Peace

# 215
Изцяло подкрепям негативните становища за клиниката на Мазнейкова. Това, че стаите са с две или три легла и че хранат е лоша не е най-страшното.
1. Педиатър и детска сестра има САМО през деня. През нощта бебетата се гледат от дежурната в отделението акушерка
2. НЯМА санитари. Една санитарка чисти отделението, операционната и след това раздава храната.
3. През почивните дни НЯМА дежурен лекар. Той идва само на повикване. На повикване са и педиатрите и анестезиолозите.
4. В клиниката дежурят предимно специализиращи лекари, които обикновено нищо не знаят и ако ги питаш нещо, те препращат към Мазнейкова
5. В операционната, в която ме оперираха, малко след това оперираха дядо с хемороиди
Мога да добавя още доста неща, но това мисля че е достатъчно за да не стъпи човек там. По-добре в мръсна държавна болница, където денонощно има и акушер-гинеколози и педиатри, които следят бебетата денонощно.

# 216
  • Luxemburg
Напълно съм съгласна с написаното. Аз си платих за екип, който изобщо не писъстваше, но по едно време (след 10 часа) на раждането докторът ме попита дали нямам някакви документи в мен от консултацията. Добре че си бях събирала и ксерокопирала всички изследвания и ехографски снимки. Поискаха ми го преди анесезиолога да дойде, но не ми казаха за какво им е. Нали ето за това трябваше там да е лекуващият лекар - за да знае състоянието на пациента и да предприеме адекватно решение своевременно.

# 217
  • София
Всичко описано е доста потресаващо. Аз раждах през 2007 и нямаше такива неща, беше перфектно всичко, от хигиена, до наличие на доктори по всяко време.
Тогава нямаше плащане за екип, сега при разговор с лекаря ми го попитах за тази услуга - еми никога не е имало избор на екип в тази болница.  newsm78
Не желая да споря, но ВИНАГИ ИМА дежурен лекар, не падаме от Марс, това е напълно невъзможно, подсъдно, и според мен  немислимо.

# 218
Не желая да споря, но ВИНАГИ ИМА дежурен лекар, не падаме от Марс, това е напълно невъзможно, подсъдно, и според мен  немислимо.
Дежурен лекар в болницата(която е на 3 етажа)-да, но не и педиатър, нито гинеколог. Нощем в родилното има само една акушерка!!!! Peace

# 219
Истина е, че детска сестра и педиатър има само през деня. Когато лежах в Св. София, една нощ нямаше кой да нахрани бебетата - имало раждане и дежурната акушерка била заета. На жената до мен пропуснаха да и направят антибиотика рано сутринта. Дежурен акушер-гинеколог през почивните дни има само през нощта. Честно казано съжалявам, че раждах там.

# 220
  • Luxemburg
Родих преди 2 месеца и лежах 4 дни. Нощем има 1 акушер-гинеколог и 1 акушерка, а през почивните дни има и санитарка през деня. Ако има раждане викат неонатолога 30мин. преди раждането да започне, а ако има нужда от анестезиолог също го викат заедно с неговата мед.сестра (която между другото нищо не разбира) и когато дойдат (при мен дойде след 1,5 часа). Аз раждах през нощта и акушерката беше на раждането и бебетата ги нахрани след като аз родих, а беше минало отдавна времето за хранене .
Цената за екип е +200лв. Когато говорих с Мазнейкова че желая тя да ме изражда, каза че нямало различна цена, но след като родих, нейната сестра (Соня) ми поиска с 200лв. повече защото съм пожелала д-р. Мазнейкова (която изобщо не дойде). Момичето в стаята ми беше пожелало д-р.Велев да ръководи раждането и и тя плати с 200лв. повече (той дойде специално на работа заради нейното раждане).
Не виня персонала, а собствениците на клиниката. Ако има повече персонал на смяна ще отиват повече пари за заплати, а защо като и така може. да не говорим че персонала работи по мин.12 часа (от 8 до 20ч. и нощна от 20 до 8ч.) В деня на изписването ми дойде ХЕИ на проверка и изведнъж се появиха повече лекари и акушерки, санитарката мина да измие и храната я бяха стоплили и беше вкусна този ден (през другите дни не ставаше за ядене). Значи може да бъде и добре, но само за пред проверки и комисии ли?

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 17:05 от ronicat

# 221
Родих преди 2 месеца и лежах 4 дни. Нощем има 1 акушер-гинеколог и 1 акушерка, а през почивните дни има и санитарка през деня. Ако има раждане викат неонатолога 30мин. преди раждането да започне, а ако има нужда от анестезиолог също го викат заедно с неговата мед.сестра (която между другото нищо не разбира) и когато дойдат (при мен дойде след 1,5 часа). Аз раждах през нощта и акушерката беше на раждането и бебетата ги нахрани след като аз родих, а беше минало отдавна времето за хранене .
Цената за екип е +200лв. Когато говорих с Мазнейкова че желая тя да ме изражда, каза че нямало различна цена, но след като родих, нейната сестра (Соня) ми поиска с 200лв. повече защото съм пожелала д-р. Мазнейкова (която изобщо не дойде). Момичето в стаята ми беше пожелало д-р.Велев да ръководи раждането и и тя плати с 200лв. повече (той дойде специално на работа заради нейното раждане).
Не виня персонала, а собствениците на клиниката. Ако има повече персонал на смяна ще отиват повече пари за заплати, а защо като и така може. да не говорим че персонала работи по мин.12 часа (от 8 до 20ч. и нощна от 20 до 8ч.) В деня на изписването ми дойде ХЕИ на проверка и изведнъж се появиха повече лекари и акушерки, санитарката мина да измие и храната я бяха стоплили и беше вкусна този ден (през другите дни не ставаше за ядене). Значи може да бъде и добре, но само за пред проверки и комисии ли?

А ако раждането започне преди да са дошли педиатъра и анестезиолога?

# 222
  • Luxemburg
ами нямам си на идея, добре че няма да съм там да го изпитам  Shocked.

# 223

А ако раждането започне преди да са дошли педиатъра и анестезиолога?
Ами ако има усложнения по време на операцията и в операционната няма анестезиолог? Ако упойката започне да те пуска поради 2 часа и половина секцио и в операционната освен анестезиолог, няма и операционна сестра? Ако в операционната са само опериращия и асистентката и няма кой да повдигне масата на лекаря, да провери системата на родилката и прочее?

Ето тези мънички подробности ми се случиха на мен!

Когато упойката почна да ме пуска, аз стисках зъби, а лекаря видя, че вече ми става зле, каза: "Някой да й постави нещо за болката", след 1 минута пак: "Някой да й постави нещо за болката"...ама в операционната нямаше жив човек.
След като накрая дойде сестрата, заяви: "няма нищо да й сложа, след малко приключваме". И така 30 минути, през които вече не знаех къде се намирам при все че съм издръжлива доста. Д-рът 30 пъти каза да ми сложат упойка, сестрата само казваше "добре" и изчезваше от операционната  #Crazy

Мога и още да разкавам, макар че вече разказвах  няколко пъти в другата тема, която пуснах аз, но поради множеството дебати и препирни я закллючиха. Все пак ето за любопитните. Не искам този случай да бъде забравен  Rolling Eyes
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285427

# 224
Теzи са zа съд.
Това е напарво тежка телесна повреда и откаz zа помоЩ.
На zапад zа такива се слу4аи се отива на съд и клиниките понасят големи материялни Щети да не говорим zа лоШия имидж.  Sick

В Бг не съм 4ула zа осъден доктор.

Общи условия

Активация на акаунт