Частна клиника на д-р. Мазнейкова.

• 261 282
  • 998
  •   1
Отговори
# 780
Това е най-стрхотната идея, която съм чувала от много време насам!
Браво на Вас!
Точно така трябва да се действа!
Едно мое притеснение - тъй като в другата тема пишете, че ще каните лично в групата, как ще разграничите "добрите" от "лошите"?
Ето, например, аз съм от скоро във форума, но искам да Ви подкрепя. Как бихте ми имали доверие, че не съм една от "лошите"?
Питането ми е сериозно, защото това е прекалено хубава идея, за да бъде развалена по един такъв елементарен начин, но пък, от друга страна - "лошите" са доста изобретателни...
Не искам подробен отговор - надявам се и само на едно "имаме сигурни начини, че това няма да се случи..." или подобно...

# 781
моля, всеки който смята че това видео потъпква всякаква етика и нарушава собствените му права да изпрати писмо до БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ от тук - http://www.blsbg.com/index.php?option=com_contact&view=conta … d=122&lang=bg

със следното съдържание
http://www.mbal-sofia.com/video.php?video_id=2
http://vbox7.com/play:39c1ff61
Кодекс на професионалната етика Издаден от министъра на здравеопазването обн., ДВ, бр. 79 от 29.09.2000 г. кн. 10/2000 г., стр. 7, т. 5, р. 1, № 156
Чл. 52. Лекарската тайна се простира и върху цялата медицинска документация и илюстрационен материал, а така също и върху данните и заключенията на извършени консултации.
Чл. 63. Изпълнението на нормите на лекарската етика се контролира от БЛС, като нарушенията се санкционират съгласно Закона за съсловните организации на лекарите и стоматолозите, устава на БЛС и правилника за дейността на комисиите за професионална етика.

# 782
моля, всеки който смята че това видео потъпква всякаква етика и нарушава собствените му права да изпрати писмо до БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ от тук - http://www.blsbg.com/index.php?option=com_contact&view=conta … d=122&lang=bg

със следното съдържание
http://www.mbal-sofia.com/video.php?video_id=2
http://vbox7.com/play:39c1ff61
Кодекс на професионалната етика Издаден от министъра на здравеопазването обн., ДВ, бр. 79 от 29.09.2000 г. кн. 10/2000 г., стр. 7, т. 5, р. 1, № 156
Чл. 52. Лекарската тайна се простира и върху цялата медицинска документация и илюстрационен материал, а така също и върху данните и заключенията на извършени консултации.
Чл. 63. Изпълнението на нормите на лекарската етика се контролира от БЛС, като нарушенията се санкционират съгласно Закона за съсловните организации на лекарите и стоматолозите, устава на БЛС и правилника за дейността на комисиите за професионална етика.

имаме си методи да решим кой е ок и кой не, в момента Вие сте на линия, в събота, а хората на М. нормално (ако няма акция или предаване) не работят събота и неделя, имат си обедна почивка и т.н., разбира се кой е качествен имаме и други методи. споко

# 783
Извинете ме за спама (ако кажете, после ще изтрия това мнение), но, поне при мен, този линк дава грешка и не мога да заредя видеото...

# 784
точно този линк не е видео - това е сайтът на българския лекарски съюз, откъдето им се изпращат писмата.

# 785
  • Burgas, Bulgaria
 ooooh!

# 786
  • София
Болницата е перфектна, А Мазнейкова - доказан в годините специалист. Не раждаш като куче по коридорите, а за дадените пари се издава документ, върху който се плащат данъци!

Раждах там и говоря от собствен опит! Нека майките, на които им предстои да вземат решение, не се поддават на стадни манипулации.

# 787
Не раждаш като куче по коридорите,

Да,разбира се,всички други,дето не сме раждали в ,,перфектната'' болница(май и болница трябва да е в кавички) сме раждали по коридирите.

# 788
Болницата е перфектна, А Мазнейкова - доказан в годините специалист. Не раждаш като куче по коридорите, а за дадените пари се издава документ, върху който се плащат данъци!

Раждах там и говоря от собствен опит! Нека майките, на които им предстои да вземат решение, не се поддават на стадни манипулации.

Хм, може и да са стадни манипулациите, обаче дори след единствен такъв случай - не бих отишла точно там да родя.
Не е единственото платено и добро място, нали така?
Всеки има право да избира и не мисля, че и прекалено хвалебствените мнения (и маниакалното превъзнасяне на нещо), са по-хубаво нещо от "стадните манипулации". Т.е. те са просто другата крайност, на която също не бих се доверила Simple Smile
(мнението ми в случая не е с цел заяждане, а показване на друга гледна точка)

# 789
Това е недопустимо Cry. Все трагедии се случват при голямата специалистка "Мазнейкова". Да ви кажа честно даже не си заслужава да си пишем за нея #2gunfire

# 790

Тромбофлебитът е много често усложнение след секцио (не че и след нормално раждане не е възможно, но е по-често след секцио!!!). Това един уважаващ себе си гинеколог не може да не го знае!!!
И ако пациент, на който му е правено секцио, дойде с такива оплаквания, какво се прави? Праща се вкъщи да си почива ли? smile3527
Тромбофлебитът е често усложнение на една бременност бих казала.При секцио се среща по-често ,от колкото след нормално раждане ,с оглед на това,че тези пациентки се раздвижват по-късно,че е работено в малкия таз.Не след всяка хирургична интервенция е необходима антитромбозна профилактика,niko-leta./отново разбирачите по медицина се изказват.../.Пациентите се разделят в рискови групи-нисък,умерен и висок риск от възможност  за венозна тромбоза.Пациент под 40 -годишна възраст,претърпял неусложнена оперативна интервенция,без допълнителни фактори,като предшестващи заболявания на съдовете и т.н. спада към пациентите с нисък риск.При тях основната профилактика се състои в ранното раздвижване....както се действа след секцио.При липса на усложнения от операцията,още вечерта пациентките са захранени и раздвижени.И за това писах,че дали ще се включи антикоагулант или не е въпрос на лекарска ПРЕЦЕНКА.За всяка терапия си има индикации.При по-възрастни родилки,при такива с наднормено тегло,при усложнения от операцията,които биха били предпоставка за по-късно раздвижване,при ре-секцио,при данни за заболявания на сърдечно-съдовата система и т.н. и т.н. мисля,че всеки един лекар БИ включил антикоагулант.
Конкретният случай трудно коментирам,защото не съм запозната....единствено от форума/а това е крайно недостатъчно като информация/ и бегли обсъждания с колеги,но доколкото знам антикоагулант Е бил включен следоперативно.
Нелина,отговорих ти къде трябва да бъде изпратен такъв пациент-на съдов хирург.Тази пациентка е лекувана в Трета градска,нали?
Г-жо доктор,мога да се съглася със вас по някой ваши твърдения.Много ми е интересно обаче откъде знаете,че и е бил включен антикоагулант.Да не би да сте запозната от близо със случая?Щом казвате,че дали да се включи или не е преценка на лекаря добре нека бъде така вие сте мед.лице не аз.Обаче след като е била 5 дена след изписването си на контролен преглед и се е оплакала от болки и оток в крака вие казвате,че трябва да бъде изпратена при съдов хирург не да се правят изследвания в гинеколкогично отделение.Добре може и така да е,но на майка ми е беше казано,че това е нормален ефект от упойката,никой не и каза,че има вероятност от нещо такова и я изпратиха вкъщи да лежи.Нормално ли е това според вас?Да тя беше лекувана в 3та градска,но чак след като болките станаха нетърпими се обърнахме към лекарите там.Причината е,че до момента незнаехме,че може да е нещо такова и имахме безрезервно доверие в тази клиника.Дали ако й бяха казали тогава да посети такъв специалист,а не когато вече беше късно нямаше още да е сред нас?Вие кажете,вие сте лекар?И смъртта на моята майка ли е банален случай според вас?
Този случай е особено показателен за безхаберието, некомпетентността и безочието на Мазнейкова и Павлова. Да точно така nadeto7! Тромбофлебитът се лекува от съдов хирург. Хайде сега отвори интернет страницата на Св. София www.mbal-sofia.com, влез на Стационарен блок и ще видиш, че в болницата има Клиника по Съдова хирургия с 10 легла. Че "Клиниката дава възможност за прецизна диагностика и съвременно лечение на цялата гама заболявания на артериалната, венозна и лимфна системи" и "Осигурява денонощна спешна консултативна и оперативна помощ за всички звена в болницата". Сега разбираш ли за какво става въпрос? Било усложнение от упойката, ама не консултирали жената с анестезиолог. Компетентните докторки не се "сетили", че става въпрос за тромбофлебит, а съдовите хирурзи са им под носа...

# 791
Не раждаш като куче по коридорите,

Да,разбира се,всички други,дето не сме раждали в ,,перфектната'' болница(май и болница трябва да е в кавички) сме раждали по коридирите.

явно така се опитват да си спечелят пациенти, не като предлагат една „европейска услуга„, а като плашат хората с условоята в другите болници. Аз лично не познавам родилка, родила на коридора, познавам обаче други „интересни случаи„ в МБАЛ Св. София. #Crazy

# 792
Мили бг майчета, продължавайте да давате своята подкрепа, като подписвате петициите на Запряна и на сестра ми.

http://www.bgpetition.com/Zapriana/index.html

http://www.bgpetition.com/Emiliq/view.html

Благодаря!!!!!!!!

# 793
Ем хората може да не раждат по коридорите ,но да не би да е нормално да гледат чужда операция преди своята,да не се сменят чаршафите след тях,защото "са лежали по 2 часа",да умират месец след изписването си или след аборт да им вадят части от плода?Нормално ли е жена да се погуби от притеснения по "ненормалното"си и сляпо дете,което сега е една красива млада госпожица,която е съвсем нормална и далеч не е сляпа?Ако някой иска да ми каже,че е нормално всичко това много го моля нека ми пише...

# 794
момичета, вече може да оцените лекарите си тук http://www.doktorite.com, нашата позната също е там. Това е инициатива на Българския Великден, напълно безкористно!!!

Общи условия

Активация на акаунт