Клуб на храбрата Шивачка

• 136 198
  • 431
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте храбри шивачки!Аз досега не съм влизала тук,а то било интересно  Laughing Аз по професия съм шивачка ама много не съм си шила просто 8ч.на машина ми стигаха.Сега пък що годе имам свободно време и ще се радвам да следя темата пък току виж и мен ме жегнало!

# 316
Здравейте храбри шивачки!Аз досега не съм влизала тук,а то било интересно  Laughing Аз по професия съм шивачка ама много не съм си шила просто 8ч.на машина ми стигаха.Сега пък що годе имам свободно време и ще се радвам да следя темата пък току виж и мен ме жегнало!
Добре дошла колежке  Wink . Радвам се, че ти харесва при нас. Приемаме идеи и предложения  Joy .

# 317
Момичета, моля за помощ!
Сина ми ще играе  зайче. Необходима ми е шапка с уши. Искам идея, ако случайно има и кройка. Благодаря ви!
А не може ли вместо шапка, само лента за която са закрепени ушите? Мисля, че ще стане по- лесно.
Иначе, предложението ми за материал, за изработка на ушите е от тези домакински кърпи - сюнгери от които можеш да изрежеш подходящи форми (като използваш кърпата по диагонал). Обличаш в подходящ плат и закрепваш към лентата или шапката.
Или в друг вариант - изработваш ушичките, все едно са пиперки (като оставяш дупка за пълнене с вата)  hahaha , и краят им, който е предварително подгънат зашиваш към лентата или шапката. След това напълваш ушите с памук или вата и зашиваш, като хастара при ръкава на сако (ама как го обясних само...  Thinking) . Дано да е станало ясно и да съм била полезна  Simple Smile .

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 10:20 от tina_cute

# 318
Включвам се, за да ви кажа, че намерих сервиз за ремонт на шевни машини в София - ако имате нужда.

Намира се на ул."Васил Друмев" № 33.Това е първата пряка вдясно след кръстовището на "Оборище" и "Черковна", като се върви по "Оборище" в посока към канала.

Раб.време : 9,30-17,30 часа
Събота : 9,00-12,00 часа

тел.: 944 - 07 - 83
GSM : 0887 / 59 - 38 - 34

На първо четене техника ми каза, че може би има проблем с програматора и ремонта ще ми струва около 45лв. ooooh! Извършват поправки на всички видове шевни машини.

# 319
tina_cute,
Благодаря за отговора. Идеята да "напълня" ушите е чудесна. Мисля, че намерих решение- плата е нещо като полар /не се нищи и лесно се шие/, шапката е като бебешките с връвчици отдолу и пълните уши ....
Благодаря!  bouquet

# 320
  • FRANCE
Blagodaria Ist,
Straxotni ideiiki  Laughing

Uspex na vsichki shivachki  bouquet

# 321
Здравейте момичета,откога се каня да се присъединя към вас и към някои други мои хобита...бих искала да ви попитам дали знаете сайтове за шиене на детски шапки,а също и такива за разни театрални костюмчета...зайчета,тигри...разни такива...  bouquet

# 322
# 323
  • София/Овча купел 2
Момичета,помогне за костюм на костенурка нинджа.Детенцето на една приятелка си го е поръчало от Дядо Коледа.

# 324
Има в магазин Пепино в кр.поляна 12-18 лв беше ... не помня точно както и в книжарницата при бившия обувен завод ... Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 15:55 от vpam

# 325
  • София/Овча купел 2
Тя не е от София и смята да го ушие.

# 326
http://www.clicket.com/xmas/new/NewSearch.asp?Term=Ninja&TN= … earchString=Ninja*Turtles&SStart=0 това намерих в нета
в магазина беше едно общо гащеризонче с допълнения на коремчето, гърба и лактите ...нещо като това на снимката , но много по малки, направени са от дунапрен /вата. ето така ...
http://www.clicket.com/xmas/new/NewSearch.asp?Term=Turtle&TN … archString=Turtle

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 09:14 от vpam

# 327
http://shev.start.bg/  ето тука открих доста полезни нещица.Има и апликации, как се правят и тнт. А аз все нямам време да си пошия напоследък, ей тъй ,за удоволствие само.

# 328
Здравейте, мами!
Дъщеря ми трябва да е снежинка на партито в детската градина, затова ако можете да ми помогнете с идеи как да й направя някакво костюмче на снежинка. Само да ви кажа, че машина нямам и не съм много на "ти" с иглата, но все нещо ще измайсторя, ако ми дадете някоя по-простичка идея.
Благодаря ви предварително!
Peace

# 329
Бяла блузка, фин бял чорапогащник и за поличка 2-3 като тюл набран.
Вариант 1 варху сатенена лента набираш и зашиваш директно / може и на ръка предварително набран тюл 3 ката с различна дължина/. Изглежда като кухненска престилка и се завръзва отзад.
Вариант 2 пак тюла, но зашит върху предварително зашит на крък широк ластик.
Можеш да купиш и крилца от детски магазин ,а в кинкалериите продават от пухчетата , ако вземеш от най тънкото можещ да ги направиш на венче.
Вариант 3 върху широк ластик зашиваш предварително набран хастар , като накрая му по дължината пришиваш пак от пухчето.
...идеи много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт