Клуб на храбрата Шивачка

• 136 210
  • 431
  •   1
Отговори
# 300
Голямо значение има каква материя ще шиеш . Ако е ликра като за триката и ще е нещо такова ... по добре да е на оверлог и поне единя от конците да е полиестерен/ ластичен/ , ако мислиш да шиеш на права машина - трико , по добре без такъв ластичен конец , според мен много трудно ще настоиш машината.
Друг вариант е / ако трикото не е с много голяма еластичност / полар , вата / можеш да шиеш на разтеглен зиг-заг. В този вариант като дръпнеш шева има малка еластичност , постигната при отклонението на зиг-зага.

# 301
  • FRANCE
Zdraveite shivachki  bouquet
Izvinivam se che pisha na latinitsa, no niamam kredor Embarassed
Daite ideiki za kroki za dreshki za bremmeni mami (malko bremenni). Normalnite drexi mi otesnivat v shkembeto, po golemite razmeri sa kato torbi, a dreshkite za bremenni sa mi oste golemi. Pak i mnogo obicham da shia i mi se ste da si spretna nesto.

Blagodaria Laughing

# 302
  • най-шареното място
Потници / за зимата елеци/, срязани в талията с веревна или разкроена и "надддадена" в центъра си на долна предна част стоят елегантно, закачливо и никак не личи коремчето, а краката не се скриват под някоя торба Simple Smile
Кройката се получава като срежеш кройката първо в талията, а после на долните части добавиш щирина в долния край.
Ако направиш първия срез по дъга и модифицираш и долната част, така че да вградиш в кройката пенс към талията , става още по-интересно.

# 303
  • FRANCE
Mnogo blagodaria  bouquet

# 304
Здравей, madame.Ето тук има доста идеи, надявам се да съм ти помогнала:
http://www.motherhood.com/collectionviewall.asp?MasterCategory_Id=
А тези тук са ми харесвали и съм си ги копвала като съм се ровила:
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=22507&AlbumId=74474
Да се похвалиш после.Леко бременеене.

# 305
  • Бургас
Днес реших да сканирам кройките както обещах, обаче има проблем- като се разпечата кройката излиза малко по-малка от оригинала. Някакви идеи защо така се получава? newsm78

# 306
eliss,прати ми на имейла сканираните кройки, мъжът ми ще ги погледне да види защо така се получава.Каза, че една от причините може да е от настройка на принтера, но  не е гаранция.В профила ми е адреса.

# 307
Момичета, моля за помощ!
Сина ми ще играе  зайче. Необходима ми е шапка с уши. Искам идея, ако случайно има и кройка. Благодаря ви!

# 308
  • София и там където не се пуши
Момичета, моля за помощ!
Сина ми ще играе  зайче. Необходима ми е шапка с уши. Искам идея, ако случайно има и кройка. Благодаря ви!

Сигурна ли сте че вие трябва да правите костюма - по детските грасини обикновено има

# 309
Момичета, знае ли някоя от вас къде мога да си дам шевната машина за ремонт в София? Sad

Дано само не ме пратите на другия край на града.Интересуват ме сервизи или техници в района на "Редута", "Слатина", "Гео Милев", "Изток" или наоколо.

# 310
Момичета, знае ли някоя от вас къде мога да си дам шевната машина за ремонт в София? Sad

Дано само не ме пратите на другия край на града.Интересуват ме сервизи или техници в района на "Редута", "Слатина", "Гео Милев", "Изток" или наоколо.

Има значение някой път каква марка е машината.

# 311

Има значение някой път каква марка е машината.

Laughing Стана ми смешно незнайно защо.

Марката е Finesse, а машината е тинейджърка - на 18 години.Да не пропусна да кажа, че е електрическа.

# 312
Може би защото не обясних - не всички майстори ремонтират всички марки. Аз например имам Хускистар и знам, че до Пирогов от представителния магазин преди време бях взела тел на майстора. Знам, че той работи с 2-3 марки машини.

# 313
Момичета, моля за помощ!

Сигурна ли сте че вие трябва да правите костюма - по детските грасини обикновено има

Разбира се. Не сме в ДГ, а в у-ще .

# 314
dorothy, моля те пусни ми на лични номера му, ако е удобно.Утре ще му звънна, а ако той не поправя Finesse се надявам да ме свърже със свой колега.

Общи условия

Активация на акаунт