Шести клас - 2018/19 - тема 1

• 57 954
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Велико Търново
На кой мейл изпращате до МОН?
e-mail: priemna@mon.bg

# 166
  • София
Момичета, една от нашите мами ноемврийки е журналист и пое нещата. Утре има парламентарен контрол и каза, че ако министъра е там ще го пита директно.

# 167
  • София
http://Kanal3.bg/news/bulgaria/79393-Mayki-s-gnevno-pismo-do-MON … aturata-za-7-klas
Нещо не излиза линка. Дано има повече писма изпратени.

# 168
Благодаря, мама Мони!
И аз изпратих . ДАно ни обърнат внимание.

ЗАщо не се приеме закон, който да не дава възможност такива промени да влизат в сила за ученици вече навлезли в определен етап от образованието си? МИ че те така догодина могат да измислят нещо друго и така до безкрай!

# 169
Здравейте,
 на кой адрес изпращате писмото на омбудсмана?
 Ще се включа и аз утре с изпращането
Подлудиха и нас, и децата

# 170
Аз съм много боса на тема БЕЛ, но според мен проблемът е с огромния материал, който трябва да усвоят децата: трансформиращ преразказ, сбит преразказ, характеристика на герой, есе, теза и много произведения.
Ако мотивът ни е "заварено положение", то за нас могат да кажат единствено, ми добре, за набор 2006 ще отпадне Хайдути. Защото нашите деца не са изпуснали в подготовката си да наблегнат на сбит преразказ (например), защото той така или иначе се учи в шести клас. Докато за набора преди нас, спокойно могат да кажат, че е неглижирано изучаването му, защото за НВО си беше утвърден само трансформиращия преразказ.
Дано греша, но писмо с мотив "заварено положение" изобщо няма да спаси децата ни от всички други неща, които са замислили. Не мога да измисля по-добро писмо и затова не се включвам, но някак ми се струва, че е добре да премислим мотивите на писмото.

# 171
Заварено положение за мен е да не важи всичко прието/променено след 15.09.2017г

# 172
Аз съм много боса на тема БЕЛ, но според мен проблемът е с огромния материал, който трябва да усвоят децата: трансформиращ преразказ, сбит преразказ, характеристика на герой, есе, теза и много произведения.
Ако мотивът ни е "заварено положение", то за нас могат да кажат единствено, ми добре, за набор 2006 ще отпадне Хайдути. Защото нашите деца не са изпуснали в подготовката си да наблегнат на сбит преразказ (например), защото той така или иначе се учи в шести клас. Докато за набора преди нас, спокойно могат да кажат, че е неглижирано изучаването му, защото за НВО си беше утвърден само трансформиращия преразказ.
Дано греша, но писмо с мотив "заварено положение" изобщо няма да спаси децата ни от всички други неща, които са замислили. Не мога да измисля по-добро писмо и затова не се включвам, но някак ми се струва, че е добре да премислим мотивите на писмото.

Ако и в зависимост от това, какъв отговор ще получим, може да помислим за още аргументи.

# 173
Заварено положение за мен е да не важи всичко прието/променено след 15.09.2017г
Ако беше за наредба е така, но за формат на НВО не съм сигурна. Не съм компетентна, само изказах опасение.

# 174
  • софия
Смяната на формат, учебно съдържание по средата на етап от обучение, независимо кой, показва кампанийност и липса на ясно осъзнати цели, просто поредната не добре обмислена и ясна промяна на парче. Няма никаква логика за ученици, поставени в едни и същи условия, за едни да важи, за други да не важи. Това е липса на ясно поставена цел и предвидими стъпки за постигането й. Тези промени създават допълнителен стрес и несигурност в името на отчитането на дейност от страна на МОН. Това е принципен въпрос, не е само въпрос на съдържанието на НВО.

Ако се водим от логиката, че децата са били само 5-ти клас и имат време да се подготвят за неясно какъв нов формат, тогава в 7-ми могат да решат да отпаднат половината неща, а децата са се скъсали да се подготвят за тях. Не, че е лошо да знаят повече, но това са нерви и усилия, хвърлени в различна от нормалната психологическа нагласа. Не мисля, че има някой, който възразява децата да знаят или да се правят промени. Но е нормално това да се случва при предварително ясно обявени изисквания, а не в крачка.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 20:39 от zvаnchе

# 175
Много точно казано! bouquet

В следващото писмо можем да го включим. ИЛи пък , който все още не е изпратил писмо, може да го добави.

# 176
  • софия
Аз съм го написала в моето писмо  Wink

# 177
И аз ще пратя писмото. Пращате ли до медии също?

# 178
Аз съм го написала в моето писмо  Wink

Браво! bouquet Изключително издържано, точно и н а място!

Мама Мони сподели, че се е свързала с журналистка.

# 179
Слагам в копие Стандартнюз, 24часа, Offnews, БНТ, Нова ТВ, БиТиВи. Който желае, да включи също разни медии в копие. Повече писма на повече получатели - по-голям шанс за гласност на темата.

Общи условия

Активация на акаунт