април си замина и вече всички са двамина

• 13 655
  • 314
  •   1
Отговори
# 210
Моите проучвания за петвалентната ваксина доведоха до следния резултат - няма я в момента, след две седмици може  да я има, но може и да я няма. Затова днес ще му сложат обикновеното ДТК и жива полио. Уффф, хич не ми се ще, но пред перспективата да не дойде въобще тази ваксина, по-добре да си го ваксинирам с обикновената. Ще питам пак и педиатърката, но...

Иначе за ваксините, действително е важно да се спазва определеният срок между тях за изграждането на имунитета. А кога да се слага ваксината - първия, втория или който и да е месец е важно от друга гледна точка - заболяванията, за които са тези ваксини са най-опасни за най-малките. Затова и се почва от толкова рано ваксинирането - за да може да се изгради по-рано имунитет към тези болести.

Брех, току-що над нас профучаха с гръм и трясък три военни самолета. Сигурно има някакво учение, ама защо над града, тяхната такова???

Аз съм дежурна по кенеф  Sick Вчера ядохме едни пици навън и точно аз съм улучила разваления вид. На човечко обаче нищо му няма, даже тази нощ реши пак да ни отпусне 6 часа да се наспим.

Добро утро майчета и бебоци! Laughing
Аз да кажа за забелването на пишката на момченцата.Ние бяхме с пълна фимоза и педито ни посъветва да я забелим хирургически.И така вчера се случи-плака малко датето,предупредиха ни, че нощес ще е доста неспокоен-пък той цала нощ си спинка Hug
Та да ви кажа/за тези,които не мислят да забелват-и аз бях в дилема/колко мръсотия излезе от пишлето не е истина #Crazy-смегма,а дупчицата ни беше торлкова малка,как се е събрала за 40 дни не ми го побира главата

Аз от време на време след баня лекичко почиствам с едно памуче с риванол - дръпвам малко кожичката, колкото да се отвори (то даже не е точно дръпване, ама не знам как да обясня  Simple Smile , по скоро си е определен начин на хващане и кожичката сама се разтваря - като цветенце изглежда) и отгоре минавам с памучето, така всичко си излиза. При пишкане излиза със сигурност - виждала съм бял секрет при смяна на памперса, лошото е, че май не винаги става и понякога му се зачервява връхчето на пишлето. Не знам точно какво се има предвид под забелване, но аз никога не дърпам кожичката със сила; детето нищо не усеща по време на процедурата по почистване.

Иво също е доста ревлив тия дни, то даже не е рев ами си е едно такова нещастно хленчене. Аз също мисля, че е поради липса на достатъчно забавления, вече си познава всички играчки и много бързо им се насища, иска непрекъснато някой да му говори и да му се смее. А на разходка е голям хитряга станал - щом поспрем количката, се буди и почва да циври или да вика сърдито. Иска да му се друска главето непрекъснато. Щом си влезем във входа, веднага се ококорва и заскимтява.

И при нас памперсите пропускат, но то е заради неправилно поставяне най-вече. Но това, че няма достатъчно подложка отзад на гърба е много кофти - сутрин редовно е оакан до ушите си малки сладки. А като споменах уши - някак си е успял да се подсече зад ушите (много е способно това дете, ей!). Мажа го с цинков крем, ама нещо не помага много.

# 211
Намерих Пентаксима ще ми я донесът днеска вечерта Hug

# 212
  • София
леле Данче, ми аз като почнах от 15-тия ден да и се смея като реве, щото ми е сладка как се набира? е не като има колики де, тогава плача и е много жален и бързо я грабвам да я успокоявам.
на полюлея 2 от крушките са червена и зелена, пускаме тях за нощна, много е мека светлината и малката не се буди.
http://pediatrics.about.com/cs/growthcharts2/l/bl_growthcharts.htm
таблици за растежа и килограмиет на бебета по полове,
много добра
и при нас къпането е мир и любов но при обличане е страшно, затова веднага и слагаме шишето с мляко и така се обличаме, добре, че може да яде във всякакви пози, само с галавата надолу не съм я пробвала  hahaha
и друго, питай патило казват старите хора, като казах на баба че малката след седем неще да заспи и тя ме попита мъжа ми тогава ли се прибира и почва ли да си играе с нея, а и четах че децата реват често защото им се спи но немогат защото са превъзбудени! та играчкиет няма да ги приспът, говорене, неща който да им задържат интереса, всичко това им качва адреналина и нанаиси сън
най-сигурния начин е гушване здраво с коремче към вашето и въртеливи движения в кръста  Joy дори да мрънка настоявате в тази поза за да разбере, че друго няма да има, така се успокояват и заспиват.
имам проблеми с бълхите както всяка година, надушват ме по улиците, и си ги нося в къщи, ако съм с бял панталон направо ги виждам по крачолите гадовете , какви ли не препарати съм пробвала и нищо, някой да сподели опит? и само мен хапят, докато не убих няколко наште твърдяха че е алергия, а и в кревата само под мен има кръв, мъжа ми никога не го хапят! АВ била най сладката кръвна група за такива гадинки, всяка сутрин търся хапки и по беба, само това и липсва на имунната и система...
а в метро " памперс" са най-ефтината марка, дори разни полски и български са по -скъпи от памперс.... та се чудя да не е някаква дефекта партида що ли, вярно няма гел на кръста както някой беше забелязал....
в супера директно слагам кошчето за кола в количката и обираме овациите Joy а на касата ме бъзикат, че немогат да маркират този  "артикул"
и нашият креват вибрира но понеже хич не и действа и не го пускам, но аз каот си сложа ръцете за 1 минута и почвам аз да вибрирам та ми се струва че нее приятно.

Филипче, мацко, тук съм чета но нещо не ми се пишеше, та наваксах  Wink

имам предложение, понеже на никой не му стига времето и предполагам повечето се опитват да четат по "диагонал", да маркираме със червено въпросите на които искаме отговор и със зелено като отговаряме на някой въпрос, останалото да си остане черно, а ако искаме да наблегнем на нещо да го одебелим ( болд)
ще е доста по пригледно и няма да се изпускат въпроси в общата маса
хубав ден и причтни раходки
  bouquet

# 213
Не знам точно какво се има предвид под забелване, но аз никога не дърпам кожичката със сила; детето нищо не усеща по време на процедурата по почистване.

Да, важното е да не се упражнява сила, просто да се отваря и да се почиства от това насъбрало се беличко.

# 214
Ха живо здраво и от нас Hug Hug Hug

Клио, и ние сме така с къпането. Докато е с баща си в банята, Яна мълчи и се кефи, по 15 мин. не й се чува гласчето, но когато я взема и започна да я обличам настава голяма лудница - рев, ритане, нервене. Не винаги е така де, но доста често го прави тоя номер. Разгадах, че протестира така, защото е гладна и няма търпение, яде всичко - хавлията, дрехите, ръцете.

Данче, аз съм същата - в началото сърцето ми се късаше като я чуех да плаче  Cry Обаче нещата се промениха - вече й познавам плача, знам кога плаче от лигня (което е в 99% от случаите) и кога от болка или глад. Оставям я да плаче и тя се кротва (вече 3 ден го практикувам това и определено има резултат - не се носим на ръце по цял ден).

Искам и аз среща, но вие решете къде да е. Аз съм в центъра и ми е удобно и в НДК и в Борисовата.

А също така мисля и на кърмаческите срещи да се вясна. Интересно ми се струва Grinning

мимка, с тоя вибратор се разбих от смях Joy Не знам дали ще й стане нещо на бебката, ама ще свикне да я подрусва нещо непрекъснато и жална ви майка тогава Laughing

# 215
  • софия
привет и от нас Hug бързам да се похваля че вече сме 3,300кг и 54см...манекенски размери са това ей  Wink
нашата беба пък много обича да се къпе а и след това е доволна като я масажираме с олиото и като я обличаме...тогава `говори` най-много, за сметка на това пък ни мъчат отвратителни газове...дори до Пирогов тичахме посред нощите онзи ден..даваме еспумизан та като чели я облекчава...дано да минат бързо че е голямо пищене и рев..

# 216
eх_diabet_mama, съгласна съм с това да маркираме въпросите и отговорите си, много по-лесно е така.

Янчето също реве яко, когато не може да заспи. Един път се дра половин час, аз отидох тупнах я 2 пъти по дупарата и тя заспа Confused

Честити втори месец на бебчетата ни Hug Hug Hug

# 217
Момичета, да ви се оплача - откачам. Веднъж със свеки разходихме Тони и установих, че се дразня, че тя бута количката - все ми е една непохватна... newsm78 Махнете това, но свекър ми дойде и искаха да го побутат още, а аз бях уморена и исках да се прибера. Беше близо до хранене, но не пречеше това. Не можах да им го оставя! Нещо ми стана и просто не можах!Отделно си мисля, че нещо може да му се случи и да не зависи от мен - ако е с друг на разходка примерно! Thinking

# 218
имам предложение, понеже на никой не му стига времето и предполагам повечето се опитват да четат по "диагонал", да маркираме със червено въпросите на които искаме отговор и със зелено като отговаряме на някой въпрос, останалото да си остане черно, а ако искаме да наблегнем на нещо да го одебелим ( болд)
ще е доста по пригледно и няма да се изпускат въпроси в общата маса
хубав ден и причтни раходки

Аз съм съгласна. Въпреки, че винаги успявам да прочета всичко, защото кърмя пред ПС-то

Браво на Рая

# 219
Честит втори месец на Давид! baby_neutral
Браво на сладурката Рая Hug

# 220
Момичета, да ви се оплача - откачам. Веднъж със свеки разходихме Тони и установих, че се дразня, че тя бута количката - все ми е една непохватна... newsm78 Махнете това, но свекър ми дойде и искаха да го побутат още, а аз бях уморена и исках да се прибера. Беше близо до хранене, но не пречеше това. Не можах да им го оставя! Нещо ми стана и просто не можах!Отделно си мисля, че нещо може да му се случи и да не зависи от мен - ако е с друг на разходка примерно! Thinking
Аги, мила колко точно си го описала!!!
Днес мама изведе Дени на разходка за първи път. Вервайте ми сърцето ми тръгна с тях!!!
Да ме бяхте чули само - вземи си телефона, внимавай като пресичате, давай му вода ако плаче .... това е само малка част от наставленията!
И то само за 1 час.
А представете си като тръгна на работа и започнат да излизат сами smile3511 аз сега ги гледах през терасата и вече 40 минути изперквам а иначе по цял ден като няма да съм с него???
Мъчно ми ееееееееееееееееееееееееее!
Ох, не мога да пиша повече - уж отворих форума да се разсейвам ама не мога! Притеснявам се още повече!
Вече се прибират. Видях ги!!!
Айде отивам да се правя на безчувствена

Последна редакция: ср, 07 юни 2006, 11:58 от tsachi

# 221
И нашата бибана днес беше на разходка с прабаба си. Прибраха се преди малко и искам да я нагуша, но тя още спи. Аз не ревнувам и не се притеснявам много зашото са на площадката пред блока, но ми липсва. Нямам идея как ще тръгна на работа, а трябва в края на лятото Sad

# 222
  • София
Ренка, вие да не би да сте във филиала на 28-ма поликлиника в Дружба 2 - така по обяснението ми звучи? Party
Не, от другата страна на летището сме - в "Левски". То на доста места има такива филиали; през комунизма влагаха понякога и по малко мисъл за хората, добре, че сега не ги разтуриха, като всичко останало.

НЯкой от вас ползвали вибриращ и пееш шезлонг?/нашият е такъв ама незнам колко е добре да вибрира., снощи на майтап викам на мъжо първият вибратор на щерката Embarassed  ама сериозно мислите ли , че това вибриране може да навреди нещо newsm78
Де да знам! Да не вземе като порасне да не ще мъже  newsm62

Мале, нашият юнак май е настинал от тея ветрове - кашля, киха и все му е студено, та днес няма да има разходка. Само дано да не му се е лепнало нещо от вчера, дето ходихме в поликлиниката, че ще се побъркам  Weary

И аз май ревнувам като ми гушва някой друг бебчото. Добре, че бабите идват рядко, а приятелките ми още ги е страх да го вземат.

# 223
  • София
Хей,банда, черпя по едно за Давид!Днес става на 2 месеца!
 cheers Hands Clap  party023
После ще ви дочета и ще пиша!
Само да ви кажа, че аз спазвам определен режим на хранене, защото сме изцяло на кърма, но се олях с едни ягоди и череши тези 3-4 дни и Давид не се чувства много добре. Нощес се буди на всеки час, мрънка, а не е гладен. Ака по 5-6 пъти на ден, а по принцип ака по 1 път и се превива от коремче. Днес е малко по-добре вече!
Казвам ви го, за да внимавате!Ако ще пробвате от тези забранените храни /като ягоди, например/, пробвайте с малки количества. Миналата седмица пак ядох, но не толкова много, и нямаше проблем!

# 224
Здравейте.

envia и нашата косичка пада, отпред вече окапа, остана само  малко отзад, но сигурно и тя ще падне скоро.

мимка, за шезлонга- аз го пускам да вибрира на най-ниската степен, но за кратко и го спирам, че ме е страх да не се пристрасти Mr. Green

Татянче, много се радвам за вас Hug Ти ме подсети за силиконовите зърна, аз имам, но и от тях не ставаше (бяха големи), но днес ще си купя друг модел и пак ще пробвам.

Тук най-накрая времето се оправи, Grinning сега е слънчево  и топло  Sunglasses и ще ходим повече на разходки. Simple Smile
Днес ще ни мерят, да видим колко сме пораснали.

Честит 2-ри месец на Давид.  Party Time

Целувки

Общи условия

Активация на акаунт