април си замина и вече всички са двамина

• 13 652
  • 314
  •   1
Отговори
# 225
Върнахме се от консултация. Сложихме му от обикновените ваксини, щото както се изясни, в София може и да се намира Пентаксим, но в Пловдив НЯМА  #Cussing out  И решихме с педиатърката, че няма смисъл да отлагаме. Ваксината срещу менингит ще му я слагаме на отделен курс, като направи 6 месеца, за да не се струпват много ваксини наведнъж.
Иначе Иво се държа мъжки и плака съвсем малко. Нали тая ваксина се слага, докато си гушнат в мама, та болката бързо минава. Даже си поспа детето на връщане от поликлиниката. Сега чакам да мине един час, за да  си му дам панадола и да го храня. Мерките и теглилките са както следва - 4 см и 1200г за един месец. Отглеждам дете-гигантче.
Бюти, внимавай с ягодите   Laughing  Аз ям по 1-2 ягодки на ден, череши - не, защото все червиви ми носят и ми е гадно. На ягодите съм голям фен и като ми донесоха две тави ягоди от баба, накарах Младен да ги занесе на работата си и да си почерпи колегите, за да не се развалят вкъщи и да не ме е яд, като ги гледам  Rolling Eyes Ако знаете на баба ягодите колко са вкусни...

Иво си го пускам на разходка с бабите, щото мисля така - все пак и двете са отгледали по две деца, при това очевидно добре са ги отгледали - та явно мога да им имам доверие да си гледат добре и внучето. Притеснено ми беше първия път само, после като видях колко добре се справят - хич не ги и мисля, да му мислят те  Mr. Green  Аз се радвам, че имам възможност да си почина и да правя и нещо друго, различно от гледане на бебе. Обаче аз засега не мисля въобще да ходя скоро на работа, та имам достатъчно време да си го лгедкам и гушкам, колкото поискам.

Клио, и ние сме така с къпането. Докато е с баща си в банята, Яна мълчи и се кефи, по 15 мин. не й се чува гласчето, но когато я взема и започна да я обличам настава голяма лудница - рев, ритане, нервене. Не винаги е така де, но доста често го прави тоя номер. Разгадах, че протестира така, защото е гладна и няма търпение, яде всичко - хавлията, дрехите, ръцете.

Аааа, Иво е същия! Обаче аз направих откритието на живота си - мушвам един биберон залъглака в джучките - и настава мир и любов! Щото иначе от опъване на краци не можем памперса да му сложим като хората, а и като му слушам рева, по някое време ми тръгва млякото и потичам.
За това , че децата като са превъзбудени и не могат да спят - вярно си е, затова аз вечерното кърмене го правя на нощна лампа, да няма никой в стаята и после ходим като нинджи. Че то иначе е едно любопитстване, едно въртене и кокорене, ако не беше толкова лаком, сигурно щеше да спира да суче и да си върти главата назад да гледа кой говори/шумоли.

Аз също имам проблем с бълхите, свеки ми ги носи от село и всичко на мен се лепи. Сигурно надушват, че съм алергична. А това за кръвната група не е вярно, Младен е АБ, аз съм А, но само мен хапят гадниците (моя беб също е АБ  Flutter ) Препарати не помагат, пробвала съм - само ги настървих още повече и се прибрах от село, сипеща люти клетви и закани как няма да стъпя повече там. Е, стъпих, но си бях вързала на глезените от ония каишки за котки против бълхи. Нищо не ме ухапа. Замислих се тогава дали да не въведа нова модна тенденция в гривничките за глезени.

# 226
По въпроса с разходките, в началото наистина ми беше терсене и не мислех, че ще мога да се доверя да ми го разхождат.Да, ама си наложих да не бъда толкова стисната и всичко си дойде на мястото, разбира се в началото бях най-спокойна с майка ми, но после видях че и свекърва ми се справя, та сега който го поиска-давам Mr. GreenЕто, в момента е на разходка с вуйна си/уточнение за незнещите-на брат ми жена му Hug/, за първи път го извежда, ама съм споко, все пак и тя гледа дете и знае как и какво.А и се оказа, че и аз имам нужда от почивка и с удоволствие се откъсвам от бебешките истории за някой друг час.Това обаче далеч не значи че не ми липсва и че не мисля само за него Heart Eyes
Мисля, че след като преудолях страха да го давам и да не е с мен, за в бъдеще, живот и здраве ще се тренирам да бъда добра свекърва Mr. Green, да не го ревнувам от момичетата в живота му.Може да е рано, ама то желязото се кове докато е горещо Wink

# 227
Уф, тук пак се развали времето и валииииииии Sad Ще изпукаме вкъщи. От скука започнах чак да уча за един изпит, който бях оставила за септември, но май сега ще опитам да го взема. То с такова добро дете Mr. Green човек да се чуди чак какво да прави през многото си свободно време Joy

# 228
Честито на Давид!

Да се похваля, банда - Вени както се беше аха разревала в леглото, удари случайно една дрънкалка която бяхзакачила днес и веднага върза за какво служи - прехласна се и я бута петнайсет минути, забрави за рев и всичко! Посегна най-после към играчка!

Юлче, и Вени е подсечена зад едното ухо, правилно си го мажеш с цинком крем, само че няколко дни трябват докато мине - такова е мястото. Помага ако не даваш да лежи на тази страна известно време (ако са и двете, кофти  Sad)

За рева след къпане - намерихме спасението, и то е малко кърмене половин час по-рано, оттогава кротува повече.

Вчера дойдоха свеки и зълва ми от Перник след работа, висяха два часа, играха с детето и го гнявиха докато накрая окончаелно и неутешимо се разрева и си тръгнаха  #Cussing out Ама и аз нали бях уморена и бавно мислех, как не се сетих че имам пералня неизгладена, щях да набутам на свеки ютията.  Другия път като кажат че идват ще им приготвя специално по някоя хубава задачка  Twisted Evil

# 229
  • Русе
Ох, юл4е, паднах да се хиля с тия каишки за котки на краката..., то не е смешно, ама ... Joy

Привет мами,

Честит месечник на Давид и поздравления на кака Рая - да расте здрава и спокойна малката душичка след всички патила!

Данче, и аз съм майка - темерутка. Май само на мен вкъщи не ми е жал за малката като плаче, а на големия направо му се злобя, в последно време и на бой налитам  Embarassed..., ама то ми скъсва нервичките тoя лудьо Twisted Evil! Мисля само как по-скоро да се връщам на работа, че да си почина...
В тая връзка, и като стана въпрос за забелването на пишоците - ей туй сега е основната причина, поради която баткото не ходи на ясла и ми скъсява живота...След като беше на 2 пъти за месец при баба си на отглеждане (а тя "там" не пипа) сега сме с възпалена буба и се наложи пак да сложим памперс...  #Cussing out Моят извод след всичко изчетено по темата е: или изобщо да не се пипа (както правят на запад), или ако веднъж се почне, да се прави редовно, защото физиологичната фимоза се опитва пак да се затваря и може да се получат сраствания и други гадости...абе, мъжка му работа - всичко около "достойнствата" им се върти!  #2gunfire Айде да не казвам пак за "момче и пуйче"...

# 230
...или ако веднъж се почне, да се прави редовно, защото физиологичната фимоза се опитва пак да се затваря и може да се получат сраствания и други гадости...
Иленкеее, мотивира ме ти мене и аз да бутам "там", когато баща му го няма, щото аз до сега когато той е в командировка и съм сама с Преси не му я забелвам Embarassed
По отношение на реакциите ми когато плаче, ами не ми трепва особено, знаейки че плаче ей така просто поради характера си, има обаче само един наистина много жален плач, който ме стряска и много го гушкам тогава Hug

# 231
Мамо меца, едното уше е само, но аз превантивно мажа и зад двете.
Иленка, верно е смешно, ама помага! Аз ставам на едни големи, червенни, сърбящи петна, чак и белези ми остават, толкова съм алергична. Затова съм съгласна каквото и да е да нося, само и само да се спася от бълхи.

Мммм, ма ако знаете само колко е вкусен тоя бебешки Панадол... Чак като свърши дозата ревна за още. Иначе въобще не личи, че днес му се е случило нещо, в момента си блъска дрънкалакта и се хили на глас.

# 232
  • София
Честито на Давид и сладката му мамка!  Mr. Green newsm51

За ревността - с майка не ме е страх като излизат обаче Ст като го гушне и почвам - не така, не иначе  ooooh!, не го целувай така, не го целувай там, не го пипай  ooooh! Ако може въобще да не го гушка, той си е само мой  Crossing Arms Как ще се преборя с тази ревност и егоизъм незнам, ще е трудна борба.

За плачкането - мъчно ми е когато му потече сълзичка  Sad толкова е жален и, за да е пълен натвиза цупи устенце абе ще кажеш горкото дете  Mr. Green

За момчето и пуйчето - Иленка, душко, кажи как беше, че не се сещам, а много ми беше харесало, а и се бях смяла.

За бълхите - малеее, искрено ти съчувствам, имам алергия към такива гадини или поне полудявам ако ме ухапят. Бълхите май са по-гадни от комарите, не се трепят с Райд или греша? На село като имахме бълхици, майката на моята братовчедка пръскаше със син камък (спяхме в подгизнали чаршафи  Mr. Green но пък сами  Mr. Green без съквартиранти  Mr. Green). Майтапа настрана, помислете за някакво пръскане, а ти освен душ от син камък да си взимаш преди излизане  Thinking Ох, не мога да спра да се лигавя, отивам да глътна малко чист въздух преди да откача съвсем  Crazy

Последна редакция: ср, 07 юни 2006, 15:37 от Dan4eto-Kalpazan4e

# 233
За забелването на пишоците - явно при всяко момченце е различно, но да разкажа как беше при нас.

Дядо му на Пепи постоянно ни мърмореше, че трябва да отворим пишлето, че иначе това или онова можело да стане... Бяхме луднали от дядо му!  #Crazy Е, към 1-годинка го заведохме Пепи на уролог. Той каза, че Пепи е още много малък за това, но като казахме за дядото и пр., а и беше събрал малко бяло секретче на пишлето - с една пинсета или нещо подобно - дръпна, потече малко кръв, малко поплакахме и готово. Ние се успокоихме, забелвахме при къпане, макар че ме беше страх, но след известно време пишлето отново се затвори. Вече категорично бях решила, че няма да си мъча момчето с доктори и започнах аз да забелвам, но по-сериозно. Нашият тати въобще не е по тези работи.  Rolling Eyes Значи, трябваше ми около година и към 2-та годинка на Пепи пишлето му окончателно се отвори. Това е доста време, но може би аз не бях достатъчно решителна... Но да знаете, че доста дърпане е нужно, а не просто лекичко подръпване, защото всъщност трябва мъничко да се разкъса кожичката.
Но това по-нататък, сега мъжленцата ви са още мънички! Най-безболезнено е, докато ги къпете и пишлето е вътре във водата - тогава да забелвате и всеки път - по-силно.

Малко стана като тирада на свекърва Embarassed, но исках да споделя, защото на мен това ми беше голям проблем-може на някой да съм от полза! Hug

ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС АПРИЛЧЕТА!  bouquet

# 234
Аз знам, че не трябва пишките да се пипат. Към 2 г някъде може. Сега като кисне във ваната мосля, че му стига да се мие. Ако започнеш да забелваш все така ще я караш, така знам аз.
Лекарката като я питахме каза, че има време.

# 235
  • Русе
Аааааа, Филипче, не се шашкай за пишока - то при вас е друго...само да уточня: последно хирургът каза, че веднъж седмично е достатъчно да се забелва - но това при 2-годишно момченце, а проблемът при нас е че веднъж (като беше на месеци) му го бяха забелили отраз (което според докторите в здравния форум се приема за ГРЕШКА!), а след това не е правено както "трябва"...Съвсем правилно си го "обработвате" Преско - постепенно, без натиск, без болка - докъдето може - да не се травмира мястото и детето! А нашия тати, като при envia, хич го няма по тези работи (въпреки че той го къпе основно), пък мен ми е жал много-много да пипам, и ето резултата... Rolling Eyes

А Данче, приказката е че "момче и пуйче най-трудно се гледат"...и майка ми е казвала, че наистина на село едно време като се излюпят пуйчетата много им се слугува (то зрънца черен пипер в човчиците, смлени сварени жълтъци за захранване, абе... #Cussing out), че и момчетата така...оф, много "офф" стана, sorry за което...

# 236
никъде не видях инфо за СРЕЩА

# 237
  • София
Е, стъпих, но си бях вързала на глезените от ония каишки за котки против бълхи. Нищо не ме ухапа. Замислих се тогава дали да не въведа нова модна тенденция в гривничките за глезени.
SUPER! ГЕНИАЛНО!
ще се сложа и на кръста hahaha
а бълхите са еднакви нали?
и аз ставам чак на белези и поне две седмици се съдирам от чешане само  че като през ден ме хапят ...така си карам до първи сняг! #2gunfire
  bouquet за идеята

# 238
здравеите.Ебаси гадното време се едно не е лято,то когато трябваше да е студено не беше а сега ,но тъкмо ше ви изчета че много сте активни бе мацки,кога успявате?
Да ви кажа аз не ревнувам Мадлен , сега викам маика ми да идва да я гледа та да и казвам кое как да прави защото все пак това е моето дете и искам да се гледа по моя начин и после като трагна на работа да съм спокоина.Проблем имаме само с обличането,много я навлича,а на СВЕКИ въобще не я давам,добре че е далече и идва в месеца веднъж.Като се роди Мадлен си правеше сметка да остане 10 дни да ми помага ама аз и казах че нямам нужда че всичко мога и сама и които си има дете да си го гледа, тя разбра намека и не досажда вече.
След къпане и ние се дерем от рев.
Мами забелязали ли сте кога им се разширяват зеницити на ваште бебоци?Когато им се спи или когато са гладни?

# 239
Мами забелязали ли сте кога им се разширяват зеницити на ваште бебоци?Когато им се спи или когато са гладни?

Ми когато е на по-тъмно или с гръб към светлината, като на всички хора  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт