Клиники в Истанбул - Тема 6

• 92 522
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Здравей! Това е номера на Хафизе
00905375727537

# 106
Здравейте,всички мили момичета!Малко информация:От 1ви юли цената в хотел Темпо в Истанбул се вдигна на 170 ТЛ за двойна стая със закуска,независимо дали си пациент на Мемориал.Някой ,ако знае друг по-изгоден и приятен хотел,да сподели.Резултатите за ПИД в Мемориал излизат по правило,така ми казаха,след 20 работни дни.Купувайте си лекарствата за стимулацията от аптека Денис,която се намира съвсем близо до хотел Темпо,съответно близо е до Мемориал,правят отстъпки и е по-изгодно в повечето случаи от аптека Идил.Имам и питане:Имам чувството ,че на всички в Мемориал препоръчват хистероскопия,дори и да нямаш нищо на цветната снимка,с цел надраскване на матката и захващане по-лесно на ембриона,пък и да се видело дали няма нещо вътре на маточната лигавица-полипи и др. .Споделете дали на някой са препоръчали такава хистероскопия и къде сте я правили или мислите да я направите,защото цената в Мемориал на тази процедура е 1600 евро,което си е абсурдно за нашите възможности.

За надраскване на лигавицата и оглед, правят офис хистероскопия, която е по-достъпна финансово. В БГ също препоръчват надраскване за по-висока успеваемост на трансфера. Аз ще правя в Мемориал оперативна хистероскопия за премахване на полип. За Бг препоръчват Калчев, но доста се чака. Пожелавам ви успешна процедура!

# 107
  • София
Момичета, моето трето инвитро (първо в Турция) за трети път завърши с биохимична. ЧХГ на 10ти ден от трансфера - 12.
Аз съм с ендометриоза...
Чудя се дали нямам полип. Това само с хистероскопия ли се диагностицира или може и с преглед на 2ри ден от МЦ?

# 108
Maria, много съжалявам Sad
Правихте ли ПИД?
Чувала съм, че полип се вижда и при преглед, но нека каже, някой с опит.

# 109
Полип се вижда с ехограф, ако е голям. Ако е малък, може и да не се види, но няма и да пречи. Иначе може да се установи и на цветна снимка

# 110
  • София
Имам цветна снимка. И на преглед съм била и доктора никога не е изказвал съмнения за полип. Мъжът ми има добра спермограма. Как да си обясня факта, че всеки мой инвитро опит завършва така? Имаме и кариотип - нормален е. Имате ли предположения? Дори лекарите вдигат рамене.
Има ли смисъл да продължавам с опитите или направо към донорска яйцеклетка да се насоча?
Не мога да опиша колко съм отчаяна...

# 111
Maria Zahariev Правихте ли педимплантационна диагностика на ембрионите за да се види дали са здрави и годни за трансфер?

# 112
Специално в моя случай не наоравихме защото за нашата възраст (28) не било задължително.
Дори не обърнахме много внимание ба това вмятане за пид.
В крайна сметка последствията са 1ви трансвер пълна нула.
Втори зет, в моментна съм бременна в 21ва седмица и ще се наложи да изживеем ужаса да прекъснем бременността. След амиоцентеза се откри хромозомна структурна аномалия.
Аномалията е толкова рядка, че дори никой не може да каже на 100% ще има ли последици или не и колко тежки ще са те.
По добре отделете малко повече средства но си спестете това зверско преживяване през което ще минем следващата седмица. Поне после няма да се обвинявате и питате защо не направиш този пид въпреки, че казаха, че няма нужда.

# 113
Semana, аз също съм на 28, но отидох в ТР след 2 БХ тук в БГ и ми казаха, че искат ПИД задължително. Вероятно заради това, че тук не намериха причина за БХ.
Напълно подкрепям мнението ти за ПИД.

# 114
Доколкото разбрах, ПИД също не е гаранция и решение на всички проблеми.
Това, че в момента ембрионът е годен, не означава, че на по-късен етап няма да развие аномалии.
Пак трябва да се прави тест, по време на бременността.

# 115
Sisi е абсолютно права, ПИД не е панацея на 100%. Да не говорим че има случаи на "болни" ембриони, които после се "самолекуват" в течение на бременността.
Мария, правили ли сте имунологични изследвания и тромбофилия? Ако не сте, направете ги. Аз в началото не вярвах много много, но това което виждам е че всъщност дават своето отражение и доста често за причина за БХ.

# 116
Така е, Сиси, Дунди, но в случай като нашия, с две БХ, според мен ще е показателен. Дано е Simple Smile
Иначе, от изследванията по време на бременност, не може да се избяга Simple Smile но поне може да даде насока и да не се правят напразни трансфери.

# 117
Aby, късмет! Стискам ти силно палци! Hug

# 118
Благодаря Сиси ❤
И аз стискам за теб, дори и този месец да не беше твоя, вярвай, че следващия ще е 🤗

# 119
ПИД показва дали ембриона има хромозомни аномалии. Ако ембриона е здрав след ПИД, няма как да развие хромозомни аномалии в течение на бремеността. Подчертавам хромозомни аномалии, иначе е възможно да има нещо друго, но хромозомна аномаля след успешен ПИД няма как да има.

Общи условия

Активация на акаунт