Клиники в Истанбул - Тема 6

• 92 523
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
ПИД показва дали ембриона има хромозомни аномалии. Ако ембриона е здрав след ПИД, няма как да развие хромозомни аномалии в течение на бремеността. Подчертавам хромозомни аномалии, иначе е възможно да има нещо друго, но хромозомна аномаля след успешен ПИД няма как да има.
Доколкото разбрах, може да развие заболявания като синдром на Даун и т.н.
Това, че в началото е бил о.к., е индикация,
че има голям шанс да е здрав плодът, но има и изключения.

# 121
Сиси, това няма как да стане, ако плодът има хромозомна аномалия ( синдром на Даун е хромозомна аномалия), то по време на ПИД, това ще стане ясно. Не знам откъде имаш тази информация, но най- добре говори с генетиците в Турцшя и ще се убедиш, ме е така.

# 122
Момичета, някой има ли впечатления за д-р Умут Гьоктюрк от Мемориал.
На първия преглед бяхме при д-р Фуля и проф. Кахраман. Но сега при стартиране на процедурата Хафизе ми писа, че имаме запазен час за преглед при д-р Умут Гьоктюрк, проф. Кахраман била на конгрес и се връща в петък, но си следяла пациентите...

# 123
Моята стимулация и прегледи бяха при д-р Умут. Всичко мина много добре, а и самият доктор е много внимателен.

# 124
А колко дни ти продължи престоя в Истанбул? От стимулацията ди пункцията?

# 125
За всеки е различен подход и дни. Аз бях с леки дози и стимулация до пункция отиде около 13 дни.

# 126
Сиси, това няма как да стане, ако плодът има хромозомна аномалия ( синдром на Даун е хромозомна аномалия), то по време на ПИД, това ще стане ясно. Не знам откъде имаш тази информация, но най- добре говори с генетиците в Турцшя и ще се убедиш, ме е така.
Благодаря! Hug
Да, знам, че е хр. аномалия.
От лекар го знам, но не от моя, аз се отказах от ПИД.

# 127
Момичета, посъветвайте ме за добър мамолог във Варна.
Искам, преди следващата стимулация, да отида на преглед, защото до сега имам 2 доста силни и не съм ходила.

# 128
Момичета, посъветвайте ме за добър мамолог във Варна.
Искам, преди следващата стимулация, да отида на преглед, защото до сега имам 2 доста силни и не съм ходила.
Аз ходя от 13 г. на профилактични прегледи при д-р Росен Хинев.
Той е гръден хирург, онколог. Доволна съм от него.
Досега, каквото ми е казал, е било така. Трябва да искаш да ти пусне ехография.
С направление преглежда в "Света Анна". Всеки вторник от 13,30 до 14,30 часа.

# 129
Sisi, той ли прави ехографията или изпраща на друго място?

# 130
Sisi, той ли прави ехографията или изпраща на друго място?
Той ти дава направление да си направиш, после му я носиш.
В частния си кабинет има ехограф, но като можеш да минеш по здравна каса,
защо да плащаш.

# 131
Благодаря много Сиси ❤

# 132
Благодаря много Сиси ❤
Моля! Успех! Hug

# 133
Методите за пид, които се ползват в Мемориал са с 99% точност.
Ако пид се прави с fish метода обаче,  точността е много по-малка, а в България се ползва основно той. Оттук идва разминаването относно точноста на пид.

А риск винаги има, само 50% от ембрионите на майки под 35 год. са здрави според статистиката на Мемориал.

Семана, кураж и сили! След тъмнината идва и светлината.

# 134
Сигурни ли сте, че става въпрос за жени под 35 г, а не над? Това ми се вижда малко лудо, ако е под.

Общи условия

Активация на акаунт