Клиники в Истанбул - Тема 6

• 92 540
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря Ви момичета! Да, определено ще посетя още един лекар след 2 дни. Да видим при него какво ще излезе....
Първи трансфер ми е и бяхме много спокойни и щастливи, въпреки, че аз съм на ясно за многото случаи на неуспехи... Мъжът ми е като треснат с мокър парцал, той не е много наясно с тези изходи от опитите...
Животът ще продължи така или иначе. Ще се преживее каквото и да е. Тежко /нетежко....  Да сме живи и здрави. Имаме още 11 замразени ембриона в. Мемориал. Все ще стане.

# 151
axtravaganza, много съжалявам, миличка! Confused
Не се отчайвай! Хубавото е, че имаш още много ембриони.
Рано или късно ще станеш майка!
Кураж! Много късмет ти желая! Hug

# 152
И аз съжалявам и ви съчувствам !
Сисито е права че е важно че имате много замразени ембриончета!Дъщеря ми нямаше и аз още не мога да го преглътна това кухо яйце...Но каквото било..било.Днес е рожденичка и си пожелавам да ми е жива и здрава!И тя и вие да имате много късмет занапред!

# 153
Ваня, да ти е жива и здрава рожденичката! Hug
Дано да сбъдне най-съкровената си мечта!
Убедена съм, че ще стане майка!
Млада е, не бива да се отчайва!
Много късмет й желая от сърце! Hug

# 154
Axtravagantza,
Дано е грешка тази диагноза. Задължително е второ мнение!

# 155
Методите за пид, които се ползват в Мемориал са с 99% точност.
Ако пид се прави с fish метода обаче,  точността е много по-малка, а в България се ползва основно той. Оттук идва разминаването относно точноста на пид.

А риск винаги има, само 50% от ембрионите на майки под 35 год. са здрави според статистиката на Мемориал.

Семана, кураж и сили! След тъмнината идва и светлината.

Стеличка, мисля, че си права. Аз съм на 34 и от 4 ембриона 2 бяха с отклонения в 12-та и 3-та хромозома и само 2 са нормални, така че попадам точно в статистиката за 50% нормални. Скоро ми предстои трансфер и се надявам да се стигне и до бременност!

# 156
  • София
Акстраваганца, много съжалявам! Знам, че усещането е ужасно! Но наистина отиди за още едно мнение, но при доктор с доказано добър апарат.

Дискусията за ПИД, която се заформи е много интересна.
Аз имах 3 ембриона на 5ти ден. Карлъкая каза, че няма смисъл от ПИД. Напомних му, че вече имам 2 биохимични от инвитро и 1 по естествен път, плюс мисед аборт с диагноза триплоидия (неправилен брой хромозоми), но пак каза, че няма смисъл от ПИД. Послушах го и сега след поредната биохимична ужасно съжалявам!!!

Момичета, мислите ли че има смисъл да продължавам да опитвам или да се ориентирам към донорска? Вече съм на 36 и половина...

# 157
Maria, защо не вземеш още едно мнение, преди да преминеш към донорска ?
На мен д-р Карликая, също не ми спомена за ПИД на прегледа, след 2 БХ от инвитро, а в Мемориал, професорката каза, че задължително трябва да се направи, след като ембрионите живеят до 5 ден и после има БХ и то не една.
Според мен потърси още едно мнение Hug

# 158
  • София
Ами аз така или иначе, ако правя инвитро пак, ще е само 1. И ако пак резултата е същия може би няма смисъл и донорска е единствения начин. Ако ми е последно инвитро, не знам дали наистина ще има смисъл от ПИД. Ако не стане, то е ясно...
Тръбите ми са проходими. На единия яйчник нямам киста. За 5 години можеше да настъпи бременност оттам, но не. Само биохимична и мисед. Явно проблемът е с качеството. Въпросът е има ли изобщо шанс за качествена яйцеклетка...

# 159
Разбира се, че има. Не се отчайвай, знам колкото е тежко след неуспех, но не трябва да се отказваш Hug
Колко фоликула правиш при стимулация? АМХ изследвала ли си ? Докато имаш фоликули, винаги има шанс Green Heart

# 160
Разбира се, че има. Не се отчайвай, знам колкото е тежко след неуспех, но не трябва да се отказваш Hug
Колко фоликула правиш при стимулация? АМХ изследвала ли си ? Докато имаш фоликули, винаги има шанс Green Heart

С тия приказки директно отиваме на ходене по мъките 10-15 години. Докато се усетиш, животът ти е минал в нещастие и висене по кабинетите.

Мария, почти 37 г. не са малко. По принцип не са и много, разбира се, но за някои неща са си много. Съжалявам, ако това ще обиди или огорчи някого, но нещата са такива, каквито са и по-добре да ги приемаме, за да можем да вървим напред, отколкото да си пропиляваме най-хубави години, които можем да прекараме с децата си, макар и носещи чужди гени. Ако бях на твое място, щях да си дам 1 последен шанс в друга клиника и щях да премина към донорска програма. Аз за себе си съм решила, че ще си дам време докато стана на 30, а да се мъча още години след това - абсурд. Ние с теб сме с една диагноза, така че чудесно те разбирам какво ти е на душата. 

# 161
Въпрос на личен избор, Дес Simple Smile
Аз вярвам, че докато има собствени яйцеклетки и лекар не е насочил към донорска, значи има шанс.
Късмет и на двете 🤗

# 162

С тия приказки директно отиваме на ходене по мъките 10-15 години. Докато се усетиш, животът ти е минал в нещастие и висене по кабинетите.

Мария, почти 37 г. не са малко. По принцип не са и много, разбира се, но за някои неща са си много. Съжалявам, ако това ще обиди или огорчи някого, но нещата са такива, каквито са и по-добре да ги приемаме, за да можем да вървим напред, отколкото да си пропиляваме най-хубави години, които можем да прекараме с децата си, макар и носещи чужди гени. Ако бях на твое място, щях да си дам 1 последен шанс в друга клиника и щях да премина към донорска програма. Аз за себе си съм решила, че ще си дам време докато стана на 30, а да се мъча още години след това - абсурд. Ние с теб сме с една диагноза, така че чудесно те разбирам какво ти е на душата. 

Дес, ама с теб наистина мислим по много сходен начин. Аз съм на 33 и вече се насочвам към донорска точно защото не искам да си причиня ходене по мъките още 10, че и повече години. За себе си знам, че нямам психическите сили, а и искам най-хубавите години от живота ми да не минат в хормони, болници, стимулации, пункции. Предпочитам да приема това, което не мога да променя, да се адаптирам и да продължа напред.

Бяхме си дали с мъжа 3, максимум 4 ин витро опита като лимит. Не знам дали след някое време ще си сменим позицията, но сега твърдо се насочваме към донорска пък каквото сабя покаже.

# 163
Аз опитите не ограничавам (докато има пари...), но ще огранича времето, в което ще проклинам съдбата си и ще се самосъжалявам и обвинявам. Така че 3 г. ми е прагът. А и вече имам 2 стимулации в рамките на 2 месеца, тъй че... До края на годината ще направя поне още 1. А и като се замислих - с моята диагноза може и да имам по-голям шанс с мои яйцеклетки, след като изкарам една бременност и кърмене. Това е най-доброто лечение за ендометриозата. Малко говоря пораженчески, може пък и да успея за времето, което сме си дали. Но след две стимулации пълен провал, вече нямам на какво да вярвам...

# 164
Аз опитите не ограничавам (докато има пари...), но ще огранича времето, в което ще проклинам съдбата си и ще се самосъжалявам и обвинявам. Така че 3 г. ми е прагът. А и вече имам 2 стимулации в рамките на 2 месеца, тъй че... До края на годината ще направя поне още 1. А и като се замислих - с моята диагноза може и да имам по-голям шанс с мои яйцеклетки, след като изкарам една бременност и кърмене. Това е най-доброто лечение за ендометриозата. Малко говоря пораженчески, може пък и да успея за времето, което сме си дали. Но след две стимулации пълен провал, вече нямам на какво да вярвам...

Тези пораженческите моменти са наистина нормални - всички сме минали през тях. Важното е да си пазиш здравето и да знаеш къде ти е лимита. Решение винаги има по един или друг начин. Просто човек трябва да се бори по начин, който не го съсипва психически/физически. За себе си реших, че след четири опита с абсолютно идентични резултати просто няма смисъл да си го причинявам повече (ако имаше някакъв прогрес, сигурно още щях да се боря). Както казваш - докато има пари и сили - борбата продължава. Просто моята борба вероятно ще приеме друга форма, пък на теб ти пожелавам една голяма изненада в най-скоро време.

Общи условия

Активация на акаунт